Rockabilly - Psychobilly

Diskusije o bh. i inostranim izvođačima, razmjena pjesama, CD-ova, muzičke oprema...

Moderator: _BataZiv_0809

Post Reply
gocatgoer

#3926 Re: Rockabilly - Psychobilly

Post by gocatgoer »

Nice Guy Eddie wrote: Džoni oće da odzujimo do par klubova da vidimo za puštanje muzike. To da krenemo oko 10 i onda u Cvijećaru.
.dogovoreno bato...da se čujemo sa Džonijem da vidimo gde najbolje da se nadjemo i akcija!!!
Nice Guy Eddie wrote: p.s. oćemo li jedan omaž MC Tuljanima sutra
.što se autfita za sutra tiče...možda bolje da sačekamo da stignu ćizmice pa onda :lol: da budemo full...
...mada nisu ni starke loše 8-)
.ma može batice...sve može :thumbup: :thumbup: :thumbup:
gocatgoer

#3927 Re: Rockabilly - Psychobilly

Post by gocatgoer »

fadill wrote:djesi Hellvise
udji nemoj se izuvat ;)
dobrodosho
zivjo!
.gde si ti Bojo majstore!!!
.kako si...kako živiš? :D
.nema te...
Nice Guy Eddie

#3928 Re: Rockabilly - Psychobilly

Post by Nice Guy Eddie »

gocatgoer wrote:
.što se autfita za sutra tiče...možda bolje da sačekamo da stignu ćizmice pa onda :lol: da budemo full...
...mada nisu ni starke loše 8-)
.ma može batice...sve može :thumbup: :thumbup: :thumbup:
ok čujemo se trasu 8-)
gocatgoer

#3929 Re: Rockabilly - Psychobilly

Post by gocatgoer »

.dogovoreno :thumbup: :thumbup: :thumbup:

Roy Brown - Laughing but Crying

http://rapidshare.com/files/64451833/La ... Crying.rar

320 kbps
Password = greaseyspoon
sun56

#3930 Re: Rockabilly - Psychobilly

Post by sun56 »

vidim da se BG ekipa 'grupiše ovde' :lol: :lol: :lol:
vozdra Hellvise :thumbup:
sad kad si došao, ostani, nemoj nikamo otići
inače, ovaj topic ti je gori od dopa, al đabe ti ja to sad govorim, kad si se već zakačil :-D

@Big One: drago mi je da ti se sviđa, pogotovo zato kaj je sve nastalo iz za*ebancije :thumbup:
(možda bu nas i Pakleni nakraju puštal :lol: )

a sada vam moram reć: OVER AND OUT :sad:
gocatgoer

#3931 Re: Rockabilly - Psychobilly

Post by gocatgoer »

sun56 wrote:inače, ovaj topic ti je gori od dopa :-D
.so true :-)
sun56 wrote:@Big One: drago mi je da ti se sviđa, pogotovo zato kaj je sve nastalo iz za*ebancije :thumbup:
.ne bih da pišem impresije ovde pre no što ostali čuju...pričaćemo o tome još ali moram reći samo da si (ste) me baš iznenadili :thumbup: :thumbup: :thumbup:
sun56 wrote:a sada vam moram reć: OVER AND OUT :sad:
Image

SUNset!
luckystrike

#3932 Re: Rockabilly - Psychobilly

Post by luckystrike »

@Lab
Evo ga,album postavljen za skidanje
Graham Fenton - Shades of Gene (1995)
http://rapidshare.com/files/251236921/_ ... enton_.rar

@Muri
Za slučaj da sinoć nisi skinuo
Romane - Acoustic Spirit (gtr tabs+cd)
http://rapidshare.com/files/251249516/R ... bs_cd_.rar
lab3352

#3933 Re: Rockabilly - Psychobilly

Post by lab3352 »

Thx LuckyStrike ... ovo cu da pogledam u nedelju, lagano kuci, pa ti javim impresije i poređenje s posljednjim albumom.

A evo petak lijepi osvanuo nad kišom pokrivenim Sarajevom ... lagani kraj sedmice, iako sam sutra dezurni ... Dok ce neki raditi, drugi ce se brčkati po moru, ali sve ce to doći na svoje :D ...
CharlieMemphisMafia

#3934 Re: Rockabilly - Psychobilly

Post by CharlieMemphisMafia »

Hellvis wrote:
Ranije je muzika uvek bilo dosta prošarana. Uglavnom sam puštao muziku koja bi se uklopila sa muzikom koju pušta koleginica, a i dešavalo se da dodju ljudi i traže mi neki 'billy, a baš tad je deo kada Kalissa pušta gothCountry.
Hahah, a za Elvisovo veče su se Sale i Jovandeka non-stop ubacivali, tako da smo mi pustili svega 4-5 pesama za veče.
Pa eto, to sam hteo da kažem... ono što po meni ovde fali su straight rockabilly & rock 'n' roll žurke pre svega,
pa onda ostale perverzije, gadosti i lični afiniteti.
Vidi ovako, svi vi koji puštate u Brodu muziku i npr Jovandeka pride, najavite 10-ak različitih žanrova za puštanje,
a po meni to ne ide, treba da budeš jebeno dobar dj da to uklopiš za jedno veče i opet će biti mnogo nezadovoljih
jer neki vole više ovo, neki ono. Zato ako se kaže 60's garage - onda 60's garage, ako je rockabilly onda je pravi
rockabilly a ne neke devijacije tipa Hillbillly moon explosion, Brian Setzer Orchestra i slično.
Moraću ja da se aktiviram, samo da smislim gde...lako je kritikovati, treba raditi.
Vidim, biće žestoka konkurecija sa žurkama na jesen. :D 8-) To je uostalom dobro..konkurencija diže kvalitet.
lab3352

#3935 Re: Rockabilly - Psychobilly

Post by lab3352 »

@Charlie: Veoma dobar odgovor ... kada sam poceo svojim "Rockabilly Rumble" vecer u Konjicu, prvih nekoliko sam dosta "šarao" po svemu (swing, psycho, country), ali sam vremenom to sveo na rockabilly / neo rockabilly zvuk ... U Medulinu sam imao jednu zamjerku na sve DJ (ali to je samo moje misljenje), je sto su svi (ama bas svi), pravili pauze između numera, nije bilo one niti koja veze numeru na numeru i da ljudi ostanu plesati. Ovako je bilo jedna numera pa se raspleses, a onda dok pocne druga moras prestati plesati i cekati ... Moracu da im posaljem jedan svoj mix da vide kako se to radi 8) 8) 8) 8) ... A toga je uvijek bilo, najavi se jedno, svira se milion drugih pravaca ...
Nice Guy Eddie

#3936 Re: Rockabilly - Psychobilly

Post by Nice Guy Eddie »

lab3352 wrote:... Moracu da im posaljem jedan svoj mix da vide kako se to radi 8) 8) 8) 8) ... A toga je uvijek bilo, najavi se jedno, svira se milion drugih pravaca ...
Matori...ako sve krene po dobru sa r-billy žurkama po BG, nema razloga da na jesen nemaš svoje veče ovde ;-)
CharlieMemphisMafia

#3937 Re: Rockabilly - Psychobilly

lab3352 wrote:@Charlie: Veoma dobar odgovor ... kada sam poceo svojim "Rockabilly Rumble" vecer u Konjicu, prvih nekoliko sam dosta "šarao" po svemu (swing, psycho, country), ali sam vremenom to sveo na rockabilly / neo rockabilly zvuk ... U Medulinu sam imao jednu zamjerku na sve DJ (ali to je samo moje misljenje), je sto su svi (ama bas svi), pravili pauze između numera, nije bilo one niti koja veze numeru na numeru i da ljudi ostanu plesati. .
Pa da, ako neko već želi da pušta razne stilove, čak je i bolje da se unpred najavi pa jedno veče ovaj fazon,
drugo neki drugi pa ljudi znaju na šta su došli. Onako se izgubi fokus i više ljudi bude nezadovoljno.
Sad za pauze izmedju numera, pa zavisi dal uopšte imaš mixetu (ovde se često desi da nemaš)
Pazi ja sam počeo da puštam muziku sa ploča krajem 80-ih, pauze nikom nisu smetale.
A ta fora da se nadje nit koja će vezivati numeru na numeru(pa i sa drugačijim pravcima) je ono što
razlikuje dobrog dj-a od wanna be dj-a. Pored i nekih drugih stvari.
lab3352

#3938 Re: Rockabilly - Psychobilly

Post by lab3352 »

To je ono sto me je cudilo u Medulinu. Iskreno veoma dosta vremena dole sam pratio kako rade DJ s rockabilly muzikom i nisam bio zadovoljan, jer ti prekidi su me nervirali. Ja sam dosta vremena u svom zivotu proveo iza mix pulta, pa po tome gledam sve. A koliko evo vec radim "Rockabilly Rumble" (samo jesen/zima period) sam uvido da je tu nit veoma moguce potrefiti, uskladiti i raditi, jer je "bpm" na skoro svim numerama u rockabilly / neo rockabilly zvuku slican ili ublizu. Naravno, da treba imati "uho" i osjecaj sta i kada pustiti.
Ja sam na ovu temu imao diskusiju s Howardom Raucousom s "Raucous Records" i pitao zasto ne objavi neku rockabilly kompilaciju u DJ mix (mislim umiksanu, ne remixe :D ), ali on kaze kako to nije praksa na rockabilly sceni, vec ljudi vole da imaju pauze izmedju numera :| ... po meni, to nije tacno, ali svako ima svoje misljenje ... Iskreno ja jos uvijek tragam za svojim "perfect rockabilly set" i tu pricu nisam zavrsio jos i stalno je u nekom razvoju.
crorockabilly

#3939 Re: Rockabilly - Psychobilly

Post by crorockabilly »

Pozdrav ekipi forumaša 8-) 8-)
Htio bih pitati beograđane koja najveća kuća za računala je u srbiji i ako imaju link...
htio bih usporediti cijene..... :thumbup: :idea:
Nice Guy Eddie

#3940 Re: Rockabilly - Psychobilly

Post by Nice Guy Eddie »

crorockabilly wrote:Pozdrav ekipi forumaša 8-) 8-)
Htio bih pitati beograđane koja najveća kuća za računala je u srbiji i ako imaju link...
htio bih usporediti cijene..... :thumbup: :idea:
De si ti Krokiću kao da si u zemlju propao :-D

Evo ga odličan link za uporednu pretragu komponenti za računare po cenama i firmama koje ih prodaju

http://www.itsvet.com/komponente
http://www.itsvet.com/konfiguracije

Sretno.... ako ti treba još nešto reci 8-)
Don Karlos

#3941 Re: Rockabilly - Psychobilly

Post by Don Karlos »

Lab,upravo zbog "autentičnosti",tj nekadašnjih pauzi usljed mijenjanja ploča,su sad svi počeli raditi pauze...ali ostavljam mogućnost da je u Medulinu to bila ideja organizatora,pa DJ-i nisu imali izbora...(samo jedan cd player..)

eee ovo sa "u zemlju propao"...jedan od jačih crnjaka izrečenih od jednog lika u ovom kraju...

Sretne ženu kojoj je muž umro prije koju godinu i kaže:"Ej,pa di je onaj tvoj?Od kad je umro,k'o da je u zemlju propao!" :shock:
lab3352

#3942 Re: Rockabilly - Psychobilly

Post by lab3352 »

?Ludilo ovo s vicem ... :thumbup: pravi crnjak ...

Ma kontam ja cijelu pricu, ali mi nije jasno kako je organizator postavio samo jedan cd player?! Bio sam svjedok kada Miss Aloha, prije svoga nastupa trazila jos jedan cd player, jer je jedan bio pokvaren. Meni je jasna prica oko autentičnosti, ali mislim da nemoraju bas svi to raditi. Slucajno sam se prosle godine zadesio u Frankfurtu i otisao do jedinog kluba gdje pustaju rockabilly/neo rockabilly i slusao DJ Mean Gene, koji mi se pravo svidio s mixom rockabilly/psychobilly u nitu i pustao je samo s ploca. Bilo je tu svega (cak je pustao na moj zahtjev i Deadbolt), ali veoma fino slozeno i bez napora ... Nisam htio reci da je izbor muzike bio los, vec da su me te pauze "nervirale" (malo sasvim malo :mrgreen: )

Volio bih da cujem sta Ivan misli o ovome, posto i on radi kao DJ povremeno i da li voli Deadbot-e :mrgreen: ?
Nice Guy Eddie

#3943 Re: Rockabilly - Psychobilly

Post by Nice Guy Eddie »

Don Karlos wrote: Sretne ženu kojoj je muž umro prije koju godinu i kaže:"Ej,pa di je onaj tvoj?Od kad je umro,k'o da je u zemlju propao!" :shock:
He, he, he,...kao kad se sretnu Zdravko Škender i Stivi Vonder...kako ide , kao što vidiš :lol:
CharlieMemphisMafia

#3944 Re: Rockabilly - Psychobilly

Don Karlos wrote: Lab,upravo zbog "autentičnosti",tj nekadašnjih pauzi usljed mijenjanja ploča,su sad svi počeli raditi pauze...ali ostavljam mogućnost da je u Medulinu to bila ideja organizatora,pa DJ-i nisu imali izbora...(samo jedan cd player..)
Samo jedan cd player ili računar uz komentar, 'pa šta će ti više', je i ovde česta pojava.
Još ako bi im ostavio svoje mp3 na računaru, sledeći put bi ti objasnili da se može i bez tebe - zna to gazda
bolje od tebe da pušta. :roll:
Kad bi nekom izrazio želju da puštam sa ploča, zvali bi hitnu pomoć odmah...
Lab, sve mi se čini da ćeš morati da se navikneš na to. :D
lab3352

#3945 Re: Rockabilly - Psychobilly

Post by lab3352 »

Ma drug, nista novo za mene ... imam ja iza sebe te mixete veoma puno ... svirao vani puno puta, zaradio finih para kao DJ (pustajci elektroniku, pa i sada imam dosta ploca) ... tako da me to nista ne cudi, iskreno. Ovo sam samo spomenuo usput, kako smo poceli da pricamo o vecerima s razlicitom muzikom, kada vlasnici zele da udovolje svima (od turbo folka do goth country :lol: ) ... Mislim da i DJ mora da ima neki svoj stav, ali opet to zavisi da li mu je to glavni izvor novca ili samo hobi u kojem uziva? Ja sam uvijek bio u ovoj drugoj grupi i mogao sam da zanovjetam i trazim fine cijene. Posebno su mi bili dragi eventi za vladine organizacije ovdje u SA ... easy money ... 8-)
CharlieMemphisMafia

#3946 Re: Rockabilly - Psychobilly

lab3352 wrote:Ma drug, nista novo za mene ... imam ja iza sebe te mixete veoma puno ... svirao vani puno puta, zaradio finih para kao DJ (pustajci elektroniku, pa i sada imam dosta ploca) ...

... Mislim da i DJ mora da ima neki svoj stav, ali opet to zavisi da li mu je to glavni izvor novca ili samo hobi u kojem uziva? Ja sam uvijek bio u ovoj drugoj grupi i mogao sam da zanovjetam i trazim fine cijene. Posebno su mi bili dragi eventi za vladine organizacije ovdje u SA ... easy money ... 8-)
O , pa ti imaš još nešto zajedničko sa našim drugom Vojkanom - elektroniku... :-)
Da, mi što puštamo iz hobija smo teške drkadžije, ali bar znamo šta hoćemo.
lab3352

#3947 Re: Rockabilly - Psychobilly

Post by lab3352 »

CharlieMemphisMafia wrote:
lab3352 wrote: O , pa ti imaš još nešto zajedničko sa našim drugom Vojkanom - elektroniku... :-)
Da, mi što puštamo iz hobija smo teške drkadžije, ali bar znamo šta hoćemo.

:thumbup: :thumbup: :lol: :lol: :lol: Vidim da si razumio :mrgreen: :mrgreen:
CharlieMemphisMafia

#3948 Re: Rockabilly - Psychobilly

lab3352 wrote: :thumbup: :thumbup: :lol: :lol: :lol: Vidim da si razumio :mrgreen: :mrgreen:
Nikola( Nikić, ne Drag... :D ) , kako se osećate kod nas u studiju ?
Pa malo mi je vruće.
Ah sad znate zašto ja sedim u senci.
Ne, zašto?
lab3352

#3949 Re: Rockabilly - Psychobilly

Post by lab3352 »

:-D Jedna od njegovih najboljih provala je bila kada mu je u pola utakmice Ivica Osim poceo da viče s klupe "Nikola, razmišljaj malo, misli malo s loptom" -- a onda nakon 10min zubnjenosti Ivica viče "Nikola prestani razmišljati, samo igraj" :lol: :lol:

:bih:
CharlieMemphisMafia

#3950 Re: Rockabilly - Psychobilly

Nikolinim dogodovštinama nema kraja,
priča ovog narodnog junaka nikada u potpunosti neće biti ispričana.
Njegova legenda će živeti doveka.
Post Reply