BHTelecom All About
Moderator: Benq
- rossoner
#3926 Re: MojaTV BHtelecom
Ostavit ću postojeći ADSL priključak, samo ću priključiti TV i telefon onaj osnovni paket...
Hvala na odgovoru.
Hvala na odgovoru.
-
Mustafapasa
#3927 Re: MojaTV BHtelecom
ako koristis neki m mobile paket, uvuci ga u PREMI paket i time ces ostvariti jos vise dodatnih popusta, poput:rossoner wrote:Ostavit ću postojeći ADSL priključak, samo ću priključiti TV i telefon onaj osnovni paket...
Hvala na odgovoru.
15KM razgovora prema mobilnoj mreži (sa fiksnog)
cijene mobilnih aparata niže nego da si na paketu 50
tarifiranje poziva i sms kao da si na paketu 50
i jos dobijes 500mb mobilnog interneta...
- rossoner
#3928 Re: MojaTV BHtelecom
Ma neću ništa da komplikujem i diram postojeći internet. Treba mi samo BASIC paket. 
- malawi
#3929 Re: MojaTV BHtelecom
Sad sam bio u Telecom centru na Obali. Dosli u prodaju Siemens IP telefoni. Model A580IP.
Konacno...
Konacno...
-
neki
#3930 Re: MojaTV BHtelecom
reklamirali su ga u novinama prije 15ak dana...malawi wrote:Sad sam bio u Telecom centru na Obali. Dosli u prodaju Siemens IP telefoni. Model A580IP.![]()
Konacno...
Zna li neko moze li se s ovog telefona zvati preko skype-a bez konekcije sa racunarom?
- malawi
#3931 Re: MojaTV BHtelecom
Prije nekoliko dana nije moglo. Valjda ce napraviti. Kod mene je C470IP i nece. Sad kad su ih pustili u prodaju, morat ce napraviti.neki wrote:reklamirali su ga u novinama prije 15ak dana...malawi wrote:Sad sam bio u Telecom centru na Obali. Dosli u prodaju Siemens IP telefoni. Model A580IP.![]()
Konacno...
Zna li neko moze li se s ovog telefona zvati preko skype-a bez konekcije sa racunarom?
-
german_sa
#3932 Re: MojaTV BHtelecom
Slažem se svime samo nema to maksimalan kvalitet. Svima je isto. Doće ti monter izmjeriti šum na parici. Ako bude sve zadovoljavalo kriterije spojiće te i to je to. Sve ostalo su ti stvari podešavanja, popravljana i sl. koje se otklone (ako već nastanu)ala7 wrote:Naravno da mozes ocekivati solidan kvalitet usluge mojaTV (ali to ti niko nece garantovati, zavisi kolika ti je maksimalna propustljivost bakarne parice a to ce provjeriti tehnicka sluzba,monteri).. mojaTV full koristi oko 7mbit/s (2mbit/s internet a ostalo na tv i telefon) od maximalno moguceg protoka (slucaj kod mene, moze se provjeriti na modemu TP Link)...rossoner wrote:A recimo da mi ADSL i fiksni telefon ferceraju već godinama bez ijednog problema. Da li na osnovu toga mogu da očekujem solidan kvalitet MojaTV-a ?ala7 wrote:Stanje bakarne parice od "cvora ili ostrva" (razlicitih naziva ima) pa do samog korisnika je najvazniji faktor za prikljucak bilo koje usluge (adsl, mojatv, telefon)..
U zgradama starim preko 30 i vise godina ne mozes ocekivati kvalitetnu propusnost bakarne parice (sto i ne mora da znaci) i samim tim kvalitetnu uslugu pogotovo IPTV uslugu koja zahtjeva malo vecu propusnost od adsl-a..
Ovo je teorija a praksa je drugo.. Svaki korisnik je zaseban slucaj.. Ako su ostavljenje vodilice u zgradi nije problem zamijeniti bakarnu paricu (telefonski kabal koji nije skup - oko 50m ~ 20KM)..
pozdrav..
Ako ti se svidja koncept usluge mojaTV, prijavi se preko 1444 ostavis podatke, trazis OBAVEZNO broj montera jer nisu bas "pohitni" pri prikljucku i pitaj da li ce provjeriti tehnicku mogucnost prikljucka.. Prilikom dolaska monetera ne potpisuj nista dok ti ne prikopcaju modem,stb i dok ne provjeris internet konekciju.. Ovo bi svaki buduci korisnik trebao da zna ali eto napominjem samo
pozdrav
Priča mi jaran da njemu nije moglo i nakon 2 mjeseca nazvali ko pružili smo optiku da li ste još zainteresovani. To mu je došlo ko svjetlno nakon natezanja sa šalterašima iz Telemacha
- ala7
#3933 Re: MojaTV BHtelecom
Maksimalan protok a ne maksimalan kvalitet.. Nije svima isto sto se tice tehnickog dijela,kvalitet usluge zavisi od maksimalnog protoka kroz bakarnu paricu tj. max. protok adsl2+ je 24 mbit/s .. Na protok utice stanje bakarne parice i udaljenost korisnika od "cvora ili ostrva".. sto je veca udaljenost (ne sjecam se koliko) opada protok.. sa ostalim se slazem..german_sa wrote: Slažem se svime samo nema to maksimalan kvalitet. Svima je isto. Doće ti monter izmjeriti šum na parici. Ako bude sve zadovoljavalo kriterije spojiće te i to je to. Sve ostalo su ti stvari podešavanja, popravljana i sl. koje se otklone (ako već nastanu)
Priča mi jaran da njemu nije moglo i nakon 2 mjeseca nazvali ko pružili smo optiku da li ste još zainteresovani. To mu je došlo ko svjetlno nakon natezanja sa šalterašima iz Telemacha
Telemach je promasaj od kablovskog operatera.. pola korisnika se zali a pola ih je i vise nego zadovoljna.. prije mojaTV sam razmisljao da prikljucim kablovsku TV i internet telemacha,sreca pa nisam..
-
Mustafapasa
#3934 Re: MojaTV BHtelecom
Moze li mi neko objasniti ovo oko skype i IP telefona, jel to podrazumijeva ispitivanje tehnicke mogucnosti ponovo moje parice za ove telefone i sta sa istima dobijam u odnosu na obicne fontelase?
-
neki
#3935 Re: MojaTV BHtelecom
Pa navodno ovaj telefon podrzava skype-ov SIP protokol (u sta se da priznam ne razumijem narocito) preko kojeg bi trebao da moze pristupiti skype mrezi. Ne treba ispitivati mogucnost parice jer telefon skype mrezi pristupa valjda preko interneta (zato je IP telefon) a onda mozes zvati s njega besplatno sve one koji imaju skype na racunaru i oni tebe a ostale brojeve u svijetu jako jeftino (ne i BiH). Ni ja nisam siguran da li ovo funkcionise zato sam i postavio pitanje u vezi ovoga ako se neko malo vise razumije u mogucnosti telefona..Mustafapasa wrote:Moze li mi neko objasniti ovo oko skype i IP telefona, jel to podrazumijeva ispitivanje tehnicke mogucnosti ponovo moje parice za ove telefone i sta sa istima dobijam u odnosu na obicne fontelase?
-
Dady
#3936 Re: MojaTV BHtelecom
Pa nisam baš siguran da ti ovaj telefon podržava Skype-ov protokol. Mislim da podržava standarde SIP protokole. Moguće je mozda koristiti neki server koji radi SIP na Skype konverziju. Skype inače ima vlastiti VoIP protokol. Naprimjer MojaTV telefon koristi standardan SIP protokol, i ovaj telefon zato i služi, Osim IP podržava i jedan standardni POTS (fiksni) priključak. Imaš dosta mnogo jeftinijih VoIP providera od Skype-a, koji koriste standardne SIP protokole. Osim toga moguće je besplatno telefoniranja između svih korisnika Siemens IP telefona preko Gigaset.net SIP gate-a. Prije nekoliko godina sam koristio Siemens IP telefon. Imao sam njemački fiksni broj u bosnineki wrote:Pa navodno ovaj telefon podrzava skype-ov SIP protokol (u sta se da priznam ne razumijem narocito) preko kojeg bi trebao da moze pristupiti skype mrezi. Ne treba ispitivati mogucnost parice jer telefon skype mrezi pristupa valjda preko interneta (zato je IP telefon) a onda mozes zvati s njega besplatno sve one koji imaju skype na racunaru i oni tebe a ostale brojeve u svijetu jako jeftino (ne i BiH). Ni ja nisam siguran da li ovo funkcionise zato sam i postavio pitanje u vezi ovoga ako se neko malo vise razumije u mogucnosti telefona..Mustafapasa wrote:Moze li mi neko objasniti ovo oko skype i IP telefona, jel to podrazumijeva ispitivanje tehnicke mogucnosti ponovo moje parice za ove telefone i sta sa istima dobijam u odnosu na obicne fontelase?
- Rimad
#3937 Re: MojaTV BHtelecom
Upravo sam se prebacio na MojuTV.
Prilikom prebacivanja kanala slika na pocetku se zaledi (oko dvije sekunde), a onda ide normalno. Serviser mi reče da je to uredu.
Samo da provjerim sa ostalim da tako treba raditi ?
Prilikom prebacivanja kanala slika na pocetku se zaledi (oko dvije sekunde), a onda ide normalno. Serviser mi reče da je to uredu.
- ala7
#3938 Re: MojaTV BHtelecom
Kod iptv resivera (stb-a) Motorola VIP1910 cekas ~2sec. prilikom prebacivanja kanala.. Dok kod Albis Scenegate 8000 iptv resivera (stb-a) prvo se cuje zvuk pa tek onda dolazi slika prilikom prebacivanja kanala koje je dosta "tecnije" za razliku od motorole.. (kod mene slucaj)
Normalno je to..
Normalno je to..
-
Mustafapasa
#3939 Re: MojaTV BHtelecom
dobro dosao u klubRimad wrote:Upravo sam se prebacio na MojuTV.
koji si paket? Sada ces vidjeti sve prednosti MojeTV i onog sto se ovdje prica
Sto se tice prebacivanja to je normalno ali ce vremenom nestati, tj.desava se kod ljudi kod kojih je stavljen kavlitetniji profil slike kod samog davaoca (postoji nekoliko profila koji se instalisu korisniku kod davaoca ali na ustrb kvaliteta slika, dakle ako se desavaju cesta stopanja i blokiranja onda ti malo smanje kvalitet ali neznatni)
- Filter
#3940 Re: MojaTV BHtelecom
you lucky bastard...Rimad wrote:Upravo sam se prebacio na MojuTV.
- Rimad
#3941 Re: MojaTV BHtelecom
Ovaj je resiver u pitanju.ala7 wrote:Kod iptv resivera (stb-a) Motorola VIP1910 cekas ~2sec. prilikom prebacivanja kanala.. Dok kod Albis Scenegate 8000 iptv resivera (stb-a) prvo se cuje zvuk pa tek onda dolazi slika prilikom prebacivanja kanala koje je dosta "tecnije" za razliku od motorole.. (kod mene slucaj)
Normalno je to..
- Rimad
#3942 Re: MojaTV BHtelecom
HvalaMustafapasa wrote:dobro dosao u klubRimad wrote:Upravo sam se prebacio na MojuTV.
Samo da provjerim sa ostalim da tako treba raditi ?![]()
koji si paket? Sada ces vidjeti sve prednosti MojeTV i onog sto se ovdje pricajos ako imas kakav dobar TV i ako ides preko HDMI (imas na prijasnjim stranicama objasnjeno sta i kako se radi s tim) ti si ciko onda
Sto se tice prebacivanja to je normalno ali ce vremenom nestati, tj.desava se kod ljudi kod kojih je stavljen kavlitetniji profil slike kod samog davaoca (postoji nekoliko profila koji se instalisu korisniku kod davaoca ali na ustrb kvaliteta slika, dakle ako se desavaju cesta stopanja i blokiranja onda ti malo smanje kvalitet ali neznatni)
Uzeo sam Phone paket, ali sam već predao zahtjev za Full.
Slika ide preko hdmi na Panasonicovu plazmu. Bio sam na Telemachu, ali nikad ne uvedoše VoIP, pa je to glavni razlog zašto sam se prebacio.
Inače osim ovog trzakanja na početku, slika zasada ide tečno i kvalitet je bolji nego kod obične kablovske.
Kad smo već tu, imam još jedno pitanje.
Još uvijek nisam uzeo telefon u Telecomu za 1KM, pa sam priključio neki stari (koji su moji roditelji htjeli da bace prije jedno 6-7 godina
-
Mustafapasa
#3943 Re: MojaTV BHtelecom
Pa jara baci taj telefon kad imas TOP telefone za 1KM...ma daj ba 
rijesit ce se naravno...cak imas i ove IP telefone...
rijesit ce se naravno...cak imas i ove IP telefone...
-
adnan_hz
#3944 Re: MojaTV BHtelecom
valjda ce i meni doci ovih dana da prikljuce moja tv. zvao sam juce kaze zvace uskoro ovih dana. proslo je 10 dana kako sam predao zahtjev. kazu nece se oduziti cekanje duze od 15 dana jer imaju opremu.
- Rimad
#3945 Re: MojaTV BHtelecom
Ja sam čekao dva i po mjesecaadnan_hz wrote:valjda ce i meni doci ovih dana da prikljuce moja tv. zvao sam juce kaze zvace uskoro ovih dana. proslo je 10 dana kako sam predao zahtjev. kazu nece se oduziti cekanje duze od 15 dana jer imaju opremu.
-
thEnd
#3946 Re: MojaTV BHtelecom
Konacno danas docekah da mi dodju i prikljuce MojuTV. Nisam bio tu kad su kopcali pa sad imam par pitanja. Obzirom da mi i tv i ovaj Albis reciver imaju hdmi izlaze zasto su mi prikopcali Scart kablom? U kutiji je dosao i HDMI kabl, pa sam to promjenio i cini mi se da slika nista nije bolja ili se ta razlika u stvari i ne moze primjetiti? Drugo, citao sam malo komentare i izgleda da ovaj reciver i nema opciju da manuelno podesis rezoluciju, vec kad se ukljuci tv on mi prikazuje da je povezan na 1080/50 hz. Da li je to to? Slika i nije tako losa, ali sta mislite koji je bolji reciver, ovaj Albis ili taj motorolin, mislim da li ima razlike u kvaliteti slike? Takodje dobio sam neki adsl modem router ZTE neki kinez izgleda..
-
Phobius
#3947 Re: MojaTV BHtelecom
Ne bi trebalo da ima nikakve veze da li je prikljuceno preko scart-a ili hdmi-a, jer BH Telecom kroz Moju TV jos uvijek distribuira kanale SD rezolucije.
-
Miki_hz
#3948 Re: MojaTV BHtelecom
Eh da se i ja pohvalim da sam novi clan Moje TV
Za pocetak sam prezadovoljan i slika je dostaaa ljepsa na svim kanalima
Nije mi jasno da li ima neka str na kojoj pratim stanje racuna ili ?
I da li ima neki popust za pozivanje na mobilnu mrezu ili tu deru ? Zaboravih napisat da mi je full paket.
Za pocetak sam prezadovoljan i slika je dostaaa ljepsa na svim kanalima
Nije mi jasno da li ima neka str na kojoj pratim stanje racuna ili ?
I da li ima neki popust za pozivanje na mobilnu mrezu ili tu deru ? Zaboravih napisat da mi je full paket.
- ala7
#3949 Re: MojaTV BHtelecom
stanje telefonskog racuna mozes pratiti tako sto ces poslati sms poruku sadrzaja "r" na 033 60 60 60 (sa fiksnog saljes).. ne naplacuje se nista ni aktivacija sms usluge preko fiksnog..
Albis je bolji resiver od motorole koja po meni samo bolje izgleda.. imas detaljano opisan i albis i motorolu na predhodnim stranicama ove teme..u sustini oba resivera odradjuju svoj posao samo se razlikuju u par stvari.. imao sam priliku koristiti i motorolu (crko od nevremena, grom) i albis.. po meni bolji albis..
Mozes samo podesiti omjer portala i omjer slike.. 4:3 , 16:9 i dr.
Izgleda da su ubrzali prikljucke mojaTV.. Valjda se vratili sa godisnjeg odmora
Albis je bolji resiver od motorole koja po meni samo bolje izgleda.. imas detaljano opisan i albis i motorolu na predhodnim stranicama ove teme..u sustini oba resivera odradjuju svoj posao samo se razlikuju u par stvari.. imao sam priliku koristiti i motorolu (crko od nevremena, grom) i albis.. po meni bolji albis..
Mozes samo podesiti omjer portala i omjer slike.. 4:3 , 16:9 i dr.
Izgleda da su ubrzali prikljucke mojaTV.. Valjda se vratili sa godisnjeg odmora
-
colt
#3950 Re: MojaTV BHtelecom
Meni govore, danas će, sutra će i tako od marta. Davno podnio, a još ih nema. Živim 100 metara od BH Telecoma. Pusti ti njih . .adnan_hz wrote:valjda ce i meni doci ovih dana da prikljuce moja tv. zvao sam juce kaze zvace uskoro ovih dana. proslo je 10 dana kako sam predao zahtjev. kazu nece se oduziti cekanje duze od 15 dana jer imaju opremu.