Maharadza wrote:DERI OVCE, BOLJE NISMO NI ZASLUŽILI KADA SAMO BLEJIMO I NIŠTA NE RADIMO!!!
Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu
-
dezurni_ucenik
#3926 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu
- KatarinaKosaca
- Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova
#3927 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu
Meni je već nekoliko mjeseci za troje preko 60KM, a struje oko 55KM prosječno platim, dakle već mjesecima mi je voda skuplja od struje.oldtajmer wrote:za tri osobe racun za vodu 50 km,pa hebo ga zivot struje mi dodje oko 60,jos malo ce voda da prestigne struju
- mayab
#3928 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu
Meni da je 60 KM racun za trojeKatarinaKosaca wrote:Meni je već nekoliko mjeseci za troje preko 60KM, a struje oko 55KM prosječno platim, dakle već mjesecima mi je voda skuplja od struje.oldtajmer wrote:za tri osobe racun za vodu 50 km,pa hebo ga zivot struje mi dodje oko 60,jos malo ce voda da prestigne struju![]()
- KatarinaKosaca
- Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova
#3929 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu
Ma, ne znam ni ja, navodno nam je vodomjer za zgradu potopljen, pa nam šalju tako "ofrlje" račune, navodno... Nisam se tome posvetila, moraću, u pravu si.mayab wrote:Meni da je 60 KM racun za trojeKatarinaKosaca wrote:Meni je već nekoliko mjeseci za troje preko 60KM, a struje oko 55KM prosječno platim, dakle već mjesecima mi je voda skuplja od struje.oldtajmer wrote:za tri osobe racun za vodu 50 km,pa hebo ga zivot struje mi dodje oko 60,jos malo ce voda da prestigne struju![]()
, ja bih odavno radio na ugradnji vodomjera, Sarajevo Stan ima akciju ugradnje vodomjera , ne znam sta čekaš
- studiorum_tuzlaensis
#3930 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu
ma samo vodomjer, tesko je sa papcima u zgradi izac na kraj, kucepazitelj šošon par ekselans ima u stanu petoro, pa prijavljen on i baba mu jebem mu pleme. I reko sam mu u facu šta ti glumiš, pet vas živi u stanu a prijavio si dvoje papak jedan. Pratim onaj spisak stanara na zajedničkoj potrošnji, svaki mjesec sve manji, a meni račun isti ili veći. E nećete vala mamu vam.
Plaćao sam za dvoje 20 maraka, sad plaćam 8 KM, vodomjer se otplatio u godinu dana sa ugradnjom.
Plaćao sam za dvoje 20 maraka, sad plaćam 8 KM, vodomjer se otplatio u godinu dana sa ugradnjom.
- oldtajmer
#3931 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu
koji je postupak ugradnje vodomjera
kod mene su dvije vertikale,pa jel to dodje sta skuplje
kod mene su dvije vertikale,pa jel to dodje sta skuplje
- mayab
#3932 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu
Svaka vertikala mora da ima svoj vodomjer, cujem da je oko 300 KM po komadu, dakle to bi bilo 600 KM!
Vidio sam u Sarajevo Stanu kad sam placao racun prije 7 dana letke da to oni rade, dakle treba njih kontaktirati, čak spominju plaćanje na rate!
Ja plaćam u prosjeku 25 KM za 3 osobe, to mi je jos ispod te neke granice boli, inace bih odmah isao na ugradnju; racunam da bi racun prepolovio, dakle 12 KM ustede svaki mjesec, treba mi 4-5 godina da otplatim investiciju!
Zato gore pisem, da kad bih imao racune 60 KM, ko sto pise kolega(ica) iznad, ne bih cekao sekunde!!!Ovako jos cekam...
Vidio sam u Sarajevo Stanu kad sam placao racun prije 7 dana letke da to oni rade, dakle treba njih kontaktirati, čak spominju plaćanje na rate!
Ja plaćam u prosjeku 25 KM za 3 osobe, to mi je jos ispod te neke granice boli, inace bih odmah isao na ugradnju; racunam da bi racun prepolovio, dakle 12 KM ustede svaki mjesec, treba mi 4-5 godina da otplatim investiciju!
Zato gore pisem, da kad bih imao racune 60 KM, ko sto pise kolega(ica) iznad, ne bih cekao sekunde!!!Ovako jos cekam...
- studiorum_tuzlaensis
#3933 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu
Imaš vodomjera i po stoju, ne moras uzimat nekakave elektroničke zafrkancije sa daljinskim ocitanjem itd.
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#3934 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu
svaka caststudiorum_tuzlaensis wrote:ma samo vodomjer, tesko je sa papcima u zgradi izac na kraj, kucepazitelj šošon par ekselans ima u stanu petoro, pa prijavljen on i baba mu jebem mu pleme. I reko sam mu u facu šta ti glumiš, pet vas živi u stanu a prijavio si dvoje papak jedan. Pratim onaj spisak stanara na zajedničkoj potrošnji, svaki mjesec sve manji, a meni račun isti ili veći. E nećete vala mamu vam.
baš si me nasmijao i dobro si odlučio
ko jebe ostale nek plaća svak sebi
-
hzsa22
#3935 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu
Dragi forumasi i forumasice
Treba mi jedna informacija. Naime, prije 15tak dana doslo je do kvara na nekoj cijevi u kuci te curi voda i samim tim je kroz zidove doslo i do komsije. S obzirom da ventili u sahtu nisu ispravni i da se ne moze zavrnuti voda u cijeloj kuci da bi majstori dosli i to popravili, interesuje me da li imam osnova za tuzbu za nadoknadu stete od vodovoda? Uredan sam platisa, i kvar na sahtu je prijavljen vodovodu, ali genijalci nemaju trenutno repromaterijala da to saniraju.
Dakle, mogu li ja njih tuziti za kompletan iznos koliko bude kostalo renoviranje tog dijela gdje je voda procurila meni i komsiji s obzirom da je saht u njihovoj odgovornosti i da nisam u mogucnosti sanirati kvar?
Hvala
Treba mi jedna informacija. Naime, prije 15tak dana doslo je do kvara na nekoj cijevi u kuci te curi voda i samim tim je kroz zidove doslo i do komsije. S obzirom da ventili u sahtu nisu ispravni i da se ne moze zavrnuti voda u cijeloj kuci da bi majstori dosli i to popravili, interesuje me da li imam osnova za tuzbu za nadoknadu stete od vodovoda? Uredan sam platisa, i kvar na sahtu je prijavljen vodovodu, ali genijalci nemaju trenutno repromaterijala da to saniraju.
Dakle, mogu li ja njih tuziti za kompletan iznos koliko bude kostalo renoviranje tog dijela gdje je voda procurila meni i komsiji s obzirom da je saht u njihovoj odgovornosti i da nisam u mogucnosti sanirati kvar?
Hvala
- mayab
#3936 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu
Uz dobrog advokata, sigurno bi mogao to rijesiti, teoretski.... 
-
neki
#3937 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu
Ne možes....s tvoje strane vodomjera takodje mora biti ventil, ako nema to znaci da unutrašnja instalacija nije tehnički ispravna
-
didgeridoo
#3938 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu
Ako je u zgradi (bar u Sarajevu, ne znam za Tuzlu) - mora biti vodomjer sa daljinskim ocitanjem. Cijena jednog je cca 335 KM. Na racunu za vodu ce se u tom slucaju pojaviti stavka fiksni trosak 2 KM (neovisno koliko imas vodomjera) i ostatak koliko je potroseno.studiorum_tuzlaensis wrote:Imaš vodomjera i po stoju, ne moras uzimat nekakave elektroničke zafrkancije sa daljinskim ocitanjem itd.
Isplati se se uvoditi za 3+ clanova.
- O'zone
- Globalni moderator
#3939 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu
Dajte ba ljudi malo pripazite sa tom vodom! Pa ne morate svaki put puštati vodu iz vodokotlića nakon male nužde! Nego nakon svaki treći - četvrti put!
Tuširanje isto izbacite neka ostane kupanje jednom heftično - dosta. Pranje suđa obavljati u jednoj šerpi gdje se naspe par litara vode a ne otvoriti česmu da dere dok se safunjaju tanjrići. Kriza je, nema vode.
http://radiosarajevo.ba/novost/203083/a ... trose-vodu
Tuširanje isto izbacite neka ostane kupanje jednom heftično - dosta. Pranje suđa obavljati u jednoj šerpi gdje se naspe par litara vode a ne otvoriti česmu da dere dok se safunjaju tanjrići. Kriza je, nema vode.
- Qler
#3940 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu
Ne misle oni na to.. nego na ove bezobraznike sto imaju nelegalne prikljucke, pa dok je svima redukcija, ono ipak po citav dan zaljeva beton... znas sta sam ih takvih vidio ovih dana... jednostavno boli ih kita, ne placaju, i nema ni ventila da zatvori... samo spusti slauf da tece....
- sinuhe
#3941 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu
Ima li potvrde o losem stanju na izvoristima od nekih drugih sluzbi. Hidrometeoroloskog zavoda, nekog ministarstva i slicnih?
-
eeeeeee
#3942 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu
O'zone wrote:Dajte ba ljudi malo pripazite sa tom vodom! Pa ne morate svaki put puštati vodu iz vodokotlića nakon male nužde! Nego nakon svaki treći - četvrti put!
https://youtu.be/wYnbXsW8mbk?list=UU6BV ... KJl4LjokNg
-
The BEN10
#3943 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu
Ma ništa zajednička potrošnja ba, samo ugradiš vodomjer. Nema šanse da prosječna 4-člana porodica može potrošit mjesečno više od 20 KM vode. Pa to je preko 14 000 litara.studiorum_tuzlaensis wrote:ma samo vodomjer, tesko je sa papcima u zgradi izac na kraj, kucepazitelj šošon par ekselans ima u stanu petoro, pa prijavljen on i baba mu jebem mu pleme. I reko sam mu u facu šta ti glumiš, pet vas živi u stanu a prijavio si dvoje papak jedan. Pratim onaj spisak stanara na zajedničkoj potrošnji, svaki mjesec sve manji, a meni račun isti ili veći. E nećete vala mamu vam.
- Truba
#3944 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu
ti što zalijevaju breze, beton i peru auta su veći problem od neplatiša
s tim da su velik problem i oni koji puste vodu da oteče kako bi bila hladna
3-4 puta puste vodokotlić da se sapere umjesto da puste jednom i da čiste četkom
takodjer dosta ima neispravnih aparata koji troše više vode i kapanja iz nekoliko česmi
s tim da su velik problem i oni koji puste vodu da oteče kako bi bila hladna
3-4 puta puste vodokotlić da se sapere umjesto da puste jednom i da čiste četkom
takodjer dosta ima neispravnih aparata koji troše više vode i kapanja iz nekoliko česmi
- karanana
#3945 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu
ti sto zalijevaju breze i beton su obicno i neplatise.
ja kad piskim pustim vodu, ali 1/3 vodokotlica max. i onda zaustavim vodokotlic.
kad kakim dozvolim luksuz da pustim citav vodokotlic. ali samo jednom. ne pustim kaku prvo nego i kaku i papir zajedno pustim. moj smrad je meni miris tako da mi ne smeta sto se kaka cuje dok ja brisem guzu.
ja kad piskim pustim vodu, ali 1/3 vodokotlica max. i onda zaustavim vodokotlic.
kad kakim dozvolim luksuz da pustim citav vodokotlic. ali samo jednom. ne pustim kaku prvo nego i kaku i papir zajedno pustim. moj smrad je meni miris tako da mi ne smeta sto se kaka cuje dok ja brisem guzu.
- Truba
#3946 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu
Code: Select all
http://--- NO LINKS ---/clanak/5449979/vijesti/Sarajlija%20dobio%20ra%C4%8Dun%20za%20vodu%20u%20iznosu%20od%20328%20KM!/?ref=tiker- Truba
#3947 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu
isto i ja takokaranana wrote:ti sto zalijevaju breze i beton su obicno i neplatise.
al se operem u kadi odmah jer papir ne koristim
- SmokingMan
#3948 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu
Kakva je ono propisana kazna na nelegalan priključak,200.000 KM. 
- karanana
#3949 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu
ja koristim kombinaciju bidona i papira na solji. ko ce usran do kade hodat, da sve poispada na pod od ovog sto se zakacilo na dlakama?
- Truba
#3950 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu
eh jesi amater
zvončići nisu opasnost ako razmakneš guzove pri kenjanju... navučeš ba gaće ili u čemu si već i hrabro do kade
nikad nikakvih problema
jedino ako zaboravim usput pa sjednem negdje
zato mi je bide sljedeća investicija

zvončići nisu opasnost ako razmakneš guzove pri kenjanju... navučeš ba gaće ili u čemu si već i hrabro do kade
nikad nikakvih problema
jedino ako zaboravim usput pa sjednem negdje
zato mi je bide sljedeća investicija