Sa-x liga, komentari

Rukomet, tenis, odbojka, atletika, vaterpolo,...

Moderators: _BataZiv_0809, Charuga, Tomahawk11

Post Reply
Admir_1984
Location: Slabo poznajem Szenttamas, ali stignem do tvoje kuće

#3926 Re: Sa-x liga, komentari

Post by Admir_1984 »

Jebga ja stvarno nisam znao za to pravilo, ipak sam novi ovde. Samo sam vidio da mi fali rez na borusija-hofenhajm i posto je ta utakmica pocela, stavio sam monaca. Evo posto sam nenamjerno stavio 1-1 monaco, isto kao moj protivnik molim da mi se brishe taj par, tj da se ne pika, da ne editujem opet.

Oduzimajte bodove, radite sta hocete al znam da svijesno nisam nishta zlobno uradio
abondanzieri

#3927 Re: Sa-x liga, komentari

Post by abondanzieri »

Admir_1984 wrote:Jebga ja stvarno nisam znao za to pravilo, ipak sam novi ovde. Samo sam vidio da mi fali rez na borusija-hofenhajm i posto je ta utakmica pocela, stavio sam monaca. Evo posto sam nenamjerno stavio 1-1 monaco, isto kao moj protivnik molim da mi se brishe taj par, tj da se ne pika, da ne editujem opet.

Oduzimajte bodove, radite sta hocete al znam da svijesno nisam nishta zlobno uradio
Ja mislim da ne bi smjelo biti govora o bilo kakvom kaznjavanju,jer je ocigledno da nisi imao nikakvu losu namjeru :)
Lakat Jebić

#3928 Re: Sa-x liga, komentari

Post by Lakat Jebić »

u slucaju da si zaboravio stavit rezultat, isto se i meni desilo prije dva kola, pises novi post i samo napomenes u cem je stvar...
cyprus

#3929 Re: Sa-x liga, komentari

Post by cyprus »

vjecnobordo wrote:Neću da se preseravam, ali i postojanje ovog UO je čista glupost. Ali ako funkcioniš, nije problem, samo je glupo, jer bi u većini slučajeva rezultat nekog glasnaja bio realniji glasanjem svih članova lige, al hajde.
Vidiš da jedva safatam i ovih 5 da daju glas, taman trebam čekat 24-icu :-) :-) :-)
cyprus

#3930 Re: Sa-x liga, komentari

Post by cyprus »

shaqqa wrote:P.s. Oduzmite kipru bodove zbog ovog propusta :-)
Po kom osnovu? :D
cyprus

#3931 Re: Sa-x liga, komentari

Post by cyprus »

Admir_1984 wrote:Jebga ja stvarno nisam znao za to pravilo, ipak sam novi ovde. Samo sam vidio da mi fali rez na borusija-hofenhajm i posto je ta utakmica pocela, stavio sam monaca. Evo posto sam nenamjerno stavio 1-1 monaco, isto kao moj protivnik molim da mi se brishe taj par, tj da se ne pika, da ne editujem opet.

Jasno nam je svima da nisi, ali nehotice si učinio kobnu pogrešku. Pravilnik je po tom pitanju jasan i bez rupa. Sad šta će s tobom uradit oni koji vode cvajtu, ostavljam njima, ja imam dovoljno belaja i u prvoj ligi :roll:
Topla voda

#3932 Re: Sa-x liga, komentari

Post by Topla voda »

e nek ste mu vratili bodove,drago mi je da je razum prevladao :)

znaci nema postavljanja za drugog,osim ako je banirani i gotova prica.
jel to to.

a ovo editovanje,ne znam sta bi reko,dogovorili smo to davno...ne znam mozemo li papeta zamolit da izvuce prvobitni post i da i sa tim zavrsimo
elSaik

#3933 Re: Sa-x liga, komentari

Post by elSaik »

Ja ću se složiti sa cpyrusom, u vezi ovog neka odlučuju ljudi iz cvajte kako će i šta će. :run:
S tim da ovaj slučaj ne smije biti presedan, tj. kako god da se sad odluči bez uticaja je na neka eventualna buduća rješavanja sličnih ili istih problema. :skoljka:
elSaik

#3934 Re: Sa-x liga, komentari

Post by elSaik »

Zaista poprilično slaba utakmica. Očekivalo se više i od jednih i od drugih. Vidjet ćemo, možda se u nastavku šta i promijeni.
--------------
elSaik 6/11 - campa_xxx 5/10 0:0

Udinese - Lecce 2:0
Monaco - Saint Etienne 1:0
Siena - Genoa 0:1
Auxerre - Toulouse 1:1
Atletico Madrid - Barcelona 2

Udinese - Lecce 1:0
Aston Villa - Stoke 2:0
Siena - Genoa 1:1
Karlsruhe - Stuttgart 0:2
Numacia - Deportivo La Coruna 0:1
Lakat Jebić

#3935 Re: Sa-x liga, komentari

Post by Lakat Jebić »

međede, pogodil se sta :skoljka:
srpanj

#3936 Re: Sa-x liga, komentari

Post by srpanj »

Topla voda wrote: a ovo editovanje,ne znam sta bi reko,dogovorili smo to davno...ne znam mozemo li papeta zamolit da izvuce prvobitni post i da i sa tim zavrsimo
po meni...problema, nema nigdje...ja nisam pape ;-) ali po mojoj evidenciji, on nije mijenjao niti jednu prognozu, vec je samo na onih 11 parova(samo!)dodao 12-ti (iz razloga...koji je vec naveo)
ja sam ovo rekao iz ugla statisticara...znam da postoje pravila ali isto tako se zna da je pocinilac novopeceni clan lige, tako da nije mogao znati, bas kao sto i njegov protivnik ne zna...da admir ima pravo na tri istovjetne prognoze...tako da je (admirov)susret: monaco-st.etienne u potpunosti ok(to bi trebalo da se zove odbrana, cini mi se ;-) )

ipak, glavnu i zavrsnu rijec(presudu :skoljka: ) ja bih dao dvjema osobama: zwanziger kao "osteceni" i shaqqa kao "najvisa" distanca zvajte
:sax:
-danTe-

#3937 Re: Sa-x liga, komentari

Post by -danTe- »

Lakat Jebić wrote:međede, pogodil se sta :skoljka:
mrs :mrgreen:
Lakat Jebić

#3938 Re: Sa-x liga, komentari

Post by Lakat Jebić »

and1medjed wrote:
nista jarane, isti sam :D
Zwanziger

#3939 Re: Sa-x liga, komentari

Post by Zwanziger »

srpanj wrote:
Topla voda wrote: a ovo editovanje,ne znam sta bi reko,dogovorili smo to davno...ne znam mozemo li papeta zamolit da izvuce prvobitni post i da i sa tim zavrsimo
po meni...problema, nema nigdje...ja nisam pape ;-) ali po mojoj evidenciji, on nije mijenjao niti jednu prognozu, vec je samo na onih 11 parova(samo!)dodao 12-ti (iz razloga...koji je vec naveo)
ja sam ovo rekao iz ugla statisticara...znam da postoje pravila ali isto tako se zna da je pocinilac novopeceni clan lige, tako da nije mogao znati, bas kao sto i njegov protivnik ne zna...da admir ima pravo na tri istovjetne prognoze...tako da je (admirov)susret: monaco-st.etienne u potpunosti ok(to bi trebalo da se zove odbrana, cini mi se ;-) )

ipak, glavnu i zavrsnu rijec(presudu :skoljka: ) ja bih dao dvjema osobama: zwanziger kao "osteceni" i shaqqa kao "najvisa" distanca zvajte
:sax:
Posto vidim da se ceka da mu ja "presudim" kao "osteceni", evo i moj komentar:

Pravilnik je jasan i ovdje je doslo do krsenja pravilnika i tu ne bi trebalo biti nikakvih dilema. Argumenti da je takmicar novi clan i da ne poznaje pravilnik nisu niti smiju biti valjani argumenti. Zato drugi clanovi poznaju pravilnik i sankcionisu clana shodno pravilniku. U ovom slucaju su clanovi UO na vrijeme uocili krsenje pravilnika i javnosti to i prezentirali. U ovom slucaju su ispunjeni svi uslovi za sankcionisanje. S obzirom da se clanovi UO ne zele izjasniti po ovom pitanju, prepustajuci tu odluku meni, ja predlazem da se Admir ne sankcionise. Ne zato sto je novi clan i ne poznaje pravilnik i ne zato sto neki tvrde da nije imao lose namjere( to ne moze niko znati osim samog prekrsioca), vec zbog toga sto bi oduzimanje bodova umanjilo draz natjecanja kod spomenutog Admira i mozda dovelo u pitanje ostanak u ligi. Znaci, moja odluka je donesena iskljucivo na osnovu dobre volje i ne smije se u buducnosti pozivati na ovaj slucaj, ukoliko bude slicnih krsenja pravilnika.

A sto se tice ovog pravila da se mogu odigrati 3 ista rezultata kao kod protivnika, to je cista glupost za mene. Prije nego postavim rezultate, provjerim da se mozda koji rezultat ne poklapa. Smatram da onaj koji je prvi postavio rezlutate ima prednost i da se protivnik mora prema njemu prilagođavati. Jer sa ta 3 para ti ih automatski izbacujes iz igre, i protivniku ostaje jos 7 parova. Za mene to nije uredu. Tvrditi da je to odbrana je nelogicno, jer gdje je onda odbrana onom prvom koji je postavio rezultate. Znaci prednost ima ovaj sto kasnije postavi rezultate, sto se ne bi smjelo desiti. Sto se mene tice nece se nikad desiti da postavim isti rezultat kao i protivnik.
-danTe-

#3940 Re: Sa-x liga, komentari

Post by -danTe- »

Lakat Jebić wrote:
and1medjed wrote:
nista jarane, isti sam :D
ma znam...evo pratim... :mrgreen:
elSaik

#3941 Re: Sa-x liga, komentari

Post by elSaik »

elSaik wrote:Zaista poprilično slaba utakmica. Očekivalo se više i od jednih i od drugih. Vidjet ćemo, možda se u nastavku šta i promijeni.
--------------
elSaik 6/11 - campa_xxx 5/10 0:0
Kao što sam i najavio, u nastavku mnogo zanimljivije...

elSaik 10/11 - campa_xxx 8/10 2:0
----

@srpanj - ako si ti svjedok da nije mijenjao prognoze onda mislim da nema potrebe da se oduzimaju bodovi.
elSaik

#3942 Re: Sa-x liga, komentari

Post by elSaik »

Zwanziger wrote: A sto se tice ovog pravila da se mogu odigrati 3 ista rezultata kao kod protivnika, to je cista glupost za mene. Prije nego postavim rezultate, provjerim da se mozda koji rezultat ne poklapa. Smatram da onaj koji je prvi postavio rezlutate ima prednost i da se protivnik mora prema njemu prilagođavati. Jer sa ta 3 para ti ih automatski izbacujes iz igre, i protivniku ostaje jos 7 parova. Za mene to nije uredu. Tvrditi da je to odbrana je nelogicno, jer gdje je onda odbrana onom prvom koji je postavio rezultate. Znaci prednost ima ovaj sto kasnije postavi rezultate, sto se ne bi smjelo desiti. Sto se mene tice nece se nikad desiti da postavim isti rezultat kao i protivnik.
Pa obojici ostaje po 7 parova... ne kontam kako neko može imati prednost. :-) Pogotovo kako prednost ima onaj koji drugi postavlja.
elSaik

#3943 Re: Sa-x liga, komentari

Post by elSaik »

elSaik wrote: Kao što sam i najavio, u nastavku mnogo zanimljivije...

elSaik 10/11 - campa_xxx 8/10 2:0
----

Isto Villa - Stoke... :shock:

elSaik 10/11 - campa_xxx 10/10 2:2
----

Valjda će me Barsa izvući iz govana... :-)
cyprus

#3944 Re: Sa-x liga, komentari

Post by cyprus »

Vezano za ovo pravilo o oduzimanju 4 boda, htio sam to sugerirat dok smo glasali za amandmane i izmjene pravilnika, al zaboravih. Mislim da je 4 boda previše za oduzimanje u ovom slučaju, jer se uglavnom radi o slučajnim greškama. Ali o tom potom, zasad je vako.
abondanzieri

#3945 Re: Sa-x liga, komentari

Post by abondanzieri »

Emir TM-covjek sa na najspektakularniji nacin pogodjenim bonusom :thumbup: :D
cyprus

#3946 Re: Sa-x liga, komentari

Post by cyprus »

cyprus - Enrico 2:0

Napokon pobjeda. Igra nije bila spektakulkarna, ali važno je da je ovo prva pobjeda ove sezone i da je odbrana za promjenu ovaj put djelovala sigurno. Sada imam zacrtan cilj da do polusezone budem van zone ispadanja. Ako to ostvarim, vidjećemo za dalje...

Napomena @abondanzieriju: da bi učesnike Kupa poštedio pogađanja sumnjivih sovjetskih liga, predlažem mu da što skorije postavi parove za 1. kolo Kupa, koje se igra sad u srijedu (možda i u utorak, ako ima parova).
van Basten

#3947 Re: Sa-x liga, komentari

Post by van Basten »

još jedan poraz u tvrdoj utakmici gdje sam čak 6 puta pogađao okvir gola. No eto, protivnik je iskoristio bonus poklon i to mu je bilo dovoljno. Čestitke protivniku. Valjda i ja dočekam ovakve bonuse kad budem domaćin :-)
elSaik

#3948 Re: Sa-x liga, komentari

Post by elSaik »

Čisto poređenja radi... :shock:

elSaik - campa_xxx 2:2 (1:0)
1:0 - Auxerre - oko 21:45h
2:0 - Udinese - oko 16:45h
2:1 - Deportivo - oko 18:45h
2:2 - Stuttgart - oko 19:00h

Aston Villa - Stoke 2:2 (1:0)
1:0 - Petrow 45'
2:0 - Carew 79'
2:1 - Shawcross 87'
2:2 - Whelan 90'

:run: :dance:

campa_xxx - nikada ti halalit' neću... :skoljka:
Admir_1984
Location: Slabo poznajem Szenttamas, ali stignem do tvoje kuće

#3949 Re: Sa-x liga, komentari

Post by Admir_1984 »

Kako se igra kup? Jel jedna tekma il dvije? Jel se isto tipuje 10 utakmica?
elSaik

#3950 Re: Sa-x liga, komentari

Post by elSaik »

Admir_1984 wrote:Kako se igra kup? Jel jedna tekma il dvije? Jel se isto tipuje 10 utakmica?
Ne. Drugačiji je sistem. Tipuješ 10 rezultata + 2 tipa [produžeci] + 5 tipova [penali].

edit: Primjer:
elSaik wrote:Chelsea - Bordeaux 2:0
Roma - Cluj 2:0
Panathinaikos - Inter Milan 0:0
Werder Bremen - Anorthosis Famagusta 3:1
Barcelona - Sporting Lisboa 1:2
PSV Eindhoven - Atletico Madrid 1:1
Celtic - Aalborg 3:0
Olympique Lyon - Fiorentina 1:0
Porto - Fenerbahçe 2:1
Juventus - Zenit St. Petersburg 1:2
-----