Sirija

Locked
japin_mutapi
Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#39251 Re: Sirija

Post by japin_mutapi »

Challenger__ wrote:
walter kurtz wrote:Sad ce assad pametnim saudijskim bombama to pobiti
Gdje si Waltere, odavno te nije bilo. Jesi li dobar?
vratio se valter baš u vrijeme kada idlib pada
tajming ili slučajnost

zanimljiva stvar
Opetja033

#39252 Re: Sirija

Post by Opetja033 »

Challenger__ wrote:Daj Bože, ali ja nemam nade. Ni 0.1%. Na jugu Turske je euforija i hiljade prelaze u "bitku za Idlib".
Tu vijest je sinoc objavila Assadova drzavna televizija u dnevniku. Bas sam o tome pisao sinoc na ovoj temi. Imas li neki nezavisan izvor ili ocekujes da vjerujemo tvojoj rijeci i Assadovoj propagandnoj masineriji?
Pa ljudi iz Latakije, aleviti, su po internetu ismijavali te price i shvatili o cemu se radi: Idlib ili pada ili je pred padom a propagandna masinerija zeli da trazi opravdanje za nevidjenu blamazu.
Dakle ljudi u potpunosti shvatili da je rijec o supljoj prici kojom se prekriva nesposobnost Assadove vojske a neko u Sarajevu pusi tu istu propagandu. Nevjerovatno.
Last edited by Opetja033 on 28/03/2015 13:50, edited 1 time in total.
Challenger__

#39253 Re: Sirija

Post by Challenger__ »

Ma daj Kiki molim te... Nije ovo obračun pozicije/opozicije nego iscrpljene Sirije protiv vehabijskih država i Turske. Ljudi su iscrpljeni. Čudo je da su ovoliko opstali.
Avetinho

#39254 Re: Sirija

Post by Avetinho »

Kikibombona wrote:
Challenger__ wrote:Vidi tekfirijskih nihilista što su se poradovali.

:lol:
Po svemu sudeci, Idlib je napadalo 6 000 boraca a branilo 3-4 000. Pa to su smijesne brojke za drzavu velicine Sirije i grad velicine Idliba. Peti korpus je imao preko 10 000 vojnika, a BiH je 7-8 puta manja drzava od Sirije.

Za poraz Idliba je kriv Damask. Imaju dole ogromnu vojsku a napreduju po milimetar. Zasto nisu poslali 5 000 vojnika da zaustavi pobunjenike u Idlibu?

Ovo je cista sramota i smijesno je kriviti bilo koga kada ti grad od 100 000 stanovnika brani par hiljada ljudi, katastrofalno motivisanih, koji po slikama bjeze sa polozaja pred lako naourzanim pobunjenicima.
Ti ljudi su zrtvovani. Ass-sadista je racunao da ce mu guzicu ovaj put spasavati konjsko lice Keri i tupavi O^ama. Ova dvojica ocigledno nisu nasjeli, nego cekaju iskrcavanje Rusa u Jemen, i odatle ruski proboj ka Idlibu.
Fantassin

#39255 Re: Sirija

Post by Fantassin »

Challenger__ wrote:Ma daj Kiki molim te... Nije ovo obračun pozicije/opozicije nego iscrpljene Sirije protiv vehabijskih država i Turske. Ljudi su iscrpljeni. Čudo je da su ovoliko opstali.
Nema opravdanja...
Challenger__

#39256 Re: Sirija

Post by Challenger__ »

Opetja033 wrote:
Challenger__ wrote:Daj Bože, ali ja nemam nade. Ni 0.1%. Na jugu Turske je euforija i hiljade prelaze u "bitku za Idlib".
Tu vijest je sinoc objavila Assadova drzavna televizija u dnevniku. Bas sam o tome pisao sinoc na ovoj temi. Imas li neki nezavisan izvor ili ocekujes da vjerujemo tvojoj rijeci i Assadovoj propagandnoj masineriji?
Pa ljudi iz Latakije, aleviti, su po internetu ismijavali te price i shvatili o cemu se radi: Idlib ili pada ili je pred padom a propagandna masinerija zeli da trazi opravdanje za nevidjenu blamazu.
Dakle ljudi u potpunosti shvatili da je rijec o supljoj prici kojom se prekriva nesposobnost Assadove vojske a neko u Sarajevu pusi tu istu propagandu. Nevjerovatno.
"MIT" je Nusra, Nusra je "MIT".
Challenger__

#39257 Re: Sirija

Post by Challenger__ »

Fantassin wrote:
Challenger__ wrote:Ma daj Kiki molim te... Nije ovo obračun pozicije/opozicije nego iscrpljene Sirije protiv vehabijskih država i Turske. Ljudi su iscrpljeni. Čudo je da su ovoliko opstali.
Nema opravdanja...
To ti reci vladi svoje zemlje koja 4 godine gura ove "rebele".
Opetja033

#39258 Re: Sirija

Post by Opetja033 »

Challenger__ wrote:
Opetja033 wrote:
"MIT" je Nusra, Nusra je "MIT".
Jebo Nusru, ne odgovori mi imas li neki drugi izvor za hiljade i hiljade boraca koji iz Turske idu u Idlib osim Assadove drzavne televizije? Ponavljam: ljudima u Latakiji je jasno sta je bila poenta te objave i da se radi o prikrivanju sopstvene nesposobnosti a ti u Sarajevu pusis tu pricu i sto je jos gore pokusavas je prodati drugima a nije prosla ni kod onih kojima je bila namjenjena.

Uglavnom Idlib slobodan. Assadove falange protjerane. Allahu ekber!
Fantassin

#39259 Re: Sirija

Post by Fantassin »

Challenger__ wrote:
To ti reci vladi svoje zemlje koja 4 godine gura ove "rebele".
Na zalost socijalisti kontrolisu vladu u Francuskoj....
Inace iz aspekta zapada vec sam ti rekao da je ovo win-win situacija.Ali ja sam realan i mnogo gori su mi ovi fanatici nego Sirijska vlada iako ista je vjerovatno konkretniji neprijatelj.
Kikibombona

#39260 Re: Sirija

Post by Kikibombona »

Jel ti inace za vlastiti neuspjehe okrivljujes druge?

Nikad za nista ne krivi druge, cim si u situaciji da ti sudbina ovisi od drugih, nesto si pogrijesio!

SAA je trebala skupiti 5 000 ljudi, poslati u Idlib i grad bi bio spasen. Ako nemaju 5 000, neka se odmah predaju i zaustave stradanje. Cemu onda ratovati?
Challenger__

#39261 Re: Sirija

Post by Challenger__ »

Fantassin wrote: Na zalost socijalisti kontrolisu vladu u Francuskoj....
Inace iz aspekta zapada vec sam ti rekao da je ovo win-win situacija.Ali ja sam realan i mnogo gori su mi ovi fanatici nego Sirijska vlada iako ista je vjerovatno konkretniji neprijatelj.
win-win kažeš? Ideja koegzistencije (Sirija) vs ideja tekfirijske ideologije uništenja je win-win? Ubijajući Siriju zajedno sa ideologijom uništenja, zapad ubija sam sebe u Siriji.

Potkopava temelje svoga postojanja.
Challenger__

#39262 Re: Sirija

Post by Challenger__ »

Kikibombona wrote:
Jel ti inace za vlastiti neuspjehe okrivljujes druge?

Nikad za nista ne krivi druge, cim si u situaciji da ti sudbina ovisi od drugih, nesto si pogrijesio!

SAA je trebala skupiti 5 000 ljudi, poslati u Idlib i grad bi bio spasen. Ako nemaju 5 000, neka se odmah predaju i zaustave stradanje. Cemu onda ratovati?
Ovaj rat nije samo sirijski rat i ako ima greške onda je do svih sirijskih saveznika. Od Bejruta do Pekinga.
Fantassin

#39263 Re: Sirija

Post by Fantassin »

Challenger__ wrote:
Fantassin wrote: Na zalost socijalisti kontrolisu vladu u Francuskoj....
win-win kažeš? Ideja koegzistencije (Sirija) vs ideja tekfirijske ideologije uništenja je win-win? Ubijajući Siriju zajedno sa ideologijom uništenja, zapad ubija sam sebe u Siriji.

Potkopava temelje svoga postojanja.
Zapad kad odluci ISISa i ovih "rebela" nema za mjesec dana.Dok npr pacificirati Siriju kao drzavu je mnogo teze...
PS: Nemoj da se zavaravas ti idejom suzivota.. zapadu je primarni cilj nadmoc .. uostalom kao i drugim konkurentima tipa Kine i Rusije.
.
Challenger__

#39264 Re: Sirija

Post by Challenger__ »

Zapamti moje riječi Fantassin. Ako jednog dana padne Damask, Charlie Hebdo će ti biti svakodnevnica. Toliko o "win-win" zapada i njihove kratovide politike.
Challenger__

#39265 Re: Sirija

Post by Challenger__ »

U toj trci za nadmoć su se toliko prekombinovali da više ne znaju ni šta rade. Haos i jad na sve strane.
japin_mutapi
Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#39266 Re: Sirija

Post by japin_mutapi »

sve vojske svijeta napale idlib
kako će se jadni i skromni lijepi predsjednik asadčić odbraniti
pogotovu sada kada su ga izdali iran i rusija a kina se ušutila

brko se izgubio nema mu traga, drugi brko drka #urac, kasim general sulejman se udvojio pa jedan ratuje u tikritu drugi u jemenu - za siriju se čeka nova dioba - mahiru i njegovim specijalcima se ne gine bolje piti i guzit po damasku ... uglavnom mrka kapa za asada
Opetja033

#39267 Re: Sirija

Post by Opetja033 »

japin_mutapi wrote:za siriju se čeka nova dioba - mahiru i njegovim specijalcima se ne gine bolje piti i guzit po damasku ...
Kakav Damask. Neka se lupa nogama u guzicu ako mogne cugati i guziti po Latakiji i Tartusu. Tj ako ne bude morao svojima tamo objasnjavati kako je doslo do takvog raspleta situacije.
Fantassin

#39268 Re: Sirija

Post by Fantassin »

Challenger__ wrote:Zapamti moje riječi Fantassin. Ako jednog dana padne Damask, Charlie Hebdo će ti biti svakodnevnica. Toliko o "win-win" zapada i njihove kratovide politike.
Gledaj to ovako... kada bi teroristicke organizacije pocele aktivne napade na zapadne zemlje doslo bi do velike reorganizacije u pogledu intervencionizma.. posebno zapadne Evrope.A vec se pocelo sa ojacavanjem vojne sile zapadnoevropskih zemalja zbog Ruskog intervencionizma i eksploatacije pada nekoliko pro-Ruski orijentisanih Arapskih zemalja...
Avetinho

#39269 Re: Sirija

Post by Avetinho »

japin_mutapi wrote:sve vojske svijeta napale idlib
kako će se jadni i skromni lijepi predsjednik asadčić odbraniti
pogotovu sada kada su ga izdali iran i rusija a kina se ušutila

brko se izgubio nema mu traga, drugi brko drka #urac, kasim general sulejman se udvojio pa jedan ratuje u tikritu drugi u jemenu - za siriju se čeka nova dioba - mahiru i njegovim specijalcima se ne gine bolje piti i guzit po damasku ... uglavnom mrka kapa za asada
Cuj Rusi izdali, eto ih u Jemenu za 8 sati i 46 minuta. Poslije toga odmah u Idlib.
sarajevoxxxx

#39270 Re: Sirija

Post by sarajevoxxxx »

Idlib...

Image
Challenger__

#39271 Re: Sirija

Post by Challenger__ »

Vidim, desetine hiljada Sirijaca na ulicama "oslobođenog" Idliba. Euforično su dočekali "oslobodioce".

Koji jad.
Challenger__

#39272 Re: Sirija

Post by Challenger__ »

Fantassin wrote:Gledaj to ovako... kada bi teroristicke organizacije pocele aktivne napade na zapadne zemlje doslo bi do velike reorganizacije u pogledu intervencionizma.. posebno zapadne Evrope.A vec se pocelo sa ojacavanjem vojne sile zapadnoevropskih zemalja zbog Ruskog intervencionizma i eksploatacije pada nekoliko pro-Ruski orijentisanih Arapskih zemalja...
Hajde Boga ti. Džrave zapadne i mittleurope su kao i arapske države - pudlice SAD. Koga će oni jadni impresionirati. Presmješno.
sarajevoxxxx

#39273 Re: Sirija

Post by sarajevoxxxx »

Orient TV o dešavanjima u Idlibu

http://orient-tv.net/live/
Avetinho

#39274 Re: Sirija

Post by Avetinho »

Challenger__ wrote:Vidim, desetine hiljada Sirijaca na ulicama "oslobođenog" Idliba. Euforično su dočekali "oslobodioce".

Koji jad.
Jest stvarno, gdje mislis da su civili iz grada, koji je bio srediste pobune protiv Ass-sadiste? Grada koji su Ass-sadisti silom uzeli 2012? Kladim se da ih je pola nestalo u Ass-sadistickim kazamatima i Ass-sadistickim masovnim grobnicama, a druga polovina pobjegla kud zna koji.
Challenger__

#39275 Re: Sirija

Post by Challenger__ »

Da jedan jedini od njih ima gram mozga ili trunku pameti u ovom pustom gradu bi izveo harakiri i izvnio se građanima Idliba i Sirije... Ali, to nema ni mozga ni morala.

Najgluplji, najnemoralniji od svih proksija svijeta.
Locked