Mozda su otvarali paket na carini. Svako otvaranje paketa na carini bez obzira da li ce ga ocariniti ili ne naplacuje se 3,5 KM.celeron wrote:jutro postar dodje donese odjevni predmet koji je kosta 14$ i naplati jos 3,5km. Zasto?
Kupio bih nesto sa eBay-a
Moderator: anex
- Picajzla
- Location: U svijetu nepravde - http://i62.klix.com/ri6jht.png
#3926 Re: eBay - Vaša iskustva
- hordash
#3927 Re: eBay - Vaša iskustva
Imam jednu stvar kupljenu 26.10. iz Njemacke (valjda) i jos nije stigla. Do kad bih trebao cekati da otvorim slucaj na ebay-u?
Isto se radi o economy shippingu.
-
celeron
#3928 Re: eBay - Vaša iskustva
pise ti tamo do kad mozes otvoriti slucaj, do kojeg datuma. Odes u sekciju narucenih artikala pored tog artikla imas te informacijehordash wrote:Imam jednu stvar kupljenu 26.10. iz Njemacke (valjda) i jos nije stigla. Do kad bih trebao cekati da otvorim slucaj na ebay-u?
- hordash
#3929 Re: eBay - Vaša iskustva
Ne mogu da nadjem tu informaciju. Samo pise no estimate available i imam ove gore dodatne akcije.

- dinooh
#3930 Re: eBay - Vaša iskustva
ja mislim da je rok 45 dana od dana kupovine za otvaranje case-a
- hordash
#3931 Re: eBay - Vaša iskustva
Evo nasao sam na njihovoj stranici:
If no estimated delivery date is available, we consider the latest estimated delivery date to be 7 days from the payment date for transactions between a buyer and seller in the same country, and 30 days from the payment date for buyers and sellers in different countries.
If no estimated delivery date is available, we consider the latest estimated delivery date to be 7 days from the payment date for transactions between a buyer and seller in the same country, and 30 days from the payment date for buyers and sellers in different countries.
-
Sar_ajevo
#3932 Re: eBay - Vaša iskustva
Ako mi je prodavac rekao da imam 5% popusta kako da onda uračunam to u cijenu proizvoda tj.ako odem buy it now kupiću po onoj fixnoj cijeni koja stoji? ili to nekako mogu promijeniti prvi put kupujem pa ne bih da nešto zeznem

-
quarterback
#3933 Re: eBay - Vaša iskustva
ovaj forum pod hitno treba sticky teme, svakih par dana ista pitanja, mrsko valjda malo guglati, lakse druge peglati ...
ne odnosi se na tebe sarajevo
ne odnosi se na tebe sarajevo
- kloniran
#3934 Re: eBay - Vaša iskustva
ako ti je dao popust onda ti mora dati kodSar_ajevo wrote:Ako mi je prodavac rekao da imam 5% popusta kako da onda uračunam to u cijenu proizvoda tj.ako odem buy it now kupiću po onoj fixnoj cijeni koja stoji? ili to nekako mogu promijeniti prvi put kupujem pa ne bih da nešto zeznem![]()
![]()
kod unosti prilikom potvrde placanja na ebay-u
- johntra
#3935 Re: eBay - Vaša iskustva
Je li iko kupovao polovne fotoaparate preko ebay-a, i kakva su iskustva? ide li carina i na to ili se može proći sa onom forom da je to samo poklon od nekog prijatelja?
- kloniran
#3936 Re: eBay - Vaša iskustva
ako se desi da ti otvore posiljku onda ide na procjenu bez obzira sto je poklonjohntra wrote:Je li iko kupovao polovne fotoaparate preko ebay-a, i kakva su iskustva? ide li carina i na to ili se može proći sa onom forom da je to samo poklon od nekog prijatelja?
- johntra
#3937 Re: eBay - Vaša iskustva
ma i kontao sam to, raja svašta priča...bolje provjeriti...valjda će neko naići sa iskustvom kupovine fotoaparata...
- dinooh
#3938 Re: eBay - Vaša iskustva
ma nema to veze koja je stvar, nego kako je upakovana. Ako je veci paketic, otvorit ce, pogotovo kad podsjeca na paketice mobitela, fotoaparata, tableta ili slicno. Meni su jednom kockastu kutiju otvorili 7cmx7cmx7cm i naplatili 5KM jer su otvarali. Vrijednost artikla je bila ispod 50KM pa nije bilo carine. Mozes imat srece pa da ti ne carine i ne otvore, a ako otvore mogu naci na ebay ili slicnim stranicama koliko kosta polovan fotoaparatjohntra wrote:ma i kontao sam to, raja svašta priča...bolje provjeriti...valjda će neko naići sa iskustvom kupovine fotoaparata...
- axxo
#3939 Re: eBay - Vaša iskustva
Carinu ćeš morat platit, ili državi il gospđi što otvara paketejohntra wrote:ma i kontao sam to, raja svašta priča...bolje provjeriti...valjda će neko naići sa iskustvom kupovine fotoaparata...
- black
#3940 Re: eBay - Vaša iskustva
predpostavljam da je digitalac neki, a cuo sam (mada nesto ne vjerujem) da se za analogne aparate ne placa carina..johntra wrote:ma i kontao sam to, raja svašta priča...bolje provjeriti...valjda će neko naići sa iskustvom kupovine fotoaparata...
ja obavih svoju prvu kupovinu sa ebay i razocarah se, no upravo iz tog razloga racunao sam to kao probni balon, nasao sam kaputic koji nije skup, na slikama super izgleda, do pola butina, izgledom dobar materijal itd. juce stize nakon malo vise od mjesec dana (u roku koji je prodavac i naveo), kad sam otvorio paket to uopste nije ono sto je na slici, slican jeste ali ne isti, materijal tanak, kratak duzinom, rukavi kratki a narucio sam ok velicinu, prilozena je bila tabela azijskih i ostalih velicina al eto ispade sve totalni promasaj
da ne rovim po temi, jel ima nesto blize, nesto iz evrope da je sigurno za narudzbu a da nije zara
-
Bobi
- Forum administrator
- Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
- Vozim: TDI sve crveno
#3941 Re: eBay - Vaša iskustva
Da li se moze pratiti USPS van US??
- dinooh
#3942 Re: eBay - Vaša iskustva
I ja sam neku duksericu kupio, na slikama tamno siva a ja dobio svjetlo sivu. Velicina mi je OK, tabela je radila u ovom slucaju. Ali ni ja necu vise narucivati robu preko neta jer mislim da je to nesto sta se prvo mora ocima vidjet i probati pa onda odlucit. Ovako je tesko pogodit broj, velicinu i sl.black wrote:predpostavljam da je digitalac neki, a cuo sam (mada nesto ne vjerujem) da se za analogne aparate ne placa carina..johntra wrote:ma i kontao sam to, raja svašta priča...bolje provjeriti...valjda će neko naići sa iskustvom kupovine fotoaparata...
ja obavih svoju prvu kupovinu sa ebay i razocarah se, no upravo iz tog razloga racunao sam to kao probni balon, nasao sam kaputic koji nije skup, na slikama super izgleda, do pola butina, izgledom dobar materijal itd. juce stize nakon malo vise od mjesec dana (u roku koji je prodavac i naveo), kad sam otvorio paket to uopste nije ono sto je na slici, slican jeste ali ne isti, materijal tanak, kratak duzinom, rukavi kratki a narucio sam ok velicinu, prilozena je bila tabela azijskih i ostalih velicina al eto ispade sve totalni promasaj![]()
da ne rovim po temi, jel ima nesto blize, nesto iz evrope da je sigurno za narudzbu a da nije zara
A ima stranica u UK http://www.zavvi.com/home.dept
- Ductus Holedocus
#3943 Re: eBay - Vaša iskustva
Narucila sam neke stvari u septembru,iz Kine. Poručeno mi nije stiglo. Pisala sam prodavacima,odgovor nisam dobila.
sta dalje da radim?
sta dalje da radim?
-
lajkujMe
#3944 Re: eBay - Vaša iskustva
Ductus Holedocus wrote:Narucila sam neke stvari u septembru,iz Kine. Poručeno mi nije stiglo. Pisala sam prodavacima,odgovor nisam dobila.
sta dalje da radim?
mislim da ti je sad kasno bilo sta poduzeti, od septembra je proslo 60 dana a rok za "case" (zalbe) na ebayu je 45 dana od narudžbe.
Lumia 920
- dinooh
#3945 Re: eBay - Vaša iskustva
ostavi mu los feeback, mozda se tada javi da promjenis feedback pa mu reci sta je bilo. Iako te sada namjerno ignoriraDuctus Holedocus wrote:Narucila sam neke stvari u septembru,iz Kine. Poručeno mi nije stiglo. Pisala sam prodavacima,odgovor nisam dobila.
sta dalje da radim?
- Ductus Holedocus
#3946 Re: eBay - Vaša iskustva
mogu li otkazati kupovinu
prevarih se ,mislila dolari,kad ono kraljevska para
- kloniran
#3947 Re: eBay - Vaša iskustva
Posalji poruku prodavacu i zamoli da ti otkaze, smisli neki dobar razlogDuctus Holedocus wrote:mogu li otkazati kupovinu![]()
- Kofer
#3948 Re: eBay - Vaša iskustva
Nemora on platiti carinu ako misli da je previsoka.Ako ne plati oni vrate Kinezu.axxo wrote:Carinu ćeš morat platit, ili državi il gospđi što otvara paketejohntra wrote:ma i kontao sam to, raja svašta priča...bolje provjeriti...valjda će neko naići sa iskustvom kupovine fotoaparata...
- Kofer
#3949 Re: eBay - Vaša iskustva
Otvaraju oni svaki paket ako malo nabubri pošiljka.Jednom sa naručil neki sat i pošiljka je malo nabubrila i oni su otvorili.Nema tu pravila.dinooh wrote:ma nema to veze koja je stvar, nego kako je upakovana. Ako je veci paketic, otvorit ce, pogotovo kad podsjeca na paketice mobitela, fotoaparata, tableta ili slicno. Meni su jednom kockastu kutiju otvorili 7cmx7cmx7cm i naplatili 5KM jer su otvarali. Vrijednost artikla je bila ispod 50KM pa nije bilo carine. Mozes imat srece pa da ti ne carine i ne otvore, a ako otvore mogu naci na ebay ili slicnim stranicama koliko kosta polovan fotoaparatjohntra wrote:ma i kontao sam to, raja svašta priča...bolje provjeriti...valjda će neko naići sa iskustvom kupovine fotoaparata...
-
Sar_ajevo
#3950 Re: eBay - Vaša iskustva
Upravo obavljena prva kupovina na ebayu(nadam se uspješno),prodavac je napisao da mogu očekivati proizvod od 2 do 5 sedmica a šalje je iz Amerike (Nevada) sa USPS First Mail Intl/First Class Package Intl Service,pa šta mislite za koliko ga mogu očekivati inače radi se ovom satu
http://www.ebay.co.uk/itm/Casio-Mens-Bl ... 35ceb14410
Nadam se da mi neće nalijepiti carinu,plaćen je ispod 50KM jer sam imao i onaj voucher gift kod.
http://www.ebay.co.uk/itm/Casio-Mens-Bl ... 35ceb14410
Nadam se da mi neće nalijepiti carinu,plaćen je ispod 50KM jer sam imao i onaj voucher gift kod.