kazu da su slicni
koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!
Moderator: anex
- konahawaii
#3926 Re: koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!
spicebomb vs men in black?
kazu da su slicni
kazu da su slicni
- KB9
#3927 Re: koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!
prvi za tinejdzere, drugi za odraslije malo
-
nide veze
#3928 Re: koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!
spicebomb je trajniji i projektivniji, a ova prica da je neozbiljniji je papagajsko ponavljanje pokupljeno od "strucnjaka" sa "punmiris", jako slicni, probas pa odlucis, ali bolje je da ima kvalitetnije performanse.....pretpostavimo da se ne druzis sa parfemskim snobovima, svima ce biti ugodan, a kod zena uragan katrina u gacama....konahawaii wrote:spicebomb vs men in black?
kazu da su slicni
-
Dr Baltazar
#3929 Re: koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!
Spicebomb jeste trajniji i projektivniji, ali je KB9 dobro to sve opisao. I uzeti u obzir da je Spicebomb, zasigurno, reformulisan i da ne reaguju baš sve žene pozitivno na njega kao što ti to opisuješ 
-
nide veze
#3930 Re: koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!
imam obadva, jedan kupio, a jedan dobio.... refurmulisani spicebomb iz 2015 koji je kod mene, solidno projektuje preko 2 sata a traje oko 9, a man in black oko 40 min i niko ga ne osjeti, nedovoljno dobar za kupovinu...
- KB9
#3931 Re: koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!
lazes, kratko i jasno
doduse moguce je da i nemas pojma o cemu pricas jer ti si onaj sto je kouros i tdh, parfeme koji su sinonimi za klasik (kouros) i kvalitet (tdh) pokuso degradirat i ismijat na ovoj temi, toliko o tvom znanju
doduse moguce je da i nemas pojma o cemu pricas jer ti si onaj sto je kouros i tdh, parfeme koji su sinonimi za klasik (kouros) i kvalitet (tdh) pokuso degradirat i ismijat na ovoj temi, toliko o tvom znanju
- KB9
#3932 Re: koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!
lazes, kratko i jasno
-
nide veze
#3933 Re: koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!
KB9 wrote:lazes, kratko i jasno
cao, "znalac", samozvani "strucnjak", koji parfemsku pamet kupi sa pun miris foruma, a ovde uvijek postavlja link sa engleske faragnatice, iakao moze od tamo gdje ljudi na nasem jeziku mogu da vide i skontaju o cemu se radi., ali valjda da ga ne skontaju
- KB9
#3934 Re: koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!
ne pokrivaj svoje neznanje i lazi tom uzasno jadnom paranojom, samo se dublje zakopavasnide veze wrote:KB9 wrote:lazes, kratko i jasno
doduse moguce je da i nemas pojma o cemu pricas jer ti si onaj sto je kouros i tdh, parfeme koji su sinonimi za klasik (kouros) i kvalitet (tdh) pokuso degradirat i ismijat na ovoj temi, toliko o tvom znanju![]()
![]()
![]()
![]()
cao, "znalac", samozvani "strucnjak", koji parfemsku pamet kupi sa pun miris foruma, a ovde uvijek postavlja link sa engleske faragnatice, iakao moze od tamo gdje ljudi na nasem jeziku mogu da vide i skontaju o cemu se radi., ali valjda da ga ne skontaju....kouros je pisalina neprihvatljiva za 90% ljudi, a sada sto sti ti pasionirani ljubitelj istoga....jebi ga...nije ti lako....pusti parfemske snobove 98% ljudi zeli da mirise dobro, a sada guranje klasika ili neke avangarde da bi dokazao koji si znalac....ma ohladi sine....ljudi koji traze ovdje savjet zele da mirisu lijepo sebi i okolini i zaboli ih za snobizam i avantgardu....btw. sta sam rekao neistinito, za ova 2 sve stoji....
- dobar osjecaj
#3935 Re: koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!
Meni je Signorina predivna. Svidja li se tebi? Citajuci o vlasniku firme dodjem do cipelica koje dizajnira i raspametim se kombinujuci sta bi sve kupila da mi je lako dati 500 dolara za par cipelaleki hz wrote:Dobila od mame na poklon![]()
-
nide veze
#3936 Re: koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!
KB9 wrote:ne pokrivaj svoje neznanje i lazi tom uzasno jadnom paranojom, samo se dublje zakopavasnide veze wrote:KB9 wrote:lazes, kratko i jasno
doduse moguce je da i nemas pojma o cemu pricas jer ti si onaj sto je kouros i tdh, parfeme koji su sinonimi za klasik (kouros) i kvalitet (tdh) pokuso degradirat i ismijat na ovoj temi, toliko o tvom znanju![]()
![]()
![]()
![]()
cao, "znalac", samozvani "strucnjak", koji parfemsku pamet kupi sa pun miris foruma, a ovde uvijek postavlja link sa engleske faragnatice, iakao moze od tamo gdje ljudi na nasem jeziku mogu da vide i skontaju o cemu se radi., ali valjda da ga ne skontaju....kouros je pisalina neprihvatljiva za 90% ljudi, a sada sto sti ti pasionirani ljubitelj istoga....jebi ga...nije ti lako....pusti parfemske snobove 98% ljudi zeli da mirise dobro, a sada guranje klasika ili neke avangarde da bi dokazao koji si znalac....ma ohladi sine....ljudi koji traze ovdje savjet zele da mirisu lijepo sebi i okolini i zaboli ih za snobizam i avantgardu....btw. sta sam rekao neistinito, za ova 2 sve stoji....
istina boli strucnjace vrli, ok...ko je tebe postavio ovde za sveznajuceg
- KB9
#3937 Re: koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!
hvala sto si mi otvorio oci da postoji zivot, da tebe ne bi ne znam sta bi
na jednoj strani kompletan svijet a na drugoj ti pri razmjeni misljenja, garantovano ti imas pravo
na jednoj strani kompletan svijet a na drugoj ti pri razmjeni misljenja, garantovano ti imas pravo
-
nide veze
#3938 Re: koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!
u tome i jeste stvar, napokon priznajes, ovca si koja se povodi na osnovu komentara, sta drugi kazu....za razliku od tebe ja imam svoje misljenje koje formiram iz vlastitog iskustva, a ne na racun onoga sta neko kaze. misli svojom glavom, zakljuci sam, bez obzira sta drugi kazu....ako neko kaze da je njima pisalina dobra (a to je par pametnjakovica iz proslog stoljeca) ne mora i tebi biti....ne budi snob....KB9 wrote:hvala sto si mi otvorio oci da postoji zivot, da tebe ne bi ne znam sta bi![]()
- KB9
#3939 Re: koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!
kako si ti to samo sve pogresno skonto, sto je najgore nisi svjestan da si pogresno skontonide veze wrote:u tome i jeste stvar, napokon priznajes, ovca si koja se povodi na osnovu komentara, sta drugi kazu....za razliku od tebe ja imam svoje misljenje koje formiram iz vlastitog iskustva, a ne na racun onoga sta neko kaze. misli svojom glavom, zakljuci sam, bez obzira sta drugi kazu....ako neko kaze da je njima pisalina dobra (a to je par pametnjakovica iz proslog stoljeca) ne mora i tebi biti....ne budi snob....KB9 wrote:hvala sto si mi otvorio oci da postoji zivot, da tebe ne bi ne znam sta bi![]()
- KB9
#3940 Re: koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!
kako si ti to samo sve pogresno skonto, sto je najgore nisi svjestan da si pogresno skontonide veze wrote:u tome i jeste stvar, napokon priznajes, ovca si koja se povodi na osnovu komentara, sta drugi kazu....za razliku od tebe ja imam svoje misljenje koje formiram iz vlastitog iskustva, a ne na racun onoga sta neko kaze. misli svojom glavom, zakljuci sam, bez obzira sta drugi kazu....ako neko kaze da je njima pisalina dobra (a to je par pametnjakovica iz proslog stoljeca) ne mora i tebi biti....ne budi snob....KB9 wrote:hvala sto si mi otvorio oci da postoji zivot, da tebe ne bi ne znam sta bi![]()
ps. ups, opet dupli, nesto se otelo kontroli
- konektovan
- Vozim: Francusku kantu
#3941 Re: RE: Re: koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!
Pa sta im tu lose ako covjek na osnovu komentara sa punmiris ili fragrantice donese odluku koji ce parfem izabrati?! Taj izbor nekad bude ok, a nekad promasaj, pogotovo jer neke parfeme nemas u ponudi mnogîh parfumerija da ih probas na svojoj kozi i onda se odlucis na slijepo.nide veze wrote:u tome i jeste stvar, napokon priznajes, ovca si koja se povodi na osnovu komentara, sta drugi kazu....za razliku od tebe ja imam svoje misljenje koje formiram iz vlastitog iskustva, a ne na racun onoga sta neko kaze. misli svojom glavom, zakljuci sam, bez obzira sta drugi kazu....ako neko kaze da je njima pisalina dobra (a to je par pametnjakovica iz proslog stoljeca) ne mora i tebi biti....ne budi snob....KB9 wrote:hvala sto si mi otvorio oci da postoji zivot, da tebe ne bi ne znam sta bi [emoji38]
na jednoj strani kompletan svijet a na drugoj ti pri razmjeni misljenja, garantovano ti imas pravo [emoji38]
poslano sa Sonija Ze
- KPNCTNJAH
#3942 Re: koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!
Kak' se uspijete posvadjati i na ovoj temi
ovi s 20+ parfema bi se mogli i plaknuti po djahkad
znam osobe koje kontaju da parfem zamjenjuje tusiranje, sestA puta se nasprica, a kragna ulojena 
-
nide veze
#3943 Re: RE: Re: koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!
za to i sluze forumi, kao i ovaj, uostalom, ali fora je kad neko forsira nesto na osnovu misljenja drugih, a sam nema pojma i to predstavlja kao dogmu o kojoj se ne smije raspravljati, a svak ko misli drugacije je neznalica....treba prihvatati misljenja, ovde se i radi o ukusima ne moze nesto biti jednako za sve...ja o tome govorim....ja stvarno nemam namjeru vise raspravljati, bio sam jasan.....moderacija neka obrise sve....da se ne trola po temi bezveze.....jos jednom kb9, opusti se, nema potrebe da se osjecas ugrozenim.....sve ok...konektovan wrote:Pa sta im tu lose ako covjek na osnovu komentara sa punmiris ili fragrantice donese odluku koji ce parfem izabrati?! Taj izbor nekad bude ok, a nekad promasaj, pogotovo jer neke parfeme nemas u ponudi mnogîh parfumerija da ih probas na svojoj kozi i onda se odlucis na slijepo.nide veze wrote:u tome i jeste stvar, napokon priznajes, ovca si koja se povodi na osnovu komentara, sta drugi kazu....za razliku od tebe ja imam svoje misljenje koje formiram iz vlastitog iskustva, a ne na racun onoga sta neko kaze. misli svojom glavom, zakljuci sam, bez obzira sta drugi kazu....ako neko kaze da je njima pisalina dobra (a to je par pametnjakovica iz proslog stoljeca) ne mora i tebi biti....ne budi snob....KB9 wrote:hvala sto si mi otvorio oci da postoji zivot, da tebe ne bi ne znam sta bi [emoji38]
na jednoj strani kompletan svijet a na drugoj ti pri razmjeni misljenja, garantovano ti imas pravo [emoji38]
poslano sa Sonija Ze
- KB9
#3944 Re: koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!
jedna je stvar rec MENI se ne svidja a sasvim druga kako nesto ne valja
nije problem sto ti grijesis vec je problem sto nisi svjestan u cemu grijesis
nesto sto je citav svijet spozno i iz godine u godinu priznaje ko kvalitetno i klasik ne moze bit nista drugo osim toga, tebi moze bit najgore na svijetu, subjektivno, dok je objektivno nesto sasvim drugo al nema teorije to debi dokazat jer ti znas najbolje, ocito
nesto sto je citav svijet spozno i iz godine u godinu priznaje ko kvalitetno i klasik ne moze bit nista drugo osim toga, tebi moze bit najgore na svijetu, subjektivno, dok je objektivno nesto sasvim drugo al nema teorije to debi dokazat jer ti znas najbolje, ocito
-
broj dva
#3945 Re: koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!
Da vratim temu na temu, koristim neki brand aftershave, bocica je u liku biste muskarca, plavkaste boje. Fino mirise. Ne znam koja je marka, to zena regulise. A licno vise volim kremu za lice koristiti poslje brijanja, nako metroseksualno. Parfime ne koristim, od skoro svih mi se povraca a ni jedan mi se nije svidio, imam cjelu kolekciju bendirani sto sam ih dobio na poklone tokom zivota, skupljaju prasinu u ladici... vise se volim istusurati nego naparfemisati a kako sam musko tusiranje i oblacenje je 5 minuta...
-
nide veze
#3946 Re: koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!
djecarac, s tobom sam zavrsio....furaj klasike, ali ne naturaj drugima....kad sam ja mirisao te "klasike", siguran sam da nisi bio roden...ali mi ne argmentova sta lazem za spicebomb?....ma nema veze....neka si se ti nama smirio....bit ce sve ok...KB9 wrote:jedna je stvar rec MENI se ne svidja a sasvim druga kako nesto ne valja
- konektovan
- Vozim: Francusku kantu
#3947 Re: RE: Re: koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!
Reci da se zahebavas?![emoji1] [emoji1] [emoji1] [emoji1] [emoji1]broj dva wrote:Da vratim temu na temu, koristim neki brand aftershave, bocica je u liku biste muskarca, plavkaste boje. Fino mirise. Ne znam koja je marka, to zena regulise. A licno vise volim kremu za lice koristiti poslje brijanja, nako metroseksualno. Parfime ne koristim, od skoro svih mi se povraca a ni jedan mi se nije svidio, imam cjelu kolekciju bendirani sto sam ih dobio na poklone tokom zivota, skupljaju prasinu u ladici... vise se volim istusurati nego naparfemisati a kako sam musko tusiranje i oblacenje je 5 minuta...
poslano sa Sonija Ze
-
broj dva
#3948 Re: RE: Re: koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!
---konektovan wrote:Reci da se zahebavas?![emoji1] [emoji1] [emoji1] [emoji1] [emoji1]broj dva wrote:Da vratim temu na temu, koristim neki brand aftershave, bocica je u liku biste muskarca, plavkaste boje. Fino mirise. Ne znam koja je marka, to zena regulise. A licno vise volim kremu za lice koristiti poslje brijanja, nako metroseksualno. Parfime ne koristim, od skoro svih mi se povraca a ni jedan mi se nije svidio, imam cjelu kolekciju bendirani sto sam ih dobio na poklone tokom zivota, skupljaju prasinu u ladici... vise se volim istusurati nego naparfemisati a kako sam musko tusiranje i oblacenje je 5 minuta...
poslano sa Sonija Ze
Pa ne bas - imam 15ak parfema koje nikada ne koristim i aftershave ok mirisa u boci plave boje u obliku muske biste. Isti brand koristim godinama a zaista ne znam kako se zove. Vise volim kremu za lice nego aftershave, jaki mirisi mi ne prijaju i tusiram se 6 puta sedmicno tako da ne vidim smisao parfema. Ljeti koristim deodorant ako smatram da mi je potreban. Ista cudno u vezi ovoga ?
- KB9
#3949 Re: koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!
posalji sliku sta imas od parfema mozda se mozemo sta dogovorit

- Michun
#3950 Re: koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!
Dior poison girl za sad ok...jes da je rana zorabrown.sugar wrote:@Dr Baltazar, my perfume soulmate, haha!Michun wrote: evo ja da upitam za savjet...ja volim La Praire midnight rain...a i stoji mi za 10.
i flower bomb mi je super.
daj prijedlog necega novog.
balenciaga mi je super brand.O broju parfema u kolekciji mozemo na pp da nam gospoda iz Jagomira ne pokuca na vrata.
![]()
@Michun, mozda da se zadrzis na La Prairie i probas Silver Rain? Od ostalih predlazem Dior Poison Girl, Valentino Donna, YSL Black Opium, Armani Si...
Balenciaga eventualno Florabotanica, mada je dosta specifican i dominiraju herbalne note u mixu s ruzom.