Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
-
kakavdanakneiskustvu
-
mrgreen
#39302 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Ako ostane ovakav ima vjerojatno moj glas do kraja životawewa wrote: osjecam iskreno divljenje prema Peđi i želim mu puno zdravlja i snage i strpljivosti da izađe na kraj sa svima koji nam misle zlo.
dokle god ima ljudi kao što je Peđa ja sam optimistična.
- Kikibombona
#39303 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Stvara se atmosfera da Srbi i Hrvati ne smiju pricati o anomalijama u sredinama gdje zive. Odmah su cetnici i ustase.kiligonzales wrote:Satro je Bakira ovim intervjuom i nek je.Kikibombona wrote:
Ne govore SDA-ovci Pedji da je cetnik zato sto misle tako, govore zato sto nemaju sta drugo prigovoriti. Covjek potpuno cist. Mogu jedino igrati na kartu njegovog imena, lagati i insinuirati kojesta, uzburkavati najnize strasti i podsticati sovinizam, kako bi diskreditovali Pedju u ocinma javnosti.
A tesko se sa tim boriti. Tesko je kada ti neko kaze da si cetnik a ti mrzis cetnike. Ako su Pedja Kojovic i Jovo Divjak cetnici, a tako kaze SDA, o cemu dalje da pricamo? Onda su cetnici svi Srbi bez izuzetka. Ne znam sta treba uraditi Pedja Kojovic da prestane biti cetnik. Uclaniti se u SDA, promijeniti ime i prezime, sta?
Potresan govor Peđe Kojovića: Da se zovem Asim ili Rasim...
Ovaj snimak je povuko prave reakcije jer Peđa jeste od onih ljudi koji u ostali ovdje jer su svoj grad voljeli i danas su tu jer ga vole.
Kao sto rekoh najgore je sto smo dopustili sebi da se ideoloski dijelimo, pa i na druge nacine, da svi mi koji smo ostali ovdje kad je bilo najteze i pokazali dozu patriotizma, sada kada nije lako zivjeti od svoga rada jer nam je drzava u sosu i ogrezla u kriminalu, a patriotizam je postao sredsvom pljacke, sebi dopustamo taj luksuz da sutimo o nepravdama poput ove gdje je neko Pedju nazvo cetnikom jer mu je ime takvim kakvim jest.
Raja je skrenula previse, nek je naš pa nek me i krade i vara, zato nam i jest kako jest, a to naš i taborovanje nas ubi... Individualizam zamro zbog uvlakaca u guzice...
Jednako tako, stvara se atmosfera da Bosanci, Bosnjaci i ostali ne smiju pricati o anomalijama u sredinama gdje zive. Odmah su jugobalije, izdajnici, petokolonasi, islamofobi i ko zna sta ne.
Ako ti kao Bosnjak i musliman kritikujes SDA, odmah si izdajnik, islamofob, jugobalija, prodana dusa i sve najgore. Gori si od cetnika i ustasa.
A sta je u pozadini svega toga?
Kriminalna organizacija se bori da ce izgubiti poslove, da ce izgubiti javne institucije, tendere i sve druge institucije iz kojih crpe moc i novac... i da ce mozda nekada odgovarati za kriminal.
...
Kod Srba mali Stanivukovic pokusava isto sto ovdje NS. Odah mu kace drzavni udar, odmah je balijski segrt, odmah je placenik stranih ambasada, apsolutni javni linc. Nije nimalo lako. Nadam se da ce momak preuzeti PDP i zapoceti zestoku bitku sa SNSD kriminalcima.
...
Kod Hrvata nazalost u ovom trenutku nema opozicije. Bio je Budimir i njegova stranka ali su propali. Lijanovic je kompromitivan. Trenutno nema opozicije. Ako kod Bosnjaka i Bosanaca ojaca Nasa stranka, Narod i pravda, Hadzikadic i druga opozicija SDA kartelu, ako ojaca PDP na celu sa Stanivukovicem, doci ce i kod Hrvata nova snaga koja ce se ponuditi kao alternativa HDZ kartelu.
...
Najgore je odrzavati steceno stanje i misliti da nikad nece biti bolje. Bice bolje, samo od nas zavisi kada. Za 10, 30, 50, 100 ili 1 000 godina. Sve je do nas, do nase svijesti i savjesti.
...
Nije nikakav problem biti nacionalista bez elemenata sovinizma. Ja sam glasao za Hadzikadica iako se deklarise kao bosanski nacionalista. Bitno je da nije kriminalac. Kriminal treba biti crvena linija. Kriminalci su izdajnici.
- Porodice Foht
#39304 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
JThomas wrote:ma ovo sa alijom
-
herzegowac
#39305 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Odlican Pedja. Zanimljivo da se u 2019. u sred Sarajeva na televiziji moze reci da je Pedja cetnik bez posljedica. Uzasno sirenje mrznje. Ostade NS jedina normalna stranka.
- bunk
#39306 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Demaskira Komsic.
Do kraja.
Objasni covjek mentalni sklop nekih BH bloku.
Objasni covjek kako je Tuzli bilo i kako je sad.
Objasni covjek sve.
Do kraja.
Objasni covjek mentalni sklop nekih BH bloku.
Objasni covjek kako je Tuzli bilo i kako je sad.
Objasni covjek sve.
-
Pravi Valter
#39307 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Smatram da je ovo sto je PK izrekao najbolje sto je do sada uradio u svojoj politickoj karijeri. Aferim.
Odmjereno a u kost, nek prica ko sta hoce, ali to je velika majstorija
Odmjereno a u kost, nek prica ko sta hoce, ali to je velika majstorija
- bunk
#39308 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Republika Sarajevo,ne zanima nas Drzava,stide se Bosnjaka...sve je rekao..
-
Pravi Valter
#39309 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Hajmo ponovit gradivo jos jednom, nije naodmet
-
zippoo87
#39310 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
vidim neki se jos primaju na populizam Komsica...naivnost ili da se ipak nesto napise
- bunk
#39311 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Covjek u bloku s njima
Tacno zna ko su i sta misle
I rekao je
Ako forumasi znaju bolje od njeg onda u redu...
I rekao je
-
zippoo87
#39312 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
zavrsne rijeci Komsica u CDu..."nismo mi bitni,nisam ni ja bitan,mi moramo cuvati drzavu,drzava,drzava,drzava,bla bla bla"bunk wrote:Covjek u bloku s njima
I rekao je
ako ovo nije populizam,ja ne znam sta jeste,volio bi da mi neko pojasni
- Dasi
- Better Man
#39314 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Peđa nije veliki, već preveliki gospodin. Maksimalni respekt za njega. Ovakvi ljudi nam trebaju. Sad još više treba se boriti da se očuva BH blok i da na narednim izborima nastupe zajedno i pometu nacionaliste, fašiste i kriminalce.
Last edited by Better Man on 08/02/2019 22:13, edited 1 time in total.
-
tabloid
#39315 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Better Man wrote:Peđa nije veliki, većpreveliki gospodin. Maksimalni respekt za njega. Ovakvi ljudi nam trebaju. Sad još više treba se boriti da se očuva BH blok i da na narednim izborima nastupe zajedno i pometu nacionaliste, fašiste i kriminalce.
Dobio bi jos vise glasova samo da promjeni frizuru.Duga kosa podsjeca na dugokose spodobe,sto su sijale smrt po citavoj BiH.
Ovako sa takvom frizurom,daleko mu vikendica od moje.
- Better Man
#39316 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
A duga kosa te ne asocira na rock, alter, hard core, heavy, trash, speed, death metal muzičare. Necijeni ljude po izgledu, već djelu, a Peđa je veliki gospodin i svaki respekt za njega.tabloid wrote:Better Man wrote:Peđa nije veliki, većpreveliki gospodin. Maksimalni respekt za njega. Ovakvi ljudi nam trebaju. Sad još više treba se boriti da se očuva BH blok i da na narednim izborima nastupe zajedno i pometu nacionaliste, fašiste i kriminalce.
Dobio bi jos vise glasova samo da promjeni frizuru.Duga kosa podsjeca na dugokose spodobe,sto su sijale smrt po citavoj BiH.
Ovako sa takvom frizurom,daleko mu vikendica od moje.
- perfekcionista1
#39317 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Drago mi je da je i Zeljko Komsic dosao tobe i polahko poceo uvidjati s kakvim zlim ideologijama ima posla u bh bloku a narocito kad se radi o Vlaskoj Stranci.
Kakva stoka komunjarska, provalio je i Falatara i Kojovica i njihovu logiku "bitno je u KS fotelju uzeti a nek Covic i Dodik razvale ostatak drzave".
Vlaska Stranka kao i njeni placenici na forumu koji su vjerovatno i sami dio monstruzonog plana projektovanog u Beogradu, ce ubrzo biti u potpunosti provaljeni i poslati na smetljiste.
Kakva stoka komunjarska, provalio je i Falatara i Kojovica i njihovu logiku "bitno je u KS fotelju uzeti a nek Covic i Dodik razvale ostatak drzave".
Vlaska Stranka kao i njeni placenici na forumu koji su vjerovatno i sami dio monstruzonog plana projektovanog u Beogradu, ce ubrzo biti u potpunosti provaljeni i poslati na smetljiste.
- nikad_vise
#39318 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Covjek je toliko ispred vremena dosadasnjih Bosanskih politicara,da ovi iz SDA nece biti na ovom nivou shvatanja ni za jedno 25 godina najmanje.SDA vam zamjera što ih poredite s gore navedenim strankama?
Što se tiče SDA… Kao što sam rekao gospodinu Izetbegoviću na sastanku, "vas ne stavljam u isti koš s njima, ali vas smatram najodgovornijim za stanje u državi, jer ste se umjesto izgradnjom države, snaženjem njenih institucija i vladavine zakona bavili brutalnom pljačkom i, evo i da i prihvatim to što kažete da niste nacionalista, zašto ste koristili nacionalizam i ratnu traumu da ostanete u vlasti i nastavite pljačku". Rekao sam mu i da je jasno da su SDA prirodni partneri za takvu politiku HDZ i SNSD jer tronožac stoji samo ako ima tri noge. On je rekao da bi sa četvrtom nogom taj tronožac postao stabilniji. Rekao sam mu da Naša stranka nema namjeru biti četvrta noga i biti saučesnik u njihovoj daljnjoj etničkoj podjeli zemlje, jer mi izlaz i budućnost evropske BiH vidimo u napuštanju dejtonskih etničkih formula u korist evropskog, građanskog, društvenog uređenja.
Ovo naravno nisu svi, nego samo neki od argumenata na osnovu kojih je Naša stranka donijela svoju odluku.
I kakva je budućnost Bh. bloka, nakon svih nabrojanih različitosti?
Ako preživi iskušenja pred kojima se sada nalazi, mi smatramo da Bh. blok može okupiti Srbe, Bošnjake, Hrvate i sve druge građane kojima je BiH domovina i koji su se spremni boriti i protiv etničke diskriminacije i protiv pljačke koja se krije iza nacionalističke i kvazipatriotske retorike.
Biti patriota danas znači ne krasti novac iz budžeta, ne namještati tendere partijskim tajkunima, boriti se za prava svakoga ko je diskriminisan, bez obzira na to ko je i šta je i u kojem dijelu BiH živi. Biti bosanskohercegovački patriota danas znači izdići se iznad primitivnog nacionalizma koji ljude osuđuje na osnovu imena i prezimena, a ne na osnovu onoga što kažu i rade. Uvjeren sam da velika većina ljudi u BiH želi da živi u državi u kojoj se, bez obzira na to ko su i gdje su, osjećaju bezbjedno, da ih niko ne pita ili dovodi u pitanje njihov etnički ili vjerski identitet, pravo na kvalitetno, savremeno školovanje na maternjem jeziku i u kojoj vide i svoju i budućnost svoje djece. Multietnička država ravnopravnih građana i naroda, poštovanje prema svim žrtvama rata, socijalna i ekonomska pravda i beskompromisna borba za ljudska i građanska prava svakog građanina BiH je politička platforma Bh. bloka i ja vjerujem da principijelna, iskrena posvećenost ovim principima može prvi put mobilisati i ljude u RS-u i u Hercegovini i napokon okončati vlast pomenutog tronošca. Bh. blok u naredna dva izborna ciklusa može postati politička platforma demokratske građanske revolucije u BiH.
Sustina svog mog pisanja svih dosadasnjih postova je svedena u ovo sto je covjek objasnio.Aferim momcino,znaju pravi Bosnjaci da patriotizam nije sigurno ono sto nam SDA proklamuje,samo ih jos jace nagazite u KS.To gazenje najbolje da prepustite Konakovicu,niko to ne radi bolje od njega,lik je pencilin za SDA kabadahije.
- animus
#39319 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Ovo sa BH Blokom me podsjeca na trzavicu sa aprilskim paketom. Ne mozes biti siguran sta je bolje ili gore. Puno je toga u igri.
Do sada obicno svi popuste i udju u vlast sa SDA odakle izadju nokautirani i tesko se oporave. Taj nokaut obicno ne bude zasluga samo SDA nego tu udari i HDZ koji u toj koaliciji bude otrovniji igrac. Sada su ovi iz opozicije valjda skontali fazon pa hoce svi zajedno da upadnu u ring. NS je oprezan i plasi se borbe iako nikad nije ni pokusao. Ostali znaju da su im manje sanse bez NS pa oklijevaju.
Moje misljenje je da BH Blok treba ocuvati i bez obzira na vise nivoe vlasti treba pokazati u Sarajevu kako radi odgovorna vlast. Ojacati savez i na slijedecim izborima konacno preuzeti F BiH od SDA i HDZ.
Do sada obicno svi popuste i udju u vlast sa SDA odakle izadju nokautirani i tesko se oporave. Taj nokaut obicno ne bude zasluga samo SDA nego tu udari i HDZ koji u toj koaliciji bude otrovniji igrac. Sada su ovi iz opozicije valjda skontali fazon pa hoce svi zajedno da upadnu u ring. NS je oprezan i plasi se borbe iako nikad nije ni pokusao. Ostali znaju da su im manje sanse bez NS pa oklijevaju.
Moje misljenje je da BH Blok treba ocuvati i bez obzira na vise nivoe vlasti treba pokazati u Sarajevu kako radi odgovorna vlast. Ojacati savez i na slijedecim izborima konacno preuzeti F BiH od SDA i HDZ.
- nikad_vise
#39320 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Ja imam samo jednu dilemu d dva pitanja u vezi tebe i tvog pisanja?perfekcionista1 wrote:Drago mi je da je i Zeljko Komsic dosao tobe i polahko poceo uvidjati s kakvim zlim ideologijama ima posla u bh bloku a narocito kad se radi o Vlaskoj Stranci.
Koliko li si bas otjerao normalnih forumasa sa tom cobanskom pricom i logikom od 2014 kad si se registrovao?
Koliko puta dnevno uzimas terapiju i zasto u skorije vrijeme nisi isao na kontrolu?
Saketas li i dalje zenu Suljagicu?
- DrugaGimnazija
#39321 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
nikad_vise wrote:Ja imam samo jednu dilemu d dva pitanja u vezi tebe i tvog pisanja?perfekcionista1 wrote:Drago mi je da je i Zeljko Komsic dosao tobe i polahko poceo uvidjati s kakvim zlim ideologijama ima posla u bh bloku a narocito kad se radi o Vlaskoj Stranci.
Koliko li si bas otjerao normalnih forumasa sa tom cobanskom pricom i logikom od 2014 kad si se registrovao?
Koliko puta dnevno uzimas terapiju i zasto u skorije vrijeme nisi isao na kontrolu?
Saketas li i dalje zenu Suljagicu?
- Dasi
#39322 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Kad nece Cmoljo da reaguje.perfekcionista1 wrote:Vlaska Stranka...
Jebo ti vise vlah mater balavu retardiranu, a i cetnik takodje.
Sad mene banuj a njega ostavi da i dalje sve forumase glasace NSa naziva vlasima. Poserem vam se u ton film!
Last edited by Dasi on 08/02/2019 23:42, edited 2 times in total.
-
zippoo87
#39323 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
opusteno sa budalama dasi
samo ces zaraditi ban bezveze
opalis mu par smajlija i mirna Bosna
- Dasi
#39324 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Ma ne mogu druze, osipam se na fasizam i nacionalizam. Proba covjek fino par puta al ne ide a jos kad vidim da moderaciju boli kurac onda se jos vise upalim. Banuje se lik jer kaze "ako tako mislis onda si budala" a ovaj balavi fasista se tolerise danima.zippoo87 wrote:opusteno sa budalama dasi
- kamberovica polje
#39325 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
perfekcionista1 wrote:Drago mi je da je i Zeljko Komsic dosao tobe i polahko poceo uvidjati s kakvim zlim ideologijama ima posla u bh bloku a narocito kad se radi o Vlaskoj Stranci.