Bášča

Očuvanje čovjekove okoline.

Moderator: anex

Post Reply
Ratarka

#3926 Re: Bášča

Post by Ratarka »

kod mene se sa ovim paradajzom nesto cudno desava, ista njega svima, neki veliki i fino izgledaju, drugi veliki i kao spaljeni, treci malesniiiii ne mrdaju... trebam li ja to necim da dohranim?
Image
kerima1

#3927 Re: Bášča

Post by kerima1 »

Ratarko dobri ti paradajzici nadam se i moji buknu ovih dana. :thumbup: ne brigaj sto su razlicite velicine,pusti ih narast ce.
Ratarka

#3928 Re: Bášča

Post by Ratarka »

jedino da ih ostavim za njivicu, za plastenik nece biti, te cu i pored silnog truda morati da kupim :(
Senći

#3929 Re: Bášča

Post by Senći »

Ratarka wrote:jedino da ih ostavim za njivicu, za plastenik nece biti, te cu i pored silnog truda morati da kupim :(
Nisam ni ja zadovoljan sa svojim rasadom, kako sam ih prebacio u hladniju prostoriju više nemrdaju, a neki su i pali. Na svu sreću imam ih mnogo pa će valjda bit za u njivu koliko treba. :zoka:
lady_di

#3930 Re: Bášča

Post by lady_di »

Senći wrote:Nisam ni ja zadovoljan sa svojim rasadom, kako sam ih prebacio u hladniju prostoriju više nemrdaju, a neki su i pali. Na svu sreću imam ih mnogo pa će valjda bit za u njivu koliko treba.
Nemoj zezati Senći, daj oporavi taj rasad, pa od koga ću ja kupiti da budem sigurna da je kako treba a ne špricano raznim čudima.Ja mislila za 1.maj u Mostar pa svratit kod tebe po rasad ;-)
Chloe
Photo mod

#3931 Re: Bášča

Post by Chloe »

Ja sam ljubomorna na vas koji imate plastenike/staklenike. :-D Definitivno najkasnije na jesen ću ga imati i ja (abd). :)
lady_di

#3932 Re: Bášča

Post by lady_di »

Narode gdje nam je Mumin?
Ne javlja se odavno čini mi se. Ja ne postam jer nemam nikakvih slika, a nije još ništa posijano osim 1kg luka, a i to nisam posadila ja nego MM, a i bašta nije spremna, valjda će se ovo vrijeme proljepšati da se šta uradi.
Ali vas redovno čitam :) i uživam gledajući vaše slike.

Muumineeeeee,javi seeee! Šta je sa rasadom?
Ratarka

#3933 Re: Bášča

Post by Ratarka »

kladusanka wrote:Ja sam ljubomorna na vas koji imate plastenike/staklenike. :-D Definitivno najkasnije na jesen ću ga imati i ja (abd). :)
nemoj biti ljubomorna, zeli i citaj sve od pocetka i kraja, ne samo ovdje ;)
i pitaj, ne mene, ja ti veze nemam, nego ove koji znaju, njih ja stalno pitam :))
Senći

#3934 Re: Bášča

Post by Senći »

lady_di wrote:
Senći wrote:Nisam ni ja zadovoljan sa svojim rasadom, kako sam ih prebacio u hladniju prostoriju više nemrdaju, a neki su i pali. Na svu sreću imam ih mnogo pa će valjda bit za u njivu koliko treba.
Nemoj zezati Senći, daj oporavi taj rasad, pa od koga ću ja kupiti da budem sigurna da je kako treba a ne špricano raznim čudima.Ja mislila za 1.maj u Mostar pa svratit kod tebe po rasad ;-)
Ne zezam ozbiljno neznam šta bi mu, a nemam ni vremena da oko njega puno pindikam :lol: Boliji mi je bio ranijih godina dok sam ga sijao u svoj lični kompost nego u ovaj kupovni i mislim da neću više kupovat ni kompost ima da ga pripremim za narednu godinu u dovoljnim količinama.
kerima1

#3935 Re: Bášča

Post by kerima1 »

Sad kako se proljepotilo sve je buknulo.do sad sam kukala ne nice mi nista,sad kukam kud cu sa svim ovim. :-D masAllah !
Ratarka

#3936 Re: Bášča

Post by Ratarka »

kerima1 wrote:Sad kako se proljepotilo sve je buknulo.do sad sam kukala ne nice mi nista,sad kukam kud cu sa svim ovim. :-D masAllah !
jupiiiiii :) :) :-)
Ratarka

#3937 Re: Bášča

Post by Ratarka »

Senći wrote:
lady_di wrote:
Ne zezam ozbiljno neznam šta bi mu, a nemam ni vremena da oko njega puno pindikam :lol: Boliji mi je bio ranijih godina dok sam ga sijao u svoj lični kompost nego u ovaj kupovni i mislim da neću više kupovat ni kompost ima da ga pripremim za narednu godinu u dovoljnim količinama.
ovo ko moje cvijece do sada (a sad se sa njim ne bavim vise, ovo sto imam sam samo pocela da zaljevam), sto se vise trudm ono losije, ispade da su neke obicne opcije kao sto kod cvijeca prosto neku slucajno otkinutu pantljiku zabodem i primi se daleko uspjesnije nego trud a posebnom zemljom, sjemenom itd...kad skontas nekako je najbolje prema onome sto je vec ferceralo, dve drugo je opcija "vidjecemo i ...."
Mu'min

#3938 Re: Bášča

Post by Mu'min »

lady_di wrote:Narode gdje nam je Mumin?
Ne javlja se odavno čini mi se. Ja ne postam jer nemam nikakvih slika, a nije još ništa posijano osim 1kg luka, a i to nisam posadila ja nego MM, a i bašta nije spremna, valjda će se ovo vrijeme proljepšati da se šta uradi.
Ali vas redovno čitam :) i uživam gledajući vaše slike.

Muumineeeeee,javi seeee! Šta je sa rasadom?
Selam lady_di i ostali

tu sam. Čitam vaše komentare, nešto malo sam i pisao al nije bilo neke interakcije. :)
kerima1

#3939 Re: Bášča

Post by kerima1 »

Čitam vaše komentare, nešto malo sam i pisao al nije bilo neke interakcije.
Svima se to desava, da nije dosla Ratarka ja bih skroz otisla sa teme"basca".Dosadilo mi bilo sama sa sobom pisati. :cry:
Nego de nam reci kakvi su ti paraajzi,imas li problema sa izduzenjem istih?Ja ne znamna sta ce ovim mojim ispasti,izduzili vratove ko da nesto okolo traze hehe.Uskoro cu ih prepikirati pa cu ih sto dublje posaditi.
Ratarka

#3940 Re: Bášča

Post by Ratarka »

kerima1 wrote:
Čitam vaše komentare, nešto malo sam i pisao al nije bilo neke interakcije.
Svima se to desava, da nije dosla Ratarka ja bih skroz otisla sa teme"basca".Dosadilo mi bilo sama sa sobom pisati. :cry:
Nego de nam reci kakvi su ti paraajzi,imas li problema sa izduzenjem istih?Ja ne znamna sta ce ovim mojim ispasti,izduzili vratove ko da nesto okolo traze hehe.Uskoro cu ih prepikirati pa cu ih sto dublje posaditi.
ma ko to mene zove, ko, ko :)
svima su se rasadi do neba digli izgleda, ja sam sve fiknula na balkon u onaj improvizovani plastenik pa sta god bude
Ratarka

#3941 Re: Bášča

Post by Ratarka »

jel ko sta radio, sadio? ja sam krecenje zavrsila, sutra sadim jedan dio paradajza u plastenik, pa sta bude da bude :)
kerima1

#3942 Re: Bášča

Post by kerima1 »

Ja hocu pikirati ove malce od paraajza,izduzili se,samo ne znam moze li se pikirati dok imaju dva lista tek?
Ratarka

#3943 Re: Bášča

Post by Ratarka »

kerima1 wrote:Ja hocu pikirati ove malce od paraajza,izduzili se,samo ne znam moze li se pikirati dok imaju dva lista tek?
ja sam sve morala pikirati sa po dva lista, bilo je pregusto i izduzeno ohoho, ako se nije kod mojih nista desilo valjda nece ni kod tebe, sem ako to ima uticaja na nesto kasnije, to vec ne bih znala :)
a sad pitalica, sta je ovo?

Image

koja radost!
:)
Senad666

#3944 Re: Bášča

Post by Senad666 »

Ratarka wrote:
kerima1 wrote:Ja hocu pikirati ove malce od paraajza,izduzili se,samo ne znam moze li se pikirati dok imaju dva lista tek?
ja sam sve morala pikirati sa po dva lista, bilo je pregusto i izduzeno ohoho, ako se nije kod mojih nista desilo valjda nece ni kod tebe, sem ako to ima uticaja na nesto kasnije, to vec ne bih znala :)
a sad pitalica, sta je ovo?

Image

koja radost!
:)
grašak ;-)
Ratarka

#3945 Re: Bášča

Post by Ratarka »

dviiiiije mahune, da, da, pa vi mene zezajte :dance:
Senći

#3946 Re: Bášča

Post by Senći »

Ratarka wrote:dviiiiije mahune, da, da, pa vi mene zezajte :dance:
Bravo Ratarka vidi se ko je prava baštovanka :thumbup:
hrastov žižak

#3947 Re: Bášča

Post by hrastov žižak »

Onaj osjećaj kad opljeveš pola stadiona bijelog luka :lol: Jel iko probao prskat luk herbicidima da spriječi rast korova? Jesu li mnogo štetne te hemikalije, kakav uticaj imaju na kvalitet zemlje?
Mu'min

#3948 Re: Bášča

Post by Mu'min »

kerima1 wrote:Nego de nam reci kakvi su ti paraajzi,imas li problema sa izduzenjem istih?Ja ne znamna sta ce ovim mojim ispasti,izduzili vratove ko da nesto okolo traze hehe.Uskoro cu ih prepikirati pa cu ih sto dublje posaditi.
Paradajzi kako su pikirani sada ne istezuju se više, malo je i temp. snižena.
Rastu dodatni listovi, buketić u glavi. Čekam da ifrezaju kako bi mogo šta početi sijati. npr. kompir. :roll:
Ratarka

#3949 Re: Bášča

Post by Ratarka »

Senći wrote:
Ratarka wrote:dviiiiije mahune, da, da, pa vi mene zezajte :dance:
Bravo Ratarka vidi se ko je prava baštovanka :thumbup:
hvala senci :) mada tu jos ima puuuuno koraka do prave, ali nek' je meni grasak rodio makar i "rijetko" lijep :lol:
Mu'min

#3950 Re: Bášča

Post by Mu'min »

Ratarka je profi samo je nama prodala priču da je početnik. :)
Bravo Ratarka (šalim se gore), zavidim ti u pozitivinom smislu. :thumbup:
Post Reply