vratio se valter baš u vrijeme kada idlib padaChallenger__ wrote:Gdje si Waltere, odavno te nije bilo. Jesi li dobar?walter kurtz wrote:Sad ce assad pametnim saudijskim bombama to pobiti
tajming ili slučajnost
zanimljiva stvar
vratio se valter baš u vrijeme kada idlib padaChallenger__ wrote:Gdje si Waltere, odavno te nije bilo. Jesi li dobar?walter kurtz wrote:Sad ce assad pametnim saudijskim bombama to pobiti
Tu vijest je sinoc objavila Assadova drzavna televizija u dnevniku. Bas sam o tome pisao sinoc na ovoj temi. Imas li neki nezavisan izvor ili ocekujes da vjerujemo tvojoj rijeci i Assadovoj propagandnoj masineriji?Challenger__ wrote:Daj Bože, ali ja nemam nade. Ni 0.1%. Na jugu Turske je euforija i hiljade prelaze u "bitku za Idlib".
Ti ljudi su zrtvovani. Ass-sadista je racunao da ce mu guzicu ovaj put spasavati konjsko lice Keri i tupavi O^ama. Ova dvojica ocigledno nisu nasjeli, nego cekaju iskrcavanje Rusa u Jemen, i odatle ruski proboj ka Idlibu.Kikibombona wrote:Po svemu sudeci, Idlib je napadalo 6 000 boraca a branilo 3-4 000. Pa to su smijesne brojke za drzavu velicine Sirije i grad velicine Idliba. Peti korpus je imao preko 10 000 vojnika, a BiH je 7-8 puta manja drzava od Sirije.Challenger__ wrote:Vidi tekfirijskih nihilista što su se poradovali.
Za poraz Idliba je kriv Damask. Imaju dole ogromnu vojsku a napreduju po milimetar. Zasto nisu poslali 5 000 vojnika da zaustavi pobunjenike u Idlibu?
Ovo je cista sramota i smijesno je kriviti bilo koga kada ti grad od 100 000 stanovnika brani par hiljada ljudi, katastrofalno motivisanih, koji po slikama bjeze sa polozaja pred lako naourzanim pobunjenicima.
Nema opravdanja...Challenger__ wrote:Ma daj Kiki molim te... Nije ovo obračun pozicije/opozicije nego iscrpljene Sirije protiv vehabijskih država i Turske. Ljudi su iscrpljeni. Čudo je da su ovoliko opstali.
"MIT" je Nusra, Nusra je "MIT".Opetja033 wrote:Tu vijest je sinoc objavila Assadova drzavna televizija u dnevniku. Bas sam o tome pisao sinoc na ovoj temi. Imas li neki nezavisan izvor ili ocekujes da vjerujemo tvojoj rijeci i Assadovoj propagandnoj masineriji?Challenger__ wrote:Daj Bože, ali ja nemam nade. Ni 0.1%. Na jugu Turske je euforija i hiljade prelaze u "bitku za Idlib".
Pa ljudi iz Latakije, aleviti, su po internetu ismijavali te price i shvatili o cemu se radi: Idlib ili pada ili je pred padom a propagandna masinerija zeli da trazi opravdanje za nevidjenu blamazu.
Dakle ljudi u potpunosti shvatili da je rijec o supljoj prici kojom se prekriva nesposobnost Assadove vojske a neko u Sarajevu pusi tu istu propagandu. Nevjerovatno.
To ti reci vladi svoje zemlje koja 4 godine gura ove "rebele".Fantassin wrote:Nema opravdanja...Challenger__ wrote:Ma daj Kiki molim te... Nije ovo obračun pozicije/opozicije nego iscrpljene Sirije protiv vehabijskih država i Turske. Ljudi su iscrpljeni. Čudo je da su ovoliko opstali.
Jebo Nusru, ne odgovori mi imas li neki drugi izvor za hiljade i hiljade boraca koji iz Turske idu u Idlib osim Assadove drzavne televizije? Ponavljam: ljudima u Latakiji je jasno sta je bila poenta te objave i da se radi o prikrivanju sopstvene nesposobnosti a ti u Sarajevu pusis tu pricu i sto je jos gore pokusavas je prodati drugima a nije prosla ni kod onih kojima je bila namjenjena.Challenger__ wrote:"MIT" je Nusra, Nusra je "MIT".Opetja033 wrote:Tu vijest je sinoc objavila Assadova drzavna televizija u dnevniku. Bas sam o tome pisao sinoc na ovoj temi. Imas li neki nezavisan izvor ili ocekujes da vjerujemo tvojoj rijeci i Assadovoj propagandnoj masineriji?Challenger__ wrote:Daj Bože, ali ja nemam nade. Ni 0.1%. Na jugu Turske je euforija i hiljade prelaze u "bitku za Idlib".
Pa ljudi iz Latakije, aleviti, su po internetu ismijavali te price i shvatili o cemu se radi: Idlib ili pada ili je pred padom a propagandna masinerija zeli da trazi opravdanje za nevidjenu blamazu.
Dakle ljudi u potpunosti shvatili da je rijec o supljoj prici kojom se prekriva nesposobnost Assadove vojske a neko u Sarajevu pusi tu istu propagandu. Nevjerovatno.
Na zalost socijalisti kontrolisu vladu u Francuskoj....Challenger__ wrote:
To ti reci vladi svoje zemlje koja 4 godine gura ove "rebele".
Jel ti inace za vlastiti neuspjehe okrivljujes druge?Challenger__ wrote:Ma daj Kiki molim te... Nije ovo obračun pozicije/opozicije nego iscrpljene Sirije protiv vehabijskih država i Turske. Ljudi su iscrpljeni. Čudo je da su ovoliko opstali.
win-win kažeš? Ideja koegzistencije (Sirija) vs ideja tekfirijske ideologije uništenja je win-win? Ubijajući Siriju zajedno sa ideologijom uništenja, zapad ubija sam sebe u Siriji.Fantassin wrote: Na zalost socijalisti kontrolisu vladu u Francuskoj....
Inace iz aspekta zapada vec sam ti rekao da je ovo win-win situacija.Ali ja sam realan i mnogo gori su mi ovi fanatici nego Sirijska vlada iako ista je vjerovatno konkretniji neprijatelj.
Ovaj rat nije samo sirijski rat i ako ima greške onda je do svih sirijskih saveznika. Od Bejruta do Pekinga.Kikibombona wrote:
Jel ti inace za vlastiti neuspjehe okrivljujes druge?
Nikad za nista ne krivi druge, cim si u situaciji da ti sudbina ovisi od drugih, nesto si pogrijesio!
SAA je trebala skupiti 5 000 ljudi, poslati u Idlib i grad bi bio spasen. Ako nemaju 5 000, neka se odmah predaju i zaustave stradanje. Cemu onda ratovati?
Zapad kad odluci ISISa i ovih "rebela" nema za mjesec dana.Dok npr pacificirati Siriju kao drzavu je mnogo teze...Challenger__ wrote:win-win kažeš? Ideja koegzistencije (Sirija) vs ideja tekfirijske ideologije uništenja je win-win? Ubijajući Siriju zajedno sa ideologijom uništenja, zapad ubija sam sebe u Siriji.Fantassin wrote: Na zalost socijalisti kontrolisu vladu u Francuskoj....
Inace iz aspekta zapada vec sam ti rekao da je ovo win-win situacija.Ali ja sam realan i mnogo gori su mi ovi fanatici nego Sirijska vlada iako ista je vjerovatno konkretniji neprijatelj.
Potkopava temelje svoga postojanja.
Kakav Damask. Neka se lupa nogama u guzicu ako mogne cugati i guziti po Latakiji i Tartusu. Tj ako ne bude morao svojima tamo objasnjavati kako je doslo do takvog raspleta situacije.japin_mutapi wrote:za siriju se čeka nova dioba - mahiru i njegovim specijalcima se ne gine bolje piti i guzit po damasku ...
Gledaj to ovako... kada bi teroristicke organizacije pocele aktivne napade na zapadne zemlje doslo bi do velike reorganizacije u pogledu intervencionizma.. posebno zapadne Evrope.A vec se pocelo sa ojacavanjem vojne sile zapadnoevropskih zemalja zbog Ruskog intervencionizma i eksploatacije pada nekoliko pro-Ruski orijentisanih Arapskih zemalja...Challenger__ wrote:Zapamti moje riječi Fantassin. Ako jednog dana padne Damask, Charlie Hebdo će ti biti svakodnevnica. Toliko o "win-win" zapada i njihove kratovide politike.
Cuj Rusi izdali, eto ih u Jemenu za 8 sati i 46 minuta. Poslije toga odmah u Idlib.japin_mutapi wrote:sve vojske svijeta napale idlib
kako će se jadni i skromni lijepi predsjednik asadčić odbraniti
pogotovu sada kada su ga izdali iran i rusija a kina se ušutila
brko se izgubio nema mu traga, drugi brko drka #urac, kasim general sulejman se udvojio pa jedan ratuje u tikritu drugi u jemenu - za siriju se čeka nova dioba - mahiru i njegovim specijalcima se ne gine bolje piti i guzit po damasku ... uglavnom mrka kapa za asada

Hajde Boga ti. Džrave zapadne i mittleurope su kao i arapske države - pudlice SAD. Koga će oni jadni impresionirati. Presmješno.Fantassin wrote:Gledaj to ovako... kada bi teroristicke organizacije pocele aktivne napade na zapadne zemlje doslo bi do velike reorganizacije u pogledu intervencionizma.. posebno zapadne Evrope.A vec se pocelo sa ojacavanjem vojne sile zapadnoevropskih zemalja zbog Ruskog intervencionizma i eksploatacije pada nekoliko pro-Ruski orijentisanih Arapskih zemalja...
Jest stvarno, gdje mislis da su civili iz grada, koji je bio srediste pobune protiv Ass-sadiste? Grada koji su Ass-sadisti silom uzeli 2012? Kladim se da ih je pola nestalo u Ass-sadistickim kazamatima i Ass-sadistickim masovnim grobnicama, a druga polovina pobjegla kud zna koji.Challenger__ wrote:Vidim, desetine hiljada Sirijaca na ulicama "oslobođenog" Idliba. Euforično su dočekali "oslobodioce".
![]()
Koji jad.