Izrael je opet pocinio zlocin!

Locked
skrbavi-admin

#39301 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by skrbavi-admin »

Bodkin wrote: 05/11/2023 17:16 I amerikanci dovlace protivraketne sisteme u saudiju da ih brane od jemena. Jer treba im pomoc da se brane od jemenaca u papucama dok ih ubijaju gladju.

Naravno koga boli kurko za to jer eto ne ubijaju ih jevreji

Zli zapad, nece da zaustavi zlocine. Vjerovatno se treba okrenuti rusima i kinezima da pomognu
sad ti kao hoces da educiras nekog kako ima saudijsko govno koje mrcvari muslimane.
pa hvala ti eto nismo znali da su Saudi dio cinisticke marve.... bravo otkrio si suplju rupu na svirali....
Thorgerson

#39302 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Thorgerson »

Ma i ovo ce trajati jedno vrijeme, cca 2 mjeseca. Mislim na medije i storije. Znaci jos 1 mjesec. A onda ce izrael smanjiti i dejstva, jer ne znam da ce i imati sta vise rusiti itd.

Isto kao i sa ukrajinom.

I prije 7. Okt, npr se desavalo da uopste nema nikakvih vijesti iz ukrajine po nekoliko dana. A sjetimo se kad je tek pocelo, bila je vijest o svakom potezu rusa.

Dzaba to je tako.
Bloo
Globalna šefica

#39303 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Bloo »

Mishelinke wrote: 05/11/2023 17:10 Cionizam
Fašizam
Nacizam
Komunizam
Fundamentalizam
Terorizam

"-izam", zajednički nazivnik zlih ideologija. Ideologija koje su nastale od istog oca i iste majke. Ideologije zla, ubistva, genocida.

Nema razlike između cionizma i nacizma, fašizma i komunizma, fundamentalizma i terorizma. Sve je to isto.
katolicizam?
islamizam?
humanizam?
feminizam?
orijentalizam?
papizam?
dadaizam?
neorealizam?
Mishelinke

#39304 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Mishelinke »

Bloo wrote: 05/11/2023 17:27
Fašizam
Nacizam
Komunizam
Fundamentalizam
Terorizam

"-izam", zajednički nazivnik zlih ideologija. Ideologija koje su nastale od istog oca i iste majke. Ideologije zla, ubistva, genocida.

Nema razlike između cionizma i nacizma, fašizma i komunizma, fundamentalizma i terorizma. Sve je to isto.
katolicizam?
islamizam?
humanizam?
feminizam?
orijentalizam?
papizam?
dadaizam?
neorealizam?
Znaš ti jako dobro na šta sam mislio.
sajber87

#39305 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by sajber87 »

hilmija frlj wrote: 05/11/2023 17:11
sajber87 wrote: 05/11/2023 15:49
hilmija frlj wrote: 05/11/2023 10:15
Zapad, bla, palestinci, bla, zapad, bla, zapad, Hamas, zapad, bla, zapad, gaza, zapad, bla, zapad...
Jebo te zapad, koji dopusta genocid i zmiri na njega kao i '95te
Argumentacija bla bla bla na nivou, da jedini put bosne i bosnjaka je zapad, znas li mozda bolji, na stranu sto nemas pojma i sto ti je za kisu sunce dan noc jutro zoru... kriv zapad zbog ogromne mrznje koju gajis prema istom a koja se vidi iz tvojih postova, a onaj moj post na koji si odgovorio sa bla bla bla zapamti dobro
Zapad Bot Alert !!!
Sve je tamo zlatno i super, cak i kad podržavaju genocid. Live. Na malim ekranima i mobitelima. :thumbup:
Nigdje nije zlatno svaki sistem ima svoje mane pa tako i zapadni ali trenutno zapad nema alternativu, alternativa bosni na zapadu su autokratska i diktatorska drustva, ne bjeze ljudi u potrazi za svojim pravima u rusiju iran bjelorusiju itd nego u eu kanadu usa australiju itd. Opet te pitam ako neces bosnu na zapadu gdje je hoces , odgovori nije tesko. Zato u ovom vremenu smutnje lazi zla treba ponoviti hiljadu puta, bosni i bosnjacima je mjesto u eu i zapadnom sistemu vrijednosti, uostalom i palestinci kao i ogromna vecima stanovnika iz vecinski muslimanskih zemalja bjezi u potrazi za pravima koje nemaju u maticnim zemljama u zapadna drustva.
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#39306 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Velkoski »

Officially, two cars were traveling on the road between Aitana and Aitaroun in south Lebanon.

The first belonged to Samir Ayoub (a journalist from the town of Ainata), and the second, which was hit, was driven by Huda Hijazi (Samir's niece from the town of Blida)

The Israeli army killed the woman Samira Abdel Hussein Ayoub, and all of:

- Remas Mahmoud Shour, 14 years old
- Taleen Mahmoud Shour, 12 years old
- Layan Mahmoud Shour, 10 years old
Novinar i djeca ubijeni u Libanu
Spoiler
Show
Image
Bloo
Globalna šefica

#39307 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Bloo »

Mishelinke wrote: 05/11/2023 17:33 Znaš ti jako dobro na šta sam mislio.
Komunistička partija se ne slaže sa tobom. :D
hilmija frlj
Location: Iz boja u boj, do konačne pobjede, do slobodne Bosne i Hercegovine

#39308 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by hilmija frlj »

sajber87 wrote: 05/11/2023 17:34

Argumentacija bla bla bla na nivou, da jedini put bosne i bosnjaka je zapad, znas li mozda bolji, na stranu sto nemas pojma i sto ti je za kisu sunce dan noc jutro zoru... kriv zapad zbog ogromne mrznje koju gajis prema istom a koja se vidi iz tvojih postova, a onaj moj post na koji si odgovorio sa bla bla bla zapamti dobro
Zapad Bot Alert !!!
Sve je tamo zlatno i super, cak i kad podržavaju genocid. Live. Na malim ekranima i mobitelima. :thumbup:
Nigdje nije zlatno svaki sistem ima svoje mane pa tako i zapadni ali trenutno zapad nema alternativu, alternativa bosni na zapadu su autokratska i diktatorska drustva, ne bjeze ljudi u potrazi za svojim pravima u rusiju iran bjelorusiju itd nego u eu kanadu usa australiju itd. Opet te pitam ako neces bosnu na zapadu gdje je hoces , odgovori nije tesko. Zato u ovom vremenu smutnje lazi zla treba ponoviti hiljadu puta, bosni i bosnjacima je mjesto u eu i zapadnom sistemu vrijednosti, uostalom i palestinci kao i ogromna vecima stanovnika iz vecinski muslimanskih zemalja bjezi u potrazi za pravima koje nemaju u maticnim zemljama u zapadna drustva.
Nemam ja šta govoriti, sudbina Bosne je na Zapadu, ma šta god ko želio u njoj. Okreni se oko sebe. Sve je Zapad.
Ovdje govorimo o Palestini.
Gdje će oni? Zapad? Onaj koji ih drži u okupaciji od 1967?
Ne zajebavaj me.
JohnnyS

#39309 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by JohnnyS »

Pa i NATO je odmah bombardirao RTS, čemu čuđenje što su novinari meta (ovo nije opravdanje nego mi nije jasno što se čudite)
Škobo Habu

#39310 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Škobo Habu »

Mishelinke

#39311 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Mishelinke »

Zapad Bot Alert !!!
Upravo tako, mjesto nam je na zapadu, ali to ne znači da trebamo klimati glavom i podržavati cioniste i njihove zločine.

I Španija je zapad i njihovi građani su u EU, pa dižu glas protiv zločina.

Niko normalan ne može ostati imun na ove slike iz Gaze i zločine koje cionisti sprovode. Da su sproveli antiterorističku akciju na način na koji se ona i sprovodi, da su poslali komandose u Gazu, ili odmah vojskom ušli i počeli loviti hamasovce, niko im ne bi zamjerio.

Ali ovo ubijanje civila, bombardovanje bolnica, ubijanje novinara, ovo ne bi ni nacisti na ovakav način radili. Ovo je sunovrat ljudske civilizacije, ovo je dno dna, čisto zlo.

Koliko god govorili da nam je mjesto na zapadu, na ovakve stvari niko normalan ne može šutiti.
Mishelinke

#39312 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Mishelinke »

Bloo wrote: 05/11/2023 17:37
Off topic digresija.

Komunisti su pobili više ljudi nego nacisti i fašisti zajedno. Da budem precizniji, dio komunista (Staljin i Mao) su pobili više ljudi nego nacisti i fašisti zajedno.

Kraj digresije i off topica.
Bloo
Globalna šefica

#39313 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Bloo »

Mishelinke wrote: 05/11/2023 17:47
Bloo wrote: 05/11/2023 17:37
Off topic digresija.

Komunisti su pobili više ljudi nego nacisti i fašisti zajedno. Da budem precizniji, dio komunista (Staljin i Mao) su pobili više ljudi nego nacisti i fašisti zajedno.

Kraj digresije i off topica.
onda ukljuci i maoizam :D
Seawolf

#39314 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Seawolf »

Bloo wrote: 05/11/2023 17:27
Fašizam
Nacizam
Komunizam
Fundamentalizam
Terorizam

katolicizam?
islamizam?
humanizam?
feminizam?
orijentalizam?
papizam?
dadaizam?
neorealizam?
Alpinizam
sajber87

#39315 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by sajber87 »

hilmija frlj wrote: 05/11/2023 17:38

Zapad Bot Alert !!!
Nemam ja šta govoriti, sudbina Bosne je na Zapadu, ma šta god ko želio u njoj. Okreni se oko sebe. Sve je Zapad.
Ovdje govorimo o Palestini.
Gdje će oni? Zapad? Onaj koji ih drži u okupaciji od 1967?
Ne zajebavaj me.
Ako si citao sta sam pisao, onda ces znati da sam od starta govorio da je jedino rjesenje dvije drzave a da ono nije moguce sa natanjahuovim rezimom i hamasom, oni moraju izgubiti vlast i moc odlucivanja. To ce se na kraju desiti a onaj ko je protiv takvog rjesenja su upravo hamas i natanjahuov rezim. Iran ima maligni uticaj u regionu i neodgovara mu mir kao ni rusima zbog ukrajine da bi skrenuli paznju sa agresije i zlocina koji su pocinili.
Meni je najvazniji interes bosne i bosnjaka, ravnam se prema tome, na palestinski problem ne mogu uticati osim u podrsci da dobiji drzavu koju zasluzuju i da se oslobode hamasa, izraelu zelim odlazak cionistickog natanjahuovog rezima i pocetak nekog normalnikeg zivota izmedju izraelaca i palestinaca. Problem je sto jedan dio naseg naroda nasjeda na prekodrinsku botovsku agresivnu pricu o zapadu jer im je cilj da se okrenemo od istog cime bi doveli u pitanje nas opstanak i potpuno potpali pod srpsku nacionalisticku politiku kojom zele da nas uniste.
Edin H.

#39316 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Edin H. »

[/quote]
Alpinizam
[/quote]

:D
Satori

#39317 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Satori »

amerikanci su poslali jos jednu grupu nosaca aviona prema izraelu, medju njima je i specijalista za informaticko ratovanje (ili ovako nekako su ga nazvali). Pretpostavljam da ce vijesti iz Gaze biti sve manje, izrael sebi ne moze dopustiti nastavak ovog medijskog debakla.
Last edited by Satori on 05/11/2023 17:57, edited 1 time in total.
sajber87

#39318 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by sajber87 »

Mishelinke wrote: 05/11/2023 17:44

Zapad Bot Alert !!!
Upravo tako, mjesto nam je na zapadu, ali to ne znači da trebamo klimati glavom i podržavati cioniste i njihove zločine.

Niko normalan ne može ostati imun na ove slike iz Gaze i zločine koje cionisti sprovode. Da su sproveli antiterorističku akciju na način na koji se ona i sprovodi, da su poslali komandose u Gazu, ili odmah vojskom ušli i počeli loviti hamasovce, niko im ne bi zamjerio.

Ali ovo ubijanje civila, bombardovanje bolnica, ubijanje novinara, ovo ne bi ni nacisti na ovakav način radili. Ovo je sunovrat ljudske civilizacije, ovo je dno dna, čisto zlo.

Koliko god govorili da nam je mjesto na zapadu, na ovakve stvari niko normalan ne može šutiti.
Sve se slazemo samo uz dodatak da se mora reci da je hamas takodje problem za palestince, jer hamasova politika takodje cini palestincima veliko zlo u sadejstvu sa natanjahuovim rezimom. Uz cionisticki rezim natanjahua najveci problem je hamas kao i iran kojem nije u interesu mir na bliskom istoku
apsidejzi

#39319 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by apsidejzi »

omega369 wrote: 05/11/2023 12:43
apsidejzi wrote: 05/11/2023 12:12
skafiskafsnjak wrote: 05/11/2023 09:31 Ne smijemo da ih poredimo sa nacistima?????

https://www.klix.ba/clanak/231105027
Ja bih prije rekao da je ovo medijska muznja za jos kojim klikom. Napravis clanak iz nicega, od nekog lika koji se ni za sta ne pita. KOja crna atomska bomba da se baci i gdje? Pa i budala zna da ce citav Izrael biti izlozen radijaciji ako se bilo gdje baci bilo kakva atomska. Nije to velika teritorija pa da uticaj bude ogranicen.

Atomska bomba bi definitivno rijesila palestinsko izraelski sukob i problematiku svete zemlje jer bi ozracila citavo podrucje i niko tu ne bi mogao zivjeti narednih 20.000 godina.
Opet ti relativiziras. Sad su krivi mediji, jucer su krivi palestinci jer uce djecu da bacaju kamenje...samo cionosti nisu krivi.
Kakav fasisticki narativ. Vama treba braniti pristupe forumima
:lol:

Bukvalno si u dvije recenice sam sebi proturjecio. Vidi, ako neko ima drugacije misljenje od tebe, ne znaci da je fasista. Fasizam je nasilno nametanje svog misljenja izmedju ostalog. Ti si taj koji poziva da se meni zabrani govor sto je po definiciji fasisticki pristup.

Ja nemam nista protiv da ti imas pravo govora i da se ne slazes sa mnom. Ti si taj koji ne moze prihvatiti drugog i drugacijeg.
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure

#39320 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Velkoski »

JohnnyS wrote: 05/11/2023 17:40 Pa i NATO je odmah bombardirao RTS, čemu čuđenje što su novinari meta (ovo nije opravdanje nego mi nije jasno što se čudite)
A jedno je gađati zgradu, drugo je gađati privatne automobile...

Upravo su na ovom strimu pogodili par metara od bolnice, ako nije i krug ovo. Bit će opet sami sebe :)
canvra888

#39321 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by canvra888 »

apsidejzi wrote: 05/11/2023 17:57
omega369 wrote: 05/11/2023 12:43
apsidejzi wrote: 05/11/2023 12:12
Ja bih prije rekao da je ovo medijska muznja za jos kojim klikom. Napravis clanak iz nicega, od nekog lika koji se ni za sta ne pita. KOja crna atomska bomba da se baci i gdje? Pa i budala zna da ce citav Izrael biti izlozen radijaciji ako se bilo gdje baci bilo kakva atomska. Nije to velika teritorija pa da uticaj bude ogranicen.

Atomska bomba bi definitivno rijesila palestinsko izraelski sukob i problematiku svete zemlje jer bi ozracila citavo podrucje i niko tu ne bi mogao zivjeti narednih 20.000 godina.
Opet ti relativiziras. Sad su krivi mediji, jucer su krivi palestinci jer uce djecu da bacaju kamenje...samo cionosti nisu krivi.
Kakav fasisticki narativ. Vama treba braniti pristupe forumima
:lol:

Bukvalno si u dvije recenice sam sebi proturjecio. Vidi, ako neko ima drugacije misljenje od tebe, ne znaci da je fasista. Fasizam je nasilno nametanje svog misljenja izmedju ostalog. Ti si taj koji poziva da se meni zabrani govor sto je po definiciji fasisticki pristup.

Ja nemam nista protiv da ti imas pravo govora i da se ne slazes sa mnom. Ti si taj koji ne moze prihvatiti drugog i drugacijeg.
A što je onda negiranje genocida u BiH i npr. Njemačkoj zakonski kažnjivo? Pravo govora?

Naravno da ovo što se dešava u Gazi još nije presuđen genocid, ali sve ide ka tome.
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure

#39322 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Velkoski »

Image

Image

:zzzz:
Mishelinke

#39323 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Mishelinke »

sajber87 wrote: 05/11/2023 17:57

Sve se slazemo samo uz dodatak da se mora reci da je hamas takodje problem za palestince, jer hamasova politika takodje cini palestincima veliko zlo u sadejstvu sa natanjahuovim rezimom. Uz cionisticki rezim natanjahua najveci problem je hamas kao i iran kojem nije u interesu mir na bliskom istoku
To sam i napisao u postu.

Međutim, cionistima hamas nije problem, cionistima je hamas izgovor. Da nije tako, prvi dan bi ušli sa vojskom i specijalnim snagama u Gazu i od kuće do kuće, od tunela do tunela bi češljali i lovili hamasovce, civile ne bi dirali.

Ovo sad što rade, ovo bombardovanje, ravnanje, ubijanje djece, ubijanje bolesnih i nemoćnih, ubijanje novinara, ubijanje cijelih porodica....

To nije oslobađanje taoca. To nije neutralisanje hamasa.

To se zove genocid!
palermo

#39324 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by palermo »

Thorgerson wrote: 05/11/2023 17:23 Ma i ovo ce trajati jedno vrijeme, cca 2 mjeseca. Mislim na medije i storije. Znaci jos 1 mjesec. A onda ce izrael smanjiti i dejstva, jer ne znam da ce i imati sta vise rusiti itd.

Isto kao i sa ukrajinom.

I prije 7. Okt, npr se desavalo da uopste nema nikakvih vijesti iz ukrajine po nekoliko dana. A sjetimo se kad je tek pocelo, bila je vijest o svakom potezu rusa.

Dzaba to je tako.
Pa sta ce biti sa Hamasom ? Palestincima ? Neki odgovor ?
Satori

#39325 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Satori »

Mishelinke wrote: 05/11/2023 18:05
sajber87 wrote: 05/11/2023 17:57

To sam i napisao u postu.

Međutim, cionistima hamas nije problem, cionistima je hamas izgovor. Da nije tako, prvi dan bi ušli sa vojskom i specijalnim snagama u Gazu i od kuće do kuće, od tunela do tunela bi češljali i lovili hamasovce, civile ne bi dirali.

Ovo sad što rade, ovo bombardovanje, ravnanje, ubijanje djece, ubijanje bolesnih i nemoćnih, ubijanje novinara, ubijanje cijelih porodica....

To nije oslobađanje taoca. To nije neutralisanje hamasa.

To se zove genocid!
Mozda se nadaju necemu novom zbog cega nece morati odgovarati. Novi svjetski poredak npr., teoreticari zavjera bi se ovdje savrseno uklopili. Dakle, ocito je da misle da cijeli svijet drze u saci i da ce se nekaznjeno izvuci, jer ne bi sve ovo radili ovako javno.
Locked