Cijene stanova All about

Ekonomija, biznis, dionice, posao, (ne)zaposlenost...

Moderator: anex

Post Reply
kindlas

#3926 Re: Cijene stanova All about

Post by kindlas »

ado_7 wrote:
kindlas wrote: :lol:
Pa navalio zato sto mi se svidio jedan stan tu ali ne volim zohare pa ne bih da se za*ebem :)
Ali i to sto raja prica po mahali kako ima zohara treba uzeti s rezervom, jer se tako pricalo i za ovu zgradu gdje sam sad a ja u 7 godina nisam nijednog vidio.

Da nije samo rekla kazala....Zivio u ovakvom stanu, ulaz prvi od nagibove buregdzinice, sprat zadnji, stan od 90 i kusur kvadrata (tj isti kao sto ti gledas)....
Ima zohara...provjereno :run: :run: :run:
Nije ti bas drago kad ih vidis, i ima ih puno, nije bas po jedan, dva ponekad....vec se desi kad udjes u kupatilo, njih 10...
:thumbup:
To je vec kvalitetna informacija, ne zelim uopste da vidim nijednog ako vec toliko platim stan, cudi me da se ne moze to rijesiti. Imam poznanika koji je rijesio problem sa zoharima tako sto je zvao nekog lika sa pik oglasa, platio 100KM i zohari nestali. Ali pretpostavljam da je to moguce samo ako ih nema u citavoj zgradi, inace ce se vratiti kad tad.
ado_7

#3927 Re: Cijene stanova All about

Post by ado_7 »

kindlas wrote:
ado_7 wrote:
kindlas wrote: :lol:
Pa navalio zato sto mi se svidio jedan stan tu ali ne volim zohare pa ne bih da se za*ebem :)
Ali i to sto raja prica po mahali kako ima zohara treba uzeti s rezervom, jer se tako pricalo i za ovu zgradu gdje sam sad a ja u 7 godina nisam nijednog vidio.

Da nije samo rekla kazala....Zivio u ovakvom stanu, ulaz prvi od nagibove buregdzinice, sprat zadnji, stan od 90 i kusur kvadrata (tj isti kao sto ti gledas)....
Ima zohara...provjereno :run: :run: :run:
Nije ti bas drago kad ih vidis, i ima ih puno, nije bas po jedan, dva ponekad....vec se desi kad udjes u kupatilo, njih 10...
To je vec kvalitetna informacija, ne zelim uopste da vidim nijednog ako vec toliko platim stan, cudi me da se ne moze to rijesiti. Imam poznanika koji je rijesio problem sa zoharima tako sto je zvao nekog lika sa pik oglasa, platio 100KM i zohari nestali. Ali pretpostavljam da je to moguce samo ako ih nema u citavoj zgradi, inace ce se vratiti kad tad.
Što se tiče smetljarnika, imaš pored ulaza vrata koja izgledaju kao garažna vrata. Stanari imaju ključ, i tu se nalazi nekoliko kontejnera.
Što se tiče žohara, ja nisam tu već dvije godine, ali ne vjerujem da se situacija promijenila, znam da ih je bilo...od žutih malih, do crnih velikih!!!
HAVANA

#3928 Re: Cijene stanova All about

Post by HAVANA »

kindlas wrote:
Tuzla111 wrote:Covjek bi tacno mogao knjigu napisati u "renoviranim" i "adaptiranim" stanovima na "idealnim" lokacijama aka draguljima u SA. Ko kupuje stanove znace o cemu pricam. :lol: :lol: :lol: :lol:
Ma ja zanemarujem to "renoviran" cim vidim da je neko stavio laminat npr. Sto se mene tice, u tom slucaju bolje da ga nije ni "renovirao" zato sto cu ja opet morati to sve dizati da bih stavio parket :)
Ja vise volim da nije renoviran nikako ali da je cijena 20.000 niza pa da ja po svom cejfu radim.
Najbolji stan je los stan.Ono da je katastrofa,da ti se povraca i da te smece kosta par milja,dok srusis i izbacis.E taj najbolji ispadne. :D Al haj nadji da uklopis u cijenu kvalitetno renoviranje. :roll: A ove okrecio on u zuto,zalijepio 3 ploce rigipsa i stavio laminat iz lampera,nek materi prodaju.
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#3929 Re: Cijene stanova All about

Post by _BataZiv_0809 »

Ne igrajte se sa zoharima sta vam je ljudi pa je li vi znate kakva su to gamad i sta sve donose u kucu. :run:

Taj sto je rijesio za 100 km je sretan inace je problem u cijeloj zgradi i parcijalna rjesenja nisu dugorocna.
Tito_i_Partija

#3930 Re: Cijene stanova All about

Post by Tito_i_Partija »

_BataZiv_0809 wrote:Ne igrajte se sa zoharima sta vam je ljudi pa je li vi znate kakva su to gamad i sta sve donose u kucu. :run:

Taj sto je rijesio za 100 km je sretan inace je problem u cijeloj zgradi i parcijalna rjesenja nisu dugorocna.

Bjezi ba, od toga treba bjezat' k'o od kuge. Toga se ne mozes rijesit' ako se cijela zgrada u isto vrijeme toga ne rijesi. Samo je pitanje vremena kad ce se opet pojavit'.
kindlas

#3931 Re: Cijene stanova All about

Post by kindlas »

HAVANA wrote:
kindlas wrote: Ma ja zanemarujem to "renoviran" cim vidim da je neko stavio laminat npr. Sto se mene tice, u tom slucaju bolje da ga nije ni "renovirao" zato sto cu ja opet morati to sve dizati da bih stavio parket :)
Ja vise volim da nije renoviran nikako ali da je cijena 20.000 niza pa da ja po svom cejfu radim.
Najbolji stan je los stan.Ono da je katastrofa,da ti se povraca i da te smece kosta par milja,dok srusis i izbacis.E taj najbolji ispadne. :D Al haj nadji da uklopis u cijenu kvalitetno renoviranje. :roll: A ove okrecio on u zuto,zalijepio 3 ploce rigipsa i stavio laminat iz lampera,nek materi prodaju.
Ja bih isto, daj mi stan u izvornom stanju ali mi skini 15-20k s cijene pa da ja to po svom cejfu bar jedno tri mjeseca deveram :)
_BataZiv_0809 wrote:Ne igrajte se sa zoharima sta vam je ljudi pa je li vi znate kakva su to gamad i sta sve donose u kucu. :run:
Ovaj sto je rijesio za 100KM nije u toj zgradu, nego u drugoj bez smetlarnika. Sa tim smetlarnikom unutar zgrade mislim da nema pomoci :)
kindlas

#3932 Re: Cijene stanova All about

Post by kindlas »

ado_7 wrote: Što se tiče smetljarnika, imaš pored ulaza vrata koja izgledaju kao garažna vrata. Stanari imaju ključ, i tu se nalazi nekoliko kontejnera.
Što se tiče žohara, ja nisam tu već dvije godine, ali ne vjerujem da se situacija promijenila, znam da ih je bilo...od žutih malih, do crnih velikih!!!
Hvala na informacijama. Definitivno krizam tu zgradu jer ima smetlarnik unutra, taman i da nema zohara jedno vrijeme nikad ne znas kad ce se pojaviti.
probook

#3933 Re: Cijene stanova All about

Post by probook »

Pa dobro zar ae taj smetljarnik ne moze izbaciti iz zgrade da se tu smece ne odlaze i da se cijela zgrada rijesi od zohara. Ljudi na mars ce brzo da idu, a mi ne mozemo ocistiti zohare u zgradi :run:
Tuzla111

#3934 Re: Cijene stanova All about

Post by Tuzla111 »

HAVANA wrote:
kindlas wrote:
Tuzla111 wrote:Covjek bi tacno mogao knjigu napisati u "renoviranim" i "adaptiranim" stanovima na "idealnim" lokacijama aka draguljima u SA. Ko kupuje stanove znace o cemu pricam. :lol: :lol: :lol: :lol:
Ma ja zanemarujem to "renoviran" cim vidim da je neko stavio laminat npr. Sto se mene tice, u tom slucaju bolje da ga nije ni "renovirao" zato sto cu ja opet morati to sve dizati da bih stavio parket :)
Najbolji stan je los stan.Ono da je katastrofa,da ti se povraca i da te smece kosta par milja,dok srusis i izbacis.E taj najbolji ispadne. :D Al haj nadji da uklopis u cijenu kvalitetno renoviranje. :roll: A ove okrecio on u zuto, zalijepio 3 ploce rigipsa i stavio laminat iz lampera,nek materi prodaju.
Bio je na Grbavici jedan takav, preko puta Lorisa, stan od rata nije dotaknut, znaci katastrofa, ja drugi bio koji je pogledao stan, kontao dati do 80k ukljucujuci dugovanja toplanama itd, kupac prije mene koji je vidio stan uspio ga kupiti za 55k sve ukupno. jedan stan sto sam pogledao, zena kaze renovirala kupatilo, a plocice 20 godina stare, pod ima pad od 30 stepeni na jednom mjestu brat bratu, drugi stan renoviran, odvodne plasticne cijevi *nije sifon vec one cijevi sto trebaju da budu u zidu) uradjene vani. Isti stan, (renoviran 2013) ima unutrasnju stolariju koja je gotovo sam siguran originalna od prije 50godina.
Tuzla111

#3935 Re: Cijene stanova All about

Post by Tuzla111 »

Nego forumasi gdje vi gledate stanove? Ovo na pik-u agencije sjebase sve. Nema nista da valja a da je cijena pristojna.
O'zone
Globalni moderator

#3936 Re: Cijene stanova All about

Post by O'zone »

Banned user for reason “Kršenje pravila foruma - vrijeđanje”

» kindlas

7 dana
Haris.ba

#3937 Re: Cijene stanova All about

Post by Haris.ba »

Tuzla111 wrote:Nego forumasi gdje vi gledate stanove? Ovo na pik-u agencije sjebase sve. Nema nista da valja a da je cijena pristojna.
Zavisi za šta stanove. Za život je veoma jednostavno. Znaš lokaciju koju hoćeš i malo pik, malo poznanstva, malo odeš kod predstavnika etažnih vlasnika da ti da informacija.

A ako hoćeš za ulaganje za iznajmljivanje moraš imati i malo sreće. Bude dobrih stanova na javnim prodajama na sudu. Mada su to već uhodane šeme, pa je malo teže upasti.

NIsu agencije ništa pokvarile. Tržište je takvo. Većina vlasnika može bez problema godinama prodavati stan. Pa vele, ko naleti naleti. Ko god je htio prodati stan brzo za korektnu cijenu - prodao ga je u roku od mjesec dva.
VladaFBiH

#3938 Re: Cijene stanova All about

Post by VladaFBiH »

probook wrote:Pa dobro zar ae taj smetljarnik ne moze izbaciti iz zgrade da se tu smece ne odlaze i da se cijela zgrada rijesi od zohara. Ljudi na mars ce brzo da idu, a mi ne mozemo ocistiti zohare u zgradi :run:
dosta zgrada je to i uradilo - više se ne koriste smetljarnike baš zbog mrava i žohara...
Tuzla111

#3939 Re: Cijene stanova All about

Post by Tuzla111 »

Haris.ba wrote:
Tuzla111 wrote:Nego forumasi gdje vi gledate stanove? Ovo na pik-u agencije sjebase sve. Nema nista da valja a da je cijena pristojna.
Zavisi za šta stanove. Za život je veoma jednostavno. Znaš lokaciju koju hoćeš i malo pik, malo poznanstva, malo odeš kod predstavnika etažnih vlasnika da ti da informacija.

A ako hoćeš za ulaganje za iznajmljivanje moraš imati i malo sreće. Bude dobrih stanova na javnim prodajama na sudu. Mada su to već uhodane šeme, pa je malo teže upasti.

NIsu agencije ništa pokvarile. Tržište je takvo. Većina vlasnika može bez problema godinama prodavati stan. Pa vele, ko naleti naleti. Ko god je htio prodati stan brzo za korektnu cijenu - prodao ga je u roku od mjesec dva.
Pa trazim investiciju. Da iznajmljujem studentima tokom akademske godine a turistima u medjuvremenu. Znaci novo sa a mogao bi mozda i centar proci. Od 40 do 60 kv.
azurna_obala

#3940 Re: Cijene stanova All about

Post by azurna_obala »

Otvorite temu izdajem/prodajem/kupujem stan, sigurno ima zainteresovanih :mrgreen:

Ako je to dozvoljeno :run:
duminjo

#3941 Re: Cijene stanova All about

Post by duminjo »

Je li neko slucajno gledo cijene livada oko bihaca?
Koliko bi me doso jedan dulum plus prikljucci?
Ja bih negdje pored Ove rjecice, što bliže izvoru, prema naselju Klokot.
Kontam otići i Pogledati zä mjesec dana, pa ako neko imena Nesto fino za preporuciti, bilo bi dobro :mrgreen:

Image

Halalite, nije sarajevo :roll:
moonca

#3942 Re: Cijene stanova All about

Post by moonca »

kindlas wrote:
ado_7 wrote: Što se tiče smetljarnika, imaš pored ulaza vrata koja izgledaju kao garažna vrata. Stanari imaju ključ, i tu se nalazi nekoliko kontejnera.
Hvala na informacijama. Definitivno krizam tu zgradu jer ima smetlarnik unutra, taman i da nema zohara jedno vrijeme nikad ne znas kad ce se pojaviti.
Kod moje prijateljice se pojavili zohari a zgrada nema smetljarnik. :roll:
shheff

#3943 Re: Cijene stanova All about

Post by shheff »

duminjo wrote:Je li neko slucajno gledo cijene livada oko bihaca?
Koliko bi me doso jedan dulum plus prikljucci?
Ja bih negdje pored Ove rjecice, što bliže izvoru, prema naselju Klokot.
Kontam otići i Pogledati zä mjesec dana, pa ako neko imena Nesto fino za preporuciti, bilo bi dobro :mrgreen:

Image

Halalite, nije sarajevo :roll:
Ne bi zelio da lupam napamet i obeshrabrujem te, ali se dosta drzi zemlja na cijeni pored vode
duminjo

#3944 Re: Cijene stanova All about

Post by duminjo »

shheff wrote:
Ne bi zelio da lupam napamet i obeshrabrujem te, ali se dosta drzi zemlja na cijeni pored vode
Vjerujem i ne nadam Se sići. Plus je uz granici sa hrvatskom.
Provjericu slijedeci mjesec
kindlas

#3945 Re: Cijene stanova All about

Post by kindlas »

moonca wrote:
kindlas wrote: :thumbup:
Kod moje prijateljice se pojavili zohari a zgrada nema smetljarnik. :roll:
Jasno je da smetlarnik nije jedini uzrok zohara, ali u zgradama koje imaju smetlarnik ih je puno teze istrijebiti.
milojicabrzi

#3946 Re: Cijene stanova All about

Post by milojicabrzi »

Tuzla111 wrote:Pa trazim investiciju. Da iznajmljujem studentima tokom akademske godine a turistima u medjuvremenu. Znaci novo sa a mogao bi mozda i centar proci. Od 40 do 60 kv.
Heh, nije to u SA baš unosna investicija, znam lika koji ima stan u širem centru, a da se nije iskopao još iz pozitivne nule :D

Neko ostavi neplaćene račune, neko nešto pokvari, pogotovo studenti i njihov način života, tu ćeš imati žurke i derneke a nikad oprano suđe, uglavnom, kirije nisu neke, a održavanje i ponašanje neuređeno, najljepše bi bilo da se može preko agencije iznajmljivati, pa u 12 mjeseci, jedna kirija agenciji, jedna na redovito održavanje a 10 tebi, e to bi imalo smisla.

Uglavnom, od 10 podstanara, njih 8 su sa koca i konopca, a samo 2 relativno normalna, jer uredan, kulturan čovjek sa dobrim primanjima, ima i svoj stan i nije podstanar :run: tako da ko se u to upusti, neka bude spreman na svašta.

Čitao sam priču negdje na net-u od kćerke pok. profesora Nijaza Durakovića mislim, koja je imala problem višemjesečnog, pa skoro višegodišnjeg istjerivanja podstanara... tako da svakom svoje, ja nešto nikad nisam bio za tu opciju.
moonca

#3947 Re: Cijene stanova All about

Post by moonca »

Stanovi skupi a kirije prilicno niske to je Sarajevo.
No, ko je naslijedio nekretninu sa malim ulaganjem opremanja iste se isplati iznajmljivati.
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#3948 Re: Cijene stanova All about

Post by Truba »

milojicabrzi wrote:
Tuzla111 wrote:Pa trazim investiciju. Da iznajmljujem studentima tokom akademske godine a turistima u medjuvremenu. Znaci novo sa a mogao bi mozda i centar proci. Od 40 do 60 kv.
Heh, nije to u SA baš unosna investicija, znam lika koji ima stan u širem centru, a da se nije iskopao još iz pozitivne nule :D

Neko ostavi neplaćene račune, neko nešto pokvari, pogotovo studenti i njihov način života, tu ćeš imati žurke i derneke a nikad oprano suđe, uglavnom, kirije nisu neke, a održavanje i ponašanje neuređeno, najljepše bi bilo da se može preko agencije iznajmljivati, pa u 12 mjeseci, jedna kirija agenciji, jedna na redovito održavanje a 10 tebi, e to bi imalo smisla.

Uglavnom, od 10 podstanara, njih 8 su sa koca i konopca, a samo 2 relativno normalna, jer uredan, kulturan čovjek sa dobrim primanjima, ima i svoj stan i nije podstanar :run: tako da ko se u to upusti, neka bude spreman na svašta.

Čitao sam priču negdje na net-u od kćerke pok. profesora Nijaza Durakovića mislim, koja je imala problem višemjesečnog, pa skoro višegodišnjeg istjerivanja podstanara... tako da svakom svoje, ja nešto nikad nisam bio za tu opciju.
da... samo da potvrdim
bio sam podstanar i dobrim gazdama sam mjesec dana u otkaznom roku otvarao vrata potencijalnim podstanarima

nažalost... studenti koji padaju 1. godinu žurnalistike i žao mi je reći ali propali slučajevi, neoženjeni/nudati u 45. u propalim firmama koje je rat uništio ili gras u kojemu rade kao vozači od 4. sata jutro...ili da ne voizare iz fojnice ili travnika svaki dan

namještaj užas... raspada se sve...
sve staro oronulo...i knjižica lika 1922. godište iza ormara koji nije pomeran od 1992 možda i prije :D
Haris.ba

#3949 Re: Cijene stanova All about

Post by Haris.ba »

Da imam sada love i da nisam rastrzan toliko, samo bih tražio nekretine za Arape. Ništa stanovi za 400 KM mjesečno. Ili stan za turiste na dan, dva.

Jaran od druge ruke (lika koji dovodi Arape) ima 100KM dnevno. Otrpilike je pun 100% tri mjeseca. Hoće li sada preuzeti svo tržište naselja koja se završavaju, a koja nisu mala - vidjećemo.
Tuzla111

#3950 Re: Cijene stanova All about

Post by Tuzla111 »

A koje su to onda nekretnine za arape? Mozda bi se mogao izdati treci sprat kuce koja se ne koristi, van grada. Imam i auto i znam Engleski dobro ako bi bio neko da me ubaci za njima u te biznise.
Sto se tice stanova, moram negdje pare da ulozim a nisam zagrijan da pocinjem sad neki novi biznis. Sve ima svoje, nisu svi stanari dobri, to je svugdje a ne samo u SA, treba birati kome se stan izdaje. Ja znam neke ljude koji su izdavali i nije sad da su imali neka losa iskustva, sve zavisi i gdje se izdaje stan. Oni koji nadju stanove negdje zabacene i neodrzavane za 200KM naravno da ih nece paziti dok onaj ko placa stan 500KM u centru je valjda malo kulturniji. Uz to, samo bi izdavao stan uz sigurnosni depozit.
Post Reply