Sirija

Locked
popokatepetl_com

#3926 Re: Sirija

Post by popokatepetl_com »

Pogledajte samo kako su ta takozvana muslimanska braca ukrala revoluciju u Egiptu pa eno i nakon Mubaraka danas 200 hiljada ljudi na protestima protiv novog faraona koji je uzjahao narod sa svojom bracom. Siriju puno gore stvari cekaju ukoliko im ova braca uzjasu isvoje zakone pocnu provoditi. Svaku istinsku demokratsku revoluciju u muslimanskim zemljama, upropaste ovi sektasi i braca i iskoriste priliku da sad oni uzjasu i uspostave svoje nove diktature i religijske rezime.
Avetinho

#3927 Re: Sirija

Post by Avetinho »

popokatepetl_com wrote:Pogledajte samo kako su ta takozvana muslimanska braca ukrala revoluciju u Egiptu pa eno i nakon Mubaraka danas 200 hiljada ljudi na protestima protiv novog faraona koji je uzjahao narod sa svojom bracom. Siriju puno gore stvari cekaju ukoliko im ova braca uzjasu isvoje zakone pocnu provoditi. Svaku istinsku demokratsku revoluciju u muslimanskim zemljama, upropaste ovi sektasi i braca i iskoriste priliku da sad oni uzjasu i uspostave svoje nove diktature i religijske rezime.
Bas kao i svugdje drugo na svijetu, narod zasluzuje vladu koju je izabrao.
Ne mislis valjda da su tebe trebali slusati, ne ici na izbore nego podviti rep i ostaviti lopinu Mubaraka na vlasti?
hrastov žižak

#3928 Re: Sirija

Post by hrastov žižak »

Ja Sam Odavle
Ne mislis valjda da su tebe trebali slusati, ne ici na izbore nego podviti rep i ostaviti lopinu Mubaraka na vlasti?
Pogledajte samo kako su ta takozvana muslimanska braca ukrala revoluciju u Egiptu
Hame_
Location: Srebrenik, Županija tuzlanska, HiB, Europa, Svjeverna strana Zemlje, Mjesec, Sunce,... odosmo u PM!

#3929 Re: Sirija

Post by Hame_ »

Klavikula wrote:SAD je poslo onih 10ak aviona, valjali su oko Banja Luke i jos na mnogim ratistima, Turska one silne tenkove slala, da ne bi tih tenkova nikad mi ne bi zauzeli Vlasic, Njemci silno naoruzanje poslase, tone municije, Britanija i Francuska brodove i brodove hrane, Arabija nam je valjala sa onim PT sredstvima, da njih nije bilo Sarajevo bi za 5 dana palo, ja ne znam stvarno kako neki ovdje mogu nepodrzavati nase lijepe, miroljubive saveznike, stvarno sram vas bilo..

a Iran primjera radi nista nije poslo, boli njih briga za bracu muslimane, nek oni podrzavaju Slobinog saveznika-Siriju, a za muslimane u Bosni manje vise.
E ovo je super, hvala ti.

Nedostaje dobrih analiza, ali zato ovih nenedostaje i sve ih je više.

Sram vas bilo.
muhafuca

#3930 Re: Sirija

Post by muhafuca »

Klavikula wrote:SAD je poslo onih 10ak aviona, valjali su oko Banja Luke i jos na mnogim ratistima, Turska one silne tenkove slala, da ne bi tih tenkova nikad mi ne bi zauzeli Vlasic, Njemci silno naoruzanje poslase, tone municije, Britanija i Francuska brodove i brodove hrane, Arabija nam je valjala sa onim PT sredstvima, da njih nije bilo Sarajevo bi za 5 dana palo, ja ne znam stvarno kako neki ovdje mogu nepodrzavati nase lijepe, miroljubive saveznike, stvarno sram vas bilo..

a Iran primjera radi nista nije poslo, boli njih briga za bracu muslimane, nek oni podrzavaju Slobinog saveznika-Siriju, a za muslimane u Bosni manje vise.

Ovo revizionizam historije da bi ti Netanyahu pozavidio i
ostala zionisticka bagra - provjeravaj PP mozda ti posalju ponudu
za posao "historicara"
Klavikula

#3931 Re: Sirija

Post by Klavikula »

muhafuca wrote:

Ovo revizionizam historije da bi ti Netanyahu pozavidio i
ostala zionisticka bagra - provjeravaj PP mozda ti posalju ponudu
za posao "historicara"
jel se meni cini ili ti mislis da ovo nije sarkazam? :skoljka:
Shahab

#3932 Re: Sirija

Post by Shahab »

Rusija je specijalnim avionskim transportima preko Irana i Iraka, poslala u Siriju 240 tona novca, protuvrijednosti više milijardi dolara, uz pomoć kojih se održava sirijska ekonomija i finansira rat...

AleksoMKD

#3933 Re: Sirija

Post by AleksoMKD »

Internet iskljucen u celoj Siriji http://www.bbc.co.uk/news/technology-20546302

Borbe se vode u blizini medjunarodnog aerodroma u Damasku http://www.bbc.co.uk/news/world-middle-east-20547799
ifas

#3934 Re: Sirija

Post by ifas »

AleksoMKD wrote:Internet iskljucen u celoj Siriji http://www.bbc.co.uk/news/technology-20546302

Borbe se vode u blizini medjunarodnog aerodroma u Damasku http://www.bbc.co.uk/news/world-middle-east-20547799

:(( na sta ce kliksovac dr**t ako ne bude jutub klipova brace urlacha
Klavikula

#3935 Re: Sirija

Post by Klavikula »

izgleda da su "osloboditelji" dobili po nosu kad su napali bazu sirijske armije u kojoj je bilo vojske, jbg smetljista mogu zauzeti, al prave baze tesko :thumbup:
matematicar_teski

#3936 Re: Sirija

Post by matematicar_teski »

Klavikula wrote:izgleda da su "osloboditelji" dobili po nosu kad su napali bazu sirijske armije u kojoj je bilo vojske, jbg smetljista mogu zauzeti, al prave baze tesko :thumbup:
lose informacije,mudzahidi su uzeli bazu.
hrastov žižak

#3937 Re: Sirija

Post by hrastov žižak »

matematicar_teski wrote:
Klavikula wrote:izgleda da su "osloboditelji" dobili po nosu kad su napali bazu sirijske armije u kojoj je bilo vojske, jbg smetljista mogu zauzeti, al prave baze tesko :thumbup:
ja mislio oni se bore za slobodu, kad ono bore se za teokratiju. :-?
Cyrax

#3938 Re: Sirija

Post by Cyrax »

hrastov žižak wrote:
matematicar_teski wrote:
ja mislio oni se bore za slobodu, kad ono bore se za teokratiju. :-?
Omaklo mu se :D
Klavikula

#3939 Re: Sirija

Post by Klavikula »

matematicar_teski wrote:
ne naidjoh na takve informacije, al ako insistiras onda ok, nego jel ima kakav snimak borbe za tu bazu? da vidimo kako se ti hrabri momci bore. i koja je ovo baza po redu, kako su u zadnje vrijeme krenuli sa zauzimanjem baza PVO i vaijacije vjerujem da od Assadovih zracnih snaga nije nista ostalo :lol: :lol:
AleksoMKD

#3940 Re: Sirija

Post by AleksoMKD »

Proklete zivotinje, obe strane. Ili barem mentalni deo obe strane.

Nije za one sa slabim srcem:

Posle avionskog bombardiranja:
http://www.youtube.com/watch?feature=pl ... 40EsEVU1Wk

Posle bombaskog napada na Druze cetvrt:
http://www.youtube.com/watch?v=dcpNGzxT ... r_embedded

Odkako je prekinut internet sve je teze dobiti kakvu takvu sliku o dogadjajima u Siriji.
Klavikula

#3941 Re: Sirija

Post by Klavikula »

http://www.youtube.com/watch?feature=pl ... HybXnmB47w
:lol: :lol: :lol: :lol:
pa ovi ljudi su najmanja opasnost po sirijsku armiju, oni su prije svega opasnost za sebe i za stanovnistvo u blizini
sumirprimus

#3942 Re: Sirija

Post by sumirprimus »

pa kako su krenuli sa zauzimanjem tih baza,mozes i na nekim snimcima vidjeti,razliku izmedju pucanja kalasima u zrak,i recimo strelama... :wink:
onda ide zima,odrzavanje,gubitak baza na sjeveru,kadra,i stosta jos..al et...
Klavikula

#3943 Re: Sirija

Post by Klavikula »

posto su "osloboditelji" vec zauzeli 200% kapaciteta sirijske armije ocekujem brzu pobjedu istih, mozda cak do kraja godine :lol: :lol:
nego da se vratimo ozbiljnim temama, ono sto su teroristi zauzeli je smjesno, obicna smetljista, cisto sumnjam da je ista od onog operativno, a i ako jeste drugi problem je sto nemaju ljude obucene za upravljanje ovim sredstvima, mislim, ne sumnjam da razni ageni, instruktori vec nisu na terenu, al preko noci se ne moze nauciti.

http://www.youtube.com/watch?v=LlmXZRGgCBM
:D :D
grizly1991

#3944 Re: Sirija

Post by grizly1991 »

Klavikula wrote:http://www.youtube.com/watch?feature=pl ... HybXnmB47w
pa ovi ljudi su najmanja opasnost po sirijsku armiju, oni su prije svega opasnost za sebe i za stanovnistvo u blizini
Nemoj se spuštati na njihov nivo i objavljivati nešto što nema veze sa Sirijom. Taj video sam gledao prije cca 2 godine. Ako je u pitanju analogija, onda te podržavam. Ovaj lik je fakat definicija jednog mudžahid majmuna.
Cyrax

#3945 Re: Sirija

Post by Cyrax »

Sto osloboditelji koriste zastavu iz perioda robovlasnistva?
Klavikula

#3946 Re: Sirija

Post by Klavikula »

grizly1991 wrote:
Klavikula wrote:http://www.youtube.com/watch?feature=pl ... HybXnmB47w
Nemoj se spuštati na njihov nivo i objavljivati nešto što nema veze sa Sirijom. Taj video sam gledao prije cca 2 godine. Ako je u pitanju analogija, onda te podržavam. Ovaj lik je fakat definicija jednog mudžahid majmuna.
nisam znao da ovaj klip nema veze sa sirijom, zajebalo se uvodnih par sekundi, moja je greska, izvinjavam se. mada, ruku na srce, nije da nije bilo slicnih egzibicija i u Siriji, kad se samo sjetim onih 5-6 mudonja sa minobacacem sto granatu ubacise naopkako, jedan je glavu zijanio. u sustini neobucenost je pogubna kako po onog sto puca, tako i za civile, a ovima izgleda ne manjka iste.
sumirprimus

#3947 Re: Sirija

Post by sumirprimus »

Klavikula wrote:posto su "osloboditelji" vec zauzeli 200% kapaciteta sirijske armije ocekujem brzu pobjedu istih, mozda cak do kraja godine :lol: :lol:
nego da se vratimo ozbiljnim temama, ono sto su teroristi zauzeli je smjesno, obicna smetljista, cisto sumnjam da je ista od onog operativno, a i ako jeste drugi problem je sto nemaju ljude obucene za upravljanje ovim sredstvima, mislim, ne sumnjam da razni ageni, instruktori vec nisu na terenu, al preko noci se ne moze nauciti.

pa ja tebi najozbiljnije,znas koja je to razlika i prednost koju je dosad imala saa,sa avijacijom...???
a ovi bili totalno bez pvo-a???
kako mislis,nista nije operativno,kako to znas i na osnovu cega to tvrdis?
kako znas da nemaju obucene ljude??? mislis da oni nemaju ljudi koji su promijenili stranu,a bili recimo u vojsci saa,prosli sve obuke i tako to??? daj ba,a hos ozibljno...
Klavikula

#3948 Re: Sirija

Post by Klavikula »

sumirprimus wrote:
Klavikula wrote:posto su "osloboditelji" vec zauzeli 200% kapaciteta sirijske armije ocekujem brzu pobjedu istih, mozda cak do kraja godine :lol: :lol:

pa ja tebi najozbiljnije,znas koja je to razlika i prednost koju je dosad imala saa,sa avijacijom...???
a ovi bili totalno bez pvo-a???
kako mislis,nista nije operativno,kako to znas i na osnovu cega to tvrdis?
kako znas da nemaju obucene ljude??? mislis da oni nemaju ljudi koji su promijenili stranu,a bili recimo u vojsci saa,prosli sve obuke i tako to??? daj ba,a hos ozibljno...
prvo to sto su zauzeli je neupotrebljivo, dvine, koje su vec odavno izbacene iz upotrebe u mnogim armijama, a sto se obucenih ljudi tice, ja jos nigdje nisam naletio na informaciju da su vojnici rasporedjeni u PVO dezertirali, bilo je nekih informacija za manje tenkovske jedinice, nekoliko T55, al za ovo stvarno nisam cuo, sto ne znaci da se mozda nije desilo, ali prema raspolozivim informacijama nista..

http://www.advance.hr/vijesti/bombaski- ... -6-vozila/
a ovako to rade osloboditelji potlacenog sirijskog naroda
ad0o

#3949 Re: Sirija

Post by ad0o »

http://www.youtube.com/watch?v=LlmXZRGgCBM
http://www.youtube.com/watch?feature=pl ... D0PASzzI#!
jel i ovo neispravno
Ne znam stvarno sa cim ruse sve one avione i helikoptere kad je sve sto zarobe neispravno
Avetinho

#3950 Re: Sirija

Post by Avetinho »

Klavikula wrote:
matematicar_teski wrote:
ne naidjoh na takve informacije, al ako insistiras onda ok, nego jel ima kakav snimak borbe za tu bazu? da vidimo kako se ti hrabri momci bore. i koja je ovo baza po redu, kako su u zadnje vrijeme krenuli sa zauzimanjem baza PVO i vaijacije vjerujem da od Assadovih zracnih snaga nije nista ostalo :lol: :lol:
Nema na advance.hr ili na Ruskaja Pravdaja?
Locked