GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
julisiz es grant

#3926 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by julisiz es grant »

respo wrote:
julisiz es grant wrote:
kokuz_sa wrote:Image

drekni se seljacino
Vidi ovoga malog debelog u sredini. Molim vas, iskreno, šta, koji posao, OVAJ i OVAKAV može da radi? U GRAS-u ili bilo gdje...
daj ba glupa ti prica
sta treba svi manekeni da budu?

mozda je mehanicar ili sta vec sasvim nevazno je to
Neko ko ima trbušinu sigurno ne radi ništa zahmetli (kao što je posao mehaničara).
Prpa.ba

#3927 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by Prpa.ba »

and wrote:@Alfons Kauders,pa ne bi trebalo baš da te boli iako kod privatnika radiš,tj.nazovi privatnika.ne možeš nekoga nazvati privatnikom ko daje legalno platu 300 km.to nigdje na svijetu ne postoji.postoji najniža cijena rada i zna se koliko može biti plata,a ne zakonito ljude tretirati kao stoku i još se zvati privatnikom.fuj :x
nemam ništa s grasovcima,čak ih ne simpatišem,ali kad su na jednoj strani radnici,a na drugoj vlast,birokratija i oni koji su uništili ovu firmu,moje simpatije su na strani radnika.

U GRAS-u ne postoje radnici. Postoje samo dzabojedi koji misle da je budzetska sisa rupa bez dna, i da su svi gradjani duzni castiti ih sa po 50ak KM godisnje kroz budzetske dotacije, cak i ako ne koriste njihove usluge. Tehnicki, ni po cemu se ne razlikuju od birokracije. Uostalom, to vidis i na terenu: od vise od hiljadu radnika GRAS-a, terenaca je jedva par stotina. I to onda kada ne preskacu voznje jer nemaju goriva koje su maksuz presuli u svoj novokupljeni golf. Ili ako nisu u ilegalnom strajku, "jer im se moze". Nikakve razlike izmedju njih i birokracije- i jedne i druge treba rastjerati govnjivom motikom i natjerati ih da u nas budzet vrate sve ono sto su uzurpirali.
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#3928 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by Truba »

jel ono mirza ustamujić na fotografiji :lol: :lol: :lol: :lol:
bob sap

#3929 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by bob sap »

Samo se nesto zale,svako malo strajk. Bus da dodje na vrijeme boze sacuvaj gdje ces to ocekivati :x sve bih ja ovo otpustio, ima mnogo ljudi koji bi da rade.
Kinaski

#3930 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by Kinaski »

julisiz es grant wrote:

drekni se seljacino
Vidi ovoga malog debelog u sredini. Molim vas, iskreno, šta, koji posao, OVAJ i OVAKAV može da radi? U GRAS-u ili bilo gdje...
Vise radnika nego zuba
and

#3931 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by and »

FreakyStyley wrote:

drekni se seljacino

Ova fotografija isijava inteligencijom i urbanim duhom Sarajeva.
ne nego inteligencijom i urbanim duhom sarajeva isijava kantonalna skupština i oni koji su ih birali :skoljka:
VjecitiStudent

#3932 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by VjecitiStudent »

Black swan wrote:jel ono mirza ustamujić na fotografiji :lol: :lol: :lol: :lol:
Mijenja Damira na dežuri sa napaćenim radnicima?
drug_profi

#3933 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by drug_profi »

Nezakonit strajk, udar na normalno funkcionisanje grada. Provociranje vanrednog stanja.
Ima ovjde nekoliko krivicnih djela, a da je ovo pravna drzava, sad bi u remizi bili specijalci sa stitovima i silom ovo razrijesili.
Novi direktor bi preuzeo firmu, pozvao da se radnici vrate svojim zadacima u roku odmah. Oni koji odbiju imaju tezi prekrsaj radne discipline i dobijaju automatsku suspenziju i pokrece se prekid radnog odnosa.

Dosta vise seljackih ucjena.
strong69

#3934 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by strong69 »

drugi profil wrote:Nezakonit strajk, udar na normalno funkcionisanje grada. Provociranje vanrednog stanja.
Ima ovjde nekoliko krivicnih djela, a da je ovo pravna drzava, sad bi u remizi bili specijalci sa stitovima i silom ovo razrijesili.
Novi direktor bi preuzeo firmu, pozvao da se radnici vrate svojim zadacima u roku odmah. Oni koji odbiju imaju tezi prekrsaj radne discipline i dobijaju automatsku suspenziju i pokrece se prekid radnog odnosa.

:thumbup: :thumbup: :thumbup:
Ja zivim za dan kao ovaj koji ti opisa. Ali ne vjerujem da cu ga docekati.
respo

#3935 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by respo »

julisiz es grant wrote: Neko ko ima trbušinu sigurno ne radi ništa zahmetli (kao što je posao mehaničara).
nevazno rekoh glupa je ova prica vidi mu glave
eto mi ovdje na forumu smo svi manekeni tip top forma i izgled
ako zna znanje nebitno je ima li stomak ili ne mozda radi za stolom pa mu stomak ne smeta
and

#3936 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by and »

Prpa.ba wrote:
and wrote:@Alfons Kauders,pa ne bi trebalo baš da te boli iako kod privatnika radiš,tj.nazovi privatnika.ne možeš nekoga nazvati privatnikom ko daje legalno platu 300 km.to nigdje na svijetu ne postoji.postoji najniža cijena rada i zna se koliko može biti plata,a ne zakonito ljude tretirati kao stoku i još se zvati privatnikom.fuj :x
nemam ništa s grasovcima,čak ih ne simpatišem,ali kad su na jednoj strani radnici,a na drugoj vlast,birokratija i oni koji su uništili ovu firmu,moje simpatije su na strani radnika.

U GRAS-u ne postoje radnici. Postoje samo dzabojedi koji misle da je budzetska sisa rupa bez dna, i da su svi gradjani duzni castiti ih sa po 50ak KM godisnje kroz budzetske dotacije, cak i ako ne koriste njihove usluge. Tehnicki, ni po cemu se ne razlikuju od birokracije. Uostalom, to vidis i na terenu: od vise od hiljadu radnika GRAS-a, terenaca je jedva par stotina. I to onda kada ne preskacu voznje jer nemaju goriva koje su maksuz presuli u svoj novokupljeni golf. Ili ako nisu u ilegalnom strajku, "jer im se moze". Nikakve razlike izmedju njih i birokracije- i jedne i druge treba rastjerati govnjivom motikom i natjerati ih da u nas budzet vrate sve ono sto su uzurpirali.
to je firma u kojoj je puno toga naopako.direktora te firme postavlja vlada i oni znaju šta se tamo sve dešava i neko bi trebao za to biti odgovoran.
Last edited by and on 11/01/2013 19:21, edited 1 time in total.
Gray

#3937 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by Gray »

strong69 wrote:
drugi profil wrote:Nezakonit strajk, udar na normalno funkcionisanje grada. Provociranje vanrednog stanja.

:thumbup: :thumbup: :thumbup:
Ja zivim za dan kao ovaj koji ti opisa. Ali ne vjerujem da cu ga docekati.
Ni ja, a upravo to treba. Pokrenuti stečaj, sviju otpustiti, prenijeti vlasništvo nad stanicama, prugom i svom infrastrukturom na drugo preduzeće koje će time upravljati i raspisati međunarodni tender za obavljanje usluga prevoza, dodijeliti ugovor dvije različite firme, kao što ima u nekim drugim državama, tako da iako imaju sve identične uslove ipak ima neka konkurencija među njima.
homar

#3938 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by homar »

Ovo su samo posljedice onoga što se decenijama događa u Grasu. Koliko god ovo bilo šokantno ubrzat će se konflik a time i počei rješavati ovaj problem. Siguran sam da Vlada kantona sarajevo nije svjesna problema gradski prijevoz u sarajevu.
ovaj problem mogu riješiti građani Sarajeva, samo ako shvatimo da nisu krvi radnici grasa, već oni koji su im omogućili da godinama rade to što rade.

RJEŠENJE JE U RUKAMA GRAĐANA. BLOKADA VLADE KS. SMJENA KORUMPIRANE VLASTI. HOĆEMO STEČAJNU VLADU, HOĆEMO STEČAJ GRASA...
kokuz_sa

#3939 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by kokuz_sa »

19:18 Predsjednik Sindikata autobuskog saobraćaja u GRAS-u Rasim Bećirević još ne zna kada će biti održan sastanak Sindikata sa Upravom, niti da li će GRAS sutra vratiti vozila u saobraćaj.

"Nismo još dobili zahtjev Uprave za sastanak. Kada dobijemo, sastanak će biti održan", rekao je Bećirević.

On je dodao da Sindikat GRAS-a smatra da je Bašić "istrošeni kadar", te da više ne može obavljati direktorsku funkciju.
BHF_Manijak

#3940 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by BHF_Manijak »

Gradski wrote: Seljačina svjetska ovo uči ono alllllllaahhhhhhhhhhh.
Halo ba primitivac, kakve veze Allah ima sovim!Ocekujem sanckije za ovaj idiotski post!!! :x :x :x
strong69

#3941 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by strong69 »

homar wrote:Ovo su samo posljedice onoga što se decenijama događa u Grasu. Koliko god ovo bilo šokantno ubrzat će se konflik a time i počei rješavati ovaj problem. Siguran sam da Vlada kantona sarajevo nije svjesna problema gradski prijevoz u sarajevu.
ovaj problem mogu riješiti građani Sarajeva, samo ako shvatimo da nisu krvi radnici grasa, već oni koji su im omogućili da godinama rade to što rade.

RJEŠENJE JE U RUKAMA GRAĐANA. BLOKADA VLADE KS. SMJENA KORUMPIRANE VLASTI. HOĆEMO STEČAJNU VLADU, HOĆEMO STEČAJ GRASA...
Ova prica da nisu krivi radnici GRAS-a mogla je proci i kod mene do nedavno dok se nisam licno uvjerio u mogucnosti i ovlastenja izvjesnog sindikalca Dacica koji ima 8 razreda skole i bez kojeg direktor ne smije nikoga da otpusti. Radnika tamo nema, odnosno toliko ih je malo da je to i smijesno izrazavati.

A isti ti "radnici" nisu dolazili na posao za vrijeme snijega u februaru 2012 nego su ih molili da dodju preko radio stanica.
pathyeshme

#3942 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by pathyeshme »

Podržavam radnike jer se problemi ne mogu drugačije riješiti. Ako su svi radnici protiiv direktora, on treba da bude obrazli i podnese ostavku. Uostalom, podržavam svaki vid borbe radnika za svoja prava.

Sent from my XT701 using Tapatalk 2
drug_profi

#3943 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by drug_profi »

Samo mi pokazi ko je ovdje radnik? To sto primaju platu u firmi ne znaci da su radnici. Radnik jarane gine za firmu i za platu, a njih boli kita sta ce biti sa firme, samo da njima guzove niko ne pomjera. Nisu svjesni da su bas oni sad sami sebi presudili.
nabijem ja svakog ministra i vladu koji im i milimetra ustukne.
Nek im daju rok do jutra da normalizuju stanje, a u 05:00. Specijalci, oklopnjaci, policija, marice. Ko pruzi otpor, preko ledja pa u maricu.
BHF_Manijak

#3944 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by BHF_Manijak »

19:29 Okupljeni štrajkači poručili Duši_raskopuši (jer forum klix.ba zna zašto :oops: ) koja je na stanici čekala sa uredno poništenom kartom

Image
O'zone
Globalni moderator

#3945 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by O'zone »

Pozvali građane da im se pridruže

"Drago mi je da imam podršku radnika. To potvrđuje da protekla četiri mjeseca nisam sjedio nego da sam radio 24 sata dnevno", kazao je Šehić naglasivši da ne zna zašto je smijenjen.

"Pitajte resorno ministarstvo i Vladu. Nisu me opomenuli ni upozorili da će se ovo desiti. Radio sam ono što je najbolje za GRAS. Ne bih želio da budem neko zbog koga će radnici i građani ispaštati, ali neću moći raditi ako nemam podršku resornog ministarstva", istaknuo je Bašić, a okupljeni radnici su mu pružili podršku uzvikujući njegovo ime i poručivši "Mi biramo direktora!".

Kao i uvijek, najviše ispaštaju građani koji su iznenada ostali bez javnog prijevoza, a radnici GRAS-a su ih pozvali da im se pridruže i zajedno pokrenu rješavanje nagomilanih problema ovog preduzeća.

Nakon Šehića, izjavu je dao i novoizabrani Bašić kazavši da se nada da će se večeras barem djelimično uspostaviti gradski prijevoz kako bi se građani mogli vratiti kućama.

On je rekao da u Sinidikatu vozača ima radnika koji ne podržavaju štrajk i koji mogu voziti. Također je odbacio sve optužbe Sindikata komunalne privrede da je oštetio GRAS za vrijeme svog mandata.

"U martu 2011. kada sam odstupio s dužnosti direktora, GRAS je imao 120 vozila više nego danas. To dovoljno govori", kazao je Bašić

U povodu iznenadnog i nenajavljenog štrajka radnika GRAS-a, trenutno se održava vanredna sjednica Vlade KS.
:lol:

I da veoma bitan sam naslov
Radnici GRAS-a poručili da oni biraju direktora i pozvali građane da im se pridruže
Last edited by O'zone on 11/01/2013 19:31, edited 1 time in total.
drug_profi

#3946 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by drug_profi »

pathyeshme wrote:Podržavam radnike jer se problemi ne mogu drugačije riješiti. Ako su svi radnici protiiv direktora, on treba da bude obrazli i podnese ostavku. Uostalom, podržavam svaki vid borbe radnika za svoja prava.

Tamo gdje su vlasnici neka biraju direktora. Ovdje se zna ko je vlasnik i taj treba i daupravlja firmom.
Ili bi i ti mogao dati svoju imovinu meni da ja malo radim s nje sta je meni ceif.
julisiz es grant

#3947 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by julisiz es grant »

pathyeshme wrote:Podržavam radnike jer se problemi ne mogu drugačije riješiti. Ako su svi radnici protiiv direktora, on treba da bude obrazli i podnese ostavku. Uostalom, podržavam svaki vid borbe radnika za svoja prava.

Da...RADNIKA, a ne nehljeba, što većina "bundžija" jeste.
and

#3948 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by and »

strong69 wrote:
homar wrote:Ovo su samo posljedice onoga što se decenijama događa u Grasu. Koliko god ovo bilo šokantno ubrzat će se konflik a time i počei rješavati ovaj problem. Siguran sam da Vlada kantona sarajevo nije svjesna problema gradski prijevoz u sarajevu.

Ova prica da nisu krivi radnici GRAS-a mogla je proci i kod mene do nedavno dok se nisam licno uvjerio u mogucnosti i ovlastenja izvjesnog sindikalca Dacica koji ima 8 razreda skole i bez kojeg direktor ne smije nikoga da otpusti. Radnika tamo nema, odnosno toliko ih je malo da je to i smijesno izrazavati.

A isti ti "radnici" nisu dolazili na posao za vrijeme snijega u februaru 2012 nego su ih molili da dodju preko radio stanica.
pa kanton ima firmu koja je plaćena da čisti snijeg koji ih iznenadi u januaru :skoljka:
homar

#3949 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by homar »

strong69 wrote:

Ovo boldirano, primtivcu kada daš batinu u ruku on te klepi po glavi.
respo

#3950 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by respo »

ko kaze da su svi protiv?

pa tu ima 500 radnika viska to je koliko ovdje skontah pola firme
normalno da su oni protiv jer da dodje bilo koji normalan direktor oni ce ostati bez posla s razlogom
Post Reply