FC Barcelona

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

skenderija04

#39276 Re: FC Barcelona

Post by skenderija04 »

@Tomahawk11

Pa bas to sto si rekao je suština problema. Idu, gaze, sude, rade sta hoce ali uvijek gledajući svoj interes a ne da li je posteno prema sudjenpm. Evo bas danas, sudija se oglasio zato sto je interesovalo da to bude danas, da se ne prica o presici od juce. Nije vazno sto je prekršio pravilnik i sto se posrao na optuzenog i njegovog advokata.
skenderija04

#39277 Re: FC Barcelona

Post by skenderija04 »

Vertig0 wrote:Ma nije da me nesto posebno interesuje, samo me zanima kako mu pomaze dovodjenje igraca iz neke zemlje za dobijanje nekih poslova. Zajeban cica je taj perez bas :D
Prema ovima sto ga proganjaju, (malo ih je ali postaju sve glasniji) transferi se koriste za isplatu provizija za dobijene poslove. Vec se pitaju da li je 80 miliona za Jamesa napuhana ili trzisna cijena.
Tomahawk11
Globalni moderator

#39278 Re: FC Barcelona

Post by Tomahawk11 »

skenderija04 wrote:@Tomahawk11

Pa bas to sto si rekao je suština problema. Idu, gaze, sude, rade sta hoce ali uvijek gledajući svoj interes a ne da li je posteno prema sudjenpm. Evo bas danas, sudija se oglasio zato sto je interesovalo da to bude danas, da se ne prica o presici od juce. Nije vazno sto je prekršio pravilnik i sto se posrao na optuzenog i njegovog advokata.
Nije bilo dobro po Real kad je Mourinho vodio svoj privatni rat sa Barcelonom. Isto tako mislim da nije dobro sto to sad radi Perez. OK, ima moc i koristi je i preko svake mjere, ali mislim da to Realu ne treba. Znam, ovdje nije Real u pitanju, nego Barcelona, odluke koje mogu biti donesene mogu napraviti katastrofu u Barci. Ne bih volio da se desi, sa stanovista pogleda fana Madrida. Zamisli Primeru bez Clasica :shock:
Nek Perez trazi drugu zvijezdu za ubiranje plodova (a nije da ih i trenutno nema u Madridu). OK, Neymar je najpopularniji Brazilac, a zna se status istih u Madridu, al yebi ga, nije to to, ne na ovaj nacin. Nek ganja Pogbu :mrgreen:
LSD

#39279 Re: FC Barcelona

Post by LSD »

skenderija04 wrote:
LSD wrote:To ne znaci da ce FC Barca izgubiti na sudu.
Ako je sudija taj koji jednoj strani koju optuzuje on, ne javno tužilaštvo, ne dozvoljava da se oglasi, ja mogu samo da sumnjam u njegovu neutralnost. Danas je rekao da je transfer 86 miliona, a optuzuje klub za utaju 12 miliona radi plate :run:

Pa majku mu, neka se dogovore da li je transfer ili plata.. Ali jebi ga, ako je transfer onda ne moze biti price o porezima niti kazne. Ovo je banana proces. Ko vjeruje da je ovo posteno, neka vjeruje.
Naravno da je igranka, to je ocito...kakvo crno poštenje....samo je Barca sebi dzovolila da je sad povlace po sudovima jbg, Perez samo gura po inerciji i koristi svoje veze....a ne bi ništa mogao - da je transfer bio OK ;-)

Nego, ne vjerujem da mogu izbaciti Barcu u 4 ligu, niti da njoj mogu suditi....nek se bave Roselom i Bartom koji su kuhali taj tranfer i vozdra.
skenderija04

#39280 Re: FC Barcelona

Post by skenderija04 »

Tomahawk11 wrote:
skenderija04 wrote:@Tomahawk11

Nije bilo dobro po Real kad je Mourinho vodio svoj privatni rat sa Barcelonom. Isto tako mislim da nije dobro sto to sad radi Perez. OK, ima moc i koristi je i preko svake mjere, ali mislim da to Realu ne treba. Znam, ovdje nije Real u pitanju, nego Barcelona, odluke koje mogu biti donesene mogu napraviti katastrofu u Barci. Ne bih volio da se desi, sa stanovista pogleda fana Madrida. Zamisli Primeru bez Clasica :shock:
Nek Perez trazi drugu zvijezdu za ubiranje plodova (a nije da ih i trenutno nema u Madridu). OK, Neymar je najpopularniji Brazilac, a zna se status istih u Madridu, al yebi ga, nije to to, ne na ovaj nacin. Nek ganja Pogbu :mrgreen:
Ni ja nisam znao do nedavno podatak da je Neymar drugi po vanfudbalskom fakturisanju, ispred Messija i iza Cristiana. Zamisli kada (ako) nekada bude zlatna lopta :mrgreen: Meni ne smeta kada se koriste smicalice samo radi fudbala, bilo ih je i bice. Smeta mi ako se koristi drzavni aparat.
To za izbacivanje sigurno da necemo vidjeti, ali bice zaprijeceno, tako da kad izbiju 60 miliona i oduzmu koji bod reakcija ce biti da je sud bio mekan a da je Barsa jos dobro prosla
Tomahawk11
Globalni moderator

#39281 Re: FC Barcelona

Post by Tomahawk11 »

Hm...ko Dinastija birvaktile....hajd, vidjecemo na sta ce izaci.
skenderija04

#39282 Re: FC Barcelona

Post by skenderija04 »

LSD wrote:
skenderija04 wrote:
LSD wrote:To ne znaci da ce FC Barca izgubiti na sudu.
Ako je sudija taj koji jednoj strani koju optuzuje on, ne javno tužilaštvo, ne dozvoljava da se oglasi, ja mogu samo da sumnjam u njegovu neutralnost. Danas je rekao da je transfer 86 miliona, a optuzuje klub za utaju 12 miliona radi plate :run:

Pa majku mu, neka se dogovore da li je transfer ili plata.. Ali jebi ga, ako je transfer onda ne moze biti price o porezima niti kazne. Ovo je banana proces. Ko vjeruje da je ovo posteno, neka vjeruje.
Naravno da je igranka, to je ocito...kakvo crno poštenje....samo je Barca sebi dzovolila da je sad povlace po sudovima jbg, Perez samo gura po inerciji i koristi svoje veze....a ne bi ništa mogao - da je transfer bio OK ;-)

Nego, ne vjerujem da mogu izbaciti Barcu u 4 ligu, niti da njoj mogu suditi....nek se bave Roselom i Bartom koji su kuhali taj tranfer i vozdra.
Pa tako je i bilo do danas. Od danas je i Klub na optuzenickoj klupi.
Vidis kako ide proces, brzo, sve se zna, nema istrage. Zasto? Zato sto je Madrid do zadnjeg minuta bio u igri. Sjeti se Wagner Ribeira. Madrid je znao sve, i bio je spreman da uradi apsolutno isto, samo sto bi osim ovih 86 miliona morao da plati Barsi penal od 80 miliona. To je vec bilo bolno, i flo nije htio da ide u tu krajnost. Zato ti kažem, sto za jedne znaci sudjenje, za druge bi bio poslovni uspjeh. Transfer je odradjen na legalan nacin.
dinty2

#39283 Re: FC Barcelona

Post by dinty2 »

skendere jesil ti katalonac i zivis pored kampa :mrgreen: gdje nalazis tolike informacije :-)
LSD

#39284 Re: FC Barcelona

Post by LSD »

Skenderija

Ne znam brate više šta reci... znam samo da je sa Barcom vazda neko sranje, nikad normalno...kakav ludacki klub, sunce ti kalajisano :shock: .... evo, samo unazad 5 godina: odlazak Pepa u nejasnim okolnostima, Abidalov tumor, Titova smrt, Tata Martino, afera Messi i porezi, afera Neymar, ostavka Rosella, transfer ban, evo sad tužba Bartomeua i prema Barci, prijetnje izbacivanja u 4 ligu :facepalm: šta se više nece desiti :? može li išta zaobici taj nesretni klub :-?

umjesto da se bavimo fudbalom i tome pricamo....yebo ih više i Neymar i transfer i sve :oops:
dinty2

#39285 Re: FC Barcelona

Post by dinty2 »

mozda bi se i bavili fudbalom da druga strana nije ljubomorna i da ih pusti na miru. ako se neko bavio fudbalom posljednjih godina to je barcelona, sva sranja su krenula od murinja i pereza
skenderija04

#39286 Re: FC Barcelona

Post by skenderija04 »

LSD wrote:Skenderija

Ne znam brate više šta reci... znam samo da je sa Barcom vazda neko sranje, nikad normalno...kakav ludacki klub, sunce ti kalajisano :shock: .... evo, samo unazad 5 godina: odlazak Pepa u nejasnim okolnostima, Abidalov tumor, Titova smrt, Tata Martino, afera Messi i porezi, afera Neymar, ostavka Rosella, transfer ban, evo sad tužba Bartomeua i prema Barci :facepalm: šta se više nece desiti :? može li išta zaobici taj nesretni klub :-?

umjesto da se bavimo fudbalom i tome pricamo....yebo ih više i Neymar i transfer i sve :oops:
Polako, glavna tema je Eibar.

Za ovo drugo sto si naveo neke su stvari na zalost. Bile van uticaja, druge su mogle biti bolje odradjene, trece su cijena koju placas jer si uzeo dio kolaca za koji neko misli da ti ne pripada.
Vidi,kada analiziras Barsu, moras misliti da je ovo samo jedan mali dio istorije gdje mi mislimo da smo veliki i zajebani. Ali to je tek jedan mali vremenski period. Vidi, Barcelona je uvijek bila treci klub u Spaniji a tek od kraja šezdesetih postaje drugi. Osamdesetih pocinju crne godine depresije i beznadja. Uvijek drugi, uvijek iza Madrida, uvijek frustriran. Tek pocetkom devedesetih Barsa pocinje svoj uspon sve do danas kada po prvi put stvarno moze da se mjeri sa Realom ravnopravno, kao institucija. E to znaju i u Madridu i nije im simpaticno kada vide da trenutno van Španije Barcelona ima vise simpatizera od Reala. To bi i progutali, ali i u Spaniji se desio isti fenomen, 2010 je list AS je napravio anketu koja je pokazale da je Barsa popularnija i u spaniji. Mundijal, Iniesta, devet iz Barse prvaci svijeta sa Španijom. A u madridu Mou... Ali sada sa to gleda kroz tržište i zaradu, politika je u drugom planu. E to smeta. Za kraj i primjer kako se razvija klub uz prizme tog istog Florentina. Kada je prvi put bio predsjednik Reala, dosao je u Barcelonu, bacio pare na sto, uzeo Figa, nasmijao se u lice predsjedniku Barse i otisao. Danas barsa moze da mu otme najvazniji transfer, i da ga zeljeni igrac odjebe. E to treba spriječiti ili kako u Madridu vole da kazu, vratiti stvari na svoje mjesto.
skenderija04

#39287 Re: FC Barcelona

Post by skenderija04 »

dinty2 wrote:skendere jesil ti katalonac i zivis pored kampa :mrgreen: gdje nalazis tolike informacije :-)
Nisam katalonac, jebi ga sad :mrgreen:

Pored kampa je skupo :mrgreen:
suncica24

#39288 Re: FC Barcelona

Post by suncica24 »

skenderija04 wrote:
dinty2 wrote:skendere jesil ti katalonac i zivis pored kampa :mrgreen: gdje nalazis tolike informacije :-)
Nisam katalonac, jebi ga sad :mrgreen:

Pored kampa je skupo :mrgreen:
Clot skup? :P

(ne zivi pored, zivi na kampu :D )
skenderija04

#39289 Re: FC Barcelona

Post by skenderija04 »

Ne, clot je fini radnicki kvart.
Les Corts je ko zara :mrgreen:
suncica24

#39290 Re: FC Barcelona

Post by suncica24 »

skenderija04 wrote:Ne, clot je fini radnicki kvart.
Na corts sam mislila, clot napisala :D

No, nije bas zara (vise mango :D ), ako si ispod diagonale.
Pa ono... jesi li? :D
dinty2

#39291 Re: FC Barcelona

Post by dinty2 »

dobro ali u barceloni si jel :mrgreen: imal ista za veznjake i beka dosta mi politike vise :P
skenderija04

#39292 Re: FC Barcelona

Post by skenderija04 »

suncica24 wrote:

Ne, nisam :mrgreen:
skenderija04

#39293 Re: FC Barcelona

Post by skenderija04 »

dinty2 wrote:dobro ali u barceloni si jel :mrgreen: imal ista za veznjake i beka dosta mi politike vise :P
Milion imena. Ko to zna. Izgleda da je pogba blizu ali ne zato sto su u barsi nesto pameni, nego je Mino Raiola namirisao da moze oguliti levate u izbornoj godini
suncica24

#39294 Re: FC Barcelona

Post by suncica24 »

skenderija04 wrote:
suncica24 wrote:

Ne, nisam :mrgreen:
Aha, onda ipak clot :D

PS: A za kupovine i planove... mislim da to ovisi od slijedece sedmice i da trenutno ni uprava, a ni LE ni ne razmisljaju o tome.
Kako prodje slijedeca sedmica, tako ce se kovati planovi (hoce li ostajati LE, kakve su sanse Barti, ako dolazi neko drugi ko, sta, kako, ko definitivno ide od igraca, itd itd... sve se cini da je na cekanju)
dinty2

#39295 Re: FC Barcelona

Post by dinty2 »

koliko bi ih kostao pol pogba :? ja mislim da je odlican igrac sto
Vertig0

#39296 Re: FC Barcelona

Post by Vertig0 »

skenderija04 wrote:
LSD wrote:Skenderija

Ne znam brate više šta reci... znam samo da je sa Barcom vazda neko sranje, nikad normalno...kakav ludacki klub, sunce ti kalajisano :shock: .... evo, samo unazad 5 godina: odlazak Pepa u nejasnim okolnostima, Abidalov tumor, Titova smrt, Tata Martino, afera Messi i porezi, afera Neymar, ostavka Rosella, transfer ban, evo sad tužba Bartomeua i prema Barci :facepalm: šta se više nece desiti :? može li išta zaobici taj nesretni klub :-?

Polako, glavna tema je Eibar.

Za ovo drugo sto si naveo neke su stvari na zalost. Bile van uticaja, druge su mogle biti bolje odradjene, trece su cijena koju placas jer si uzeo dio kolaca za koji neko misli da ti ne pripada.
Vidi,kada analiziras Barsu, moras misliti da je ovo samo jedan mali dio istorije gdje mi mislimo da smo veliki i zajebani. Ali to je tek jedan mali vremenski period. Vidi, Barcelona je uvijek bila treci klub u Spaniji a tek od kraja šezdesetih postaje drugi. Osamdesetih pocinju crne godine depresije i beznadja. Uvijek drugi, uvijek iza Madrida, uvijek frustriran. Tek pocetkom devedesetih Barsa pocinje svoj uspon sve do danas kada po prvi put stvarno moze da se mjeri sa Realom ravnopravno, kao institucija. E to znaju i u Madridu i nije im simpaticno kada vide da trenutno van Španije Barcelona ima vise simpatizera od Reala. To bi i progutali, ali i u Spaniji se desio isti fenomen, 2010 je list AS je napravio anketu koja je pokazale da je Barsa popularnija i u spaniji. Mundijal, Iniesta, devet iz Barse prvaci svijeta sa Španijom. A u madridu Mou... Ali sada sa to gleda kroz tržište i zaradu, politika je u drugom planu. E to smeta. Za kraj i primjer kako se razvija klub uz prizme tog istog Florentina. Kada je prvi put bio predsjednik Reala, dosao je u Barcelonu, bacio pare na sto, uzeo Figa, nasmijao se u lice predsjedniku Barse i otisao. Danas barsa moze da mu otme najvazniji transfer, i da ga zeljeni igrac odjebe. E to treba spriječiti ili kako u Madridu vole da kazu, vratiti stvari na svoje mjesto.
Svaka cast, milina je citati tvoje postove :thumbup:
skenderija04

#39297 Re: FC Barcelona

Post by skenderija04 »

dinty2 wrote:koliko bi ih kostao pol pogba :? ja mislim da je odlican igrac sto
Ko zna. Dva oka i bubreg. Jos ako mino vidi da su zagrijani, pripremi se za novo sudjenje
dinty2

#39298 Re: FC Barcelona

Post by dinty2 »

skenderija04 wrote:
dinty2 wrote:koliko bi ih kostao pol pogba :? ja mislim da je odlican igrac sto
Ko zna. Dva oka i bubreg. Jos ako mino vidi da su zagrijani, pripremi se za novo sudjenje
80 miliona? a nemoj mi vise sudjenja i politike :-) ako ce tako bit nek ganjaju nekog drugog. jel moguce izvuc veratija iz psž-a i sta je bilo s onim benderom :? vidio sam da se i gundogan spominje
skenderija04

#39299 Re: FC Barcelona

Post by skenderija04 »

Ne znam, jebi ga :mrgreen:

Vidi, jos se ne zna ko ce biti predsjednik
Ne zna se ko ce biti trener
Ne zna se ko ce biti direktor
Sva ova prica oko novih igrača se bazira na tome da ce svi htjeti dovesti neko zvučno ime za izbore
Crvena Tifoza

#39300 Re: FC Barcelona

Post by Crvena Tifoza »

Danas ćemo vidjeti kako bi to izgledalo da Barça igra u nekom našem ambijentu. :D

Ni linija na centru im nije pravo ocrtana kako treba. :skoljka:
Post Reply