AS Roma

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
Romanista 101%

#3926 Re: AS Roma

Post by Romanista 101% »

Bundesliga je jedna od najdosadnijih liga u Evropi, jebes ligu gdje se prvak zna nakon treceg kola, interesantnija je portugalska ili holandska nego "Bayernliga" a sto se tice skandala nisu ni oni tako cisti, evo prije par dana je bila razzija u njemackom savezu u vezi podmicivanja za dobijanje SP 2006, moguce da ce i Kaiser Franz istim putem kao i Uli Hoeness.
MOSALJOZE

#3927 Re: AS Roma

Post by MOSALJOZE »

Jel moze neko izvuci podatak o broju golova u proteklih 10 sezona npr.Trazio sam,ali nisam uspio naci.
mO k3

#3928 Re: AS Roma

Post by mO k3 »

Romanista 101% wrote:Bundesliga je jedna od najdosadnijih liga u Evropi, jebes ligu gdje se prvak zna nakon treceg kola, interesantnija je portugalska ili holandska nego "Bayernliga" a sto se tice skandala nisu ni oni tako cisti, evo prije par dana je bila razzija u njemackom savezu u vezi podmicivanja za dobijanje SP 2006, moguce da ce i Kaiser Franz istim putem kao i Uli Hoeness.
u pravu si ... bundesliga je isto za povracati
jeza u ledja

#3929 Re: AS Roma

Post by jeza u ledja »

MOSALJOZE wrote:Jel moze neko izvuci podatak o broju golova u proteklih 10 sezona npr.Trazio sam,ali nisam uspio naci.
U kojoj ligi?

Ima tu pa vrti:
http://www.calcio.com/statistiche/ita-serie-a/1/
Ajatolah_

#3930 Re: AS Roma

Post by Ajatolah_ »

jeza u ledja wrote: Bundesliga je zakon. Igra se brze, otvorenije, stvara se vise sansi. Ali problem je postojanje Bayerna, isto ko sto su u Spaniji problem Barcelona i Real. U Engleskoj se isto igra po meni brze, stvara se vise sansi, a i ima vise kandidata za titule. Ono sto mene nervira u Engleskoj je kolicina novca koja tamo ide i sto se namecu kao najbolja liga zbog novca. Takodje me nervira sto sto ne postoji nikakav navijacki zar, a kako ce i postojat kad su karte mnogo skuplje nego u ostatku Evrope. U Italiji mozemo mi pricati o tom navijackom zaru, ali je zalosno gledat poluprazne stadione, osim Juventusa koji kad gledas mislis da si negdje drugo u Evropi.
...
Ali opet se ne moze poredit s Njemackom, zao mi je. :D Tamo imas sve, i dobar fudbal, i golove, i pune stadione, i navijace.
Meni je veći problem to što je Bundesliga totalno nekonkurentna nego svi ti drugi problemi koje si nabrojao za ostale lige. Najatraktivnije utakmice su okršaji konkurenata za titulu, a upravo takve utakmice u Njemačkoj haman i ne postoje. Mada ono, volim ja pogledati Bundesligu, pogotovo borba za opstanak mi zna biti jako zanimljiva, al' je ovo fakat nedostatak.
A što se tiče navijačkog žara, daleko od toga da ga u Engleskoj nema, samo se drugačije očituje. Kod Engleza su to uglavnom spontanije reakcije publike, dok su u Njemačkoj i Italiji to zastave, koreografije, sinhronizovane pjesmice i slično što su meni iskreno obične gluposti. :oops:
Italija je OK ali na mene njihova infrastruktura (i kao direktna posljedica slaba posjeta) deprimirajuće djeluje, jedino se mogu natjerati da Romu pogledam zbog naših, i haj' eto Juve ako je nešto baš zanimljivo. Čini mi se da je njih strašno zeznula organizacija SP-a 1990. po pitanju infrastrukture, koliko god to kontradiktorno zvučalo.
jeza u ledja

#3931 Re: AS Roma

Post by jeza u ledja »

Ma na kraju ispadne Engleska najzinimljivija, a to me najvise nervira. :-x
Mohamad Sissoko

#3932 Re: AS Roma

Post by Mohamad Sissoko »

Korisničkoime wrote:
Mohamad Sissoko wrote:
jeza u ledja wrote:Dobro, izvini sto sam ja zloupotrebio tvoje slabo poznavanje bosanskog jezika, pa napisao da je netacno nesto sto si nespretno sklopio kao argument.
Hoce to tako, kad se izvlaci iz konteksta da bi se ispalo pametnim a profula se sva bit pa zajebe pa dobijes dalje razvodnjavanje price.
Prijatelju ne znam da li se pravis lud ili si tvrdoglav ili ne vladas ni jezikom ni matematikom @jeza je u pravu, malo zastani odahni pa ces skontat sta pokusava reci.
Ok, bila je najbolja po ukupnom broju golova. Pogresno sam se izrazio,poenta je ista ostala a jezu dodjelite nagradu.
Point.

#3933 Re: AS Roma

Post by Point. »

Ajatolah_ wrote:
jeza u ledja wrote: Bundesliga je zakon. Igra se brze, otvorenije, stvara se vise sansi. Ali problem je postojanje Bayerna, isto ko sto su u Spaniji problem Barcelona i Real. U Engleskoj se isto igra po meni brze, stvara se vise sansi, a i ima vise kandidata za titule. Ono sto mene nervira u Engleskoj je kolicina novca koja tamo ide i sto se namecu kao najbolja liga zbog novca. Takodje me nervira sto sto ne postoji nikakav navijacki zar, a kako ce i postojat kad su karte mnogo skuplje nego u ostatku Evrope. U Italiji mozemo mi pricati o tom navijackom zaru, ali je zalosno gledat poluprazne stadione, osim Juventusa koji kad gledas mislis da si negdje drugo u Evropi.
...
Ali opet se ne moze poredit s Njemackom, zao mi je. :D Tamo imas sve, i dobar fudbal, i golove, i pune stadione, i navijace.
Meni je veći problem to što je Bundesliga totalno nekonkurentna nego svi ti drugi problemi koje si nabrojao za ostale lige. Najatraktivnije utakmice su okršaji konkurenata za titulu, a upravo takve utakmice u Njemačkoj haman i ne postoje. Mada ono, volim ja pogledati Bundesligu, pogotovo borba za opstanak mi zna biti jako zanimljiva, al' je ovo fakat nedostatak.
A što se tiče navijačkog žara, daleko od toga da ga u Engleskoj nema, samo se drugačije očituje. Kod Engleza su to uglavnom spontanije reakcije publike, dok su u Njemačkoj i Italiji to zastave, koreografije, sinhronizovane pjesmice i slično što su meni iskreno obične gluposti. :oops:
Italija je OK ali na mene njihova infrastruktura (i kao direktna posljedica slaba posjeta) deprimirajuće djeluje, jedino se mogu natjerati da Romu pogledam zbog naših, i haj' eto Juve ako je nešto baš zanimljivo. Čini mi se da je njih strašno zeznula organizacija SP-a 1990. po pitanju infrastrukture, koliko god to kontradiktorno zvučalo.
Uklonis sve ovo gore podebljano i dobijes kospe.
Romanista 101%

#3934 Re: AS Roma

Post by Romanista 101% »

EP 2016 Italija je izgubila za jedan jedini glas, ne moze me niko ubijediti da Platini nije umjesao svoje prljave prste i pomogao svojoj zemlji da u kratkom periodu dobije 2 velika prvenstva. Da je Italija dobila EP svi stadioni bi bili renovirani ili novi izgradjeni. Ali Uefa-Mafia to nije dozvolila.
argyle

#3935 Re: AS Roma

Post by argyle »

KvaziExpert wrote:I Bekenbauer je, cini mi se, prije par godina rekao da Italiji pod hitno treba veliko takmicenje, da investira u infrastrukturu.
Maslo smo offtopic, ali daj srece da se to desi sto prije. Vecina trenutnih stadiona je pod vlasnistvom grada/opcine i zbog politike, manjka novca nije se moglo investirati mnogo, ali konacno su se probudili i svi su saglasni da buduci stadioni moraju biti pod vlasnistvom klubova. Projekti postoje, neki su vec pokrenuli procedure za razne dozvole, ali kao i u drugim slucajevima Talijani to uvijek maksimalno zakomplikuju (kao i u slucaju EXPO-a). Jedino su do sada Juventus i Udinese uradile konkretne stvari, ali iza njih stoje porodice Agnelli i Pozzo koje su uvijek imale jasan cilj.

Juventus (novi na istom mjestu gdje je bio Stadio delle Alpi, 41.000 mjesta)
Image

Udinese ( radovi u toku, restyling Friulija, 18.000 mjesta)
Image

a sta nas ceka sutra...

Milan (novi, 48.000 mjesta)
Image

Roma (novi, Roma Stadium, 52.000 mjesta)
Image

Lazio (novi, Stadio delle Aquile, 56.000 mjesta)
Image

Inter (restyling San Sira/Meazza, 56.000 mjesta)
Image

Napoli (restyling San Paola, 41.000 mjesta)
Image

Fiorentina (novi, 40.000 mjesta)
Image

Empoli (Enegan Stadium, restyling Castellanija, 17.500 mjesta)
Image

Palermo (novi, 35.000 mjesta)
Image

Atalanta (mali restyling Stadiona Atleti Azzurri, radovi u toku, 25.000 mjesta)
Image
SSemir

#3936 Re: AS Roma

Post by SSemir »

slicni smo italijanima. i mi imamo crteze za sve nase stadione :D
jeza u ledja

#3937 Re: AS Roma

Post by jeza u ledja »

htjedoh isto reci :lol:
AmiĐa_Idriz

#3938 Re: AS Roma

Post by AmiĐa_Idriz »

Ja ne znam koji je fazon oko tih stadiona...znam da se De Laurentiis vazda žali kako je stadion Napolija smeće, i kako je on spreman uložiti u stadion, ali kao gradske vlasti to ne dozvoljavaju...komplikovana tema, stvarno.
Romanista 101%

#3939 Re: AS Roma

Post by Romanista 101% »

sve su ovo lijepi crtezi ali problem je njihova birokratija koja je teska i spora skoro kao i nasa, znaci cak ni pare ne pomazu traze 100 nebitnih dokumenata i sve puno sporo ide i mnogi na kraju dignu ruke od svega jer ne zele da gube vrijeme na nesto sto moze da se zavrsi u kratkom roku
jeza u ledja

#3940 Re: AS Roma

Post by jeza u ledja »

mogu mislit na sta lici obavljanje bilo kakvog posla ili javnih radova u napulju
Logovan

#3941 Re: AS Roma

Post by Logovan »

SSemir wrote:slicni smo italijanima. i mi imamo crteze za sve nase stadione :D
Hahahah :lol: :lol: E što se ismijah. :D
F&N
Location: Od Ciglana do Podhrastova, Breke i Mejtasa including Jezero...

#3942 Re: AS Roma

Post by F&N »

neko stream
House

#3943 Re: AS Roma

Post by House »

edin izborio penal! :izet:
nema me tamo

#3944 Re: AS Roma

Post by nema me tamo »

majstoreee
House

#3945 Re: AS Roma

Post by House »

I POGODIO :izet: :izet: :izet: :izet: :izet: :izet: :izet: :izet: :izet: :kiss:
Bosanski_kralj

#3946 Re: AS Roma

Post by Bosanski_kralj »

:bih: :bih: :bih:

Sreća da pogodi, ne bi se moglo od mišOva živjeti da je promašio.
insaneinthebrain

#3947 Re: AS Roma

Post by insaneinthebrain »

moke i lesko na agregatima :lol:
Astrix

#3948 Re: AS Roma

Post by Astrix »

Al' izgleda vani bilo...
MOSALJOZE

#3949 Re: AS Roma

Post by MOSALJOZE »

:zaraza: :zaraza: