Etogac2.triconja wrote: Jedina drama koje me pogodila toliko da sam 20 minuta buljio u ekran nakon kraja, znaci ko tele u sarena vrata. Malo falilo da zaplacem.
Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
Moderator: _BataZiv_0809
- johnnykola
#39276 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
-
nema me tamo
#39277 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
Sad treba remake izac' http://www.imdb.com/title/tt2039338/triconja wrote:Kakav je flatliners 1990? Citao sam radnju i cini mi se da je dobar ali eto hocu da priupitam.
Ja nedavno pogledao ovaj iz 1990, onako prosjek ne ocekuj nista posebno..
Cak je 6,6 ocjena preveulicana..
A otkrio film nakon sto sam kreno da pogledam trailer za ovaj novi..
- skupljac_zeljeza
#39278 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
Ocjena oko 7 i kažu da treba prethodno čitanje Kafke, Dostojevskog i Orwella, ali to samo više stvara konfuziju. Mislim da je rješenje jednostavnije.
- triconja
#39279 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
Bas zbog tog novog filma sam i procitao o cemu se radi i odlucio da cu mozda gledatinema me tamo wrote:
Sad treba remake izac' http://www.imdb.com/title/tt2039338/
Ja nedavno pogledao ovaj iz 1990, onako prosjek ne ocekuj nista posebno..
Cak je 6,6 ocjena preveulicana..
A otkrio film nakon sto sam kreno da pogledam trailer za ovaj novi..
Nije los, zanimljiva je tematika. Moze 7/10.Bloo wrote:
Mračan i atmosferičan. Nema previše vizuelnih karefeka. Give it a chance. Iako se meni nekako preprano završio.
- johnnykola
#39280 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
Vrlo dobar.skupljac_zeljeza wrote:Ocjena oko 7 i kažu da treba prethodno čitanje Kafke, Dostojevskog i Orwella, ali to samo više stvara konfuziju. Mislim da je rješenje jednostavnije.![]()
- johnnykola
#39281 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
Cinemania TV 16.10:

Pink Movies 21.00 Šuma razorio:

Fox Movies 22.30:

Pink Movies 21.00 Šuma razorio:

Fox Movies 22.30:

- Bloo
- Globalna šefica
#39282 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
Meni niko nije rekao za finalnu scenu, a imam tešku arahnofobiju...tako da imam traume. Nakon gledanja sam provela još 2 dana iščitavajući analize. Film me je blago smorio egzistencijalnom težinom. Zadnja scena nije pomogla.johnnykola wrote:
Vrlo dobar.
- derion
#39283 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
Ma, u biti sam ti htio učiniti uslugu (na rafinjen način) da se ne provaljuješ, jer preporučivati Kong Skull Island, a blatiti toliko Life nije baš pretjerano bistro ili ozbiljno, jer diskutuješ "glupe poteze naučnika u svemiru", a ignorišeš čitavu postavljenu premisu događaja i ponašanja aktera u Kong Island Skull. Uostalom, nisam ja potegnuo priču o realnosti, niti sam pričao o tome. Možda se ovdje više radi o vjerodostojnosti (u dijegezijskom ili ontološkom smislu), a u tom slučaju Life je vjerovatno dosta bliži stvarnosti od King Konga, mada, opet kažem, nisam uopšte potencirao priču o realnosti, jer to nije relevantno. Realizam je kod de Sice, Rosellinija, Renoira, a ne u sci-fi kao što je Life ili u filmovima za pubertetlije (Kong Skull Island).KB9 wrote:prvi je napravljen tako da se lose udvara nauci dok je drugi napravljen da bude cista nerealna zabavaderion wrote:Ahaha, a zato ti oni partijaneri sa King Kongom rade prave stvari?!KB9 wrote:ma kako je odlican, brod pun naucnika koji rade najgluplje moguce poteze u svemiru xDMa hajte, molim vas...
Life je okej za pogledati, ne treba previše očekivati, ali kao zabava jedno prijepodne, nakon mahmurluka, može proći.
6/10
Kong Skull Island je zabava za klince od 10-13 godina. Ne treba ići dalje od helikoptera i kako su "korišteni" protiv Kinga. Da ne pričam o priči (koje nema). Niđe veze.
2/10 (možda je i previše).
ako u fokus oba filma stavljas realnost ti si dibidus budala od filmofila i prestani da gledas sve zanrove jer ti ne ide
- skupljac_zeljeza
#39284 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
Ja sam to pojednostavio rečenicom sa početka: "Haos je red koji još nije shvaćen." Pauk i mreža se pojavljuju kroz cijeli film. On je prekinuo sa ljubavnicom (saobraćajna nesreća i mreža na staklu), ali uzimajući ključ od sexy bara on se vraća starom načinu života, a za takvog hedonistu trudna supruga je tarantula.Bloo wrote:Meni niko nije rekao za finalnu scenu, a imam tešku arahnofobiju...tako da imam traume. Nakon gledanja sam provela još 2 dana iščitavajući analize. Film me je blago smorio egzistencijalnom težinom. Zadnja scena nije pomogla.johnnykola wrote:
Vrlo dobar.
- Bloo
- Globalna šefica
#39285 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
spoilersskupljac_zeljeza wrote:Ja sam to pojednostavio rečenicom sa početka: "Haos je red koji još nije shvaćen." Pauk i mreža se pojavljuju kroz cijeli film. On je prekinuo sa ljubavnicom (saobraćajna nesreća i mreža na staklu), ali uzimajući ključ od sexy bara on se vraća starom načinu života, a za takvog hedonistu trudna supruga je tarantula.Bloo wrote:Meni niko nije rekao za finalnu scenu, a imam tešku arahnofobiju...tako da imam traume. Nakon gledanja sam provela još 2 dana iščitavajući analize. Film me je blago smorio egzistencijalnom težinom. Zadnja scena nije pomogla.johnnykola wrote:
Vrlo dobar.
imam tešku arahnofobiju...znači kad je jebeni pauk žmirno, veličine dnevne sobe, meni srce stalo
ali opet ima paralela, zašto se ona prepala (u obliku pauka), trudna životinja koja štiti mlado blabla
- skupljac_zeljeza
#39286 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
Neki pokušavaju Samaragino iskustvo sa totalitarnim režimom u kome je odrastao povezati sa paukom i mrežom što ima veze sa citiranom rečenicom, ali po meni je pauk ovdje nečisto u podsvjesnom jer zašto striptizete probijaju štiklama pauke? Naravno, sve je ovo subjektivni odraz objektivne stvarnosti kako se često definiše umjetnost.Bloo wrote:spoilersskupljac_zeljeza wrote:Ja sam to pojednostavio rečenicom sa početka: "Haos je red koji još nije shvaćen." Pauk i mreža se pojavljuju kroz cijeli film. On je prekinuo sa ljubavnicom (saobraćajna nesreća i mreža na staklu), ali uzimajući ključ od sexy bara on se vraća starom načinu života, a za takvog hedonistu trudna supruga je tarantula.Bloo wrote: Meni niko nije rekao za finalnu scenu, a imam tešku arahnofobiju...tako da imam traume. Nakon gledanja sam provela još 2 dana iščitavajući analize. Film me je blago smorio egzistencijalnom težinom. Zadnja scena nije pomogla.
imam tešku arahnofobiju...znači kad je jebeni pauk žmirno, veličine dnevne sobe, meni srce stalo
ali opet ima paralela, zašto se ona prepala (u obliku pauka), trudna životinja koja štiti mlado blabla
- Bloo
- Globalna šefica
#39287 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
gaze svoju očekivanu društvenu ulogu maaajkeee sa puno malih paucicaskupljac_zeljeza wrote:
Neki pokušavaju Samaragino iskustvo sa totalitarnim režimom u kome je odrastao povezati sa paukom i mrežom što ima veze sa citiranom rečenicom, ali po meni je pauk ovdje nečisto u podsvjesnom jer zašto striptizete probijaju štiklama pauke? Naravno, sve je ovo subjektivni odraz objektivne stvarnosti kako se često definiše umjetnost.
don't know ..mene je film smorio jer sam manijakalno ičitavala puno analiza nakon gledanja
plus pauk
- Tito_i_Partija
#39288 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
Bloo wrote:don't know ..mene je film smorio jer sam manijakalno ičitavala puno analiza nakon gledanja![]()
I mene je smorio. I nakon svega toga sto sam procit'o, bio sam prilicno razocaran, jer sam ocekiv'o puno vise.
- listopad
#39289 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
Evo opet jedan koji ne napusta okvire stvarnosti:

Talijanski euro crime/politicki triler sa meni veoma dragim Volonteom koji glumi policajca iz provincije i kojem je tog posla preko glave. Italija je 1970ih bila zariste politicki motiviranih ubojstava i atentata u kojima su nerijetko stradali i policajci. Nezaposlenost u Italiji je velika, pa ljudi gledaju da upecaju kakav budzetski poslic. No za mnoge je cijena prevelika, pa i za brigadira Graziana (Gian Maria Volonté) koji sa kolegom ne uspijeva sprijeciti atentat na uglednog sudca. Atentatori pocnu rafalati i po njima, ali ipak izvukose zivu glavu. Graziano odlucuje da mu je dosta toga i moli da ga premjeste na neku manje opasnu poziciju, tako da ga odlucuju dodijeliti u funkciji tjelohranitelja starom idealistickom sudcu Canceddi (kojeg glumi Svedjanin Erland Josephson) koji navodno nije dovoljno omrazen da bi ga netko namjeravao roknuti. Ali starac pocinje previse roviti u jednom slucaju ilegalnog uvoza oruzja u sto su umijesani i konspirativni krugovi unutar tajne sluzbe i policije, tako da i Graziana uvlaci ponovo u belaj od kojeg je htio pobjeci.
Film je iz 1977, a reziser Damiano Damiani, inace poznat po ovoj vrsti filmova, barem u Europi. Solidan film sa svakoga tko voli dobru radnju koja inspiraciju crpi iz realnih dogadjaja iz blize proslosti.

Talijanski euro crime/politicki triler sa meni veoma dragim Volonteom koji glumi policajca iz provincije i kojem je tog posla preko glave. Italija je 1970ih bila zariste politicki motiviranih ubojstava i atentata u kojima su nerijetko stradali i policajci. Nezaposlenost u Italiji je velika, pa ljudi gledaju da upecaju kakav budzetski poslic. No za mnoge je cijena prevelika, pa i za brigadira Graziana (Gian Maria Volonté) koji sa kolegom ne uspijeva sprijeciti atentat na uglednog sudca. Atentatori pocnu rafalati i po njima, ali ipak izvukose zivu glavu. Graziano odlucuje da mu je dosta toga i moli da ga premjeste na neku manje opasnu poziciju, tako da ga odlucuju dodijeliti u funkciji tjelohranitelja starom idealistickom sudcu Canceddi (kojeg glumi Svedjanin Erland Josephson) koji navodno nije dovoljno omrazen da bi ga netko namjeravao roknuti. Ali starac pocinje previse roviti u jednom slucaju ilegalnog uvoza oruzja u sto su umijesani i konspirativni krugovi unutar tajne sluzbe i policije, tako da i Graziana uvlaci ponovo u belaj od kojeg je htio pobjeci.
Film je iz 1977, a reziser Damiano Damiani, inace poznat po ovoj vrsti filmova, barem u Europi. Solidan film sa svakoga tko voli dobru radnju koja inspiraciju crpi iz realnih dogadjaja iz blize proslosti.
- Saian
#39290 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
sjo, ja se zajebav'o, dze cu nash zaboravit, zaboravio sam ovaj ":D", nego ne pishem, sta imam pisat ....Tito_i_Partija wrote:Eh to, bas tako prika moj.Saian wrote:tako to ide, zaboravi coEk, zato ja 'vako kad se sjetim koje konstelacije rijeci, ono dodje mi, flesh haman, te se bilesi jos sav sapletem da sharnem nesto na forumu, al i to u zadnje vrijeme trci, trci pa ...Na momente postajem jebeni profesor ligvistike, a kroz minutu-dvije ne mogu dvije rijeci sastavit' a da ne zvucim k'o Musa Pusa.
![]()
- Tito_i_Partija
#39291 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
Trebas malo vise vremena na ovim filmskim/serijskim temama provodit', skupili smo finu ekipicu. Samo pogledaj kakav film, i opleti. (mada ti i to u zadnje vrijeme ne trebaSaian wrote: sjo, ja se zajebav'o, dze cu nash zaboravit, zaboravio sam ovaj ":D", nego ne pishem, sta imam pisat ....napis'o sam sve
-
kakavdanakneiskustvu
- Tito_i_Partija
#39293 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
Steta, dobar glumac. 
EDIT: Navodno je bio i dobar pisac. Dobio i Pulitzerovu nagradu.
EDIT: Navodno je bio i dobar pisac. Dobio i Pulitzerovu nagradu.
RIPBut Shepard was best remembered for his influential plays and his prominent role in the off-Broadway movement. His 1979 play Buried Child won the Pulitzer for drama. Two other plays — True West and Fool for Love — were nominated for the Pulitzers as well, and are frequently restaged.
- suad-sarajevo
- Horoskop: sarajevski seljak
#39294 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
Tražim prevod za drugi dio dokumentarca http://www.imdb.com/title/tt0874289/
The Iceman Tapes.Conversations with a Killer[1992]Part2.Eng.XviD.NeRoZ
a ujedno i preporuka.
The Iceman Tapes.Conversations with a Killer[1992]Part2.Eng.XviD.NeRoZ
a ujedno i preporuka.
- johnnykola
#39295 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
Od režisera Mungiua koji je režirao odličan
Četiri mjeseca, tri sedmice i dva dana (dobitnik Zlatne palme 2007.)
te vrlo dobar Matura, također vrlo dobar
u 20.00 na HRT3 večeras:

Posljednja scena u svojih pol minute - minut
savršeno opisuje život na Balkanu.
Iz kataloga 18. SFF-a:

HRT1 23.05 susrelo se i zavoljelo dvoje mladih.
Odlični dijalozi, ali još bolji u nastavku koji je također
sutra na HRT1. Ponovni susret Itana
i Džuli kao malo zrelijih ljudi deset godina poslije.

Četiri mjeseca, tri sedmice i dva dana (dobitnik Zlatne palme 2007.)
te vrlo dobar Matura, također vrlo dobar
u 20.00 na HRT3 večeras:

Posljednja scena u svojih pol minute - minut
savršeno opisuje život na Balkanu.
Iz kataloga 18. SFF-a:

HRT1 23.05 susrelo se i zavoljelo dvoje mladih.
Odlični dijalozi, ali još bolji u nastavku koji je također
sutra na HRT1. Ponovni susret Itana
i Džuli kao malo zrelijih ljudi deset godina poslije.

-
nema me tamo
#39296 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
Auu 5 dana odbijanja da gledam Shot callera da bi me oduševio još više nego sto sam se nadao.
Nakon dugo vremena da pogledam film u komadu bez stopiranja zbog ovog ili onog.
Nakon dugo vremena da pogledam film u komadu bez stopiranja zbog ovog ili onog.
- BambiGZ
#39297 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
Pregledala svih 8 dijelova "Fast and Furious". Iako je malo pretjerano u jurnjavi i kršnjavi, ipak mi se svidjelo stavljanje porodice na prvo mjesto. Svasta covjek moze tolerisati, ali kad darnes u porodicu, eh onda je druga prica. Svi mi postajemo druge osobe, ratnici, kad trebamo stititi najmilije. 
- Sanchez22
#39298 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
Koristi li ko ovu VPN zastitu,izbacuje mi svugdje 
- harač
#39299 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
ako si iZbosne logicno je pitanje: da li se salis?
- Sanchez22
#39300 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
Samo pitam,koji je ovo djavo