Ma ne znam sta bih rekao, mozda i ne mora... Izgleda da nas narod pomalo na silu vozi auta i kad ne treba, izgleda da nesto dokazu ili pokazu. Vanredno je stanje, Min za rad i soc. politiku je dalo preporuku i drz. i prov. firmama koje ne mogu obezbjediti sigiran prevoz radnika do radnog mjesta da proglade neradno dan, skole ne rade, osim toga gradske vlasti i sve i jedan KJKP apeluju da se ne koriste automobili i to ne rade dzaba. To rade iskljucivo zbog problema sa manjkom parking prostora i ciscenjem zbog nepropisno parkiranih i nas narod opet negdje vozi i to po jedno-dvoje u autu. Ne kazem, ima ljudi pa moraju, ali svako ce naci sebi opravdanje i ako ga zapravo nema. Silom prilika svaki dan moram ici sa Grbavice na Kosevo i iako mi je auto odlopatan idem pjeske i svaki put mi je drago sto sam pjesak (iako na pjesacenje izgubim 3 sata) kad vidim patnju i haos bilo kad dodjem na Kosevo, bilo kad dodjem kuci. Da ne pominjem ako se ide po ravnom, pa naleti tu i neki taxi, autobus, trola... Rad ocisti dvije trake, odmah je jedna pretvorena u parking, a u drugoj zastoj i nek pisu, i nek dizu paukom - ja podrzavam!quasar wrote:Sad je stvarno nuzno da svi malo vise misle o potrebama drugih, a ne samo o svojima. Jasno je da se negdje mora parkirati auto, ali bas da se koristi vanredno stanje pa da ga ostavljas gdje ce smetati drugima, to nikako nije u redu.
Medjutim negdje se mora ostaviti. Malo vise sluha policajaca, i malo vise sluha vozaca, sve bi se dalo regulsati. Nece ni ovo vjecno trajati. Za 10-tak dana imacemo normalnu situaciju, pa pretrpiti se.
"Majstori" parkiranja
Moderators: _BataZiv_0809, anex
-
goran16v
#3926 Re: "Majstori" parkiranja
- quasar
#3927 Re: "Majstori" parkiranja
Ne znam sta da ti akzem. Ako moras iz NG u Vogošću na posao, onda ti sa javnim prevozom treba x vremena. Prosto ne znas kad bi krenuo. Auto tu postaje imperativ. A sam bih se vozio, jel tako. Medjutim da bih sebi pojednostavio zivot, uzeo sam nekoliko dana godisnjeg pa valjda ce se normalizovati koliko toliko do vikenda. Sada spartam pjehe jer nije mi problem ako je u pitanju par kilometara po ravnom. Dobro je za zdravlje. Do Vogosce bih ipak morao prepjesaciti 15 km u jednom pravcu.goran16v wrote:Ma ne znam sta bih rekao, mozda i ne mora... Izgleda da nas narod pomalo na silu vozi auta i kad ne treba, izgleda da nesto dokazu ili pokazu. Vanredno je stanje, Min za rad i soc. politiku je dalo preporuku i drz. i prov. firmama koje ne mogu obezbjediti sigiran prevoz radnika do radnog mjesta da proglade neradno dan, skole ne rade, osim toga gradske vlasti i sve i jedan KJKP apeluju da se ne koriste automobili i to ne rade dzaba. To rade iskljucivo zbog problema sa manjkom parking prostora i ciscenjem zbog nepropisno parkiranih i nas narod opet negdje vozi i to po jedno-dvoje u autu. Ne kazem, ima ljudi pa moraju, ali svako ce naci sebi opravdanje i ako ga zapravo nema. Silom prilika svaki dan moram ici sa Grbavice na Kosevo i iako mi je auto odlopatan idem pjeske i svaki put mi je drago sto sam pjesak (iako na pjesacenje izgubim 3 sata) kad vidim patnju i haos bilo kad dodjem na Kosevo, bilo kad dodjem kuci. Da ne pominjem ako se ide po ravnom, pa naleti tu i neki taxi, autobus, trola... Rad ocisti dvije trake, odmah je jedna pretvorena u parking, a u drugoj zastoj i nek pisu, i nek dizu paukom - ja podrzavam!quasar wrote:Sad je stvarno nuzno da svi malo vise misle o potrebama drugih, a ne samo o svojima. Jasno je da se negdje mora parkirati auto, ali bas da se koristi vanredno stanje pa da ga ostavljas gdje ce smetati drugima, to nikako nije u redu.
Medjutim negdje se mora ostaviti. Malo vise sluha policajaca, i malo vise sluha vozaca, sve bi se dalo regulsati. Nece ni ovo vjecno trajati. Za 10-tak dana imacemo normalnu situaciju, pa pretrpiti se.
-
goran16v
#3928 Re: "Majstori" parkiranja
Naravno, napisao sam da ima onih koji moraju autom jer drugog nacina nema (doduse ima ali je skup), ali nisam dzaba napisao sta je preporuka nadleznog ministarstva, tako da je za predopstaviti da je broj onih koji idu iz NG u Vogoscu manje nego inace, te ne zelim vjerovati da je dolazak u bolnicu Kosevo autom u posjetu i stvaranje haosa od raskrsnice kod Gradjevine do ulaza u KUM (kako za vozace tako i za pjesake) jedino rjesenje. Po ravnom kako-tako funkcionise gradski prevoz, a Kosevo nije na kraj svijeta, kad komad od Zelj. stanice kroz tunel Ciglane do Koseva moze pjeske da izgura moja mater od 70 god onda moze svako! Al jok, lijena je guzica domaca, kad je lijena nek se pati i nek placa kazne - zasluzila je...quasar wrote:
Ne znam sta da ti akzem. Ako moras iz NG u Vogošću na posao, onda ti sa javnim prevozom treba x vremena. Prosto ne znas kad bi krenuo. Auto tu postaje imperativ. A sam bih se vozio, jel tako. Medjutim da bih sebi pojednostavio zivot, uzeo sam nekoliko dana godisnjeg pa valjda ce se normalizovati koliko toliko do vikenda. Sada spartam pjehe jer nije mi problem ako je u pitanju par kilometara po ravnom. Dobro je za zdravlje. Do Vogosce bih ipak morao prepjesaciti 15 km u jednom pravcu.
- madnessa
#3929 Re: "Majstori" parkiranja
Iako se ježim na to što neki parkiraju na sred ulice s druge strane mi je pravo krivo na policajce što pišu kazne ljudima koji dostavljaju hljeb i namirnice u granape, a nemaju drugog načina da to urade osim da se zadrže par minuta na cesti. 
- amrica
- 2AK-47
#3931 Re: "Majstori" parkiranja
To se na toj dionici puta dešava često, godinama, neznam šta policija radi, tu desna strana, i 50 metara dalje lijeva strana. Kad god prolazim tu sa kamionom naletim tako na nekog kretena parkiranog
-
drekalica28
#3932 Re: "Majstori" parkiranja
ovo je za mene kreten dana.
-
drekalica28
#3933 Re: "Majstori" parkiranja
navodno je 'skoknuo do buregdžinice'. jasno, ne može se voziti po ovom kijametu praznog želuca! 
-
drekalica28
#3934 Re: "Majstori" parkiranja
nevjerovatno.
ja se iskreno nadam da mu je onaj policajac sa snimka napisao kaznu.
a fino ja kažem...dajte mi tenk...na samo jedan dan.
ja se iskreno nadam da mu je onaj policajac sa snimka napisao kaznu.
a fino ja kažem...dajte mi tenk...na samo jedan dan.

- Filter
#3935 Re: "Majstori" parkiranja
jel ovo po uckurusu dosao?

- arzuhal
#3936 Re: "Majstori" parkiranja
Ljudi ba, ne jede burek ko ima, nego ko je naučio 
- madner
#3937 Re: "Majstori" parkiranja
Bio je sjeckani burek i nije bilo kazne. Ko dusa.
- zambaklija
#3938 Re: "Majstori" parkiranja
meni se ova gdje živim demokratija sviđa
prvo su uveli zakon,pa gradsku policiju(imaju samo palice,el.šokove i sprejove-nastupaju najmanje po 4ca
,elem...zakon glasi:ko ometa javni saobraćaj sljeduje ga-novčana kazna,šlep troškovi,unos sa 3 tačke u centralni registar i snošenje svih troškova gubitka javnom prevozniku pa onda ko ometa i onemogućuje nesmetan prolaz,hitnoj pomoći,vatrogascima ili službi za regulaciju gasa a i policiji kroz pogrešno parkiranje,sve te službe imaju pravo da upotrijebe silu za uklanjanje vozila,za bastalu štetu na priv.vozilu se nepreuzima odgovornost a eve.nastala šteta na vozilima službe mora da plati "ometač"kao i da odgovara za smrt ako hitna kasni zbog njega ili ako kućća izgori mora i tu štetu da snosi i svašta nešta drugog....auuu ša se ja napisa 
- žulijan asanž
#3939 Re: "Majstori" parkiranja
zambaklija wrote:meni se ova gdje živim demokratija sviđaprvo su uveli zakon,pa gradsku policiju(imaju samo palice,el.šokove i sprejove-nastupaju najmanje po 4ca
,elem...zakon glasi:ko ometa javni saobraćaj sljeduje ga-novčana kazna,šlep troškovi,unos sa 3 tačke u centralni registar i snošenje svih troškova gubitka javnom prevozniku pa onda ko ometa i onemogućuje nesmetan prolaz,hitnoj pomoći,vatrogascima ili službi za regulaciju gasa a i policiji kroz pogrešno parkiranje,sve te službe imaju pravo da upotrijebe silu za uklanjanje vozila,za bastalu štetu na priv.vozilu se nepreuzima odgovornost a eve.nastala šteta na vozilima službe mora da plati "ometač"kao i da odgovara za smrt ako hitna kasni zbog njega ili ako kućća izgori mora i tu štetu da snosi i svašta nešta drugog....auuu ša se ja napisa
šta reći... koju poruku poslati....
- arzuhal
#3940 Re: "Majstori" parkiranja
Zambaklija, bjež' iz te crne zemlje, jadan...
- madner
#3941 Re: "Majstori" parkiranja
Mora da su neki mali ljudi, pa moraju 4 kera slati na jednog Bosanca. 
- žulijan asanž
#3942 Re: "Majstori" parkiranja
arzuhal wrote:Zambaklija, bjež' iz te crne zemlje, jadan...
Ja vala, da ti ne moš ni parkirat ko čoek susvačetri na brzaka, još te gonjaju da plaćaš ako se ko biva ne ugasi požar radi tebe...
zambaklija, kukala ti majka, bjež otalen dođi nama ovdje, samo ne do ti bog da parkiraš u parking mjesto ispravno, raja će te zahebavat do idućeg bajrama da si uštogljeni shvabo
- žulijan asanž
#3943 Re: "Majstori" parkiranja
inače, taj pojam "susvačetri" sam čuo od svog poslijeratnog komšije.
kaže: jarane parkiro sam susvačetri
kako si bolan parkir'o?
pa, susvačetri
kaže: jarane parkiro sam susvačetri
kako si bolan parkir'o?
pa, susvačetri
- zambaklija
#3944 Re: "Majstori" parkiranja
žulijan asanž wrote:zambaklija wrote:meni se ova gdje živim demokratija sviđaprvo su uveli zakon,pa gradsku policiju(imaju samo palice,el.šokove i sprejove-nastupaju najmanje po 4ca
šta reći... koju poruku poslati....
šo baš jearzuhal wrote:Zambaklija, bjež' iz te crne zemlje, jadan...

- zambaklija
#3945 Re: "Majstori" parkiranja
ma jok ba gledao par puta,jedan zagovara,jedan te pošprica onim pipsom a jedan te nako domaćinski počasti sa kilu strujemadner wrote:Mora da su neki mali ljudi, pa moraju 4 kera slati na jednog Bosanca.
-
Cafe Camargue
#3946 Re: "Majstori" parkiranja
arzuhal wrote:Ljudi ba, ne jede burek ko ima, nego ko je naučio
- quasar
#3947 Re: "Majstori" parkiranja
Ja danas platio 4 banke.
A jesam i parkirao pod znak, ali sta ces. Moralo se u banku, a u banci procedura... jbg.
I nisam sa "susvacetri", a da jesam mozda bih se izvadio...
Troskovi obrade kredita malo porasli....
A jesam i parkirao pod znak, ali sta ces. Moralo se u banku, a u banci procedura... jbg.
I nisam sa "susvacetri", a da jesam mozda bih se izvadio...
-
goran16v
#3948 Re: "Majstori" parkiranja
Za 4 banke si kredit u Hadzicima mog'o ganjat!quasar wrote:Ja danas platio 4 banke.
I nisam sa "susvacetri", a da jesam mozda bih se izvadio...![]()
- quasar
#3949 Re: "Majstori" parkiranja
Ma mogao sam sa taksijem sve zavrsit, ali hajd.goran16v wrote:Za 4 banke si kredit u Hadzicima mog'o ganjat!quasar wrote:Ja danas platio 4 banke.
I nisam sa "susvacetri", a da jesam mozda bih se izvadio...![]()
- madner
#3950 Re: "Majstori" parkiranja
Izaslo bi te tu negdje, ima nova tarifa