Internet kupovina iz inostranstva

Ekonomija, biznis, dionice, posao, (ne)zaposlenost...

Moderator: anex

Post Reply
zlo zlo

#3926 Re: Internet kupovina iz inostranstva

Post by zlo zlo »

ako nije službena stranice neke radnje s barem 100 trgovina, nema govora za kupovinu ičega bez paypala, a takve sve imaju plaćanje s njim :D tak da..ove neke kati radnje gdje je nešto jeftinije ako ti pošalju bit će neka kopija robe ili će ti samo maznut pare :D
PS4 Share

#3927 Re: Internet kupovina iz inostranstva

Post by PS4 Share »

Mogu li proci eksterni punjac? Tacnije u pitanju si bezzicne slusalice koje dodju u kutiji koja je punjac, pa da li bi mozda moglo proci ili da ne narucujem djabe?
Mehemed
Vozim: automobil

#3928 Re: Internet kupovina iz inostranstva

Post by Mehemed »

Ako pošalju proći će. Problem je samo što dosta avio kompanija ne dozvoljava prevoz baterija. Ako ti pošalje stići će jer što se tiče uvoza baterija u BiH tu nema problema i zabrana.
_Reds_

#3929 Re: Internet kupovina iz inostranstva

Post by _Reds_ »

Mehemed wrote:To 3.50 je carinski pregled i zavisi većinom od veličine pošiljke i od sreće, a ne o tome da li ima tracking ili nema. Naručio sebi i prijatelju istu stvar, dvije identične pošiljke, obje sa trackingom, njegova prošla direkt a moja otišla na carinski pregled. U ovoj situaciji je jednostavno on imao više sreće.
Ja ne pamtim kad mi je nešto došlo u zadnjih, od kako je 300 KM, da je imali TN, a da nisu ga otvorili i naplatili 3.5 KM.

Puni više sada otvaraju, nego kad je limit bio 50 KM.
Mehemed wrote:Ako pošalju proći će. Problem je samo što dosta avio kompanija ne dozvoljava prevoz baterija. Ako ti pošalje stići će jer što se tiče uvoza baterija u BiH tu nema problema i zabrana.
Ne bas uvijek, meni poslali neku za mobitel sa TN, dosla do Holandije, i nece dalje, stoji kao poruka, zabranjena roba.
hali gali halid

#3930 Re: Internet kupovina iz inostranstva

Post by hali gali halid »

S kojih stranica narucivati obucu? Tene konkretno.
hali gali halid

#3931 Re: Internet kupovina iz inostranstva

Footlocker?
hali gali halid

#3932 Re: Internet kupovina iz inostranstva

E hajmo raja, s kojih stranica najvise narucujete stvari? S kojim ste zadovoljni, s kojim niste itd.?
Ja znam za ebay, amazon, banggood, aliexpress, gearbest. Pisite koje jos imaju da valjaju.
amar1994

#3933 Re: Internet kupovina iz inostranstva

Post by amar1994 »

tennispoint
strucnjakdemagog

#3934 Re: Internet kupovina iz inostranstva

Post by strucnjakdemagog »

hali gali halid wrote:E hajmo raja, s kojih stranica najvise narucujete stvari? S kojim ste zadovoljni, s kojim niste itd.?
Ja znam za ebay, amazon, banggood, aliexpress, gearbest. Pisite koje jos imaju da valjaju.

ja godinama narucujem sa aliexpress i prezadovoljan sam sa njima. međutim, kod njih se isplati kupovati samo tehnicku robu, dok im je garderoba znatno losija.

mene takođe zanima ima li neka stranica na kojoj se mogu naruciti patike za trcanje, a da postarina u BiH nije preskupa?
hali gali halid

#3935 Re: Internet kupovina iz inostranstva

Je li ova stranica sigurna za naruciti ili je scam?
http://www.nikesd.com
zlo zlo

#3936 Re: Internet kupovina iz inostranstva

Post by zlo zlo »

Bože sačuvaj daleko od toga :mrgreen: Od tih Žlj stranica ako vidiš da nema paypal plaćanje bježi glavom bez obzira.
hali gali halid

#3937 Re: Internet kupovina iz inostranstva

zlo zlo wrote:Bože sačuvaj daleko od toga :mrgreen: Od tih Žlj stranica ako vidiš da nema paypal plaćanje bježi glavom bez obzira.
Ma zato sam i odustao, na checkoutu vidim da nema paypala ni bilo čega drugog, samo da ukucam broj kartice i ona tri broja s iste :run:
Mehemed

#3938 Re: Internet kupovina iz inostranstva

Post by Mehemed »

Još svaki mogući artikal na sniženju :D How yes no :D
hali gali halid

#3939 Re: Internet kupovina iz inostranstva

strucnjakdemagog wrote:
hali gali halid wrote:E hajmo raja, s kojih stranica najvise narucujete stvari? S kojim ste zadovoljni, s kojim niste itd.?

ja godinama narucujem sa aliexpress i prezadovoljan sam sa njima. međutim, kod njih se isplati kupovati samo tehnicku robu, dok im je garderoba znatno losija.

mene takođe zanima ima li neka stranica na kojoj se mogu naruciti patike za trcanje, a da postarina u BiH nije preskupa?
Sazna li ovo ikad?
TRANCE

#3941 Re: Internet kupovina iz inostranstva

Post by TRANCE »

hali gali halid wrote:
strucnjakdemagog wrote:

Sazna li ovo ikad?
https://www.sportsshoes.com

https://www.sportsdirect.com
Dzafer

#3942 Re: Internet kupovina iz inostranstva

Post by Dzafer »

Pozdrav svima, da pitam i na ovoj temi :-D

Da li je ko kupovao stvari koje su malo preko 300 KM, htio bi da narucim telefon koji je 327-330 pa da li bi mi progledali ili ne? Čitao sam negdje na ovom forumu da nekad znaju progledati. Ima li ko kakvih iskustava? :-D
high_volume

#3943 Re: Internet kupovina iz inostranstva

Post by high_volume »

Zna li neko da li "Taobao" ima stranicu na engleskom jeziku

https://m.intl.taobao.com/
Mehemed

#3944 Re: Internet kupovina iz inostranstva

Post by Mehemed »

Nema, ali imaju kao neki agenti preko kojih kupuješ na taobao. Nisam nikada kupovao, već sam samo čitao o tome kako se kupuje. Komplikovano je ali mislim da se isplati potruditi.
high_volume

#3945 Re: Internet kupovina iz inostranstva

Post by high_volume »

Mehemed wrote:Nema, ali imaju kao neki agenti preko kojih kupuješ na taobao. Nisam nikada kupovao, već sam samo čitao o tome kako se kupuje. Komplikovano je ali mislim da se isplati potruditi.
Našao sam te agente, ali ne smijem njima uplaćivati, ne vjerujem... A moram uplatiti karticom firme :( Doduše, ne znam ni koliko je kroz taobao plaćanje pouzdano :-)
Mehemed

#3946 Re: Internet kupovina iz inostranstva

Post by Mehemed »

Nisam koristio tako da ti ne mogu reći informaciju iz prve ruke.
wasabi

#3947 Re: Internet kupovina iz inostranstva

Post by wasabi »

pozdrav
da li je neko narucivao sa ove stranice i da li je ok
https://www.sport-1a.de
sedma_7

#3948 Re: Internet kupovina iz inostranstva

Post by sedma_7 »

high_volume wrote:
Mehemed wrote:Nema, ali imaju kao neki agenti preko kojih kupuješ na taobao. Nisam nikada kupovao, već sam samo čitao o tome kako se kupuje. Komplikovano je ali mislim da se isplati potruditi.
Našao sam te agente, ali ne smijem njima uplaćivati, ne vjerujem... A moram uplatiti karticom firme :( Doduše, ne znam ni koliko je kroz taobao plaćanje pouzdano :-)
Meni su takvi sajtovi sumnjivi do bola, a tek ti posrednici... ne znam, ja ne bih rizikovala.

jednom sam uplatila desetak dolara preko takve stranice i narucila par stvari koje nikad nisu dosle.
sedma_7

#3949 Re: Internet kupovina iz inostranstva

Post by sedma_7 »

Koliko je carinski pregled? Bio je do sad 3,5 km no nisam narucivala ništa u zadnjih pola godine, a nagdje sam načula da je povećan, ili je to neka dezinformacija?
IstinitaPoruka

#3950 Re: Internet kupovina iz inostranstva

Post by IstinitaPoruka »

sedma_7 wrote:Koliko je carinski pregled? Bio je do sad 3,5 km no nisam narucivala ništa u zadnjih pola godine, a nagdje sam načula da je povećan, ili je to neka dezinformacija?
Za neke manje stvari, naplaćivali su mi 3.5, a nešto većih gabarita preko 8
Post Reply