Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Najbolji i najgori filmovi, serije, sve o sedmoj umjetnosti...

Moderator: _BataZiv_0809

Jack Be Nimble

#39301 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by Jack Be Nimble »

Naravno da koristim VPN, da ne koristim zadnje cetiri godine bi bio u zatvoru :D

Mada sada imam novi nacin da se zastitim, kazem prijatelju sta da skine kod svoje kuce i dadnem mu USB. A on nekako skontao kako da se ubaci na mrezu komsije, pa preko njegovog wifi skida sve a da ovaj i ne primjecuje. Nekada se krala struja, a sada wifi da bi se mogao gledati Twin Peaks.

The Big Sick :thumbup:
Boateng

#39302 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by Boateng »

harač wrote:ako si iZbosne logicno je pitanje: da li se salis?
Image
banjaluka078

#39304 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by banjaluka078 »

Dunkirk. Definitivno se mora gledati u kinu.
markioni
Location: neocekivana sila koja se iznenada pojavljuje i rjesava stvar

#39305 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by markioni »

Jack Be Nimble wrote:Naravno da koristim VPN, da ne koristim zadnje cetiri godine bi bio u zatvoru :D

Mada sada imam novi nacin da se zastitim, kazem prijatelju sta da skine kod svoje kuce i dadnem mu USB. A on nekako skontao kako da se ubaci na mrezu komsije, pa preko njegovog wifi skida sve a da ovaj i ne primjecuje. Nekada se krala struja, a sada wifi da bi se mogao gledati Twin Peaks.

The Big Sick :thumbup:
nego,... jes ti koristio vpn dok si ovo iznad pisao :roll:
markioni
Location: neocekivana sila koja se iznenada pojavljuje i rjesava stvar

#39306 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by markioni »

banjaluka078 wrote:Dunkirk. Definitivno se mora gledati u kinu.
slazem se
johnnykola

#39307 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by johnnykola »

Prva Plus 20.15:

Image

Nastavak na Prije svitanja od jučer, odlični dijalozi,
HRT3 23.05:

Image
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#39308 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by Truba »

neki dan bio titanik na TV

gledao ga u kinu 1998
trebao ići s nekim krampama koje su nakon 20 godina izrasle u babe ili leptire zavisno :D kako gledaš
al tad su bile krampe

poslale roditelje u kinuo nisu došle :lol:

uglavnom kao tada popularni hejt mislim da sam filmu 2001. dao 1 ili 2/ 10

dugo je bio na 2/10
a sada sa svakim gledanjem film je sve bolji i bolji...
tragediju na kraju ne mogu ni gledati koliko mi je tužna
a ona od posljednjih scena kada leo dolazi u onaj hol brr ne smijem ni gledati :cry: :cry: :cry: :cry:

8/10
medvjed23

#39309 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by medvjed23 »

i danas je popularan hejt za sve što nije sterilno i sadrži trun neke emocije, nečega..

mene je dotukla scena gdje stara baci onaj dragi kamen u okean..
listopad

#39310 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by listopad »

I ja sam Titanik gledao tada u kinu. Tadasnja cura me je citav tjedan gnjavila da gledamo nas dvoje. I tako cekam ja nju pred kinom, kada dolazi ona i jos 6-7 njezinih prijateljica, rodica i cega vec. :roll:

Film k'o film, skupa sapunica sa glamuroznim efektima tipicnim za Camerona. Obicni blokbaster, uglavnom za clanove ljepseg spola. Patetika je nastala kasnije kada su mu dodijelili 11 oskara. :roll:
Bloo
Globalna šefica

#39311 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by Bloo »

listopad wrote:I ja sam Titanik gledao tada u kinu. Tadasnja cura me je citav tjedan gnjavila da gledamo nas dvoje. I tako cekam ja nju pred kinom, kada dolazi ona i jos 6-7 njezinih prijateljica, rodica i cega vec. :roll:

Film k'o film, skupa sapunica sa glamuroznim efektima tipicnim za Camerona. Obicni blokbaster, uglavnom za clanove ljepseg spola. Patetika je nastala kasnije kada su mu dodijelili 11 oskara. :roll:
jesi plakao :D?
meni najbolji momenat u životu je bio kad sam vidjela lika (sjedi sa curom) da plače na Pearl Harbour :D
listopad

#39312 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by listopad »

Bloo wrote:jesi plakao :D?
meni najbolji momenat u životu je bio kad sam vidjela lika (sjedi sa curom) da plače na Pearl Harbour :D
Naravno da sam plakao, jer se nisam mogao maziti sa njom zbog njezine zenske ekipe.
Bloo
Globalna šefica

#39313 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by Bloo »

listopad wrote:
Bloo wrote:jesi plakao :D?
Naravno da sam plakao, jer se nisam mogao maziti sa njom zbog njezine zenske ekipe.
:lol: :lol: :lol:
tako se i ona osjeća kad gledate human centipede :|
Banksy

#39314 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by Banksy »

johnnykola wrote: HRT1 23.05 susrelo se i zavoljelo dvoje mladih.
Odlični dijalozi, ali još bolji u nastavku koji je također
sutra na HRT1. Ponovni susret Itana
i Džuli kao malo zrelijih ljudi deset godina poslije.

Image
Ne znam jesam li jedina koja misli da je ovo jedan od najprecjenjenijih filmova ikad. Nisam ga nikad uspjela odgledati do kraja, a pokušavala sam nekoliko puta.
johnnykola

#39315 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by johnnykola »

Banksy wrote:
johnnykola wrote: HRT1 23.05 susrelo se i zavoljelo dvoje mladih.
Odlični dijalozi, ali još bolji u nastavku koji je također
sutra na HRT1. Ponovni susret Itana
i Džuli kao malo zrelijih ljudi deset godina poslije.

Image
Ne znam jesam li jedina koja misli da je ovo jedan od najprecjenjenijih filmova ikad. Nisam ga nikad uspjela odgledati do kraja, a pokušavala sam nekoliko puta.
Pogledaj ovaj večeras s njima, deset godina su zreliji, dijalozi bolji sto puta. Gleado sam Prije ssvitanja drugi put prije tri-čeetiri godine. Smorio me. Sinoć mi je legao kao budali šamar. Kod mene je očito do trenutnog raspoloženja.
Banksy

#39316 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by Banksy »

Ma jel ja njemu dajem drugu i treću šansu i ganjam sopstveno raspoloženje da mi ''legne'', ništa od toga...
insomnia78

#39317 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by insomnia78 »

Black swan wrote:neki dan bio titanik na TV

gledao ga u kinu 1998
trebao ići s nekim krampama koje su nakon 20 godina izrasle u babe ili leptire zavisno :D kako gledaš
al tad su bile krampe

poslale roditelje u kinuo nisu došle :lol:

uglavnom kao tada popularni hejt mislim da sam filmu 2001. dao 1 ili 2/ 10

dugo je bio na 2/10
a sada sa svakim gledanjem film je sve bolji i bolji...
tragediju na kraju ne mogu ni gledati koliko mi je tužna
a ona od posljednjih scena kada leo dolazi u onaj hol brr ne smijem ni gledati :cry: :cry: :cry: :cry:

8/10
:lol:
listopad

#39318 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by listopad »

Before Sunrise je romanca za Generaciju X sa pubertetskim dijalozima. Ja sam ga gledao samo iz neke nostalgije prema gradu u kojem sam odrastao.
Last edited by listopad on 02/08/2017 20:35, edited 1 time in total.
omar little

#39319 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by omar little »

okej je meni taj linklater, hawke, delpi filmski trougao. kakvih tih romanticnih ima, oni su odlicni. drugi dio mi je najbolji u trilogiji.
medvjed23

#39320 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by medvjed23 »

mislim da nisam gledo ništa od te trilogije, a meščini da je plaho hvaljena.. mogo bi se noćas tv upaliti i prešaltati na hrt..
johnnykola

#39321 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by johnnykola »

omar little wrote:okej je meni taj linklater, hawke, delpi filmski trougao. kakvih tih romanticnih ima, oni su odlicni. drugi dio mi je najbolji u trilogiji.
I meni je drugi dio puno, puno bolji. Daleko mi je najgori treći dio. Za njega mi je prvi dio remek djelo. Before midnight takav kliše odronjavanja para da to nije humano.
omar little

#39322 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by omar little »

johnnykola wrote:
omar little wrote:okej je meni taj linklater, hawke, delpi filmski trougao. kakvih tih romanticnih ima, oni su odlicni. drugi dio mi je najbolji u trilogiji.
I meni je drugi dio puno, puno bolji. Daleko mi je najgori treći dio. Za njega mi je prvi dio remek djelo. Before midnight takav kliše odronjavanja para da to nije humano.
apsolutno. sve skupa u trecem dijelu jeftinoca, ono neinventivno sranje za stolom prodavano za nekakve filozofske rasprave, giv mi a fakin brejk.
johnnykola

#39323 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by johnnykola »

omar little wrote:
johnnykola wrote:
apsolutno. sve skupa u trecem dijelu jeftinoca, ono neinventivno sranje za stolom prodavano za nekakve filozofske rasprave, giv mi a fakin brejk.
Da, bukvalno smeće, slažem se. Jedini moment vrijedan spomena je kad im upravo za tim stolim na kraju razgovora ona jedna gospodja kratku bukvicu održi poslije nebuloza.
chakany

#39324 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by chakany »

Ovaj film iz Rumunije, Iza brda, sam gledao na SFF-u prije par godina. Ogromna preporuka, film je stvarno odličan :thumbup:
Tito_i_Partija

#39325 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by Tito_i_Partija »

johnnykola wrote:
omar little wrote: apsolutno. sve skupa u trecem dijelu jeftinoca, ono neinventivno sranje za stolom prodavano za nekakve filozofske rasprave, giv mi a fakin brejk.
Da, bukvalno smeće, slažem se. Jedini moment vrijedan spomena je kad im upravo za tim stolim na kraju razgovora ona jedna gospodja kratku bukvicu održi poslije nebuloza.
Mene je u trecem dijelu nenormalno zivcirala Celine. Al' nenormalno. K'o da su svjesno isli da je napisu 100% konfrontativnu, agresivnu, neracionalnu, i nesigurnu cvaku kojoj je haman omiljeni hobi da se svadja sa svojim muzem i da ga pred drugim ljudima ponizava. Veliki pad u kvalitetu poslije prva dva dijela.
Post Reply