Bášča
Moderator: anex
-
kerima1
#3927 Re: Bášča
Ratarko dobri ti paradajzici nadam se i moji buknu ovih dana.
ne brigaj sto su razlicite velicine,pusti ih narast ce.
-
Ratarka
#3928 Re: Bášča
jedino da ih ostavim za njivicu, za plastenik nece biti, te cu i pored silnog truda morati da kupim 
- Senći
#3929 Re: Bášča
Nisam ni ja zadovoljan sa svojim rasadom, kako sam ih prebacio u hladniju prostoriju više nemrdaju, a neki su i pali. Na svu sreću imam ih mnogo pa će valjda bit za u njivu koliko treba.Ratarka wrote:jedino da ih ostavim za njivicu, za plastenik nece biti, te cu i pored silnog truda morati da kupim
-
lady_di
#3930 Re: Bášča
Nemoj zezati Senći, daj oporavi taj rasad, pa od koga ću ja kupiti da budem sigurna da je kako treba a ne špricano raznim čudima.Ja mislila za 1.maj u Mostar pa svratit kod tebe po rasadSenći wrote:Nisam ni ja zadovoljan sa svojim rasadom, kako sam ih prebacio u hladniju prostoriju više nemrdaju, a neki su i pali. Na svu sreću imam ih mnogo pa će valjda bit za u njivu koliko treba.
- Chloe
- Photo mod
#3931 Re: Bášča
Ja sam ljubomorna na vas koji imate plastenike/staklenike.
Definitivno najkasnije na jesen ću ga imati i ja (abd). 
-
lady_di
#3932 Re: Bášča
Narode gdje nam je Mumin?
Ne javlja se odavno čini mi se. Ja ne postam jer nemam nikakvih slika, a nije još ništa posijano osim 1kg luka, a i to nisam posadila ja nego MM, a i bašta nije spremna, valjda će se ovo vrijeme proljepšati da se šta uradi.
Ali vas redovno čitam
i uživam gledajući vaše slike.
Muumineeeeee,javi seeee! Šta je sa rasadom?
Ne javlja se odavno čini mi se. Ja ne postam jer nemam nikakvih slika, a nije još ništa posijano osim 1kg luka, a i to nisam posadila ja nego MM, a i bašta nije spremna, valjda će se ovo vrijeme proljepšati da se šta uradi.
Ali vas redovno čitam
-
Ratarka
#3933 Re: Bášča
nemoj biti ljubomorna, zeli i citaj sve od pocetka i kraja, ne samo ovdjekladusanka wrote:Ja sam ljubomorna na vas koji imate plastenike/staklenike.Definitivno najkasnije na jesen ću ga imati i ja (abd).
i pitaj, ne mene, ja ti veze nemam, nego ove koji znaju, njih ja stalno pitam
- Senći
#3934 Re: Bášča
Ne zezam ozbiljno neznam šta bi mu, a nemam ni vremena da oko njega puno pindikamlady_di wrote:Nemoj zezati Senći, daj oporavi taj rasad, pa od koga ću ja kupiti da budem sigurna da je kako treba a ne špricano raznim čudima.Ja mislila za 1.maj u Mostar pa svratit kod tebe po rasadSenći wrote:Nisam ni ja zadovoljan sa svojim rasadom, kako sam ih prebacio u hladniju prostoriju više nemrdaju, a neki su i pali. Na svu sreću imam ih mnogo pa će valjda bit za u njivu koliko treba.
-
kerima1
#3935 Re: Bášča
Sad kako se proljepotilo sve je buknulo.do sad sam kukala ne nice mi nista,sad kukam kud cu sa svim ovim.
masAllah !
-
Ratarka
#3936 Re: Bášča
jupiiiiiikerima1 wrote:Sad kako se proljepotilo sve je buknulo.do sad sam kukala ne nice mi nista,sad kukam kud cu sa svim ovim.masAllah !
-
Ratarka
#3937 Re: Bášča
ovo ko moje cvijece do sada (a sad se sa njim ne bavim vise, ovo sto imam sam samo pocela da zaljevam), sto se vise trudm ono losije, ispade da su neke obicne opcije kao sto kod cvijeca prosto neku slucajno otkinutu pantljiku zabodem i primi se daleko uspjesnije nego trud a posebnom zemljom, sjemenom itd...kad skontas nekako je najbolje prema onome sto je vec ferceralo, dve drugo je opcija "vidjecemo i ...."Senći wrote:Ne zezam ozbiljno neznam šta bi mu, a nemam ni vremena da oko njega puno pindikamlady_di wrote:Nemoj zezati Senći, daj oporavi taj rasad, pa od koga ću ja kupiti da budem sigurna da je kako treba a ne špricano raznim čudima.Ja mislila za 1.maj u Mostar pa svratit kod tebe po rasadSenći wrote:Nisam ni ja zadovoljan sa svojim rasadom, kako sam ih prebacio u hladniju prostoriju više nemrdaju, a neki su i pali. Na svu sreću imam ih mnogo pa će valjda bit za u njivu koliko treba.Boliji mi je bio ranijih godina dok sam ga sijao u svoj lični kompost nego u ovaj kupovni i mislim da neću više kupovat ni kompost ima da ga pripremim za narednu godinu u dovoljnim količinama.
- Mu'min
#3938 Re: Bášča
Selam lady_di i ostalilady_di wrote:Narode gdje nam je Mumin?
Ali vas redovno čitami uživam gledajući vaše slike.
tu sam. Čitam vaše komentare, nešto malo sam i pisao al nije bilo neke interakcije.
-
kerima1
#3939 Re: Bášča
Svima se to desava, da nije dosla Ratarka ja bih skroz otisla sa teme"basca".Dosadilo mi bilo sama sa sobom pisati.Čitam vaše komentare, nešto malo sam i pisao al nije bilo neke interakcije.
Nego de nam reci kakvi su ti paraajzi,imas li problema sa izduzenjem istih?Ja ne znamna sta ce ovim mojim ispasti,izduzili vratove ko da nesto okolo traze hehe.Uskoro cu ih prepikirati pa cu ih sto dublje posaditi.
-
Ratarka
#3940 Re: Bášča
ma ko to mene zove, ko, kokerima1 wrote:Svima se to desava, da nije dosla Ratarka ja bih skroz otisla sa teme"basca".Dosadilo mi bilo sama sa sobom pisati.Čitam vaše komentare, nešto malo sam i pisao al nije bilo neke interakcije.![]()
Nego de nam reci kakvi su ti paraajzi,imas li problema sa izduzenjem istih?Ja ne znamna sta ce ovim mojim ispasti,izduzili vratove ko da nesto okolo traze hehe.Uskoro cu ih prepikirati pa cu ih sto dublje posaditi.
svima su se rasadi do neba digli izgleda, ja sam sve fiknula na balkon u onaj improvizovani plastenik pa sta god bude
-
Ratarka
#3941 Re: Bášča
jel ko sta radio, sadio? ja sam krecenje zavrsila, sutra sadim jedan dio paradajza u plastenik, pa sta bude da bude 
-
kerima1
#3942 Re: Bášča
Ja hocu pikirati ove malce od paraajza,izduzili se,samo ne znam moze li se pikirati dok imaju dva lista tek?
-
Ratarka
#3943 Re: Bášča
ja sam sve morala pikirati sa po dva lista, bilo je pregusto i izduzeno ohoho, ako se nije kod mojih nista desilo valjda nece ni kod tebe, sem ako to ima uticaja na nesto kasnije, to vec ne bih znalakerima1 wrote:Ja hocu pikirati ove malce od paraajza,izduzili se,samo ne znam moze li se pikirati dok imaju dva lista tek?
a sad pitalica, sta je ovo?

koja radost!
- Senad666
#3944 Re: Bášča
grašakRatarka wrote:ja sam sve morala pikirati sa po dva lista, bilo je pregusto i izduzeno ohoho, ako se nije kod mojih nista desilo valjda nece ni kod tebe, sem ako to ima uticaja na nesto kasnije, to vec ne bih znalakerima1 wrote:Ja hocu pikirati ove malce od paraajza,izduzili se,samo ne znam moze li se pikirati dok imaju dva lista tek?
a sad pitalica, sta je ovo?
koja radost!
-
Ratarka
#3945 Re: Bášča
dviiiiije mahune, da, da, pa vi mene zezajte 
- Senći
#3946 Re: Bášča
Bravo Ratarka vidi se ko je prava baštovankaRatarka wrote:dviiiiije mahune, da, da, pa vi mene zezajte
- hrastov žižak
#3947 Re: Bášča
Onaj osjećaj kad opljeveš pola stadiona bijelog luka
Jel iko probao prskat luk herbicidima da spriječi rast korova? Jesu li mnogo štetne te hemikalije, kakav uticaj imaju na kvalitet zemlje?
- Mu'min
#3948 Re: Bášča
Paradajzi kako su pikirani sada ne istezuju se više, malo je i temp. snižena.kerima1 wrote:Nego de nam reci kakvi su ti paraajzi,imas li problema sa izduzenjem istih?Ja ne znamna sta ce ovim mojim ispasti,izduzili vratove ko da nesto okolo traze hehe.Uskoro cu ih prepikirati pa cu ih sto dublje posaditi.
Rastu dodatni listovi, buketić u glavi. Čekam da ifrezaju kako bi mogo šta početi sijati. npr. kompir.
-
Ratarka
#3949 Re: Bášča
hvala senciSenći wrote:Bravo Ratarka vidi se ko je prava baštovankaRatarka wrote:dviiiiije mahune, da, da, pa vi mene zezajte
- Mu'min
#3950 Re: Bášča
Ratarka je profi samo je nama prodala priču da je početnik. 
Bravo Ratarka (šalim se gore), zavidim ti u pozitivinom smislu.
Bravo Ratarka (šalim se gore), zavidim ti u pozitivinom smislu.