Mrsanje - nacini ?

Sve o zdravlju...

Moderator: anex

Post Reply
problemnatravunu

#3926 Re: Mrsanje - nacini ?

Post by problemnatravunu »

Colu zero popij kad te uhvati kriza za slatkim
Probaj da obavezno doruckujes sat nakon ustajanja iskljucivo proteine,dakle kajgana od 2-3 jaja sa sunkom i obavezno zacinjeno sa malo cilija i dosta kurkume,kazu ubrzava metabolizam
ćiribiribela

#3927 Re: Mrsanje - nacini ?

Post by ćiribiribela »

Zaljubi se i kile ce nestati. :D
Jimmy McNulty
Čiča Gliša

#3928 Re: Mrsanje - nacini ?

Post by Jimmy McNulty »

ćiribiribela wrote:Zaljubi se i kile ce nestati. :D
Šta misliš kako sam prvi put uspio 40-ak kila smršat? :mrgreen: čovjek se onako samo jednom u životu zaljubljuje...
pirmin wrote:Kakva crna Cola Zero? :-)
Ima li veceg zla?
Što zlo? Pa zar ona nije calorie-free piće? Nema valjda ni šećera u njoj? :D

Mislim svakako je pijem jednom u dvije sedmice ali eto mislio sam da ona može proći.
Naslovnica

#3929 Re: Mrsanje - nacini ?

Post by Naslovnica »

Naslovnica wrote:
aurora313 wrote:
Naslovnica wrote:Od kada sam na minimalnom unosu ugljikohidrata, a ima tome manje od 3 mjeseca, smršao sam 16kg. :D

Najozbiljnije.
Sa BMI 49,6 na 44,9.
Dakle, izbacio sam iz jelovnika slijedeće:
Hljeb, i sve što ima bilo kakve veze sa brašnom.
Slatko, i bilo šta što ima šećera (makar i vještačkih).
Krompir, riža, grah - NO NO.
Rafinisana ulja (osim kokosovog i maslinovog ekstra djevičanskog, i putera).
Alkohol - ništa.

Čime se hranim?
Piletina, riba, meso na raznorazne načine (najčešće ćevapi), slanina, suho meso (domaće), jaja, kikiriki (u manjim količinama), pijem kafu sa tek toliko mlijeka da nije crna, kupus u raznim kombinacijama, tikvice, patlidžan, karfiol, kelj, mrkva (u manjim količinama), gljive, razne vrste sireva, kajmak, džigerica. Odo voća jagode, trešnje, borovnice, maline. Nisam neki ljubitelj boća tako da mi ne pada teško što ne jedem jabuke i sl.
Dnevno, za svaki slučaj, popijem 1 tabletu (kompleks vitamina i minerala).
I nikada nisam gladan.
Čudo jedno šta se dešava sa organizmom kada se minimizira unos ugljikohidrata.

Kod mene je problem inzulinska rezistencija.

Siguran sam da mnogi od onih koji su bezuspješno pokušavali da smršaju imaju isti problem kao i ja.
Krenite od pravog doktora, izbacite iz ishrane sve otrove koje nam serviraju u hrani (prvenstveno šećere) i kile će krenuti dole.
Još uvijek nisam u mogućnosti da upražnjavam neki vid malo jače aktivnosti (osim malo bržeg hodanja), ali sam siguran da ću naredno proljeće ponovo moći komotno na biciklo, nakon skoro 10 godina.
:thumbup:
Ti si na dijeti koja je bila veoma popularna u Americi: Dr. Atkins' Diet.

Dozvoljeno:
Svako meso i to što masnije to bolje. U vlastitom sosu (ali ne umakati u somun!), kuvano... riba, školjke... Naresci su Ok ali ne isuviše zbog ogromne količine soli.
Umjereno povrće (uglavnom zeleno) i to ne preko 50 (ugljikohidrata) karbohidrata dnevno,
Kajmak, puter, sir tvrdi, puter od kikirikija ili kikiriki, makadamija oraščići
Jaja na svaki način

NE dozvoljeno:
Škrob svake vrste, šećeri, voće...
NEMA pita ni pizze!

Treba uzimati vitamine, kalij, itd.

Ja sam je uopražnjavao prije nekih 20 godina i u toku preko 2 godine divno sam se osjećao. Nikada gladan što kažeš.
Za one koji smatraju da ne valja, neka razmisle kako se hrane Inuiti tj. Eskimi, koji dugo žive i koji nisu debeli.

Ali kada sa nje siđeš, vrlo brzo si na starom... :sad:
Znači, jučer sam se opet vagao.
Od 02.aprila - 23kg.
Samo bez ugljikohidrata, odnosno minimalan unos.
Pijem Fordex 3x dnevno, mislim da je 850mg ili 1000mg, zbog inzulinske rezistencije.
Drama kakve se promjene dešavaju u mom životu. :thumbup:
Ja sam na -40kg od 02. Aprila 2016.
Pored Fordexa 3x850mg rokam se i sa Victozom 1x1.6mg.
Ugljikohidrati na minimumu
shmizlica

#3930 Re: Mrsanje - nacini ?

Post by shmizlica »

Jimmy McNulty wrote: Što zlo? Pa zar ona nije calorie-free piće? Nema valjda ni šećera u njoj? :D

Mislim svakako je pijem jednom u dvije sedmice ali eto mislio sam da ona može proći.
jedini calorie free ti je voda :D
smijesni_ste

#3931 Re: Mrsanje - nacini ?

Post by smijesni_ste »

Ja sam uspio 'sletiti' 20 kila, ali nažalost salo na stomaku i naglašeni podbradak su i dalje tu :D...doduše u manjem obimu, ali u dovoljnom da me nerviraju.

Dakle, brojke kao brojke padaju na vagi, ali da sam se skroz 'utegao' izgledom... baš i nisam

Pretpostavljam da trebam pojačati intenzitet i vježbanja i još poraditi na ishrani, ali to mi sve teže pada iskreno.

Vjerovatno ste pisali već, ali može li neko preporučiti neke preparate za mršanje na biljnoj bazi?

Znam da je većina toga čista hemija i ubleha, ali možda neko ima dobra iskustva pa napišite ako vam se da :run:
belfy

#3932 Re: Mrsanje - nacini ?

Post by belfy »

smijesni_ste wrote:Ja sam uspio 'sletiti' 20 kila, ali nažalost salo na stomaku i naglašeni podbradak su i dalje tu :D...doduše u manjem obimu, ali u dovoljnom da me nerviraju.

Dakle, brojke kao brojke padaju na vagi, ali da sam se skroz 'utegao' izgledom... baš i nisam

Pretpostavljam da trebam pojačati intenzitet i vježbanja i još poraditi na ishrani, ali to mi sve teže pada iskreno.

Vjerovatno ste pisali već, ali može li neko preporučiti neke preparate za mršanje na biljnoj bazi?

Znam da je većina toga čista hemija i ubleha, ali možda neko ima dobra iskustva pa napišite ako vam se da :run:
pa, ja mogu samo proslijediti preporuku. kazu da postoji hiljade tih preparata na biljnoj bazi za koje so mi napravili samo jedno ime - caj (naravno bez secera).

pa me to podsjeti na moj odlazak na redovni, godisnji, sistematski pregled kada stojim sa medicinskom sestrom koja veli da sam se udebljao dosta, a ja se ,kao ono vadim: "ma eto, sada jedem manje masno i izbjegavam secer da to malo stesem", a sa strane sjedi specijalista koji me ovlas pogleda i kaze: "a mogao bi ti par dana i na caju..." :D
peepeep

#3933 Re: Mrsanje - nacini ?

Post by peepeep »

smijesni_ste wrote:Ja sam uspio 'sletiti' 20 kila, ali nažalost salo na stomaku i naglašeni podbradak su i dalje tu :D...doduše u manjem obimu, ali u dovoljnom da me nerviraju.

Ne ganjaj six-pack, od toga fajde nema jer ako si sletio 20 kila i ako još imaš... samo će ti koža ostati da visi. Ima nas da smo debeli koliko god da se trudimo, kome smeta može da odjebe u troskoku a Boga mi nemam namjeru da spavam u teretani. :)
belfy

#3934 Re: Mrsanje - nacini ?

Post by belfy »

peepeep wrote:

Ne ganjaj six-pack, od toga fajde nema jer ako si sletio 20 kila i ako još imaš... samo će ti koža ostati da visi. Ima nas da smo debeli koliko god da se trudimo, kome smeta može da odjebe u troskoku a Boga mi nemam namjeru da spavam u teretani. :)
mozda u tome i jeste problem... ne treba namjera biti spavanje u teretani. valjda se u krevetu spava... :D
i to da je neko debeo koliko god se trudio je samo sranje za opravdanje. mozda ne mogu biti svi isto mrsavi, ali zasigurno ne moraju biti gojazni...
Kinaski

#3935 Re: Mrsanje - nacini ?

Post by Kinaski »

Image
moj skromni doprinos temi

samo vi brstite te salate :D
mayab

#3936 Re: Mrsanje - nacini ?

Post by mayab »

Kinaski wrote:Image
moj skromni doprinos temi

samo vi brstite te salate :D
A čuj, ovo sa slike i uz to dobra salata je idealan recept za gubljenje kilograma!To se traži!
amko761

#3937 Re: Mrsanje - nacini ?

Post by amko761 »

Niste mi jasni, pa ovdje svi misle da je debljina zdrava. Neka vas debelih, zašto ćete mršati. :D

Za mene svi misle da sam bolestan ili gladan, jer nisam debeo. Bošnje... :-)
emmir1

#3938 Re: Mrsanje - nacini ?

Post by emmir1 »

Ne treba ti nikakva hemija, sve je to kratkog daha.

Izbaci sve što ima brašna i pij caj od dzumbira limuna i meda
mayab

#3939 Re: Mrsanje - nacini ?

Post by mayab »

Sanchez22

#3940 Re: Mrsanje - nacini ?

Post by Sanchez22 »

Kako mozete bez hljeba ?
Jedem u prosjeku 500 g hljeba svakodnevno.Izbjegavam sokove i slatkise ako sta znaci :-D
Nemam problema s debljinom ali bih volio smanjiti upotrebu hljeba.Uostalom,sta mogu ocekaivati za posljedice ako ovako nastavim ?
quarterback

#3941 Re: Mrsanje - nacini ?

Post by quarterback »

Sanchez22 wrote:Kako mozete bez hljeba ?
Jedem u prosjeku 500 g hljeba svakodnevno.Izbjegavam sokove i slatkise ako sta znaci :-D
Nemam problema s debljinom ali bih volio smanjiti upotrebu hljeba.Uostalom,sta mogu ocekaivati za posljedice ako ovako nastavim ?
za sta ti treba hljeb?
tarikBA

#3942 Re: Mrsanje - nacini ?

Post by tarikBA »

borer dijeta je najucinkovitija
belfy

#3943 Re: Mrsanje - nacini ?

Post by belfy »

quarterback wrote:
za sta ti treba hljeb?
pa na sta's namazat? :D
quarterback

#3944 Re: Mrsanje - nacini ?

Post by quarterback »

belfy wrote:
quarterback wrote:
za sta ti treba hljeb?
prica o mrsanju i prica o mazanju ne idu u istoj recenici

:evil:
belfy

#3945 Re: Mrsanje - nacini ?

Post by belfy »

quarterback wrote:
belfy wrote:
quarterback wrote: za sta ti treba hljeb?
prica o mrsanju i prica o mazanju ne idu u istoj recenici

:evil:
eno sad. pa i posni sir se moze namazati, jos paradajz i voila! nemoj biti ters. :razz:
quarterback

#3946 Re: Mrsanje - nacini ?

Post by quarterback »

belfy wrote: eno sad. pa i posni sir se moze namazati, jos paradajz i voila! nemoj biti ters. :razz:
jel ti trazis odgovor ili izgovor ? meni se cini izgovor

ako ipak trazis odgovor, evo odgovor:
osnovni problem svih koji tvrde da ne moze bez hljeba je upravo ovaj navedeni - kako cu namazati?

hajde da vidimo sta se sve maze pa da vidimo koliko to sto se maze ima veze sa mrsanjem

prvo sto mi naumpada je pasteta
nema nista zajednicko sa mrsanjem

drugo sto mi naumpada je nutela i derivati

treci su pekmezi dzemovi i slicno (posto mislim da cemo se sloziti da minimalan broj ljudi danas pravi svoje pekmeze i dzemove mozemo smatrati da ovdje govorimo o fabrickim)

cetvrti su pavlaka / mileram

abc sir
moze se mazati ali ne mora, niko ne brani da ga "namazes" na tvrdo kuhano jaje ili komad šunke, pileceg ili cureceg fileta ako je vec do mazanja

posni sir
moze se mazati ali ne mora, niko ne brani da ga "namazes" na tvrdo kuhano jaje ili komad šunke, pileceg ili cureceg fileta ako je vec do mazanja

ima li jos sta da se maze?

nije stvar tersanja nego je stvar u tome kako prevaziti ono - ALI KAKO CU JA .... ?!

Dok je god - ali kako cu ja , zaboraviti na mrsanje.

Eto odgovor. A ti trazi izgovor.
Last edited by quarterback on 19/12/2016 00:14, edited 1 time in total.
MOSALJOZE

#3947 Re: Mrsanje - nacini ?

Post by MOSALJOZE »

Joj narode
Sve što je prirodno jedi
Sve što čovjek proizvede nemoj
Ende
quarterback

#3948 Re: Mrsanje - nacini ?

Post by quarterback »

MOSALJOZE wrote:Joj narode
Sve što je prirodno jedi