Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Najbolji i najgori filmovi, serije, sve o sedmoj umjetnosti...

Moderator: _BataZiv_0809

BajramBarecula

#39251 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by BajramBarecula »

ima li neko od dijaspore da je gledo dunkirk u imax? kakvi su utisci?
johnnykola

#39252 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by johnnykola »

Od režisea koiji je radio 3-iron i Proljeće i ostala godišnja doba,
nisam gledao, ali mogao bi valjati ko voli njegove i tave filmove generalno,
HRT3 23.40:

Image
beni-bu-man

#39253 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by beni-bu-man »

nightvision wrote:
karanana wrote:Gdje gledate?
Jel kino ili ima na kodiju vec?
1337x :mrgreen:
:thumbup:
derion

#39254 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by derion »

KB9 wrote:ma kako je odlican, brod pun naucnika koji rade najgluplje moguce poteze u svemiru xD
Ahaha, a zato ti oni partijaneri sa King Kongom rade prave stvari?! :) Ma hajte, molim vas...

Life je okej za pogledati, ne treba previše očekivati, ali kao zabava jedno prijepodne, nakon mahmurluka, može proći.
6/10

Kong Skull Island je zabava za klince od 10-13 godina. Ne treba ići dalje od helikoptera i kako su "korišteni" protiv Kinga. Da ne pričam o priči (koje nema). Niđe veze.
2/10 (možda je i previše).
Sanchez22

#39255 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by Sanchez22 »

http://www.imdb.com/title/tt0118799/
Image
Filmcina,sinoc slucajno na FOX-u nadjoh :thumbup:
relativno84

#39256 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by relativno84 »

nightvision wrote:Shot Caller
http://www.imdb.com/title/tt4633690/

Image
:shock: :izet: :thumbup:
johnnykola

#39257 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by johnnykola »

Omladinski film festival, Open Air Dobrinja 21.00:

Image

HRT3 22.00 Džarmuš:

Image
nightvision

#39258 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by nightvision »

Vjerovatno (i sigurno) nije za svakoga, mozda je je cak i malo "chick flick", ali je ipak simpaticna komedija, i puno bolja nego se da naslutiti iz trejlera.

http://www.imdb.com/title/tt5990342/
KB9

#39259 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by KB9 »

derion wrote:
KB9 wrote:ma kako je odlican, brod pun naucnika koji rade najgluplje moguce poteze u svemiru xD
Ahaha, a zato ti oni partijaneri sa King Kongom rade prave stvari?! :) Ma hajte, molim vas...

Life je okej za pogledati, ne treba previše očekivati, ali kao zabava jedno prijepodne, nakon mahmurluka, može proći.
6/10

Kong Skull Island je zabava za klince od 10-13 godina. Ne treba ići dalje od helikoptera i kako su "korišteni" protiv Kinga. Da ne pričam o priči (koje nema). Niđe veze.
2/10 (možda je i previše).
prvi je napravljen tako da se lose udvara nauci dok je drugi napravljen da bude cista nerealna zabava

ako u fokus oba filma stavljas realnost ti si dibidus budala od filmofila i prestani da gledas sve zanrove jer ti ne ide
saiks

#39260 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by saiks »

kako nema nigdje filma the wall s nasim prijevodom
Saian

#39261 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by Saian »

listopad wrote:Koliko mi je odvratan ovaj James Franco. Smijesan k'o mutvacka ponjava. Sta imaju snimati film o tome kako je pravljen The Room kada je i sam ne lici na film nego na pokusaj opskurnog lika s laznim imenom da snimi film. Film jeste uzas, ali je deset puta smjesniji od svega sto je James Franco ikada snimio. Anyway, how's your sex life?
I support this product and/or service.
Saian

#39262 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by Saian »

Tito_i_Partija wrote:
ExNihilo wrote: Btw, počeo sam gledati The Handmaid's Tale.
I Kufer je, tako da ocekujem detaljnu analizu od vas dvojice za sedmicu dana. Dobro, posto smo jarani, mogu hajde i dvije sedmice. :D

Nazalost ja, k'o teski dijasporac, nemam dovoljno vokabulara da pisem tako fino k'o vi, mada eto neki dijasporci imaju. Recimo omarka zna nekad jako fino pisat' kad joj se stvarno cefne. Ja polako zaboravljam i ovo malo sto znam, tako da cete za koju godinu od mene dobivat' korespondenciju iskljucivo na engleskom jeziku. :D
tako to ide, zaboravi coEk, zato ja 'vako kad se sjetim koje konstelacije rijeci, ono dodje mi, flesh haman, te se bilesi jos sav sapletem da sharnem nesto na forumu, al i to u zadnje vrijeme trci, trci pa ...

p.s. dosao ovdje, kao naci cu neki film, preporuku, kad ono zadnje tri-cetiri stranice traktati, dete malo naslov i ispod ono "dobar film, preporucujem", sta tom fali :D
Tito_i_Partija

#39263 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by Tito_i_Partija »

Saian wrote:tako to ide, zaboravi coEk, zato ja 'vako kad se sjetim koje konstelacije rijeci, ono dodje mi, flesh haman, te se bilesi jos sav sapletem da sharnem nesto na forumu, al i to u zadnje vrijeme trci, trci pa ...
Eh to, bas tako prika moj. :thumbup: Na momente postajem jebeni profesor ligvistike, a kroz minutu-dvije ne mogu dvije rijeci sastavit' a da ne zvucim k'o Musa Pusa. :-D
Saian wrote:p.s. dosao ovdje, kao naci cu neki film, preporuku, kad ono zadnje tri-cetiri stranice traktati, dete malo naslov i ispod ono "dobar film, preporucujem", sta tom fali :D
Eno sad mu mrsko i citat'. Pa nismo valjda svi k'o Kliz, majka mu stara. :D
johnnykola

#39264 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by johnnykola »

HRT3 9.55.

Kanji Watanabe (T. Shimura) već trideset godina radi kao državni činovnik u tokijskom uredu. Udovac je, živi sa sinom i snahom. Sazna da umire od raka i sad želi dati neki smisao svojem životu...
Film je nadahnut pripovijetkom L. N. Tolstoja Smrt Ivana Iljiča, a osim o samoći i umiranju kritički progovara o tadašnjem japanskom društvu. Kurosawa je za taj film 1954. na berlinskom festivalu dobio Srebrnog medvjeda. Neki filmski časopisi uvrstili su Živjeti među 100 najvećih filmova u svjetskoj kinematografiji.

Image

16.40 Pink Movies.

Image

Kao i u slučaju Ikiru još jedan dokaz da život nije pjesma Havaja.

RTRS 20.15.

Image

Žuta tabija i Open Air Dobrinja 21.00.

Image

Cinemania TV 21.00.

Image

hadzinicasa

#39265 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by hadzinicasa »

Labyrinth of Lies ili u originalu Im Labyrinth des Schweigens.
http://www.imdb.com/title/tt3825638

prica o propagandi i zataskavanju nacistickih zlocina iz Drugog svjetskog rata, pokusaj katarze jednog drustva kroz katarzu glavnog lika. Sa dosta distrakcija, po meni potpuno bespotrebnih i odvlacenje od teme, da bi se fil ucinio tjnm, atraktivnijim? Ipak vrijedan paznje. Cudno da sam ga propustila pogledati do sada, obzirom i na nominaciju za Oskara.
statixx

#39267 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by statixx »

Pogledao sam Shot Caller. Uhh, kakva filmcina.
karanana

#39268 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by karanana »

da. veoma solidan je shot caller. nevjerovatno je kako je nekako film prosao ispod radara. ne znam ni kad je izaso. vjerovatno nedavno.
kingslayer/sister fucker glavna uloga.
statixx

#39269 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by statixx »

Prejaka uloga, ali ostatak ekipe je dosta losiji, osim likova iz zatvora.
nema me tamo

#39270 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by nema me tamo »

karanana wrote:da. veoma solidan je shot caller. nevjerovatno je kako je nekako film prosao ispod radara. ne znam ni kad je izaso. vjerovatno nedavno.
kingslayer/sister fucker glavna uloga.
Prije 4 dana, i eto jos mi je na kompjuteru zao mi ga pogledati još.. :D
I am Happy
Location: Profil/Postavke. Vracam avatar koji mi klix redovno izbrise

#39271 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by I am Happy »

johnnykola wrote:HRT3 9.55.

Kanji Watanabe (T. Shimura) već trideset godina radi kao državni činovnik u tokijskom uredu. Udovac je, živi sa sinom i snahom. Sazna da umire od raka i sad želi dati neki smisao svojem životu...
Film je nadahnut pripovijetkom L. N. Tolstoja Smrt Ivana Iljiča, a osim o samoći i umiranju kritički progovara o tadašnjem japanskom društvu. Kurosawa je za taj film 1954. na berlinskom festivalu dobio Srebrnog medvjeda. Neki filmski časopisi uvrstili su Živjeti među 100 najvećih filmova u svjetskoj kinematografiji.

Image
Ikiru mi je defitivno u TOP 10 filmova sto sam ikad pogledao.
johnnykola

#39272 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by johnnykola »

I am Happy wrote:

Image
Etogac. :-D
triconja

#39273 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by triconja »

johnnykola wrote:
I am Happy wrote:

Image
Etogac. :-D
Jedina drama koje me pogodila toliko da sam 20 minuta buljio u ekran nakon kraja, znaci ko tele u sarena vrata. Malo falilo da zaplacem :thumbup: .
triconja

#39274 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by triconja »

Kakav je flatliners 1990? Citao sam radnju i cini mi se da je dobar ali eto hocu da priupitam :D .
Bloo
Globalna šefica

#39275 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by Bloo »

triconja wrote:Kakav je flatliners 1990? Citao sam radnju i cini mi se da je dobar ali eto hocu da priupitam :D .
Mračan i atmosferičan. Nema previše vizuelnih karefeka. Give it a chance. Iako se meni nekako preprano završio.
Post Reply