Emir Spahic - ALL ABOUT

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
5 0 5

#3926 Re: Emir Spahic - ALL ABOUT

Post by 5 0 5 »

Tomahawk11 wrote: Novinar. Javna licnost. Licne probleme sa Spahicem rijesavati preko javnog servisa.
Nista. Zaboravi. Spaho je posteni novinar, Spahic je smetljar.
kad je to bilo? je li mislis na ono kada su njegov privatni telefonski razgovor snimili i objavili na tv-u?
ultima_palabra

#3927 Re: Emir Spahic - ALL ABOUT

Post by ultima_palabra »

Vjerovat ćemo novinarskoj gromadi Velidu, a ne Meši, Sei, Faruku...
5 0 5

#3928 Re: Emir Spahic - ALL ABOUT

Post by 5 0 5 »

ultima_palabra wrote:Vjerovat ćemo novinarskoj gromadi Velidu, a ne Meši, Sei, Faruku...
najbolje je vjerovati svojim ocima.
Tomahawk11
Globalni moderator

#3929 Re: Emir Spahic - ALL ABOUT

Post by Tomahawk11 »

5 0 5 wrote:
Tomahawk11 wrote: Novinar. Javna licnost. Licne probleme sa Spahicem rijesavati preko javnog servisa.
Nista. Zaboravi. Spaho je posteni novinar, Spahic je smetljar.
kad je to bilo? je li mislis na ono kada su njegov privatni telefonski razgovor snimili i objavili na tv-u?
Upravo to. Ko je snimio? Sto to tebe ili mene neko ne snimi i ne objavi na TV?
Previse slucajno. Mogli su mu kakav privatni snimak nahvatati, pa citav belaj :-)
emko1234

#3930 Re: Emir Spahic - ALL ABOUT

Post by emko1234 »

@Tomahawk, zaboravljaš da je problem počeo puno ranije nego sad u Brazilu.Spahiću se nije svidjelo kako je Velid okarakterisao jedan od njegovih nastupa za reprezentaciju. Poslije toga ga je napao i verbalno i haman fizički ( baš čudno ) u Zenici.
Sve poslije toga što je Velid pričao za Spahića je tačno, od toga što je Pape bio pička kojoj je Mithat Džeko ulazio u svlačionicu i sastavljao mu ekipu, do toga kako nam se reprezentacija na pripremama vozila iz Zenice da bi gledali Daru Bubamaru u Bosni na Ilidži.

Snimak iz Brazila je procurio, čijom krivicom, nebitno. Ali je običnim ljudima dao još više uvida u sranja koja su se dešavala u reprezentaciji u toku historijskog uspjeha koji više nikad nećemo ponoviti.
Emir Spahić na terenu i Emir Spahić van terena, kad se sve sabere i oduzme su dva ista lika. Papak, primitivac, seljak i kvazi mangup. Kurčio se Spahi, prošlo mu, kurčio se Papetu, prošlo mu, kurčio se pomoćnom treneru, prošlo mu.
Pa možeš koliko hoćeš ali ne i dokle hoćeš.
kakotakonikako

#3931 Re: Emir Spahic - ALL ABOUT

Post by kakotakonikako »

emko1234 wrote:@Tomahawk, zaboravljaš da je problem počeo puno ranije nego sad u Brazilu.Spahiću se nije svidjelo kako je Velid okarakterisao jedan od njegovih nastupa za reprezentaciju. Poslije toga ga je napao i verbalno i haman fizički ( baš čudno ) u Zenici.
Sve poslije toga što je Velid pričao za Spahića je tačno, od toga što je Pape bio pička kojoj je Mithat Džeko ulazio u svlačionicu i sastavljao mu ekipu, do toga kako nam se reprezentacija na pripremama vozila iz Zenice da bi gledali Daru Bubamaru u Bosni na Ilidži.

Snimak iz Brazila je procurio, čijom krivicom, nebitno. Ali je običnim ljudima dao još više uvida u sranja koja su se dešavala u reprezentaciji u toku historijskog uspjeha koji više nikad nećemo ponoviti.
Emir Spahić na terenu i Emir Spahić van terena, kad se sve sabere i oduzme su dva ista lika. Papak, primitivac, seljak i kvazi mangup. Kurčio se Spahi, prošlo mu, kurčio se Papetu, prošlo mu, kurčio se pomoćnom treneru, prošlo mu.
Pa možeš koliko hoćeš ali ne i dokle hoćeš.
si'dje vizionar. kako pojedinci sebi dopustaju previse.
Tomahawk11
Globalni moderator

#3932 Re: Emir Spahic - ALL ABOUT

Post by Tomahawk11 »

1. nije u redu da uopste postoji snimak u kojem novinar na sluzbenoj duznosti naziva kapitena reprezentacije na SP smetljarom.
2. nije u redu da uopste ''slucajno'' (ko jos u to vjeruje?!) procuri takav snimak.
Toliko o njegovom profesionalizmu.
5 0 5

#3933 Re: Emir Spahic - ALL ABOUT

Post by 5 0 5 »

Tomahawk11 wrote: Upravo to. Ko je snimio? Sto to tebe ili mene neko ne snimi i ne objavi na TV?
Previse slucajno. Mogli su mu kakav privatni snimak nahvatati, pa citav belaj :-)
gledaj. ovako ja zakljucujem. samo su dvije opcije.

1. ako je kamera snimila, onda se to desilo. ali, se relativizira, pa sta ako je, ibrahimovic, riberry, ovaj onaj. i drugi su. bosnjo voli srati po svom, njemac brani svoje, itd.

2. ako kamera nije snimila. izmisljaju, lazu, podmecu, nije se desilo. moralne gromade, izdajnici...

eto, zar nije tako. da nisu snimili ovaj zadnji incident, danas bi se ovdje pisalo kao da je i to podmetnuto emiru. je li tako?

pa nismo djeca ba. mozda se desilo, mozda nije (za ono sto kamera nije snimila), ali sta je realnije? da je u pitanju bilo ko drugi, ostavio bih vise prostora za sumnju. ovako, previse je tih incidenata koje se njemu pripisuju. ne mogu bas svi biti podmetnuti. i zasto bas njemu da svi podmecu? francuzi, njemci, bosanci...
Tomahawk11
Globalni moderator

#3934 Re: Emir Spahic - ALL ABOUT

Post by Tomahawk11 »

5 0 5 wrote:
Tomahawk11 wrote: Upravo to. Ko je snimio? Sto to tebe ili mene neko ne snimi i ne objavi na TV?

1. ako je kamera snimila, onda se to desilo. ali, se relativizira, pa sta ako je, ibrahimovic, riberry, ovaj onaj. i drugi su. bosnjo voli srati po svom, njemac brani svoje, itd.

2. ako kamera nije snimila. izmisljaju, lazu, podmecu, nije se desilo. moralne gromade, izdajnici...

eto, zar nije tako. da nisu snimili ovaj zadnji incident, danas bi se ovdje pisalo kao da je i to podmetnuto emiru. je li tako?

pa nismo djeca ba. mozda se desilo, mozda nije (za ono sto kamera nije snimila), ali sta je realnije? da je u pitanju bilo ko drugi, ostavio bih vise prostora za sumnju. ovako, previse je tih incidenata koje se njemu pripisuju. ne mogu bas svi biti podmetnuti. i zasto bas njemu da svi podmecu? francuzi, njemci, bosanci...
Pricali smo o Spahinom ''slucajnom'' snimku iz Brazila. Snimku koji je sve samo ne slucajan ;-)
Da, ovaj snimak sa Bayarene isto nije slucajan. Snimljen je u svrhu dokaza da je Emir istukao zastitara. Niko nije rekao da mu je to podmetnuto, kao ni ono sto se desavalo u Montpelieru, Sevilli ili bilo gdje drugo. Prica je bila da su odredjeni ljudi digli hajku na njega i Edina u reprezentaciji. Realno je da smo pushiona bez njih dvojice i naprijed i nazad. Ali, to je neka druga tema.
cls

#3935 Re: Emir Spahic - ALL ABOUT

Post by cls »

Jeste da nije nasa reprezentacija ali vjerujem da je slicna situacija.
5 0 5

#3936 Re: Emir Spahic - ALL ABOUT

Post by 5 0 5 »

Tomahawk11 wrote: Pricali smo o Spahinom ''slucajnom'' snimku iz Brazila. Snimku koji je sve samo ne slucajan ;-)
Da, ovaj snimak sa Bayarene isto nije slucajan. Snimljen je u svrhu dokaza da je Emir istukao zastitara. Niko nije rekao da mu je to podmetnuto, kao ni ono sto se desavalo u Montpelieru, Sevilli ili bilo gdje drugo. Prica je bila da su odredjeni ljudi digli hajku na njega i Edina u reprezentaciji. Realno je da smo pushiona bez njih dvojice i naprijed i nazad. Ali, to je neka druga tema.
ako se sjecas, snimak je dio tog nekog internog kanala, koji je (slucajno) procurio. a jedan je forumas to prvi skuzio na mojatv, i postavio na yt. ako je neko i postavio taj privatni razgovor namjerno, onda to nije spaho. jer ne vidim kako bi to njemu islo u prilog. on je imao najvise stete od tog snimka. (ja mislim da je neko sa televizije iskoristio taj razgovor da uvali spahu u govna. a kako stvari funkcionisu kod nas, nimalo mi to nije nerealisticno). no, nije to bitno. bitno je da je procurilo. i sta se tamo reklo. pa nije spaho nagovarao spahica da se tuce i u bayeru. spahic je sam sebi najveci zlotvor. tako ja mislim.
SaNsEo

#3937 Re: Emir Spahic - ALL ABOUT

Post by SaNsEo »

a ja sto ovo sve postaje spanska sapunica....

Prvo pocev od Mese, pa onda evo vidim i Hadzibegica pa onda evo i Kolasinac sve ... neke podrske... fakat smo mi cudna nacija...

Hajde sto mu daju podrsku moralnu ono ostao je bez kluba zbog nepromisljenog cina nas je j..ga boljeg nemamo ... ali da mu daju slijepu podrsku a ne osudzuju istovremeno njegov istup je dokaz u kakvom smo mi rasulu ...

"Seo ga podrzava i pise branio brata" pa covjece jesi sljep kod ociju... hajde da nema ova dva videa onda bi istina uvijek imala dva lica ali zar i pored videa neki ljudi nevide sta se tu desava ko je koga napao , ko je koga branio, ko udara o ko se gura :-)

Cinjenica je da je Spaha , kavadadzija takav je , to je dio njega i neki ga vole neki mrze zbog toga ali isto tako je cinjenica da je mnogo puta bilo dosta dima u vezi njegovih postupaka kako u repki tako i u klubovima u kojima je igrao samo nikad nije bilo "video dokaza" a sad i kad ga ima onda opet Spaha nevinasce...

Zar je stvarno tako tesko kod nas priznati gresku .. i nekog osuditi iako je "heroj ulice"
Last edited by SaNsEo on 13/04/2015 09:54, edited 1 time in total.
mO k3

#3938 Re: Emir Spahic - ALL ABOUT

Post by mO k3 »

5 0 5 wrote:

:thumbup: Same one "price" kako je neke samaro po svlacionici u repki
Pa haj ti sada ne vjeruj .... zeznut je tip , kontroverzan ja ga ne bih rado medju drugarima da imam . Imam dojam da mu je kratak fitilj TNT
insomnia78

#3939 Re: Emir Spahic - ALL ABOUT

Post by insomnia78 »

Ali on je dos'o na dzenazu
mO k3

#3940 Re: Emir Spahic - ALL ABOUT

Post by mO k3 »

Tomahawk11 wrote:
5 0 5 wrote:

Pricali smo o Spahinom ''slucajnom'' snimku iz Brazila. Snimku koji je sve samo ne slucajan ;-)
Jebga sada , paranoican si .
U stadionu zamisli ima i kamera ujedno ko nema danas mobilni sa kamerom i bas su mu namjestili .....
Trebalo bi znati sta je se to tacno desilo ?? jeli spahin drugara , buraz naletjeli na redar i zasto . Redari opet rade svoj posao i ne vjerujem da ce bas na nekoga tako naletjeti
Tomahawk11
Globalni moderator

#3941 Re: Emir Spahic - ALL ABOUT

Post by Tomahawk11 »

5 0 5 wrote:
Tomahawk11 wrote: Pricali smo o Spahinom ''slucajnom'' snimku iz Brazila. Snimku koji je sve samo ne slucajan ;-)
ako se sjecas, snimak je dio tog nekog internog kanala, koji je (slucajno) procurio. a jedan je forumas to prvi skuzio na mojatv, i postavio na yt. ako je neko i postavio taj privatni razgovor namjerno, onda to nije spaho. jer ne vidim kako bi to njemu islo u prilog. on je imao najvise stete od tog snimka. (ja mislim da je neko sa televizije iskoristio taj razgovor da uvali spahu u govna. a kako stvari funkcionisu kod nas, nimalo mi to nije nerealisticno). no, nije to bitno. bitno je da je procurilo. i sta se tamo reklo. pa nije spaho nagovarao spahica da se tuce i u bayeru. spahic je sam sebi najveci zlotvor. tako ja mislim.
Moguce je da je i neko Spahu uvalio u govna. I da je on namjerno pustio, al se pravi lud. I da je sasvim slucajno procurilo, pa neko pokupio. Sve je moguce. No, kako vjerujemo onom sto vidimo, tako vidimo da Spaho prica neke stvari koje bi trebao ostaviti za svoja cetiri zida.
Spahiceva narav ga je vise puta kostala, i to dobro. To je cinjenica. Sad da Spaho bude neka moralna vertikala....ne znam.
No, vise fascinira nacin na koji su ljudi jedva docekali ovaj ekces da se dobro napljuju. Pricamo o reprezentativcu BiH, ne pricamo o ratnom zlocincu.
bosanska senzacija

#3942 Re: Emir Spahic - ALL ABOUT

Post by bosanska senzacija »

Jbte čovjek se potukao a ovi miševi hoće od njega ratnog zločinca da naprave.

Sjećam se i nakon svjetskog da su ga pojedini ovdje nazivali svakakvim imenima i pogrdnim riječima slaveći njegov oproštaj od reprezentacije da bi se na kraju onako svi kolektivno povukli u svoje rupe nakon što smo bez njega na terenu i svlačionici izgubili od jednog Kipra. Evo i sad, možda u najgorem trenutku njegove karijere kada je u jednom danu sjebao ligamente i dobio otkaz iz kluba oni su našli za shodno da opet izađu iz svojih rupa sa svojim mahalskim pričama bez ikakvog pokrića.

Spahić je igrač koji je istinski vođa naše reprezentacije i koji je uvijek davao sve od sebe za dres Bosne, i što prije nađe novi klub i vrati se na teren to će biti bolje za nas.

Sve ostalo su manje-više njegove privatne stvari koje mene u suštini i ne zanimaju, sve dok se ne počnu odražavati na igru reprezentacije a koja je trenutno bez njega nezamisliva.
Ljakan

#3943 Re: Emir Spahic - ALL ABOUT

Post by Ljakan »

dnaxy wrote: naravno da je..sjede na pc nabaci si nik i onda prdi po covjeku..od smetljara do narkomana do ah neke velike stete koju je nanio bosni..a smradama u njihovom dvoristu nista ne stima, al opet se nisu digli koliko sad protiv ovog zlocina prema njemackoj nejaci..kako li ce mo sada svabama pogledat u oci?
Kako ti znas ko se"krije"iza kojeg nika?Mozda nije narkoman mozda je predsjednik drzave?Ako se kosi sa tvojim razmisljanjem ne mora znacit da je odmah los covjek,mada i takvi imaju pravo da dadnu svoje misljenje na forumu...
Ti i neki ovde se ponasate ko da su redari tek tako napali spahicevog brata pa ovaj poso da ga zastiti.Vani se za kazne odgovara-sankcionise po zakonu,nije bosna da ti prođe na ha hu kad te zaustavi zastitar,redar....
bosanska senzacija

#3944 Re: Emir Spahic - ALL ABOUT

Post by bosanska senzacija »

Tomahawk11 wrote:
No, vise fascinira nacin na koji su ljudi jedva docekali ovaj ekces da se dobro napljuju. Pricamo o reprezentativcu BiH, ne pricamo o ratnom zlocincu.
:thumbup:

Preduhitrio si me za sekundu.
mO k3

#3945 Re: Emir Spahic - ALL ABOUT

Post by mO k3 »

Ljakan wrote:
dnaxy wrote: naravno da je..sjede na pc nabaci si nik i onda prdi po covjeku..od smetljara do narkomana do ah neke velike stete koju je nanio bosni..a smradama u njihovom dvoristu nista ne stima, al opet se nisu digli koliko sad protiv ovog zlocina prema njemackoj nejaci..kako li ce mo sada svabama pogledat u oci?
Kako ti znas ko se"krije"iza kojeg nika?Mozda nije narkoman mozda je predsjednik drzave?Ako se kosi sa tvojim razmisljanjem ne mora znacit da je odmah los covjek,mada i takvi imaju pravo da dadnu svoje misljenje na forumu...
Ti i neki ovde se ponasate ko da su redari tek tako napali spahicevog brata pa ovaj poso da ga zastiti.Vani se za kazne odgovara-sankcionise po zakonu,nije bosna da ti prođe na ha hu kad te zaustavi zastitar,redar....
Mogu zamisliti kao je islo ja sam spahin brat ovi mu nisu dali proci ili ko zna sta i tu je doslo do guranja .. i tu dolazimo do nije ti njemacka bosna da mozes da radis sta hoces ako si neciji brat
ultima_palabra

#3946 Re: Emir Spahic - ALL ABOUT

Post by ultima_palabra »

bosanska senzacija wrote:
Tomahawk11 wrote:
:thumbup:

Preduhitrio si me za sekundu.
Sreća pa tu nema nikog čije mišljenje poštujem.
Ljakan

#3947 Re: Emir Spahic - ALL ABOUT

Post by Ljakan »

mO k3 wrote: Mogu zamisliti kao je islo ja sam spahin brat ovi mu nisu dali proci ili ko zna sta i tu je doslo do guranja .. i tu dolazimo do nije ti njemacka bosna da mozes da radis sta hoces ako si neciji brat
Predpostavljam i ja da je islo na taj fol,nebi ga zastitari tek tako zaustavili.Ljudi rade svoj posao ,tako se prelazit ne moze nije ti babovina.Ovim to zasmetalo ko gde ces nama to znas ti ko smo mi i eto...
Nije đaba reko spahicev suigrac i redar je dio nas.
emko1234

#3948 Re: Emir Spahic - ALL ABOUT

Post by emko1234 »

Tomahawk11 wrote:1. nije u redu da uopste postoji snimak u kojem novinar na sluzbenoj duznosti naziva kapitena reprezentacije na SP smetljarom.
2. nije u redu da uopste ''slucajno'' (ko jos u to vjeruje?!) procuri takav snimak.
Ako ćemo uzročno posljedičnom vezom, nije uredu. Ali isto tako nije uredu da ti kapiten reprezentacije sastavlja ekipu. Nije uredu da se otac najboljeg igrača reprezentacije mješa selektoru u posao, nije uredu da pored sjajnih igrača koje si mogao pozvati, pozoveš amidžića koji nije čak ni standardan u timu za koji igra, također nije uredu da Džekin stari putuje na račun reprezentacije BiH iako mu sin ima milione, nije uredu ni da je sa nacionalnim timom u istom avionu pjevaljka Selma Bajrami koja spava u istom hotelu i tako dalje i tako bliže.
Ali to nije poenta priče, poenta priče je da je Spahić profesionalni igrač fudbala u jednoj od najjačih liga na svijetu sebi dozvolio da izbije čovjeku zube jer isti čovjek nije pustio njegovog brata i druga da prođu do VIP lože kroz prostor koji nije namjenjen za to.

Nisu ih tukli, nisu ih udarali glavama, nisu ih pjuvali nego su jednostavno radili svoj posao.
I šta uradi taj naš bivši kapiten? Dođe i izbije čovjeku zube na pravdi Boga.

E vidiš druže, ne bi Švabo branio Getzea ni Millera ni bilo kojeg igrača da to uradi, nego bi ih toliko prozivao da bi ih bilo stid. Zašto? Zato što je to pogrešno i zato što u civilizovanim nacijama ne postoje dupli aršini.

Spaha došao na dženazu momcima u Krajinu? Svaka čast, ali isti Spaha je čovjeku izbio zube bez razloga. E to nije uredu. I zato ga treba najstrožije i osuditi i kazniti da sutra ne bi imao kordon majmuna i majmunčiča koji će se na ulici, u razredu, u kafiću, amfiteatru, saobraćaju zalijetat na druge u ala Spaha fazonu jer društvo njegov gaf nije osudilo ko društevno neprihvatljivo ponašanje.

To je poenta kazne, slanje jasne poruke da onakvom ponašanju nema mjesta nigdje u civilizovanom svijetu.
A ove priče što vi sad izmišljate, ala Bayer mu namjestio, izbacivač srbin, branio svoje. To možete mačku o rep okačit.
Last edited by emko1234 on 13/04/2015 10:17, edited 1 time in total.
mO k3

#3949 Re: Emir Spahic - ALL ABOUT

Post by mO k3 »

Ljakan wrote:
mO k3 wrote: Mogu zamisliti kao je islo ja sam spahin brat ovi mu nisu dali proci ili ko zna sta i tu je doslo do guranja .. i tu dolazimo do nije ti njemacka bosna da mozes da radis sta hoces ako si neciji brat
Predpostavljam i ja da je islo na taj fol,nebi ga zastitari tek tako zaustavili.Ljudi rade svoj posao ,tako se prelazit ne moze nije ti babovina.Ovim to zasmetalo ko gde ces nama to znas ti ko smo mi i eto...
Nije đaba reko spahicev suigrac i redar je dio nas.
Napravio je gresku zivota -... ali vidjecemo sta ce se desiti sa ovom dvojicom kod HSV hoce li i oni dobiti otkaze
mO k3

#3950 Re: Emir Spahic - ALL ABOUT

Post by mO k3 »

emko1234 wrote:
Tomahawk11 wrote:1. nije u redu da uopste postoji snimak u kojem novinar na sluzbenoj duznosti naziva kapitena reprezentacije na SP smetljarom.
Ako ćemo uzročno posljedičnom vezom, nije uredu. Ali isto tako nije uredu da ti kapiten reprezentacije sastavlja ekipu. Nije uredu da se otac najboljeg igrača reprezentacije mješa selektoru u posao, nije uredu da pored sjajnih igrača koje si mogao pozvati, pozoveš amidžića koji nije čak ni standardan u timu za koji igra, također nije uredu da Džekin stari putuje na račun reprezentacije BiH iako mu sin ima milione, nije uredu ni da je sa nacionalnim timom u istom avionu pjevaljka Selma Bajrami koja spava u istom hotelu i tako dalje i tako bliže.
Ali to nije poenta priče, poenta priče je da je Spahić profesionalni igrač fudbala u jednoj od najjačih liga na svijetu sebi dozvolio da izbije čovjeku zube jer isti čovjek nije pustio njegovog brata i druga da prođu do VIP lože kroz prostor koji nije namjenjen za to.

Nisu ih tukli, nisu ih udarali glavama, nisu ih pjuvali nego su jednostavno radili svoj posao.
I šta uradi taj naš bivši kapiten? Dođe i izbije čovjeku zube na pravdi Boga.

E vidiš druže, ne bi Švabo branio Getzea ni Millera ni bilo kojeg igrača da to uradi, nego bi ih toliko prozivao da bi ih bilo stid. Zašto? Zato što je to pogrešno i zato što u civilizovanim nacijama ne postoje dupli aršini.

Spaha došao na dženazu momcima u Krajinu? Svaka čast, ali isti Spaha je čovjeku izbio zube bez razloga. E to nije uredu. I zato ga treba najstrožije i osuditi i kazniti da sutra ne bi imao kordon majmuna i majmunčiča koji će se na ulici, u razredu, u kafiću, amfiteatru, saobraćaju zalijetat na druge u ala Spaha fazonu jer društvo njegov gaf nije osudilo ko društevno neprihvatljivo ponašanje.

To je poenta kazne, slanje jasne poruke da onakvom ponašanju nema mjesta nigdje u civilizovanom svijetu.
A ove priče što vi sad izmišljate, ala Bayer mu namjestio, izbacivač srbin, branio svoje. To možete mačku o rep okačit.
Emko zaista dobar post !!! :thumbup:
Post Reply