Bebe - ALL ABOUT!

Sve o zdravlju...

Moderator: anex

Post Reply
kakavdanakneiskustvu

#3926 Re: Bebe - ALL ABOUT!

Post by kakavdanakneiskustvu »

mali_balon wrote:
mali_balon wrote:
kakavdanakneiskustvu wrote:je li nečija beba imala tremore i konvulzije?
Jel to tvoj malac ima ili se samo raspitujes

ima,preporučila nam doktorica da idemo u zagreb
Idi i ne razmisalj, sto prije, jer bebe su zestoki fihgteri, tako da i brzo ozdrave i sve je jos u razovju. Svasta se moze sprijeciti pravovremenim reagovanjem.

Jedan savjet, mani se trazenja i inforimsanja po internetnu, ustvari informisi se, ali sve uzmi sa rezervom, zaozbiljno uzmi samo doktora koji je pregledao bebu.

Sretno[/quote]

to za zagreb mi je rekla doktorica u privatnoj pedijatrijskoj klinici,nije bebu pregledala nego po nalazima nam je preporučila odlazak za zagreb
polacijela

#3927 Re: Bebe - ALL ABOUT!

Post by polacijela »

Nemojte gubiti vrijeme, javite se doktorici u Zagrebu. Vrlo je bitno zaokruziti sliku sto ranije, da se pravovremeno krene sa intervencijom i izvuce maksimum iz situacije.
kakavdanakneiskustvu

#3928 Re: Bebe - ALL ABOUT!

polacijela wrote:Nemojte gubiti vrijeme, javite se doktorici u Zagrebu. Vrlo je bitno zaokruziti sliku sto ranije, da se pravovremeno krene sa intervencijom i izvuce maksimum iz situacije.

znam
Mis mekinjas

#3929 Re: Bebe - ALL ABOUT!

Post by Mis mekinjas »

Da ne lutate, ide se u Klaicevu. To je bolnica za bebe.

Centralno se narucuje. Vama zdravstveno placa trosak, pa nazovite sta vam treba. Veci vam je posao u Zenici nego u Zg.
http://www.kdb.hr/index.php/18-frontpag ... -framework

Ako treba jos pomoci slobodno se javite.
kakavdanakneiskustvu

#3930 Re: Bebe - ALL ABOUT!

Mis mekinjas wrote:Da ne lutate, ide se u Klaicevu. To je bolnica za bebe.

Centralno se narucuje. Vama zdravstveno placa trosak, pa nazovite sta vam treba. Veci vam je posao u Zenici nego u Zg.

nama doktorica preporučila doktora sabola,ne znam je li to ovo,ne bih rekao?
Mis mekinjas

#3931 Re: Bebe - ALL ABOUT!

Post by Mis mekinjas »

kakavdanakneiskustvu wrote:

To je prva privatna pedijatrijska poliklinika. To cete iskesirati.
Vjerovatno sve salju privatnicima.
Ne znam koliko u privatnim poliklinikama kostaju pregledi. Znam samo da sve naplacuju. I konzultacije i pregled i pretrage i kontrolu.
kakavdanakneiskustvu

#3932 Re: Bebe - ALL ABOUT!

Mis mekinjas wrote:

To je prva privatna pedijatrijska poliklinika. To cete iskesirati.
Vjerovatno sve salju privatnicima.
Ne znam koliko u privatnim poliklinikama kostaju pregledi. Znam samo da sve naplacuju. I konzultacije i pregled i pretrage i kontrolu.

pretpostavljam
polacijela

#3933 Re: Bebe - ALL ABOUT!

Post by polacijela »

mislim da nas fond isplacuje pare po obavljenom pregledu, ne unaprijed, tri specijalista konzilijarno preporuce pismeno nastavak dijagnostickog i terapijskog tretmana u inostranstvu, zbog nemogucnosti izvodjenja istog u BiH, ne moraju nuzno poslati u konkretnu ustanovu i mislim da to pacijent moze izabrati sam. sa nalazom, racunom i bosanskim konzilijarnim predaje se zahtjev u federalni fond solidarnosti, jer su oni na sebe preuzeli finansiranje za cijelu FBiH.
JanuaryJones

#3934 Re: Bebe - ALL ABOUT!

Post by JanuaryJones »

Jel neka od vas imala problema sa koljenima poslije porođaja? Mene moja ubiše, ustati iz čučnja ne mogu, uvijek me neko mora dići. Šta kaže cijenjeni doktor?!

Sent from my iPad using Tapatalk
kakavdanakneiskustvu

#3935 Re: Bebe - ALL ABOUT!

polacijela wrote:mislim da nas fond isplacuje pare po obavljenom pregledu, ne unaprijed, tri specijalista konzilijarno preporuce pismeno nastavak dijagnostickog i terapijskog tretmana u inostranstvu, zbog nemogucnosti izvodjenja istog u BiH, ne moraju nuzno poslati u konkretnu ustanovu i mislim da to pacijent moze izabrati sam. sa nalazom, racunom i bosanskim konzilijarnim predaje se zahtjev u federalni fond solidarnosti, jer su oni na sebe preuzeli finansiranje za cijelu FBiH.

meni je ovog doktora preporučila doktorica iz privatne pedijetrijske ustanove,govoreći mi da će mi u bolnici vjerovatno propisati neku terapiju koja može samo pogoršati stanje
polacijela

#3936 Re: Bebe - ALL ABOUT!

Post by polacijela »

Fond priznaje refundaciju samo ako konzilijarno potpisu tri specijalista drzavne klinike. Onda, ne cekajte nikakve uputnice, nego odmah rezervisite termin i javite se na pregled u Zagrebu.
kakavdanakneiskustvu

#3937 Re: Bebe - ALL ABOUT!

polacijela wrote:Fond priznaje refundaciju samo ako konzilijarno potpisu tri specijalista drzavne klinike. Onda, ne cekajte nikakve uputnice, nego odmah rezervisite termin i javite se na pregled u Zagrebu.

javio sam se,čekam odgovor
niko_niko_kao_ja

#3938 Re: Bebe - ALL ABOUT!

Post by niko_niko_kao_ja »

JanuaryJones wrote:Jel neka od vas imala problema sa koljenima poslije porođaja? Mene moja ubiše, ustati iz čučnja ne mogu, uvijek me neko mora dići. Šta kaže cijenjeni doktor?!

imala sam ja, uzasne bolove, isto tako jedva se dizala, proslo nakon prve ili druge menstruacije. od tad sve ok.
Mis mekinjas

#3939 Re: Bebe - ALL ABOUT!

Post by Mis mekinjas »

polacijela wrote:mislim da nas fond isplacuje pare po obavljenom pregledu, ne unaprijed, tri specijalista konzilijarno preporuce pismeno nastavak dijagnostickog i terapijskog tretmana u inostranstvu, zbog nemogucnosti izvodjenja istog u BiH, ne moraju nuzno poslati u konkretnu ustanovu i mislim da to pacijent moze izabrati sam. sa nalazom, racunom i bosanskim konzilijarnim predaje se zahtjev u federalni fond solidarnosti, jer su oni na sebe preuzeli finansiranje za cijelu FBiH.

meni je ovog doktora preporučila doktorica iz privatne pedijetrijske ustanove,govoreći mi da će mi u bolnici vjerovatno propisati neku terapiju koja može samo pogoršati stanje
Kako sebi doktor ovo dozvoli reci? :-?
Ne znam. Ja sam uvijek za bolnicu a drugo misljenje, eventualno ici kod privatnika.
Meni se u Zg u bolnicama nikad nista nije desilo, i svakako ih smatram kompetentnijim nego privatne poliklinike.
A Klaiceva djecja bolnica je posebna institucija u Hr, kao sto su Majka i dete u Bg.
kakavdanakneiskustvu

#3940 Re: Bebe - ALL ABOUT!

Mis mekinjas wrote:

Kako sebi doktor ovo dozvoli reci? :-?
Ne znam. Ja sam uvijek za bolnicu a drugo misljenje, eventualno ici kod privatnika.
Meni se u Zg u bolnicama nikad nista nije desilo, i svakako ih smatram kompetentnijim nego privatne poliklinike.
A Klaiceva djecja bolnica je posebna institucija u Hr, kao sto su Majka i dete u Bg.

otišli smo privatniku jer nam je termin u bolnici tek za desetak dana,nije ta doktorica rekla da bi se nešto moglo desiti u bolnici u zagrebu nego da bi u zeničkoj bolnici mogli dati terapiju koja bi mogla naškoditi,tačnije,rekla nam je kada bi njeno dijete bilo u pitanju ona bi išla u zagreb kod dr. sabola
Mis mekinjas

#3941 Re: Bebe - ALL ABOUT!

Post by Mis mekinjas »

Ma bice beba ok. To je najbitnije. Ako bi ona Sabolu, a vi joj vjerujete, onda ste na najboljem mjestu. :)
kakavdanakneiskustvu

#3942 Re: Bebe - ALL ABOUT!

Mis mekinjas wrote:Ma bice beba ok. To je najbitnije. Ako bi ona Sabolu, a vi joj vjerujete, onda ste na najboljem mjestu. :)

a prvi put vidim ženu,vjerujem koliko mogu u toj situaciji vjerovati,žena ne bi nigdje išla,njoj je bitno da dobija na težini,ništa drugo
Magarece_godine

#3943 Re: Bebe - ALL ABOUT!

Post by Magarece_godine »

Danak, djeca moje sestre su imala konvulzije, doduše ne kao bebe ... Sve izgleda traumatično, ali oboje su danas hvala bogu sasvim ok ... Prije nekoliko godina, beba bivšeg kolege je također imala konvulzije, danas je zdrava djevojičica ...

Tako da, samo pozitivno i sve će biti dobro ... A što se tiče pregleda, ne slušajte nikoga. Supruga i ti donesite odluku instiktivno ... sve ostalo je bezvezno zamaranje ....
JanuaryJones

#3944 Re: Bebe - ALL ABOUT!

Post by JanuaryJones »

niko_niko_kao_ja wrote:
JanuaryJones wrote:Jel neka od vas imala problema sa koljenima poslije porođaja? Mene moja ubiše, ustati iz čučnja ne mogu, uvijek me neko mora dići. Šta kaže cijenjeni doktor?!

imala sam ja, uzasne bolove, isto tako jedva se dizala, proslo nakon prve ili druge menstruacije. od tad sve ok.
Ko bi reko da jedva čekam da dobijem. Znači do hormona je :thumbup:

kakavdanakneiskustvu

#3945 Re: Bebe - ALL ABOUT!

Magarece_godine wrote:Danak, djeca moje sestre su imala konvulzije, doduše ne kao bebe ... Sve izgleda traumatično, ali oboje su danas hvala bogu sasvim ok ... Prije nekoliko godina, beba bivšeg kolege je također imala konvulzije, danas je zdrava djevojičica ...

Tako da, samo pozitivno i sve će biti dobro ... A što se tiče pregleda, ne slušajte nikoga. Supruga i ti donesite odluku instiktivno ... sve ostalo je bezvezno zamaranje ....

znam,znam
Mis mekinjas

#3946 Re: Bebe - ALL ABOUT!

Post by Mis mekinjas »

4 mjeseca i 6 dana. 6920 grama, 65cm. :razz: :D
Primljena 2. vakcina. Za sad ko grom. :)
kakavdanakneiskustvu

#3947 Re: Bebe - ALL ABOUT!

mjesec dana ,3950 grama
spalato

#3948 Re: Bebe - ALL ABOUT!

Post by spalato »

Evo da se i ja učlanim u club roditelja.David je ugledao svjetlost dana u srijedu i za sada je sve u redu-3900gr i 54cm.
E sad me nešto zanima,kako se može poboljšati količina ili kvalitet mlijeka.Na netu sam našao da treba jesti bademe,orahe,piti čaj od anisa itd,.
JanuaryJones

#3949 Re: Bebe - ALL ABOUT!

Post by JanuaryJones »

spalato wrote:Evo da se i ja učlanim u club roditelja.David je ugledao svjetlost dana u srijedu i za sada je sve u redu-3900gr i 54cm.
E sad me nešto zanima,kako se može poboljšati količina ili kvalitet mlijeka.Na netu sam našao da treba jesti bademe,orahe,piti čaj od anisa itd,.
Kvantitet čestim podojima. Nema nekvalitetnog mlijeka, svaka majka proizvodi najbolje mlijeko za svoje dijete. Sve ostalo su bapske priče.

suza81

#3950 Re: Bebe - ALL ABOUT!

Post by suza81 »

.
Last edited by suza81 on 05/04/2014 08:33, edited 1 time in total.
Post Reply