Izrael je opet pocinio zlocin!

Locked
zonbirile

#3926 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by zonbirile »

bogoljub wrote:Izraelski tenkovi krenuli na pojas Gaze!

Ponovo neredi u Gazi! :!:

vijesti govore da Izraelski tenkovi krenuli su ka Pojasu Gaze nakon najtežih sukoba vojske sa palestinskim militantima u posljednjih 14 mjeseci u kojima su poginula dva vojnika i dva Palestinca.
Izgleda da su ih palestinci naprašili, pa su se prepali i morali odmah napustiti Gazu.
Stvarno do kada će svijet ovo sve gledati!_? :sad:
---------------------------------------------------------------------
na kojim se viojestima čuo,ništa ne javljaju na FTV
Ja_Ja

#3927 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by Ja_Ja »

Niko ne moze sa sigurnoscu reci do kada. Zalosno je samo sto Izraelci prodaju svijetu muda za bubrege i pravdaju svoje akcije fiktivnom ugrozenosti (poznato?). Poslije 14 mjeseci otvaraju vatru na nesto za sto su "mislili" da su militanti koji zele da ugroze Izrael. A sve u jeku svjetskog pritiska na njih i gradnju novih naselja po Jerusalemu. Mislim sto je previse, previse je, samo je pitanje da li ce neko pokusati da zaustavi ovo izivljavanje.
ahuseino

#3928 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by ahuseino »

Ja_Ja wrote:Niko ne moze sa sigurnoscu reci do kada. Zalosno je samo sto Izraelci prodaju svijetu muda za bubrege i pravdaju svoje akcije fiktivnom ugrozenosti (poznato?). Poslije 14 mjeseci otvaraju vatru na nesto za sto su "mislili" da su militanti koji zele da ugroze Izrael. A sve u jeku svjetskog pritiska na njih i gradnju novih naselja po Jerusalemu. Mislim sto je previse, previse je, samo je pitanje da li ce neko pokusati da zaustavi ovo izivljavanje.
Zaustavi?
... mislis za razliku od zadnljih 50 - 90 godina...
no_pasaran

#3929 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by no_pasaran »

Samo da se ne zaboravi, da ljudi sa ove teme ne ispadnu militanti i vehabije:

Cionizam je jevrejski fašizam. Između Cionista i njihovog sna o Velikom Izraelu sa jedne, i nacista, četnika, ustaša itd. sa druge strane - apsulutno nema nikakve razlike!

Smrt fašizmu!
:bih: :bih: :bih:
Sezam

#3930 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by Sezam »

Najveci problem je sto su upravo cionisticki nastrojeni jevreji najveci religiozni fundamentalisti koji postoje na planeti, iako se pokusavaju predstaviti sekularnim i nereligioznim.

Oni se iz petnih zila trude da izazovu nuklearni rat sa Iranom, samo da bi se ostvarilo "prorocanstvo" o ponovnom dolasku Isusa Hrista medju ljude, a u tome im svesrdno pomazu americki ultradesnicarski evandjelisti.

Ti ljudi su neuracunjljivi i sa njima se na zalost ne moze normalno razgovarati.
zonbirile

#3931 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by zonbirile »

Sezam wrote:Najveci problem je sto su upravo cionisticki nastrojeni jevreji najveci religiozni fundamentalisti koji postoje na planeti, iako se pokusavaju predstaviti sekularnim i nereligioznim.

Oni se iz petnih zila trude da izazovu nuklearni rat sa Iranom, samo da bi se ostvarilo "prorocanstvo" o ponovnom dolasku Isusa Hrista medju ljude, a u tome im svesrdno pomazu americki ultradesnicarski evandjelisti.

Ti ljudi su neuracunjljivi i sa njima se na zalost ne moze normalno razgovarati.
----------------------------------------------------------------------------------
nisam znao za jevreje,katolici sigurno,evo tekst za muslimane,pa ima li iko da ga ne čeka?

Ponovni dolazak Isusa

Muslimani Kristov drugi dolazak na Zemlju utvrđuju po njegovoj budućoj smrti. U Kuranu piše da je Krist rekao: ''I neka je mir nada mnom na dan kada sam se rodio i na dan kada budem umro i na dan kada budem iz mrtvih ustajao'' (19, 33).

Kuran ne govori ništa o njegovom drugom dolasku, ali se zato govori u raznim hadisima. Smailagić iznosi razne interpretacije hadisa: Vrijeme Kristovog povratka je vrijeme ispunjenog zla na Zemlji; Krist silazi na sveto mjesto imena Efik i kopljem ubija Antikrista; surađivat će s islamskim vođom tog vremena; potvrdit će Muhammedovo poslanstvo kao član njegove zajednice; molit će se Allahu i slijediti šerijat; pobit će nečiste životinje tj, svinje; skršit će kršćanski križ; porušit će židovske sinagoge i kršćanske crkve; pobit će one kršćane koji u njega vjeruju protivno Kuranu i zavladat će sveopća sigurnost; umrijet će nakon 40 godina i muslimani će mu održati posmrtnu svečanost u Medini gdje će bit sahranjen pored grobova prve dvojice kalifa Ebu Bekra i Omera ibn Hataba; nakon Kristove smrti zemlja će ponovo pasti u zlo i tada dolazi kraj svijeta.
bogoljub

#3932 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by bogoljub »

Kolko je to vjerodostojno!?
zonbirile

#3933 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by zonbirile »

bogoljub wrote:Kolko je to vjerodostojno!?
---------------------------------
koje bolan,ovo piše profesor FIN-a,a tvoje špekulacije prvi ptu čujem,čuj jevreji čekaju drugi dolazak Isusa.
bogoljub

#3934 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by bogoljub »

Nije važno ko piše,
već šta piše!
Bosanac sa dna kace

#3935 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by Bosanac sa dna kace »

Jevreji ne priznaju Isusa, oni iscekuju obecanog Mesiju koji ce ih voditi ka nekoj vrstii vjecnog balgostanja samo za Jevreje....
@zonbirile jel autor ovog teksta gore Resad Hafizovic?
zonbirile

#3936 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by zonbirile »

smailagić
Hypo-Alpe-Adria

#3937 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by Hypo-Alpe-Adria »

Ima li igdje kakva skraćena verzija ove teme?
zonbirile

#3938 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by zonbirile »

Hypo-Alpe-Adria wrote:Ima li igdje kakva skraćena verzija ove teme?
---------------------------------
kakve teme,@bogoljub po obićaju lupio,niđe veze svezom.
osa

#3939 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by osa »

mislite li da se šale....

Izrael poručuje: Ako nas Hezbolah napadne, vratit ćemo Siriju u kameno doba.

Izraelski premijer Benjamin Netanyahu pod pritiskom je radikala u svojoj koaliciji koji traže odlučne akcije i korake

TEL AVIV - Izraelske vlasti poslale su sirijskom predsjedniku Basharu al-Assadu upozorenje da će, ako militantna skupina Hezbolah iz Libanona napadne projektilima Izrael , istog trena odgovoriti udarom na Siriju.

Hezbolah je od Sirije dobio dalekometne rakete Scud
Izraelski jastrebovi žele udar što prije, Iran spreman na odgovor
Izrael je na Hezbolah, stoji u poruci koja je poslana prije ovog mjeseca, počeo gledati kao na diviziju sirijske vojske, a odgovor Siriji bit će brz i razoran.

- Vratit ćemo Siriju u kameno doba tako što ćemo uništiti energetska postrojenja, luke, skladišta goriva i svaki dio njezine strateške infrastrukture ako se Hezbolah usudi na nas ispaliti balistički projektil. Nećemo oklijevati oko napada na Siriju ako naša nacionalna sigurnost bude ugrožena. Assad to zna i igra se s vatrom - poručio je prošlog tjedna jedan od izraelskih ministara koji je želio ostati anoniman.

Upozorenje je stiglo na sirijsku adresu nakon što su izraelski dužnosnici nedavno javno optužili Siriju da je opskrbila Hezbolah dalekometnim projektilima Scud, pomoću kojih bi ta šijitska militanta organizacija mogla napasti čak i izraelska nuklearna postrojenja (Sirija inače negira te optužbe). Izraelske vlasti su počele smatrati Siriju odgovornom za Hezbolahove akcije jer obavještajne službe procjenjuju da je Bejrut izgubio kontrolu nad njim.
Prozor

#3940 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by Prozor »

Stvarno su preko mjere oholi, snaće ih već posljedice toga.....
osa

#3941 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by osa »

Prozor wrote:Stvarno su preko mjere oholi, snaće ih već posljedice toga.....
možda su samo iskreni, rekoh već na temi o sankcijama iranu, jedina zemlja za koju sam siguran da bi upotrijebila atomsku ako se osjeti ugrožena(i to ne previše ugrožena , jer tada je obično kasno)je izrael, za razliku od irana i sl., ja mislim da se oni ne razbacuju velikim izjavama, nego daju realne prijetnje....
jOFLA

Post by jOFLA »

.
Last edited by jOFLA on 12/06/2023 21:41, edited 4 times in total.
fakat

#3943 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by fakat »

Izrael ce upotrijebiti nuklerno oruzje u narednih deset ili petnaest godina, najdalje.Razlozi su nebitni, opravdani ili neopravdani, irelevantni! To je problem sa svakim djetetom kome das bjanko cekovnu knjizicu da ispisuje sta god mu se svidi...i ubjedis ga da je uvijek u pravu kada raspravlja sa nizim bicima.
osa

#3944 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by osa »

jOFLA wrote:
osa wrote:
Prozor wrote:Stvarno su preko mjere oholi, snaće ih već posljedice toga.....
iranu, jedina zemlja za koju sam siguran da bi upotrijebila atomsku ako se osjeti ugrožena(i to ne previše ugrožena , jer tada je obično kasno)
Jedina zemlja ? Jedna druga zemlja koja ne da nije bila previše ugrožena, nego uopšte nije bila ugrožena, bacila je ne jednu nego dvije atomske na dva grada, tek zbog puke prevlasti na Pacifiku.
ja govorim o sadašnjosti, ti vidim o prošlosti...
callmethebreeeze

#3945 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by callmethebreeeze »

osa wrote:mislite li da se šale....

Izraelski premijer Benjamin Netanyahu pod pritiskom je radikala u svojoj koaliciji koji traže odlučne akcije i korake

TEL AVIV - Izraelske vlasti poslale su sirijskom predsjedniku Basharu al-Assadu upozorenje da će, ako militantna skupina Hezbolah iz Libanona napadne projektilima Izrael , istog trena odgovoriti udarom na Siriju.

Izrael je na Hezbolah, stoji u poruci koja je poslana prije ovog mjeseca, počeo gledati kao na diviziju sirijske vojske, a odgovor Siriji bit će brz i razoran.

- Vratit ćemo Siriju u kameno doba tako što ćemo uništiti energetska postrojenja, luke, skladišta goriva i svaki dio njezine strateške infrastrukture ako se Hezbolah usudi na nas ispaliti balistički projektil. Nećemo oklijevati oko napada na Siriju ako naša nacionalna sigurnost bude ugrožena. Assad to zna i igra se s vatrom - poručio je prošlog tjedna jedan od izraelskih ministara koji je želio ostati anoniman.

Upozorenje je stiglo na sirijsku adresu nakon što su izraelski dužnosnici nedavno javno optužili Siriju da je opskrbila Hezbolah dalekometnim projektilima Scud, pomoću kojih bi ta šijitska militanta organizacija mogla napasti čak i izraelska nuklearna postrojenja (Sirija inače negira te optužbe). Izraelske vlasti su počele smatrati Siriju odgovornom za Hezbolahove akcije jer obavještajne službe procjenjuju da je Bejrut izgubio kontrolu nad njim.

Evo jedan zanimljiv clanak iz pera jednog od boljih poznavalaca prilika na bliskom istoku. ja mislim da se izrael boji hizbolaha vise nego sto hoce priznati. mislim, 2006 su krenuli u rat s ciljem da ih uniste, ali ne bi kako su planirali.

http://www.independent.co.uk/opinion/co ... 46395.html
osa

#3946 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by osa »

callmethebreeeze wrote:
osa wrote:mislite li da se šale....

Evo jedan zanimljiv clanak iz pera jednog od boljih poznavalaca prilika na bliskom istoku. ja mislim da se izrael boji hizbolaha vise nego sto hoce priznati. mislim, 2006 su krenuli u rat s ciljem da ih uniste, ali ne bi kako su planirali.

ma da izrael niže poraz za porazom, prvo libanon onda gaza, sve same pobjede hezbollaha i hamasa , a onda treba barem jedno desetljeće da vrate život u normalu, naravno ako izrael opet ne izgubi koju bitku....
Hypo-Alpe-Adria

#3947 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

callmethebreeeze wrote: Evo jedan zanimljiv clanak iz pera jednog od boljih poznavalaca prilika na bliskom istoku. ja mislim da se izrael boji hizbolaha vise nego sto hoce priznati. mislim, 2006 su krenuli u rat s ciljem da ih uniste, ali ne bi kako su planirali.
Ispalo je još gore po libanonski narod.
Nanešena je ogromna materijalna šteta, mjerena u desetinama milijardi dolara. U sukobu je poginulo najmanje 1500 civila i raseljeno oko milijun Libanonaca.
Što ono kaže onaj vic: Nemoj me Mujo više braniti, života ti.
simpozijum delirijum

#3948 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by simpozijum delirijum »

Hezbolah nije samo vojna organizacija , poslije zadnjega rata sa Izraelom ulozili su milijarde dolara (vecinom pomoc iz Irana ali i ostalih Arapskih i muslimanskih drzava ) u obnovu skola ,bolnica , infrastrukture, bez obzira koji dio Libana je u pitanju ; znaci i Druzima (krscanima ) i Sunitima
sam Nasralah , ozloglaseni lider Hezbolaha je u stilu Titovih partizana :-) naredio svojim borcima da puske zamjene lopatama i krenu u obnovu razrusenoga
ucestvuju u zivotu Libana kao legalna politicka partija ili organizacija
ne sporim extremne postupke i ideje Hezbolaha
ali sa druge strane svi se slazu da je to najbolja gerila na planeti , vrlo organizovana sa obrazovanim i motiviranim pripadnicima i cinjenica je da razgovaraju i pregovaraju sa ostalim politickim i vjerskim grupama u Libanu
nece prvi napasti Izrael, i to Izraelske extremiste zulja , te traze povod za napad
Scud rakete su zastarjele , vrlo glomazne i neprecizne (lako se otkrivaju iz zraka )
Hezbolah ima u svom arsenalu sigurno je i mnogo modernije sisteme ( sjetimo se kada su razvalili Izraelsku fregatu i zamalo je potopili Kineskim protubrodskim raketama 802-C koje i nisu bas najmodernije , tehnologija stara 20-godina ali ubitacne i danas ocigledno)
lopta je u Izraelskom terenu i nadam se da ce napokon poceti pregovarati i naci mirno rjesenje
Hypo-Alpe-Adria

#3949 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Ovo ne kontam: ''Lopta je u Izraelskom terenu i nadam se da ce napokon poceti pregovarati i naci mirno rjesenje''.

Ne znam o čemu mogu pregovarati Izrael i Hesbolah. I još naći mirno rješenje?? :!:
Hezbolah je nastao osamdesetih godina u jeku libanonskog građanskog rata. Svršetkom građanskog rata devedesetih, njegov jedini cilj je uništenje države Izrael. Neće valjda Izrael razgovarati s jednom terorističkom organizacijom o svojoj dobrovoljnoj neutralizaciji i samouništenju države.
O čemu mogu razgovarati? Praviti neki Detant, ili Sporazum o ograničenju naoružavanja. Smiješno.
simpozijum delirijum

#3950 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by simpozijum delirijum »

Hypo-Alpe-Adria wrote:Ovo ne kontam: ''Lopta je u Izraelskom terenu i nadam se da ce napokon poceti pregovarati i naci mirno rjesenje''.

Ne znam o čemu mogu pregovarati Izrael i Hesbolah. I još naći mirno rješenje?? :!:
Hezbolah je nastao osamdesetih godina u jeku libanonskog građanskog rata. Svršetkom građanskog rata devedesetih, njegov jedini cilj je uništenje države Izrael. Neće valjda Izrael razgovarati s jednom terorističkom organizacijom o svojoj dobrovoljnoj neutralizaciji i samouništenju države.
O čemu mogu razgovarati? Praviti neki Detant, ili Sporazum o ograničenju naoružavanja. Smiješno.
i PLO je nastao na slican nacin i Arafat rahmetli je bio trazeni terorista, pa sa vremenom i promjenom koncepcije postali su politicki faktor priznat u medjunarodnoj zajednici i skinuta im je etiketa "terorista"
a u ovome vremenu paranoicne histerije oko "terorizma" i propagande vojne mashinerije iz USA (koja usput receno ostvaruje ogroman profit na toj paranoji ) tesko je razluciti izmedju gerilaca i politicke organizacije koja se bori za slobodu svoga naroda ili teroristicke organizacije
Hezbolah je na putu kao PLO, postaju umjereniji, i ponavljam ; ucestvuju u parlamentarnome zivotu Libana kao legalna politicka stranka kojaje dobila glasove na strogo kontroliranim izborima od strane EU i USA
znaci ?
ima sanse za pregovore , jer sve je bolje od rata koji niko ne moze dobiti
Locked