SDA-All about

pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#39251 Re: SDA-All about

Post by pici »

Banksy wrote:
pici wrote:
Banksy wrote:Nije ni pokušao sakriti šta i zašto.

sto bi sakrivo, pa baHatost kipti iz bracnog para Čausesku... jutros dizdarevic na N1 udaro po seki iz svih topova i veberova
Jel bio, mogu ga zamisliti :D

uhhh ljut ko puska, zedan krvi... ide u obracun sa sekom do kraja...
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#39252 Re: SDA-All about

Post by pici »

HISTORIJSKA GRAĐEVINA
Onaj ko je naručio farbanje fasade zgrade u Sarajevu bit će kažnjen, inspekcija na terenu
zar ce sdO mladez na celu su kako se ono zove stereoidno govance, a jaH zahiragic ovo da dopusti... uzas
daddy-kool

#39253 Re: SDA-All about

Post by daddy-kool »

Banksy wrote:
daddy-kool wrote:

Nakon što su definisani federacija i država, najvažniji cilj jeste KS.
Dali bi oni i fed i državu za ks.
To već ne znam.
Činjenica je da su prvo odigrali tako da se postave u poziciju nezaobilaznih na ova dva nivoa, a kanton koji vrijedi kao 10 drugih se ne smije ispustiti iz ruku. Najvažniji razlog je naravno pare, moć i uticaj, ali isto takođe bitno je da na ovakvoj budžetskoj osnovi mogu izroditi problemi za poziciju SDA koje neće biti moguće iskontrolisati za sljedeće izbore. Sa te tačke gledišta, mislim da postoji spremnost da se plati vrlo visoka cijena za preuzimanje KS.
Banksy

#39254 Re: SDA-All about

Post by Banksy »

Banksy wrote: KS je sve vrijeme jedini cilj.
JThomas

#39255 Re: SDA-All about

Post by JThomas »

naravno da nije jedini. naravno da su njima bitni i federacija, i pio, i elektroprivreda i telekom...ali možda i najvažniji pojedinačni jeste. mnogo se dijeli na manje ajkula. i shodno tome, mnogo toga sa ovih viših bi oni bili spremni trgovati za kanton (sarajevo).
Vidal89

#39256 Re: SDA-All about

Post by Vidal89 »

Znaci nema ljevice

Od sad pa do.kraja mog zivota glasam za SDA, sta cu se vise zajebavat s ljevicom kad ionako izdaju sve i odu s ovima.
JThomas

#39257 Re: SDA-All about

Post by JThomas »

ja opet kažem, kao bivši glasač sdp, ali generalno glasač građanske opcije i da, glasač protiv sda...ako su uzeli najviše glasova, a jesu, ako misle da je sda konkretno u tk manje zlo od kuke - neka idu sa njima u tk. i u sarajevu se moralo i sa bivšim sda i sa fahrudom. lično tu ništa problematično ne vidim.

dok bi pogurati ih u federaciji ili na državi gdje su oni sve dogovore i mehanizme (blokade bilo čega što ne žele) već dogovorili sa hdz i snsd bilo samoubistvo.
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#39258 Re: SDA-All about

Post by _BataZiv_0809 »

Bad jesus wrote:dakle džamahirija, i treba tako nek se sve zeleni
Dzamahirija je sekularna drzava.
Bad jesus

#39259 Re: SDA-All about

Post by Bad jesus »

_BataZiv_0809 wrote:
Bad jesus wrote:dakle džamahirija, i treba tako nek se sve zeleni
Dzamahirija je sekularna drzava.
ap i ovde je zeleno crveno i plavo sa naglaskom na zeleno
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#39260 Re: SDA-All about

Post by _BataZiv_0809 »

Bad jesus wrote: ap i ovde je zeleno crveno i plavo sa naglaskom na zeleno
Mojne koristit izraz dzamahirija pogresno.
Banksy

#39261 Re: SDA-All about

Post by Banksy »

[quote="Prpa.ba"]

novac kaze da je Federacija godisnje "teska" oko 3 milijarde KM i to se dijeli sa HDZ-om i MMF-om, Drzava je teska oko milijardu KM i to se dijeli sa HDZ-om i SNSD-om, a KS je tezak 1.5 milijardu KM i ne dijeli se ni sa kim. I sad cemo mi pricati o implikacijama sarajevocentricnosti, ma hajde molim vas.. marva iz SDA bi sad potpisala vlast u KS, eventualno TK i ZDK, a ko hoce neka nosi Federaciju i BiH..

[/quote]
JThomas

#39262 Re: SDA-All about

Post by JThomas »

ali nema ko da nosi. što bi se onda odricao.
Banksy

#39263 Re: SDA-All about

Post by Banksy »

Istina, ali to je druga priča. Ali sva ova hajka i histerija je, osim unutatstranačkih Bakirovih računica, usmjerena na KS.

Edit
Radončić za N1: Ja sam u moralnoj prednosti, mogu svakoga pogledati u lice http://ba.n1info.com/Vijesti/a318918/Ra ... -lice.html

Vrlo loše vijesti za Bakira...
daddy-kool

#39264 Re: SDA-All about

Post by daddy-kool »

JThomas wrote:ali nema ko da nosi. što bi se onda odricao.
Ne samo to, nego se ne smije prazan prostor ostaviti jer to znači da tu može narasti nešto drugo. Posebno ako je u pitanju plodno i izdašno budžetko kantonalno tlo. Nijedna pozicija nije prepuštena slučaju, od predsjedništva pa nadalje.
daddy-kool

#39265 Re: SDA-All about

Post by daddy-kool »

Banksy wrote:Istina, ali to je druga priča. Ali sva ova hajka i histerija je, osim unutatstranačkih Bakirovih računica, usmjerena na KS.

Edit
Radončić za N1: Ja sam u moralnoj prednosti, mogu svakoga pogledati u lice http://ba.n1info.com/Vijesti/a318918/Ra ... -lice.html

Očekivano diže cijenu, jer su i DF i SBB neophodni za KS. Zato je bilo za SDA optimalno da SDP/DF uđe u vlast, dobijali bi 2 za 1.
JThomas

#39266 Re: SDA-All about

Post by JThomas »

moralni div, haman koliko i tjelesni :lol:
Banksy

#39267 Re: SDA-All about

Post by Banksy »

daddy-kool wrote:
Očekivano diže cijenu
Da, sigurno, Komšić s Čamparama, vrlo loše za Bakira...
JThomas

#39268 Re: SDA-All about

Post by JThomas »

stranka drotovske akcije :lol:
Bad jesus

#39269 Re: SDA-All about

Post by Bad jesus »

SDA od ranije poznata policiji
MarshalDodik

#39270 Re: SDA-All about

Post by MarshalDodik »

FTV u emisiji POSTENO ponovo otvoreno podrzava ulazak gradjanskih stranaka u koaliciju sa SDA :bih: Drzavnicka televizija, znamo sta placamo :kiss:

"Intelektualac " govori kako se mora sa SDA jer je eto drzava opet u nikad vecoj opasnosti, prijeti joj se referendumom, a predstavnik iz SDA razvio smijeh od uha do uha, veseo samo sto nije usliknuo ZIVIO REFERENDUM
madner

#39271 Re: SDA-All about

Post by madner »

Dobro mrtva je trka izmedju KS i federalnog nivoa. Federalni nivo su autoceste, telecom i EP. Pogotovo u ovom ciklusu je zanimljivo.

Medjutim apsolutno je nemoguce bilo sta uraditi na tom nivou zbog saveza i dogovora SDA HDZ.
svjezi_ustipak

#39272 Re: SDA-All about

Post by svjezi_ustipak »

madner wrote:Dobro mrtva je trka izmedju KS i federalnog nivoa. Federalni nivo su autoceste, telecom i EP. Pogotovo u ovom ciklusu je zanimljivo.

Medjutim apsolutno je nemoguce bilo sta uraditi na tom nivou zbog saveza i dogovora SDA HDZ.
Ali je federalni nivo i Aluminiju i Konjuh i borci...a u Kantonu se gricka polako svoj budžet i suosjećajno klima glavom na novinarsko čerečenje Fadila Novačića...:D
kmirsad

#39273 Re: SDA-All about

Post by kmirsad »

Banksy wrote:Istina, ali to je druga priča. Ali sva ova hajka i histerija je, osim unutatstranačkih Bakirovih računica, usmjerena na KS.

Edit

Jesam ji ti rekao da će ovako uraditi... i na kraju sačuvati obraz.
Pobi sve... njihovim manama, slabostima i pohlepom, i vrati sam da obereš kruške...
Banksy

#39274 Re: SDA-All about

Post by Banksy »

kmirsad wrote:

Edit

Pobi sve... njihovim manama, slabostima i pohlepom, i vrati sam da obereš kruške...
Pametno odigrano, ali nažalost, ovim je samo debelo podigao sopstvenu cijenu za KS.
Hoće li ostati s ovom ekipom? Bojim se, teško.
I nadam se Kiflinoj vještini ubjeđivanja...
kmirsad

#39275 Re: SDA-All about

Post by kmirsad »

Banksy wrote:
kmirsad wrote:

Edit

Pametno odigrano, ali nažalost, ovim je samo debelo podigao sopstvenu cijenu za KS.
Hoće li ostati s ovom ekipom? Bojim se, teško.
I nadam se Kiflinoj vještini ubjeđivanja...
Ovo su sudbonosni dani za Bih. Vrijeme u kojoj svaka odluka ima veliku težinu,
Kako za nas, za BiH, tako i za donosioca odluke.
Smatram da u ovom momentu ne trebamo kalkulisati koliko će ko profitirati podrškom Skupštinskoj većini i Vladi KS... nego svima koji... koscima u KS vodu i tepsije bureka i sirnice prinose i prave hladovinu od sunca koje žeže nikada jače... davati svima odlikovanja, plakete i poštovanje,
Sujete i lične netrpeljivosti se moraju odbaciti.
KS je trenutno iznad svih nas.
Noč uoči Lelet ul Kadra... za BiH...
Važno samo da opstane, a ako još i ojača... još bolje.
Ovo mi uliva nadu i obnovu BH bloka i u TK... njegove izjave, Maričev predan rad u SKS, izjave Arnauta, principjelnost i poštenje njihovog predstavnika u STK, g Hamzića... mogla bi se sarajevska priča ponovuti, samo mnogo lakše i utabanim stazama koje su Forto i Dino utabali i u TK...
Post Reply