Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Locked
MUNAFIK

#39251 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by MUNAFIK »

Ovdje lik koji je kao glasac NS hladno jucer napisa da je Alija Izetbegovic skoro isto kao Karađic i jos svasta napisa niko od pametnijih glasaca NS ne napisa na to NISTA...

Od raje koju znam a koji glasaju za NS i sebe smatraju nekakvim FGR uglavnom imaju slican stav prema nasem prvom predsjedniku Aliji Izetbegovicu koji je identican sa propagandnom agresorskih medija. Doci ce dan kada ce se NS morati javno odrediti prema našim patriotima!
kmirsad

#39252 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by kmirsad »

MUNAFIK wrote:Ovdje lik koji je kao glasac NS hladno jucer napisa da je Alija Izetbegovic skoro isto kao Karađic i jos svasta napisa niko od pametnijih glasaca NS ne napisa na to NISTA...

Od raje koju znam a koji glasaju za NS i sebe smatraju nekakvim FGR uglavnom imaju slican stav prema nasem prvom predsjedniku Aliji Izetbegovicu koji je identican sa propagandnom agresorskih medija. Doci ce dan kada ce se NS morati javno odrediti prema našim patriotima!
Ja nemam. Čak mi je bio drag dok je bio živ...ni danas nisam promjeniom mišljenje o njemu... dobar čovjek je bio... al su ga ovi njegovi vrtili oko malog prsta...
Last edited by kmirsad on 08/02/2019 13:59, edited 1 time in total.
kluz franjo

#39253 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by kluz franjo »

palermo wrote:
kluz franjo wrote:
palermo wrote: Jesam li ja govorio o ulasku u Koaliciju ? Nisam, ne moraš biti u Koaliciji da bi vodio principjelnu i konzistentnu politiku u interesu države BiH.
Slažem se
Drugim riječima, SDA je državotvorna stranka i različita od ostalih nacionalnih stranaka (nije moja tvrdnja, samo pokušavam zaključiti na osnovu napisanog).
To nam SDP poručuje ?
Ne mogu govoriti u ime SDP-a i/ili BH bloka.
Ali kako ja shvatam generalnu poruku (od kojih je ova samo zadnja u nizu).
Podržaće se svako rješenje i prijedlog koji je u interesu BiH i njenih građana. Bez obzira pozicija/opozicija.

A koliko shvatam to je ono u čemu se i mi slažemo.
palermo

#39254 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by palermo »

kluz franjo wrote: Ne mogu govoriti u ime SDP-a i/ili BH bloka.
Podržaće se svako rješenje i prijedlog koji je u interesu BiH i njenih građana. Bez obzira pozicija/opozicija.

A koliko shvatam to je ono u čemu se i mi slažemo
.
apsolutno :thumbup:

ovo podržaće se svako rješenje i prijedlog koji je u interesu BiH i njenih građana je.......haj da ostavimo da vrijeme ovo koje je pred nama da svoj komentar
kluz franjo

#39255 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by kluz franjo »

palermo wrote:
kluz franjo wrote: Ne mogu govoriti u ime SDP-a i/ili BH bloka.

A koliko shvatam to je ono u čemu se i mi slažemo
.
apsolutno :thumbup:

ovo podržaće se svako rješenje i prijedlog koji je u interesu BiH i njenih građana je.......haj da ostavimo da vrijeme ovo koje je pred nama da svoj komentar
I ovdje se slažemo :thumbup:
madner

#39256 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by madner »

Opet o opoziciji tolike brige :D
kmirsad

#39257 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by kmirsad »

Evo Banksy... ćuo te... :-D
https://www.klix.ba/vijesti/bih/predrag ... /190208092
Ja u mnogo čemu nisam politički istomišljenik sa pokojnim predsjednikom Alijom Izetbegovićem, ali svake godine na 1. mart odem na njegov mezar jer ga izuzetno poštujem zbog dvije stvari. Prva, jer je ostao s nama u napadnutoj zemlji i opkoljenom gradu i druga, jer nije dozvolio etničko čišćenje Sarajeva u ratu i žrtvovao je svoje borce da kazni ratne zločince u redovima svoje vojske. Žao mi je što tu vrstu morala i promišljanja BiH Bakir nije naslijedio od svog oca.
Last edited by kmirsad on 08/02/2019 14:39, edited 1 time in total.
Banksy

#39258 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Banksy »

Odličan Nikšić, sve je rekao, od riječi do riječi. :thumbup:

Dakle, osovina HDZ-SNSD ugrožava državu Bosnu i Hercegovinu i sada se pozivaju sve patriote da brane državu.

Ali, hajde da vidimo ko je doveo državu i Federaciju da zavise od HDZ-a i SNSD-a. Ko je dao četvrti glas SNSD-u u NSRS za delegate u Domu naroda BiH? Pa, SDA.

Ko je jučer dao glas u ZDK za četvrtog delegata HDZ-u BiH u Domu naroda BiH? Opet SDA", kaže Nikšić i dodaje:

"Znači ako ne uđe Bh. blok, ako SDP nije unutra onda nismo patriote.

A prije toga stvorite situaciju da ne znam kakav i kako jak patriotski bok ne može riješiti te blokade u državnom Parlamentu, jer u Domu naroda zahvaljujući SDA imamo po četiri delegata iz HDZ-a i SNSD-a, odnosno prostu većinu.

Sada se zastupnici Bošnjaci toj osovini mogu suprotstaviti samo putem povlačenja vitalnog nacionalnog interesa.

Nije li to malo, da ne kažem licemjerno, ali sigurno jeste neozbiljno da stvorite te pretpostavke i onda zovete nas da zajedno dijelimo odgovornost jer ne možemo ništa protiv te blokade koju je izazvala SDA dajući svoje glasove SNSD-u i HDZ-u."

ne slažem se da je nužno da bude SNSD-ov potpredsjednik, a hoće li im to SDA omogućiti to njih treba pitati. Međutim, to da mora biti SNSD-ov potpredsjednik, to je spin iz SDA."

wewa

#39259 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by wewa »

ja zasuzih na ovo
Ja u mnogo čemu nisam politički istomišljenik sa pokojnim predsjednikom Alijom Izetbegovićem, ali svake godine na 1. mart odem na njegov mezar jer ga izuzetno poštujem zbog dvije stvari. Prva, jer je ostao s nama u napadnutoj zemlji i opkoljenom gradu i druga, jer nije dozvolio etničko čišćenje Sarajeva u ratu i žrtvovao je svoje borce da kazni ratne zločince u redovima svoje vojske. Žao mi je što tu vrstu morala i promišljanja BiH Bakir nije naslijedio od svog oca.
osjecam iskreno divljenje prema Peđi i želim mu puno zdravlja i snage i strpljivosti da izađe na kraj sa svima koji nam misle zlo.
dokle god ima ljudi kao što je Peđa ja sam optimistična.
kmirsad

#39260 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by kmirsad »

wewa wrote:ja zasuzih na ovo
osjecam iskreno divljenje prema Peđi i želim mu puno zdravlja i snage i strpljivosti da izađe na kraj sa svima koji nam misle zlo.
:thumbup: :thumbup: :thumbup:
Banksy

#39261 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Banksy »

kmirsad] wrote:Evo Banksy... ćuo te... :-D
Da, iako bi bilo efektnije da je u pitanju saopćenje, reakcija, nešto. Vjerovatno procjenjuju da ne treba ići u konflikt.
Hajvan

#39262 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Hajvan »

takodje!
:thumbup:

ovo drugo je takodje moj razlog, kao i ono poslednje obracanje naciji…

a Booakir nek ga poflauta...
zippoo87

#39263 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by zippoo87 »

palermo wrote:
Dasi wrote:
Opet pitam... kako?
Udje u koaliciju i sta onda?

Evo SDP im je fino odgovorio a nisu u koaliciji.

https://www.klix.ba/vijesti/bih/sdp-ce- ... /190208050

Sad je na SDA hoce li SNSD ili ce reci ne SNSD-u. Iskustvo sa Puzigacom nam govori sta ce najvjerovatnije biti. Nije im valjao Slavisa, SDP-ov zlatni ljiljan?
Zasto je SDA glasala za HDZ-ovog Hrvata u Dom naroda? Bh. blok kriv? Zasto nisu pokazali dobru volju pa glasali za SDP-ovog?
Jesam li ja govorio o ulasku u Koaliciju ? Nisam, ne moraš biti u Koaliciji da bi vodio principjelnu i konzistentnu politiku u interesu države BiH. Ali ovo nije takva politika., osnovni smjer trenutne politike promovirane od BH bloka je okrenut ka uništenju SDA, a ne zaštiti države. A to je politka koja, ubjeđen sam, neće donijeti pozitivne rezultate za državu. Da sad razloge ne nabrajam.

A ovo saopštenje SDP-a je smiješno i još jedan prilog tvrdnji da se radi o neprincipjelnoj i nekonzistentnoj politici. Istupiš sa tezom da ti nije prihvatljivo da budeš u koalciji sa nacionalnim strankama i onda daješ saopštenje da ćeš podržati jednu od nacionalnih stranaka. Zapravo, ne znam, je li žalosno ili je smiješno
prvo moras ukloniti tumor da bi se izlijecio...inace umres od tumora
ovo sto je SDP uradio je drzavnicki,a ako ti ovo ne kontas,onda se batali ovog podforuma
Last edited by zippoo87 on 08/02/2019 14:52, edited 1 time in total.
black

#39264 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by black »

Banksy wrote:
Da, iako bi bilo efektnije da je u pitanju saopćenje, reakcija, nešto. Vjerovatno procjenjuju da ne treba ići u konflikt.
ovo je sasvim dovoljno, i da, @wewa :thumbup:
Rampage

#39265 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Rampage »

Svaka mu čast. Mudro i pažljivo probrane riječi.
kmirsad

#39266 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by kmirsad »

Banksy wrote:
Primjetio sam več ovu njihovu taktiku da ne reaguju impulsivno i promptno... uvijek sa zadrškom, puste da se malo zakuha, uzavru strasti, osjete nadmočno pobjednički... pa tek za par dana... zapišaju vatricu.
Tako je bilo i sa Forinim paušalima... smireno polako, kulturno... Valjda znaju da se krkani najviše boje kulture, obrazovanja i argumenata... :lol: :lol: :lol: Mislim da su im efekti takvih reakcija , ipak kvalitetniji i dovršeniji.
Isto kako kad nosioc crnog pojasa , pusti seoskog đilkoša s pivom u ruci, da ga prvo malo gurka...pa ga tek onda trehne o ledinu...
Last edited by kmirsad on 08/02/2019 15:12, edited 1 time in total.
starisalko

#39267 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by starisalko »

Ja u mnogo čemu nisam politički istomišljenik sa pokojnim predsjednikom Alijom Izetbegovićem, ali svake godine na 1. mart odem na njegov mezar jer ga izuzetno poštujem zbog dvije stvari. Prva,jer je ostao s nama u napadnutoj zemlji i[opkoljenom gradu i druga, jer nije dozvolio etničko čišćenje Sarajeva u ratu i žrtvovao je svoje borce da kazni ratne zločince u redovima svoje vojske. Žao mi je što tu vrstu morala i promišljanja BiH Bakir nije naslijedio od svog oca.
Ja i zaplaka
kmirsad

#39268 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by kmirsad »

starisalko wrote:
Ja u mnogo čemu nisam politički istomišljenik sa pokojnim predsjednikom Alijom Izetbegovićem, ali svake godine na 1. mart odem na njegov mezar jer ga izuzetno poštujem zbog dvije stvari. Prva,jer je ostao s nama u napadnutoj zemlji i[opkoljenom gradu i druga, jer nije dozvolio etničko čišćenje Sarajeva u ratu i žrtvovao je svoje borce da kazni ratne zločince u redovima svoje vojske. Žao mi je što tu vrstu morala i promišljanja BiH Bakir nije naslijedio od svog oca.
Ja i zaplaka
Normalno... pa ti si starisako emotivac... :-D
A mislim da stvarno jesi... :-D
Vidal89

#39269 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Vidal89 »

Ako SDP i DF useru i odu sa SDA u vlast

2022 NS ce imati 20 zastupnika u FBIH i oko 15 u Sarajevskom kantonu.
Porodice Foht

#39270 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Porodice Foht »

Rampage wrote:

Jeste za aferim ali to su Predragovi stavovi poznati od ranije, davnih dana. Ne kontam zasto se sada ovim barabama pravda! Kao da se uplasio moguce harange sda kamarile. :sad:
Kikibombona

#39271 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Kikibombona »

Rampage wrote:

Ne govore SDA-ovci Pedji da je cetnik zato sto misle tako, govore zato sto nemaju sta drugo prigovoriti. Covjek potpuno cist. Mogu jedino igrati na kartu njegovog imena, lagati i insinuirati kojesta, uzburkavati najnize strasti i podsticati sovinizam, kako bi diskreditovali Pedju u ocinma javnosti.

A tesko se sa tim boriti. Tesko je kada ti neko kaze da si cetnik a ti mrzis cetnike. Ako su Pedja Kojovic i Jovo Divjak cetnici, a tako kaze SDA, o cemu dalje da pricamo? Onda su cetnici svi Srbi bez izuzetka. Ne znam sta treba uraditi Pedja Kojovic da prestane biti cetnik. Uclaniti se u SDA, promijeniti ime i prezime, sta?

Potresan govor Peđe Kojovića: Da se zovem Asim ili Rasim...

studiorum_tuzlaensis

#39272 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by studiorum_tuzlaensis »

Odličan intervju PK, sve odmjereno i na mjestu.
Bancho

#39273 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Bancho »

Jasno, kulturno i bez uvijanja....SDA papke vise boli ovo nego da im je Pedja hebo sve po spisku...
tabloid

#39274 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by tabloid »

Better Man wrote:
Ako mislite ozbiljno i ne zezate se na slici je Predrag Kojović.

Styling koji Kojovic konzumira vrsi promociju LGBT populacije.
JThomas

#39275 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by JThomas »

zadnji pasus pravo kukavičje jaje naivnim bošnjama :mrgreen:
Locked