What to wear???

Sve o kulinarstvu, o uređenju stana, o modi...

Moderator: anex

Post Reply
hadzinicasa

#3926 Re: What to wear???

Post by hadzinicasa »

sve se slažm.
surajaa

#3927 Re: What to wear???

Post by surajaa »

alica.k wrote:
hadzinicasa wrote:
alica.k wrote:miss sixty su ubjedljivo najizdrzljivije farmerice sto postoje. i moje su jos zive a ima im odreda po 10 i vise godina. samo jedne su se poderale, i to jer sam ih nosila 24/7
a imal' ih đe kupit' sad?
ne :(

suraja, sve to lijepo i ok, al nemoj u nedostatku argumenata da vrijedjas na licnoj osnovi. bezze. slika od paris ti se ne vidi inace.
Draga alica.k u nedostatku kojh argumenta sam ja nekog uvrijedila? Time sto sam iskazala simpatije prema stilu zene koja zivi i radi u modnom svijetu, a koju je zapalo da je rodjena i odgajana tamo gdje je rodjena, uporedjena sam sa nekim ko se divi cipelama gospodje Marcos i haljinama nama jos poznatije gospodje Chausesku, a vrlo dobro se zna kakve bolesne ideologije i krvava ubjedjenja su podrzavale pomenute "dame" da bi ih uopste neko normalan mogao gledati, a kamoli im se diviti...

Forum bi trebao biti razbibriga, posebno na ovakvim temama, ali je cudno kako na ovom topicu vjecito frcaju neke iskre :roll:
ladyblue18
Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status

#3928 Re: What to wear???

Post by ladyblue18 »

surajaa wrote:
ladyblue18 wrote:
wewa wrote:jel zgodna prilika da kazem da me ne zanima niti humanitarni rad ruskih, a bome ni inih oligarha?

diviti se stilu kupljenom takvim novcem je kao biti fasciniran cipelama imelde marcos ili kolekcijom haljina gospodje causesku...
:mrgreen:

Btw Britney bogata nasljednica...sta je naslijedila, farmu krava? :-? :zoka:

Hadzinice, Harisa imas na vise mjesta po gradu, meni je najbilizi kod Telala, na kraju Bravadziluka se nalazi sa desne strane.
Haris je nesto kao SHS aj ges...ja kad god sam usla jos brze sam izasla jer hem je radnjica mala, hem pude puno teta koje se tuku haman za komad odjece i onda ja samo :run: ali da je jeftin, jes.
Poredjenje dvije bogate nasljednice se odnosilo na Dumu i Hilton, kao sto tekst i stoji iznad slike, Britney je dosla kao roll model nekog ko ima novac, slavu i sve dostupne stiliste, no nekako joj ne ide nikako...

Ne razumijem tvoju nadrndanost, (ne odnosi se samo na ovaj post) citala sam ovaj forum i dok nisi postala taj cuveni moderator...i sigurno si djelovala prizemnije...mama, mama, kada odrastem zelim biti moderator, strasno :roll:

Moje puno pravo da se divim kome hocu, cak i ruskoj oligarhiji, zao mi je sto to visoko moralnoj teti s foruma smeta...
Kad bi znala koliku si glupost upravo izvalila nabila bi sebi vrecu na glavu, to je sve sto cu ti reci. :)
Ako ne znas diskutovati, ne fataj se moje titule moderatora koja nema veze sa mojom pricom ovdje.
Ako ti se ne svidja kako radim kao moderator, bujrum se zali adminu.

Ali potezati pricu u mom moderiranju u nedostatku argumenta, je bas onako dubokoumno.
Tvoje pravo da se divis kome hoces, moje pravo da kazem kako se meni cini, e sad ako si ti time povrijedjena sta da radim. I tu se zavrsava citava prica, bar za vecinu nas.

I mamu vise nikada moju u usta ne uzimaj, bit ces lijepo zamoljena. :wink:
Gospoda Ministarka

#3929 Re: What to wear???

Post by Gospoda Ministarka »

swirl wrote:Sto se tice Azela, da postoji Zara u Sarajevu, niko ne bi ni usao u Azel, ovako daj sta das.
Varas se. Ja garantujem, da bi 80 %, od trenutnih kupaca AF, moglo sebi priustiti komad odjece samo na snizenju.
hadzinicasa

#3930 Re: What to wear???

Post by hadzinicasa »

Gospoda Ministarka wrote:
swirl wrote:Sto se tice Azela, da postoji Zara u Sarajevu, niko ne bi ni usao u Azel, ovako daj sta das.
Varas se. Ja garantujem, da bi 80 %, od trenutnih kupaca AF, moglo sebi priustiti komad odjece samo na snizenju.
Kupujem nekad u Zari u Hrvatskoj - džemperak na kopčanje plaćen 128kn (mimo sniženja) - dakle cca 35 KM. E sad mi recite koliko je ovakav džemperak u Azelu?
u stvari reći ću vam ja: 30-35 KM ovisno od sastava.
Gospoda Ministarka

#3931 Re: What to wear???

hadzinicasa wrote:
Kupujem nekad u Zari u Hrvatskoj - džemperak na kopčanje plaćen 128kn (mimo sniženja) - dakle cca 35 KM. E sad mi recite koliko je ovakav džemperak u Azelu?
u stvari reći ću vam ja: 30-35 KM ovisno od sastava.
http://www.zara.com/webapp/wcs/stores/s ... 7/Knitwear
Ako laze koza, ne laze rog.
Kao sto vidite, dzemperak se krece od 200 - 300 kuna.
Imate u citavoj prosloj kelekciji 4 dzemperka koja kostaju po 100 kuna, koji su iz kolekcije Zara Basic.
Partizzanka

#3932 Re: What to wear???

Post by Partizzanka »

ako se dobro razumijemo i slazemo se :)

ja sam ovdje u oslu gledala massimo dutti i onako poskupo mi je bilo 50km za kosuljicu laganu ljetnu sta ja znam
dodjem u sa ... azel na titovoj i vidim da su massimo dutti stvari ... kosuljica slican fazon 45KM
pa jbt kako to moze da proslogodisnja ako ne i starija kolekcija i mozda nosena roba bude ista cijena kao u prodavnici!?!??!!
swirl

#3933 Re: What to wear???

Post by swirl »

Pa ako je tako, mozda je to jedan od razloga zasto u Sarajevu nema veceg izbora. Mozda rade ispitivanje trzista, i kao krajnji rezultat dobiju da 80% stanovnistva ne moze sebi priustiti te stvari, pa kao posljedicu toga imamo Terranovu, Orsay, New Yorker...
hadzinicasa

#3934 Re: What to wear???

Post by hadzinicasa »

Gospoda Ministarka wrote: http://www.zara.com/webapp/wcs/stores/s ... 7/Knitwear
Imate u citavoj prosloj kelekciji 4 dzemperka koja kostaju po 100 kuna, koji su iz kolekcije Zara Basic.
kao što rekoh džemperak na kopčanje - samo sam fulila u kunu :)
http://www.zara.com/webapp/wcs/stores/s ... 2BCARDIGAN

i moj je bordo (boja crvenog vina)
jah i oznaka je haman ista 5718/202
Last edited by hadzinicasa on 22/02/2012 15:27, edited 1 time in total.
Partizzanka

#3935 Re: What to wear???

Post by Partizzanka »

kad vidis koliko se kupuje u mangu i sta raja po sa nosaju
ja samo ne kontam gdje je taj narod koji nema novca za kupiti odjecu
Gospoda Ministarka

#3936 Re: What to wear???

swirl wrote:
Pa ako je tako, mozda je to jedan od razloga zasto u Sarajevu nema veceg izbora. Mozda rade ispitivanje trzista, i kao krajnji rezultat dobiju da 80% stanovnistva ne moze sebi priustiti te stvari, pa kao posljedicu toga imamo Terranovu, Orsay, New Yorker...
Cinjenica da se u Titovoj zatvorio Esprit, i u tom prostoru otvorio AF, govori o nasoj plateznoj moci.
Cholina_Lokica

#3937 Re: What to wear???

Post by Cholina_Lokica »

hadzinicasa wrote:
Gospoda Ministarka wrote: http://www.zara.com/webapp/wcs/stores/s ... 7/Knitwear

Ja imam ovakav bijeli :mrgreen:
hadzinicasa

#3938 Re: What to wear???

Post by hadzinicasa »

Cholina_Lokica wrote:
hadzinicasa wrote:

Ja imam ovakav bijeli :mrgreen:
znači - nova kolekcija - NOVO-NOVO! - 35 KM i dođeš u Azel i on ti isto to prodaje 30-35 KM od prije dvije godine.
tako da ja mislim da bi Zara ovdje imala prođu, ne bi niko ni pogledao Azel :)
swirl

#3939 Re: What to wear???

Post by swirl »

Gospoda Ministarka wrote:Cinjenica da se u Titovoj zatvorio Esprit, i u tom prostoru otvorio AF, govori o nasoj plateznoj moci.
Nije platezna moc zatvorila Sam Shop, nego nesposobnost menadzmenta, tj. vlasnika.
Gospoda Ministarka

#3940 Re: What to wear???

hadzinicasa wrote:

Kao sto sam rekla, Basic kolekcija, klasicni komadi, koji se prave u ogromnom broju primjeraka i prodaju po simbolicnim cijenama. Taj isti dzemper, u AF, mozes kupiti za 10-15 KM.
Cholina_Lokica

#3941 Re: What to wear???

Post by Cholina_Lokica »

hadzinicasa wrote:znači - nova kolekcija - NOVO-NOVO! - 35 KM i dođeš u Azel i on ti isto to prodaje 30-35 KM od prije dvije godine.
tako da ja mislim da bi Zara ovdje imala prođu, ne bi niko ni pogledao Azel :)
Bogam ovaj moj dzemper je kupljen prije okruglo 5 godina u Ateni :mrgreen: i placen tad 15 ojra na snizenju
Gospoda Ministarka

#3942 Re: What to wear???

swirl wrote:
Gospoda Ministarka wrote:Cinjenica da se u Titovoj zatvorio Esprit, i u tom prostoru otvorio AF, govori o nasoj plateznoj moci.
Nije platezna moc zatvorila Sam Shop, nego nesposobnost menadzmenta, tj. vlasnika.
Cudi me onda da nam se tu nije otvorio TOP SHOP, Miss Selfridge ili nesto slicno...
hadzinicasa

#3943 Re: What to wear???

Post by hadzinicasa »

hadzinicasa wrote:

Kao sto sam rekla, Basic kolekcija, klasicni komadi, koji se prave u ogromnom broju primjeraka i prodaju po simbolicnim cijenama. Taj isti dzemper, u AF, mozes kupiti za 10-15 KM.
nađi ga ti u Azelu (a da nije sniženje) za 10-15 KM, ja ti dam šta hoćeš.
gledala i znam šta pričam
Théa

#3944 Re: What to wear???

Post by Théa »

Ja cu se opet vratiti na politicare.

Nas problem generalno polazi od onih koji odlicuju za nasu populaciju.
Pocevsi od kutlace koja kosta u merkatoru 9.98 dizajn -10, cijena -10, kvalitet -10 turska proizvodnja nije ni za smeca.
za istu cijenu dobijete u inostranstvu kutlacu, provijerenog inoxa, ista cijena dizajn za 10.
sta drugo da vam kazem, ja sam to primijetila i sa odjecom, ovo sto dodje u bih je pravo smece a kvalitet je prava katastrofa.

Trebamo imati ljude sa ukusom, a koji ce raditi za interes nase populacije.
Gospoda Ministarka

#3945 Re: What to wear???

http://www.zara.com/webapp/wcs/stores/s ... E%2BBLAZER

Ovaj sam platila 12 KM na snizenju, i trenutno ga imam na sebi, bez snizenja je bio 25 KM. Kao sto vidis, cijena u Zari mu je 75 KM.

Slican tom tvom iz kolekcije Basic, ali Zara Women, sastav svila + kasmir, trenutno zaista nemam vrmena da ti trazim originalnu Zara cijenu, sam platila 15 KM bez snizenja.
hadzinicasa

#3946 Re: What to wear???

Post by hadzinicasa »

Gospoda Ministarka wrote:http://www.zara.com/webapp/wcs/stores/s ... E%2BBLAZER

Ovaj sam platila 12 KM na snizenju, i trenutno ga imam na sebi, bez snizenja je bio 25 KM. Kao sto vidis, cijena u Zari mu je 75 KM.

Slican tom tvom iz kolekcije Basic, ali Zara Women, sastav svila + kasmir, trenutno zaista nemam vrmena da ti trazim originalnu Zara cijenu, sam platila 15 KM bez snizenja.
dobro! :D
sve si u pravu :D

lakše?
hocunecu

#3947 Re: What to wear???

Post by hocunecu »

Théa wrote:Ja cu se opet vratiti na politicare.

Pocevsi od kutlace koja kosta u merkatoru 9.98 dizajn -10, cijena -10, kvalitet -10 turska proizvodnja nije ni za smeca.
za istu cijenu dobijete u inostranstvu kutlacu, provijerenog inoxa, ista cijena dizajn za 10.
sta drugo da vam kazem, ja sam to primijetila i sa odjecom, ovo sto dodje u bih je pravo smece a kvalitet je prava katastrofa.

nema to veze s ukusom
poenta je da prodajuci smece imaju zaradu 300%
kako se to vec kaze "mu.a pod bubrege" prodaju, a mi kupujemo jer nema izbora :D
Zelena Carapa

#3948 Re: What to wear???

Post by Zelena Carapa »

zene, sto ste to neurozne? :D
swirl

#3949 Re: What to wear???

Post by swirl »

Théa wrote:Ja cu se opet vratiti na politicare.

eki
ladyblue18
Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status

#3950 Re: What to wear???

Post by ladyblue18 »

Partizzanka wrote:
sama je ona blake lively ne znam ko je tacno ona ali znam da je nasiroko hvale kako ima stila ... rekla da se maltene nije znala sama obuci dok nije pocela da glumi i onda je tu pokupila fazone i tu se oblacila ... sad je vec lako jer sigurno ima stilistu
Serena iz Gossip girl, ona je meni divna diiiiivnaaaa :-) Nema stilistu, ali kaze da kad joj zatreba ideja ona nazove Lagerfelda ili Louboutina :cry: :D
Post Reply