Auto salon Kramar - vasa iskustva

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Locked
amar1994

#3926 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva

Post by amar1994 »

Me_again wrote:
amar1994 wrote:
Me_again wrote:
Nije on jedini, i meni dosadilo skidati te najlone, eno ih jos ima dva tri nakon 9 mjeseci eksploatacije, sve mi mrsko to "guliti" :lol:
:lol:

i kako slusa atmosferac ? :D
5+ (krpm) :)
Vratio me u mlade dane kada nije bilo turba.
Dosadno auto, da mu barem sijalica hoce crknuti :lol:
:thumbup: :lol: :lol:

azija je to , nema greske 8)
Mr.Fundamental

#3927 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva

Post by Mr.Fundamental »

vauvau wrote:Jao situacije, prodaju vam novo vozilo na kojem nisu napravili dekonzerviranje? Nečuveno. I vama još drago što vi sami morate skidati sve to s vozila. :lol:
"Skinuo najlon sa novog auta" je prvi znak da novo auto nisi nikad ni kupio. :D Vrlo jeftin trik na kojem su padali brojni mahalci i mahalske priče.
Me_again

#3928 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva

Post by Me_again »

amar1994 wrote:
Me_again wrote:
amar1994 wrote: :lol:

i kako slusa atmosferac ? :D
5+ (krpm) :)
Vratio me u mlade dane kada nije bilo turba.
Dosadno auto, da mu barem sijalica hoce crknuti :lol:
:thumbup: :lol: :lol:

azija je to , nema greske 8)
Ma da, trebala mi je neka takva konfekcija da ne razmisljam hoce li se kvariti, ofucati iznutra i slicno.
Jest da nije preMijum, ali radi posao bolje od mnogih.
Me_again

#3929 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva

Post by Me_again »

Mr.Fundamental wrote:
vauvau wrote:Jao situacije, prodaju vam novo vozilo na kojem nisu napravili dekonzerviranje? Nečuveno. I vama još drago što vi sami morate skidati sve to s vozila. :lol:
"Skinuo najlon sa novog auta" je prvi znak da novo auto nisi nikad ni kupio. :D Vrlo jeftin trik na kojem su padali brojni mahalci i mahalske priče.
Halo Fundamentalista, zipa se loma, ima vauvau sestriCnu :lol:
Bakir1

#3930 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva

Post by Bakir1 »

Ja nisam dao da mi ga skidaju, zubima skidam komad po komad, kakav je to nov auto ako nije u najlonima :mrgreen:
530i

#3931 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva

Post by 530i »

emko1234 wrote:
530i wrote:Akcize pogodile i mesare, moraju polovna auta kupovat, jahali ih tamo direktori na probnim vožnjama po Nurberingu, skidali rekorde krugova pred zainteresovanim mušterijama :izet: :-) :-)
Ima u Širokom Brijegu škola, prekvalifikuj se u mesara. Možda za par godina postaneš ponosni vlasnik lima s Kramar naljepnicom na karambolci.
Nemam takvih aspiracija, ali eto lijepo od tebe što si napisao neke crtice iz biografije ;-)
vauvau

#3932 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva

Post by vauvau »

Me_again wrote:
Mr.Fundamental wrote:
Halo Fundamentalista, zipa se loma, ima vauvau sestriCnu :lol:
Molim lijepo da se moju sestrićnu ne upliće u ovo.
golfiista

#3933 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva

Post by golfiista »

Umalo.ne odoh da mi vrate moj najlon :mrgreen:
radostan dan

#3934 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva

Post by radostan dan »

Velkoski wrote:ima l' đe nov Golf 2 s folijama, fala
ima u brazilu. ne zezam se. al nije dvojka nego kec.
tempuser

#3935 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva

Post by tempuser »

emko1234 wrote:Ja sam svoje trenutno auto kupio od Audi centra u Stutgartu. Prije toga sam gledao takva auta kod nas. Od zvaničnih do švercera. Nisam mogao naći auto koje mi paše, našao gore i otišao po njega.

Ono što sam primjetio je da kod Kramara ima masa Audija, i da su svi prešli u prosjeku 150k km, i da su svi dobro zacjenjeni. Eh sad, odeš i kupiš auto sa 150k km na satu, daš za njega 50-75k km ( što je brdo love ) i imaš auto staro par godina s kilometražom na kojoj je izvjesno da će kroz dogledno vrijeme trebati raditi veće i skuplje zahvate.
Kakva je to logika?
Logika je takva da takav auto kojem ne moras raditi vece i skuplje zahvate, tj koji je nov kosta 2 x vise para.
havaji

#3936 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva

Post by havaji »

Mr.Fundamental wrote:
veze ti nemas, ili si mlad,.zastava i yugo unutra sve u najlonima kad ga kupis novog, sjedista, podovi, tapacirunzi...
Mr.Fundamental

#3937 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva

Post by Mr.Fundamental »

havaji wrote:
Mr.Fundamental wrote:
veze ti nemas, ili si mlad,.zastava i yugo unutra sve u najlonima kad ga kupis novog, sjedista, podovi, tapacirunzi...
Nema šta, odličan argument i ekspertiza, vidi se da si prekaljeni veteran autoindustrije koji dominira salonima i isporukama novih auta. Nego, znaš li ti da je 1916. godine napravljeno auto sa osovinom na krovu?? Fascinantno, ja ostao u nevjerici...
commendatore

#3938 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva

Post by commendatore »

odo kupit najlona pa stavit na ragu - pa pricat bajke po forumu o skidanju istih
bitanga_sa_otesa
Grijem se na: drva
Vozim: pezejca
Horoskop: ne vjerujem

#3939 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva

Post by bitanga_sa_otesa »

commendatore wrote:odo kupit najlona pa stavit na ragu - pa pricat bajke po forumu o skidanju istih
ima streć folije jeftino u konzumu :lol:
commendatore

#3940 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva

Post by commendatore »

bitanga_sa_otesa wrote:
commendatore wrote:odo kupit najlona pa stavit na ragu - pa pricat bajke po forumu o skidanju istih
ima streć folije jeftino u konzumu :lol:
super
kupicu par ekstra da posaljem gospodi na naselje da rastrećuju guzove

bosnjakoidna definicija novog dobrog auta - nije niko prdno u njemu, ima folije, uz Ivan 4.om ide, moze u 3. uz alifakovac i nabroj dalje
condy

#3941 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva

Post by condy »

Nemoj bacat ih. Sacuvaj ih kad budes krecio :mrgreen:
commendatore

#3942 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva

Post by commendatore »

condy wrote:
Nemoj bacat ih. Sacuvaj ih kad budes krecio :mrgreen:
ja ti stan olicim ko Dzekson Polok - nemas da brines :lol:
Bakir1

#3943 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva

Post by Bakir1 »

Imam ti ja za mjenjač foliju, koristenu ali ipak :lol:
commendatore

#3944 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva

Post by commendatore »

Bakir1 wrote:Imam ti ja za mjenjač foliju, koristenu ali ipak :lol:
zao mi je previse mi je ta tijesna hvala :( stavi ti na rucicu brisaca mislim da ce pasovat na VW Ibizi :mrgreen: :lol:
Bakir1

#3945 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva

Post by Bakir1 »

Tesna koza :mrgreen: :lol:
emko1234

#3946 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva

Post by emko1234 »

tempuser wrote:
emko1234 wrote:Ja sam svoje trenutno auto kupio od Audi centra u Stutgartu. Prije toga sam gledao takva auta kod nas. Od zvaničnih do švercera. Nisam mogao naći auto koje mi paše, našao gore i otišao po njega.

Ono što sam primjetio je da kod Kramara ima masa Audija, i da su svi prešli u prosjeku 150k km, i da su svi dobro zacjenjeni. Eh sad, odeš i kupiš auto sa 150k km na satu, daš za njega 50-75k km ( što je brdo love ) i imaš auto staro par godina s kilometražom na kojoj je izvjesno da će kroz dogledno vrijeme trebati raditi veće i skuplje zahvate.
Kakva je to logika?
Logika je takva da takav auto kojem ne moras raditi vece i skuplje zahvate, tj koji je nov kosta 2 x vise para.
Problem i jeste u tome što ne košta. Linkovi koje je stavio @condy, takva auta kod Kramara s istim ili sličnim kilometražama i sa istom ili sličnom opremom bi bila znatno skuplja. Auta s linkova su auta koja su još barem 70kkm pošteđena većih ili skupljih zahvata.
Kramaru se takva auta ne isplati uzeti, jer mu marža na njima nije sjajna. Zato kupi one sa 150xxx kilometara ali ih prodaje po haman istoj cijeni ko oficijelni Audi centra u Njemačkoj.
emko1234

#3947 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva

Post by emko1234 »

530i wrote:
emko1234 wrote:
530i wrote:Akcize pogodile i mesare, moraju polovna auta kupovat, jahali ih tamo direktori na probnim vožnjama po Nurberingu, skidali rekorde krugova pred zainteresovanim mušterijama :izet: :-) :-)
Ima u Širokom Brijegu škola, prekvalifikuj se u mesara. Možda za par godina postaneš ponosni vlasnik lima s Kramar naljepnicom na karambolci.
Nemam takvih aspiracija, ali eto lijepo od tebe što si napisao neke crtice iz biografije ;-)
Nemaš ti nikakvih aspiracija. Kupi naljepnice, zalijepi na mjesečnu.
StipuGaNime

#3948 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva

Post by StipuGaNime »

Sto se bolan emko1234 svadjas?

Pa sta je sramota da je kriza finansijska pogodila i mesare? Pa sad raja uzela malo da te mezeti ovde.

Nije sramota priznati da se nije imalo love uzeti novo,ha ja. Bice opet nekad ako Bog da. Dodjes,priznas da si uzeo polovno vozilo koje je mozda,ustvari ne mozda,nego 1000% sigurno bilo DEMO vozilo u salonu,drkao ga kako je ko htio i onda ga uvalili tebi kao "dobar deal".
Mozda je cak i sav skrsen bio,ali bitno je da je opravljen.

Pa nece niko tebi govoriti gdje ces ti svoje novce ulagati jaro moj. Niko !!!
Rockefeller

#3949 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva

Post by Rockefeller »

A ja likova :lol:
Seyfo

#3950 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva

Post by Seyfo »

Nemojte ga,grehota je... ako krene rasprava dalje, neće on stati do Banovića.
Last edited by Seyfo on 25/06/2018 13:51, edited 1 time in total.
Locked