Ovaj sistem ima logike ako Messi bude igrao na desnoj strani. Marcelo ce biti vezan za njega,a Di Maria ce morati da pomaze pozadi jer je Messi u situaciji jedan na jedan u prednosti nad Brazilcem.Sto bude veca prisutnost Di Marie u odbrani bolje za Barcu.LSD wrote:Ne vjerujem ni ja da ce ovako izgledati u el clasicu....osovina Iniesta -Xavi- Messi moraju biti povezani u trokutu i to je glavna snaga Barce...sa stana ce turirati Pedro i Alexis koji ce razvlaciti odbranu, u samom vrhu Villa.skenderija04 wrote:Ovo prognozira EMD pozivajuci se na insidere
Barça-Madrid (Los Clásicos)
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- skenderija04
#3926 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)
-
Wilson_
#3927 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)
Vjerovatno je bilo ali mi mrsko listati,jel samo na arenisport ili ? 
- odesveuhonduras
- Location: Ne interesuje me vaše mišljenje o deklinaciji Edinovog prezimena. FaLa :)
#3928 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)
Mourinho je tip koji nema kome da dokazuje svoju hrabrost.Igrace da pobjedi a i nula mu nije losa.U Valensiji je isto odigrao pa su na kraju svi pricali samo o pobjedi.On je svima dokazao da sa tri DM moze igrati i pobjediti Barcelonu i niko mu u Madridu nece zamjeriti na taktici.
Svaki rezultat osim poraza za Real je korak naprijed prema osvajanju titule. Pobjeda donosi puno, ali poraz može odnijeti još i više.
Glumiti nekog viteza u takvoj situaciji je bezveze i siguran sam da će Mourinho postaviti ekipu na onaj način na koji on misli da mu može donijeti dobar rezultat. Ako misli da je to više ofanzivna, postavit će je tako. Ako misli da je defanzivna, postavit će je tako bez obzira šta javnost mislila o tome.
-
ek0
#3929 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)
Marca pise da bi moglo biti ovako nekako...
-------------------Iker
Coentrao---Ramos--Pepe---Marcelo
---------Lass--Khedira--Xabi
Angel-------------------------Ronaldo
------------Benz ili Pipita
Ako Arbeloa bude spreman onda <=> Coentrao.
-------------------Iker
Coentrao---Ramos--Pepe---Marcelo
---------Lass--Khedira--Xabi
Angel-------------------------Ronaldo
------------Benz ili Pipita
Ako Arbeloa bude spreman onda <=> Coentrao.
-
5 0 5
#3931 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)
Iskreno se nadam da ce se postaviti napadacki. Madrid. Tim je jak, igraju kuci za +9 bodova. Ne ocekujem autobus.
- skenderija04
#3932 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)
Daj boze da izadju napadacki ali sumnjam. Nisu ludi sa se kockaju, ima i revans a u Spaniji u slucaju istog broja bodova odlucuju medjusobni susreti.Nemaju razloga da rizikuju505sCrtom wrote:Iskreno se nadam da ce se postaviti napadacki. Madrid. Tim je jak, igraju kuci za +9 bodova. Ne ocekujem autobus.
-
5 0 5
#3933 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)
@skenderija04:
Pa i zbog tog medjusobnog rezultata trebali bi uzeti. Nece se valjda nadati da ce pobjediti na Camp Nou. Taman posla. +9 je velika razlika. Sad, moglo bi biti 1:0 iz kontre ili 2:2ish ako se odluce da igraju visoko na sredini.
Pa i zbog tog medjusobnog rezultata trebali bi uzeti. Nece se valjda nadati da ce pobjediti na Camp Nou. Taman posla. +9 je velika razlika. Sad, moglo bi biti 1:0 iz kontre ili 2:2ish ako se odluce da igraju visoko na sredini.
- skenderija04
#3934 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)
Ja mislim da ce izaci sa tri DM i da bi potpisali nerjeseno. Kad kazem potpisali ne mislim da se boje Barcelone vac da bi zadrzali prednost koju imaju.505sCrtom wrote:@skenderija04:
-
5 0 5
#3935 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)
@skenderija04:
Onda bi to bilo +6 (0:0) sto jeste komforno za Madrid ali i dostizno za Barcelonu. Nekako mi je bas nevjerovatno da ce ovogodisnji Madrid koji mete sve pred sobom pustiti Barcelonu da se igra na njihovoj polovini. Moje vidjenje. A ko zna sta je u mourinhovoj glavi.
Onda bi to bilo +6 (0:0) sto jeste komforno za Madrid ali i dostizno za Barcelonu. Nekako mi je bas nevjerovatno da ce ovogodisnji Madrid koji mete sve pred sobom pustiti Barcelonu da se igra na njihovoj polovini. Moje vidjenje. A ko zna sta je u mourinhovoj glavi.
- bordo gandalf
- Grijem se na: Gree Hansol 12
#3936 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)
Zanimljivo da se o ovom derbiju vise prica nego o nasem vjecitom 
- odesveuhonduras
- Location: Ne interesuje me vaše mišljenje o deklinaciji Edinovog prezimena. FaLa :)
#3937 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)
+6 i nakon el clasica je ok. Nije ovo barcelona od lani i preklani, mogu oni prosuti još koji bod tako da i real ima prostora za kikseve u nastavku sezone
+9 bi, ako bi održali ovakav nivo igre, možda bilo i nedostižno za barcelonu iako je još rano o tom govoriti
+9 bi, ako bi održali ovakav nivo igre, možda bilo i nedostižno za barcelonu iako je još rano o tom govoriti
- RMD
#3938 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)
Fali Kup kralja i Superkup.505sCrtom wrote:
-
5 0 5
#3939 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)
Ja se ipak nadam za +3 u nedelju ujutro. Jos nesto da kazem. Ono sto bi volio vidjeti je Barcelonu 3-1-3-3 protiv Madrida ali mislim da je tako sto malo vjerovatno.
@RMD: I CL. To su samo rezultati iz lige. 4 godine 8 utakmica (dvadeset lopti iza casillasovih ledja).
@RMD: I CL. To su samo rezultati iz lige. 4 godine 8 utakmica (dvadeset lopti iza casillasovih ledja).
-
Madrid
#3940 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)
Volio bih i ja vidjeti Ozila od prve, jer je taj igrac klasa za sebe, ali ipak mi je draze na kraju vidjeti povoljan rezultat, tako da se ne bih razocarao sa 3 DM-a...
Ako bude Ozil od pocetka onda ce Alonso morat da se razguli na sredini i tesko je u takvoj situaciji od njega ocekivati neke lopte naprijed, a on je po meni ipak vazniji igrac od Ozila i ako ce djelovanje druga 2 DM-a dati njemu vise prostora (a sigurno hoce) onda mozda je tako i najbolje...
Ipak je tesko Barceloni parirati u sredini, a Real je ionako najjaci preko strana, tako da mislim da je neigranje Ozila ipak najrealnija opcija.
Ako bude Ozil od pocetka onda ce Alonso morat da se razguli na sredini i tesko je u takvoj situaciji od njega ocekivati neke lopte naprijed, a on je po meni ipak vazniji igrac od Ozila i ako ce djelovanje druga 2 DM-a dati njemu vise prostora (a sigurno hoce) onda mozda je tako i najbolje...
Ipak je tesko Barceloni parirati u sredini, a Real je ionako najjaci preko strana, tako da mislim da je neigranje Ozila ipak najrealnija opcija.
- BHF_Manijak
#3941 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)
Moj brate, ne bi me iznenadilo da i u gradu ima vise simpatizera evropskih ekipa nego Zelje i Sarajeva, dobro zapazanje mogu ti reci!rashtiman wrote:Zanimljivo da se o ovom derbiju vise prica nego o nasem vjecitom
-
Madrid
#3942 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)
Pa sta je tu cudno, sad se preko neta i kafe pijuBHF_Manijak wrote:Moj brate, ne bi me iznenadilo da i u gradu ima vise simpatizera evropskih ekipa nego Zelje i Sarajeva, dobro zapazanje mogu ti reci!rashtiman wrote:Zanimljivo da se o ovom derbiju vise prica nego o nasem vjecitomAl' hajd sto se pise, nek se pise, zbog toga je i tema, ali vidjet ces poslije utakmice krvljenja, ko da ljudi sad sa stadiona dodjose pa ono komsiju prcaju...
-
LSD
#3943 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)
Ozil mi je najdraži igrac u RM, stvarno se radi o prefinjenom igracu kojem Kaka (koji isto nekad bio velemajstor) uzima minute...zapravo, velika je šteta što nije završio u Barci ali je Real je bio brži i konkretniji dok su se katalonci premišljaliMadrid wrote:Volio bih i ja vidjeti Ozila od prve, jer je taj igrac klasa za sebe, ali ipak mi je draze na kraju vidjeti povoljan rezultat, tako da se ne bih razocarao sa 3 DM-a...
- Charuga
- Globalni moderator
#3944 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)
Mislim da nisi u pravu. Na temi o posljednjem derbiju ispisano je skoro 47 stranica od dana otvaranja teme do njenog zakljucavanja. Od toga cca 27 strana prije i 20 poslije derbija a vjerujem da bi bilo jos stranica da nisam brisao bezvezne diskusije, uvrede, slike i slicno.rashtiman wrote:Zanimljivo da se o ovom derbiju vise prica nego o nasem vjecitom
http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtop ... start=1275
Ne damo mi jos nas derbi ..
-
sumirprimus
#3945 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)
i ne treba da date,niko to ni ne trazi od vas...
al i ovaj derbi ce gledat ko god na ovom dunjaluku iole prati fudbal...
ruzno brate uopce i poredit,jer jedno ne iskljucuje drugo.valjda...
vezano za tekmu,nadam se pobjedi barce,a realno i iks je ovdje "tari bradu"...
al i ovaj derbi ce gledat ko god na ovom dunjaluku iole prati fudbal...
ruzno brate uopce i poredit,jer jedno ne iskljucuje drugo.valjda...
vezano za tekmu,nadam se pobjedi barce,a realno i iks je ovdje "tari bradu"...
- ultima_palabra
#3946 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)
Ne znam zašto je igranje 4-3-3 po nekima bunker? To je manje-više ista formacija koju igra i Barcelona... Mourinho je koristio istu i na Mestalli i još nekim utakmicama, tako da nije to nešto ekskluzivno za Clasico. Ofanzivna četvorka sa kojom Madrid obično igra nisu neki defanzivci, tako da je logično da se tu uvede još neko jak u tom segmentu igre.
U tom sistemu Xabi Alonso stoji prilično duboko i diktira igru, Lass trči i zatvara na sve strane dok Khedira ima dosta prostora da ode naprijed... ali tehnika mu nije jača strana tako da obično zabrlja
Šteta što Sahin nije 100% spreman za ovakve utakmice.
Na papiru Madrid ima tim idealan za pobijediti Barcu, solidnu odbranu koja ne daje puno prostora i munjevitu tranziciju igre od gola do gola. Ali na terenu se to uvijek može drukčije razviti...
U tom sistemu Xabi Alonso stoji prilično duboko i diktira igru, Lass trči i zatvara na sve strane dok Khedira ima dosta prostora da ode naprijed... ali tehnika mu nije jača strana tako da obično zabrlja
Na papiru Madrid ima tim idealan za pobijediti Barcu, solidnu odbranu koja ne daje puno prostora i munjevitu tranziciju igre od gola do gola. Ali na terenu se to uvijek može drukčije razviti...
-
north
#3947 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)
Je li to nema prenosa na TV1? Kakvi luzeri, fale se na sva zvona sa prenosima iz Primere, a ne mogu najveću utakmicu prenositi....
Pročitah jutros da samo Arena prenosi, samo ne piše koja: 1,2,3,4,?
Ja imam nažalost samo Arena 1, tako da ako tu ne bude, valja mi negdje drugo skontati gledanje tekme....
Ja imam nažalost samo Arena 1, tako da ako tu ne bude, valja mi negdje drugo skontati gledanje tekme....
-
sumirprimus
#3948 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)
pa jel ti internet,preko bhtelekom???imas mojyweb tv? imaju sve arene???north wrote:Je li to nema prenosa na TV1? Kakvi luzeri, fale se na sva zvona sa prenosima iz Primere, a ne mogu najveću utakmicu prenositi....
ako nemas ni to,onda preko linkova,najvise linkova imas na bluemoon,pa ode na matchday forum,i oni dadnu linokove i za postale tekme,bude kolko ti bog dragi oce?a imas i onu readontv???
-
sumirprimus
#3949 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)
arena 3 definitivno...
-
north
#3950 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)
Hvala....sumirprimus wrote:arena 3 definitivno...