Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
duffy_duck

#3926 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by duffy_duck »

skafiskafsnjak wrote:Lik hvali Univerzalno, Fontele i Digial....

haj da i to procitam :lol:
Zašto? pazario sam u sve tri kompanije, i mogu reći da su Telefoni odlični, i da nema nikakvih problema, sa radom i time sličnom.
može biti da to sve zavisi od kompanije kao jedne pravne osnove, i korisnika kao javne osnove, sve zavisi kako i šta se korisnik dogovori .
skafiskafsnjak

#3927 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by skafiskafsnjak »

duffy_duck wrote:

Zašto? pazario sam u sve tri kompanije, i mogu reći da su Telefoni odlični, i da nema nikakvih problema, sa radom i time sličnom.
može biti da to sve zavisi od kompanije kao jedne pravne osnove, i korisnika kao javne osnove, sve zavisi kako i šta se korisnik dogovori .
Da si imao problem sa telefonom, tek bi onda vidio :thumbup:
duffy_duck

#3928 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by duffy_duck »

haj da i to procitam :lol:[/quote]
može biti da to sve zavisi od kompanije kao jedne pravne osnove, i korisnika kao javne osnove, sve zavisi kako i šta se korisnik dogovori .[/quote]
Da si imao problem sa telefonom, tek bi onda vidio :thumbup:
Hvala bogu da nisam, nadam se da i neću ako budem imao na servis pa ako ne bude popravljen tužit kompaniju :D
MTV

#3929 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by MTV »

Pogotovo kad ti se pokvari mjesec dva nakon tako kratke garancije od 6 mjeseci (Digital City) ili Univerzalno (1 godinu) mozes samo lupat glavom o zid i nista vise.
Univerzalno sabani od prodavaca sljegli sa okolnih planina. Prodavaci u Digital Cityju su vrlo korektni i kulturni. Sa tim trecim nisam i necu imati posla.
Od sada uzeti i slabiji telefon al zato 2 godine garancije a ne da im garancija ne pokriva nista.
skafiskafsnjak

#3930 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by skafiskafsnjak »

duffy_duck wrote:

Na garanciji pise da je displej, kamera itd itd potrosna roba i da ne podlijeze garanciji ... kupovinom se slazes sa tim.
Znaci, garancija samo na software.

Drugim rijecima, macku o rep tuzbu hahaha
fortaleza

#3931 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by fortaleza »

duffy_duck wrote:

Pa nije univerzalno ili fontele napravilo telefon pa da su kod njih odlični... Xiaomi je Xiaomi ma gdje bio.
djama

#3932 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by djama »

Kupio 3 mobitela u univerzaalno i sva tri radila dok ih nisam prodao. Preko telekoma uzeo 2 i oba nisu dozivjela ni godinu dana (zadnji model s8)
Kod zene trenutno c7 oko godinu i po kupljen u hustel-u i sve fercera
skafiskafsnjak

#3933 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by skafiskafsnjak »

djama wrote:Kupio 3 mobitela u univerzaalno i sva tri radila dok ih nisam prodao. Preko telekoma uzeo 2 i oba nisu dozivjela ni godinu dana (zadnji model s8)
pa oba su popravljena ili si nove dobio .
djama

#3934 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by djama »

skafiskafsnjak wrote:
djama wrote:Kupio 3 mobitela u univerzaalno i sva tri radila dok ih nisam prodao. Preko telekoma uzeo 2 i oba nisu dozivjela ni godinu dana (zadnji model s8)
Prvi put sam dobio novi , drugi put sam napravio sranje i nisam nista htio od njih i tada sam ukinuo sve bhtelecom usluge osim sto jos koristim mobitel pretplatu 15 KM paket a smanjio sa 50.
skafiskafsnjak

#3935 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by skafiskafsnjak »

djama wrote:
skafiskafsnjak wrote:
Prvi put sam dobio novi , drugi put sam napravio sranje i nisam nista htio od njih i tada sam ukinuo sve bhtelecom usluge osim sto jos koristim mobitel pretplatu 15 KM paket a smanjio sa 50.
a ev npr ja sam kupio x mobitela, sigurno vise od 5 kod njih .... Davno lg g2 nosio na servis, nisu napravili.. dobijem g3 novi jer g2 nisu imali...
duffy_duck

#3936 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by duffy_duck »

a ev npr ja sam kupio x mobitela, sigurno vise od 5 kod njih .... Davno lg g2 nosio na servis, nisu napravili.. dobijem g3 novi jer g2 nisu imali...
kupio i ja u telecomu S8+ i pokvari mi se za manje od godinu dana otisla mu maticna sama od sebe nešto, i dobio prije jedno 7 dana zamjenu za Samsung S9 iste serije +
diablobih

#3937 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by diablobih »

Tabijat wrote: Nije reklama majke mi. Poenta bi bila da Xiaomi telefoni daju jako puno a za relativno malo para, a ti brate kupi gdje hoces, meni ni u džep ni iz džepa.
Ja sam kupila u univerzalnom, imaju otkucane dvije stranice šta sve NE ulazi u garanciju, ali je telefon nov i pojeftin i šta bi čovjek sad. Nije mi se davalo stoja i po za stvarnu garanciju.
Nema tu stvarne garancije, jer nema zastupnika za xiaomi u BiH, imas samo solidne garancije, sto u univerzalno neces dobiti. Sto se tice IQ mobile, tu je bas preskupo, i ne isplati se uzeti. Najbolje je naruciti sam sa interneta i zavrsiti. Ako bas moras odmah imati mobitel, onda procomp.
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#3938 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by Velkoski »

duffy_duck wrote:
kupio i ja u telecomu S8+ i pokvari mi se za manje od godinu dana otisla mu maticna sama od sebe nešto, i dobio prije jedno 7 dana zamjenu za Samsung S9 iste serije +
:lol:
zateznistub

#3939 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by zateznistub »

Naraste sa g4 na s8+ :-)
radiša

#3940 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by radiša »

duffy_duck wrote:
jesi se zalio?
duffy_duck

#3941 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by duffy_duck »

radiša wrote:
duffy_duck wrote:
jesi se zalio?
Naravno da jesam.
diablobih

#3942 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by diablobih »

zateznistub wrote:Naraste sa g4 na s8+ :-)
Ili koliko ja vidim S9+ dobio :D
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#3943 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by Velkoski »

I to džaba!

Nego ima li 4G sada?
zateznistub

#3944 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by zateznistub »

diablobih wrote:
zateznistub wrote:Naraste sa g4 na s8+ :-)
Ili koliko ja vidim S9+ dobio :D
How yes no...
Tabijat

#3945 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by Tabijat »

diablobih wrote: Nema tu stvarne garancije, jer nema zastupnika za xiaomi u BiH, imas samo solidne garancije, sto u univerzalno neces dobiti. Sto se tice IQ mobile, tu je bas preskupo, i ne isplati se uzeti. Najbolje je naruciti sam sa interneta i zavrsiti. Ako bas moras odmah imati mobitel, onda procomp.
Nije kod mene Xiaomi, kod mene je Nexus 5x, i ima LG zastupništvo ali ljige iz Univerzalnog se ograđuju od svega, možeš se slikati s tim papirom. Sreća Nexus dobar pa mi nije ni trebala garancija.

Ali Nexus je 4,5 stoje, za te pare možeš u IQ dobiti Xiaomi da zviždi. Jeftinije jeste preko neta, pofgotovo sad ovo poreza nema do 300 KM, ali ako je kao ja, treba mu tefefon iste minute. Ta ne mogu ja biti offline ili nedostupna mjesec-dva dok to dođe.
OxyDo

#3946 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by OxyDo »

Koji mi je telefon najbolji da ima bar 6GB rama i da se može na rate negdje uzeti u Sarajevu?

Prednost imaju jeftiniji telefoni. :-D
skafiskafsnjak

#3947 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by skafiskafsnjak »

OxyDo wrote:Koji mi je telefon najbolji da ima bar 6GB rama i da se može na rate negdje uzeti u Sarajevu?

Prednost imaju jeftiniji telefoni. :-D
IMa li gdje nesto ektstra...a da je jeftino ...

nema :D
OxyDo

#3948 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by OxyDo »

Šta mislite da u Univerzalnom uzmem Huawei Honor 9 (mada je kod njih Lite iako to nisu napisali, koji ima 4GB rama) ili Samsung Galaxy C9 Pro koji ima 6GB rama, ali i Marshmallow android sistem dok je kod Honora vec Oreo? Na koliko se rata maksimalno može uzeti kod njih?
skafiskafsnjak

#3949 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by skafiskafsnjak »

OxyDo wrote:Šta mislite da u Univerzalnom uzmem Huawei Honor 9 (mada je kod njih Lite iako to nisu napisali, koji ima 4GB rama) ili Samsung Galaxy C9 Pro koji ima 6GB rama, ali i Marshmallow android sistem dok je kod Honora vec Oreo? Na koliko se rata maksimalno može uzeti kod njih?
Honor 9 ima verzije , sa 4 i 6 , ne mora znaciti ak je 4gb da je Lite
zateznistub

#3950 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by zateznistub »

OxyDo wrote:Šta mislite da u Univerzalnom uzmem Huawei Honor 9 (mada je kod njih Lite iako to nisu napisali, koji ima 4GB rama) ili Samsung Galaxy C9 Pro koji ima 6GB rama, ali i Marshmallow android sistem dok je kod Honora vec Oreo? Na koliko se rata maksimalno može uzeti kod njih?
Zasto ti je bitno da telefon ima 6 GB RAM-a?
Post Reply