Preporuceno ti je da uzmes 2x07LEC za ceo stan a ne za po jednu sobu .. Znaci ti pored njih imas cevi koje prolaze kroz stan , tako da neki deo toplote dobijas od njih , ostatak bi ti pokrile te dve klime , e sad zavisno od rasporeda prostorija , gleda se pozicija postavke .. Za tako nesto najbolje bi bilo da ovde postavis nacrt stana , jer kod klima ti je najbitnije da ih postavis kako treba tj da imaju dobru poziciju , jedna bi ti isla u dnevnu sigurno a pitanje je za drugu , zato je potreban nacrt .. To sto ti mislis da ti je potrebno 100w/m2 , to ne mora da znaci da je tako , ti zivis u stanu a ne u kuci , a i svaki objekat je prica za sebe , bez obzira sto smo i ti i ja u stanu , nasi stanovi nisu isti .. A naravno i nase potrebe , neko greje na 20-21c i to mu je dovoljno , dok sam ja recimo skontao da meni ispod 23c ne pase nikako , mozda nocu dok se spava , i to ne ispod 21c .. Pa onda koliko unutrasnjih uredjaja imas , koliko ljudi zivi u stanu , koliko ko puta luftira , ma hiljadu je tu cuda .. Onda jos jedna stavr kod montaze , moras znati da Fujitsu klime , kad dostignu zeljenu temp u prostoriji , smanjuju duvanje iako si ti postavio na maximum .. Zato je potrebna dobra postavka , a i zato sto se topao vazduh zabija iznad ragastoa , pa je svaka naredna prostorija nesto hladnije , kod dobro izolovanih stanova je to minimlano , i obrnuto .. Aj ti postavi skicu stana , sa upisanom kvadraturom tj merama , ako nije problem .. Mislim da je to jedini nacin da dobijes sve sto ti treba
Naravno , ako si skeptik , i ako mislis da ti je malo 2x07 , uzmes jednu 12-ku i jednu sedmicu i to je to .. Imas za nekih 61.000 Fujitsu Asyg12LLCC
Fujitsu ASYG12LLCC
Pdesign KWh 3,20
SCOP 3,80
Klasa A
Sezonska potrosnja 1179kw
na -7c daje 2,83kw sa COP 2,38
na -15c daje 3,00kw sa COP 2,10
na +7c daje 4,00kw sa COP 3,54
Fujitsu ASYG12LMCA
Pdesign KWh 3,50
SCOP 4,00
Klasa A+