Biciklom kroz Sarajevo
- kurty
#3926 Re: Biciklom kroz Sarajevo
ja prosao pola Bosne sa kenda police gumama.. I ako Bog da kad opet budem kupovao biciklo ide ili te ili slicne gume... U CCu kad su mi sastavljali biciklo, odmah skinemo one i stavimo police

-
nera18
#3927 Re: Biciklom kroz Sarajevo
e zato sam i prokomentarisala da je gt grubquarterback wrote:ista su i moja iskustva drug, specijalized se jednostavno ljepse i udobnije vozi...cappy_tempo wrote:svaki GT je takav.ja probao gt 1.0 i majke mi bukvalno kao da sam traktor vozio, jos one gume sa kramponima pa zuji po asfaltu, sjednem na specializeda isto kao da sam u limuzinu kakvu sjeohamalalija wrote:Ma agresor to je traktor medju biciklima, jednostavan, nepoderiv, i izdrzljiv a i solidna im je cijena
moja specialized myka letiii
- dadoka84
#3928 Re: Biciklom kroz Sarajevo
Mnogo toga zavisi od prednje suspenzije. GT na najslabijim modelima postavlja "ublazivac udaraca" a ne klasicni amortizer. Hod mu je dosta kratak i gotovo da nema rada. Sa kvalitetnijom vilicom i ugodjaj u voznji je dosta drugaciji. Ja sam sebi stavio velo plush sjediste, a vilica je rock shox j3 koja je low end ali je i sa njom voznja prilicno ugodna. Vozio sam i stock aggresora koji je bio dosta krući ali i brži 
-
quarterback
#3929 Re: Biciklom kroz Sarajevo
Na osnovu cega to zakljucujes ?_Reds_ wrote:GT su ipak vise off road bicikla od Spec-a.
-
Adi_vp
#3930 Re: Biciklom kroz Sarajevo
Pametno, definitivno se ne isplati voziti nesto posebno skup bajk.Ja sam na GT Avalanche-u 3 od prosle god. s tim da sam napravio dosta korekcija i nabacio neke opremice-za sada sam vise nego zadovoljan.Isti sam po pitanju bajka i odlaska na posaoquarterback wrote:Hvala drug, nije to nikakav top bajk (specialized hardrock), ja promjenim svake 3 godine otprilike i uzmem svaki put malo bolji nego prethodni, kako dosta bajk koristim i za odlaske na posao ne ulaze mi se velik novac u neki bijesni full suspension jer bi se lako moglo desiti da ga neko ukrade tako da se drzim jeftinijih bajkova...Adi_vp wrote:Dobar bajkquarterback wrote:od najbrojanih GT
ovo je moj bajk na danasnjoj turi...
http://i50.klix.com/2nqty6e.jpg![]()
Zanima me gdje si kupio kacigu?Kako se krecu cijene ako znas?
Thanks
Kaciga je kupljena van BiH, ali postoji dobra sansa da cu ovih dana uzeti sebi drugu pa bih ti se javio ako si zainteresovan.
Lp !
Posto vidim da se razumijes u ovaj fah daj mi neke solucije vezano za gume s kojima bi se mogle fine ture odraditi, ono za makadama,kamenjara tj.nekih težih puteva u globalu.
Thanks unaprijed
-
quarterback
#3931 Re: Biciklom kroz Sarajevo
Razumijem se pomalo, ja sam uvijek bajkanje smatrao rekreacijom iako mi je odavno postalo puno vise do toga, sedmicno vozim bar 3-4 ture jer volim tu kombinaciju druzenja, sporta i odlaska u prirodu sto bajkanje objedinjava.
Nisam ti ja bas od onih koji ce dati stoju za Švalbe gume tako da trenutno na bajku imam njegove stock specialized sa kojima sam zadovojan.
Na GTu sam imao njegove stock Kenda i bio sam jako zadovoljan i njima. Ipak, radi mog tadasnjeg neiskustva te prepuhivanja gume radi moje ondasnje lose kondicije (uvijek je lakse voziti sa gumom koja je vise napuhana) morao sam zamjeniti zadnju Kendu i uzeti Rubenu jer Kende nije bilo. Te gume - Rubena ne bih preporucio, nakon 2 godine voznje Rubena je bila skroz potrosena a prednja Kenda koja je bila 2 godine starija je bila maltene kao i prvog dana...
Ja dosta vozim po asfaltu ali isto tako i po makadamu radi toga uvijek idem na klasicne MTB gume a ne ove cestovne ili polu cestovne... Ima tu malo i mazohizma jer sam sebi uvijek kazem ako nemas kondicije da vozis mtb bajk sa njegovim tipicnim gumama onda se ni ne trebas baviti ovim - kupi si Poni...
Izvini za kacigu, javise mi da ove kacige koje sam zelio pogledati nece dolaziti uskoro tako da necu mijenjati ipak.
Puno pozdrava i sretno drug !
ps
ako mozes nemoj puno stediti na kacigi, ja umalo nisam poginuo prosle godine kod jednog pada...
Nisam ti ja bas od onih koji ce dati stoju za Švalbe gume tako da trenutno na bajku imam njegove stock specialized sa kojima sam zadovojan.
Na GTu sam imao njegove stock Kenda i bio sam jako zadovoljan i njima. Ipak, radi mog tadasnjeg neiskustva te prepuhivanja gume radi moje ondasnje lose kondicije (uvijek je lakse voziti sa gumom koja je vise napuhana) morao sam zamjeniti zadnju Kendu i uzeti Rubenu jer Kende nije bilo. Te gume - Rubena ne bih preporucio, nakon 2 godine voznje Rubena je bila skroz potrosena a prednja Kenda koja je bila 2 godine starija je bila maltene kao i prvog dana...
Ja dosta vozim po asfaltu ali isto tako i po makadamu radi toga uvijek idem na klasicne MTB gume a ne ove cestovne ili polu cestovne... Ima tu malo i mazohizma jer sam sebi uvijek kazem ako nemas kondicije da vozis mtb bajk sa njegovim tipicnim gumama onda se ni ne trebas baviti ovim - kupi si Poni...
Izvini za kacigu, javise mi da ove kacige koje sam zelio pogledati nece dolaziti uskoro tako da necu mijenjati ipak.
Puno pozdrava i sretno drug !
ps
ako mozes nemoj puno stediti na kacigi, ja umalo nisam poginuo prosle godine kod jednog pada...
- Better Man
#3932 Re: Biciklom kroz Sarajevo
Razumijem zvonce da možeš nekog upozoriti (mada ga ja nikad ne bih stavio na mount bike), ali nogara mu kvari izgled! Kad sam prošle godine uzimao novi bike rekao sam sebi da na njega ni pod razno neću staviti nogaru kao na prošlom.Adi_vp wrote:Dobar bajkquarterback wrote:od najbrojanih GT
Thanks
-
quarterback
#3933 Re: Biciklom kroz Sarajevo
Idem biciklom na dva posla i nije mi prakticno da vozim bez nogare, svjetla i zvonceta.
Zimi stavljam korpu sa bisagama te blatobrane. Ruzno izgleda ali jos ruznije izgleda kada dodjem na posao po snijegu a blata do pola ledja...
Ljepota je jedno medjutim meni treba prakticnost vise od ljepote.
Zimi stavljam korpu sa bisagama te blatobrane. Ruzno izgleda ali jos ruznije izgleda kada dodjem na posao po snijegu a blata do pola ledja...
-
maximilijana
#3934 Re: Biciklom kroz Sarajevo
quarterback wrote:od najbrojanih GT
http://i50.klix.com/2nqty6e.jpg
-
Adi_vp
#3935 Re: Biciklom kroz Sarajevo
Nemaj frke za kacigu, hvala u svakom slučaju!
Nisam ni ja za te varijante Schwalbe klinci palci...
Mislim da cu s ovih cestovnih Kendinih flame preci na ove polucestovne Kenda police sto Kurty rece..
Ja sam vise za tu varijantu nego za klasicne MTB, sta cu volim brzinu priznajem
.
Dobro si, ne treba stediti na opremi koja zivot znaci
Otici cu u nekoliko radnji pa skontati nesto ok.
Pozzz
Nisam ni ja za te varijante Schwalbe klinci palci...
Mislim da cu s ovih cestovnih Kendinih flame preci na ove polucestovne Kenda police sto Kurty rece..
Ja sam vise za tu varijantu nego za klasicne MTB, sta cu volim brzinu priznajem
Dobro si, ne treba stediti na opremi koja zivot znaci
Pozzz
- Better Man
#3936 Re: Biciklom kroz Sarajevo
Ok! Blatobrane je uvijek dobro staviti da se zaštitiš od blata, jer se lako namonitraju, a isto tako skinu! Obzirom da ga koristiš i za posao, onda je uredu što si stavio te stvari na njega!quarterback wrote:Idem biciklom na dva posla i nije mi prakticno da vozim bez nogare, svjetla i zvonceta.
- _Reds_
#3937 Re: Biciklom kroz Sarajevo
Probao sam oba tipa bicikala voziti na makadamu, i moj subjektini dojam je da je GT dosta bolje lezao po makadamu, mada je to mozda i do guma bilo. Ono kao kad imas jace auto, pa si na kretanju nekako jaci, kazem opet mozda je sve samo moj subjektivni dojam. Stock gume su bile na oba.quarterback wrote:Na osnovu cega to zakljucujes ?_Reds_ wrote:GT su ipak vise off road bicikla od Spec-a.
Last edited by _Reds_ on 07/05/2012 23:55, edited 1 time in total.
- dadoka84
#3938 Re: Biciklom kroz Sarajevo
Tu i gume igraju veliku ulogu. Ja imam set hutcinson iguana xc guma i mogu reci da je drzanje odlicno na losim podlogama. Veoma sam stabilan i pri vecim brzinama. Drugi set su slick gume i one su odlicne po finoj podlozi, extra brze i sve ali veoma nestabilne. Naginjanje i malo pijeska su vesela kombinacija
S rubenom nemam bas fino iskustvo. Neki dan mi je eksplodirala na bajku. Pocijepala se po sredini... presla je oko 80km. A imala je i bubreg.
- hamalalija
#3939 Re: Biciklom kroz Sarajevo
Da i onda spustis biciklo, ogrebes rucke, naslonis ga (na zid ili nestad rugo) on sklizne pa se ogrebe i farba i rucke i sic itd itd jebes izgled funkcija je bitna, ali eto ima nas svakakvihBetter Man wrote:Razumijem zvonce da možeš nekog upozoriti (mada ga ja nikad ne bih stavio na mount bike), ali nogara mu kvari izgled! Kad sam prošle godine uzimao novi bike rekao sam sebi da na njega ni pod razno neću staviti nogaru kao na prošlom.Adi_vp wrote:Dobar bajkquarterback wrote:od najbrojanih GT
Thanks
- dadoka84
#3940 Re: Biciklom kroz Sarajevo
Najbolje su one kineske nogare, pola kile u njoj 
- cappy_tempo
#3941 Re: Biciklom kroz Sarajevo
mah to su modni detalji ako se izgrebe bajk
.
http://www.klix.ba/sport/u-sarajevu-otv ... /120507186
aa specialized,a ne gt
lafo provociranje
aa specialized,a ne gt
- hamalalija
#3942 Re: Biciklom kroz Sarajevo
Jos ga ne operes godinama pa je ono pravi extremeofroad shou foucappy_tempo wrote:mah to su modni detalji ako se izgrebe bajk.
aa specialized,a ne gtlafo provociranje
Ja ga naslonio na jaranov bajk i onda se oba skotrljase u hendek odose rucke, farba, itd itd
Helem dodje me nogara jefitine od popravke
I da uzmem onu od po klie, kinesku, sad mogu sjediti na bicu sa spustenom nogaron i nece se skriviti
- cappy_tempo
#3943 Re: Biciklom kroz Sarajevo
mah ja svoj naslonih kad ode boja malo nazad ali sad je sa jebackom dekoracijom i mogu ga prepoznati za nedaj Boze 
- Better Man
#3944 Re: Biciklom kroz Sarajevo
Sve je do načina kako ga nasloniš. Onaj ko zna kako nasloniti biciklo ili spustiti, taj ga nikad nece ogrebati izuzev u nekoj ekstremnoj vožnji ili gore padu s bicikla.hamalalija wrote:
Da i onda spustis biciklo, ogrebes rucke, naslonis ga (na zid ili nestad rugo) on sklizne pa se ogrebe i farba i rucke i sic itd itd jebes izgled funkcija je bitna, ali eto ima nas svakakvih
- kokuz_sa
#3945 Re: Biciklom kroz Sarajevo
ma ne znate vi uzivat u onom osjecaju kad sidjes s bicikla i samo ga izvrnes dole na makadam tj pustis da padne..nit gledas hocel se izgrebat nit hocel sta se iskriviti
ovako vas zamisljam cim sidjete s bajka odmah iz torbe vadite vlazne maramice da obrisete pljavstinu s njega ili

ovako vas zamisljam cim sidjete s bajka odmah iz torbe vadite vlazne maramice da obrisete pljavstinu s njega ili

- bordo gandalf
- Grijem se na: Gree Hansol 12
#3946 Re: Biciklom kroz Sarajevo
kokuz_sa wrote:ma ne znate vi uzivat u onom osjecaju kad sidjes s bicikla i samo ga izvrnes dole na makadam tj pustis da padne..nit gledas hocel se izgrebat nit hocel sta se iskriviti
- dadoka84
#3947 Re: Biciklom kroz Sarajevo
Ja bajk spustim na pedalu i rucku. Tako se nece ostetiti a gripovi se svakako mijenjaju. I meni ga je merak vidjeti izvrnutog i prasnjavog u makadamu dok ja pucam po bananama 
-
quarterback
#3948 Re: Biciklom kroz Sarajevo
takvu sam jednu skinuo sa mog proslog GTadadoka84 wrote:Najbolje su one kineske nogare, pola kile u njoj
- dadoka84
#3949 Re: Biciklom kroz Sarajevo
Dosta mi što sebe vučem. Samo mi jos ona fali.
- future millionaire
#3950 Re: Biciklom kroz Sarajevo
Neznam da li je dozvoljeno, ali me interesuje misljenje forumasa o ovom biciklu:
http://www.pik.ba/artikal/3247577/bicikl-polar-mirage/
isplati li se to kupiti ili ne, posto mi je budzet ogranicen na 300KM, imamo opciju ovog bicikla ili neki polovan UNIS
Hvala
http://www.pik.ba/artikal/3247577/bicikl-polar-mirage/
isplati li se to kupiti ili ne, posto mi je budzet ogranicen na 300KM, imamo opciju ovog bicikla ili neki polovan UNIS
Hvala