Patriotska_Liga wrote:Može samo iz američke banke.
Nek linkuje drugu karticu .... PP podrzava vise kartica odjednom ..... ili nek prebaci na tudji PP ako su mu toliko bitni novci ... da ne ceka.
Moderator: anex
Patriotska_Liga wrote:Može samo iz američke banke.
SanskiBiser wrote:
...
Pisali smo o tome prije par stranica, odes u Intesu i trazis da ti otvore stedni racun A'vista - stednja po vidjenju, treba potvrda o boravistu i licna karta, mislim da je otvaranje racuna 5 KM placa se jednokratno i onda godisnje se placa clanarina za Visa koliko se sjecam, nema naknade za mjesecno odrzavanje - uz taj stedni racun ide Visa Elektron obicna. Kad je aktiviras i verifikujes na Paypal trebalo bi da ti bude aktiviran Visa Fast Funds na njoj tj. pare legnu na karticu par minuta nakon povlacenja ako ti kojim slucajem ne bi radilo posaljes email na Direkcija za upravljanje zadovoljstvom klijenata ( imas na Intesa sajtu email njihov) i trazis od njih da ti aktiviraju taj brzi transfer mada bi trebalo odmah da radi...Sto se tice RF pogledaj na temi of RF banci koliko sam shvatio i oni sad nude Mastercard prvo i valjda moras naglasiti da hoces Visa Elektron da ti ne uvale Mastercard... tako sam nesto skontao ako ko zna vise nesto neka napise...free_too wrote:SanskiBiser wrote:
...
Sanski, trazim unazad par stranica ali nikako da nadjem
Koju karticu ti koristis i koju preporucujes. Evo ja sad skontao da mi u aprilu istice VIsa Electron iz UniCredi Banke, i sad sam zvao i bas spominju tu Maestro Card koja trenutno ne radi s paypalom ali rijesi ce kao (da da naravno). Zelim promjenit banku , sve kontam da je Raiffeisen dobra? Znam da ti spominjes fast funds etc etc, samo se ne mogu sjetit u kojoj si banci
Hvala
LP
Nema kod mene intese banke, oticu sutra do RF pa provjerit sta nude, A usput pokusam i dodati zeninu karticu visa electron na svoj account tj pitao sam pp da lk to moze pa javim odgovorSanskiBiser wrote: ..
Saka wrote:Ne može Master kartica za primanje novca, samo VISA, rečeno milion puta na ovoj temi.
Pa i može PayPal ali plaćanje, a ne primanje. Znači pitanje može li PayPal je pogrešno postavljeno, PayPal je dvosmjerna ulica. Moraš reći šta hoćeš, da plaćaš ili primaš. Osim toga nikad ne vjeruj tim što rade u banci, oni veze sa životom nemaju.undefined007 wrote:Saka wrote:Ne može Master kartica za primanje novca, samo VISA, rečeno milion puta na ovoj temi.
Hvala ti @saka. Znao sam još kod otvaranja računa da neće moći MC i fino tražio Visa Electron, ali mi reče ona što radi da može MC za Paypal. pu pu pu sad u drugu banku i uzet VISU
ono što nema ovdje je da povlačenje sredstava sa paypal računa svakog prvog u mjesecu je automatsko i besplatno
+1free_too wrote:Je li iko uspio dodati kraticu koja nije na njegovo ime (u odnosu na paypal account i ime koje ste tamo naveli). Npr karticu od zene, tate, mame ili kojeg vec uzeg clana porodice
Zato i šalju onaj PP CODE, pa ako uspiješ vidit koji su ti kod poslali znači da imaš pristup računu, a samim time ti dozvole korištenje te kartice.HomeArt wrote:+1free_too wrote:Je li iko uspio dodati kraticu koja nije na njegovo ime (u odnosu na paypal account i ime koje ste tamo naveli). Npr karticu od zene, tate, mame ili kojeg vec uzeg clana porodice
Zna li neko ovo?

Verifikacija je sigurnosni bankovni limit. U prijevodu, ogranicava potrosnju ako je netko neovlasteno spojio tvoju karticu na svoj paypal, pa maksimalno moze potrositi 100$ s tudjeg bankovnog racuna dok ga ne potvrdis da je to tvoj bankovni racun.SimkeA wrote:Ja sam nedavno otvorio paypal account samo iz razloga sto sam jedino tako mogao izvrsiti placanje neke usluge. Medjutim nisam verifikovao moju Visa debit karticu. No, bez obzira na to, transakcija je prosla uspjesno. Na netu sam nasao da verifikacija izmedju ostalog podize i sending limite, te da jaca povjerenje izmedju strna u transakciji i sl, ali izgleda da verifikacija nije uslov za placanje.
Da li je zaista potrebno raditi verfikaciju, jer mi se cini da je sending limits dobra stvar?
Ne možeš ti ništa, onaj ko ti je poslao treba da klikne na "Confirm receipt" na listi pored uplate tebi. Ako ne klikne pare će se same prebaciti na available balance nakon 3-4 sedmice.IstinitaPoruka wrote:Imam jedno pitanje.. Ovako, plaćen sam od jedne kompanije nešto sitno, $12. E sad, kako da iz 'pending balance' odmah prebacim na paypal račun da bude available odnosno da mogu oni prebaciti na karticu? Kad uđem u detalje ovog prenosa novca, dobijem slijedeće:
Da li trebam da označim ovo mark as shipped ili processed?
Kontaktirao sam i tu kompaniju, rekla je da je poslala novac i da ne može nigdje prihvatiti više, dok mi je PayPal rekao da ta kompanija treba prihvatiti.. Sad je li oni meni testiraju pošto mi je nova kartica (registrovan sam na paypalu već godinama) ili ja trebam ići na to processed?
Ali pored te firme, još jedna isti takav problem ima. Tvrde da nemaju nigdje da potvrde..Saka wrote:Ne možeš ti ništa, onaj ko ti je poslao treba da klikne na "Confirm receipt" na listi pored uplate tebi. Ako ne klikne pare će se same prebaciti na available balance nakon 3-4 sedmice.IstinitaPoruka wrote:Imam jedno pitanje.. Ovako, plaćen sam od jedne kompanije nešto sitno, $12. E sad, kako da iz 'pending balance' odmah prebacim na paypal račun da bude available odnosno da mogu oni prebaciti na karticu? Kad uđem u detalje ovog prenosa novca, dobijem slijedeće:
Da li trebam da označim ovo mark as shipped ili processed?
Kontaktirao sam i tu kompaniju, rekla je da je poslala novac i da ne može nigdje prihvatiti više, dok mi je PayPal rekao da ta kompanija treba prihvatiti.. Sad je li oni meni testiraju pošto mi je nova kartica (registrovan sam na paypalu već godinama) ili ja trebam ići na to processed?
SanskiBiser wrote:Pisali smo o tome prije par stranica, odes u Intesu i trazis da ti otvore stedni racun A'vista - stednja po vidjenju, treba potvrda o boravistu i licna karta, mislim da je otvaranje racuna 5 KM placa se jednokratno i onda godisnje se placa clanarina za Visa koliko se sjecam, nema naknade za mjesecno odrzavanje - uz taj stedni racun ide Visa Elektron obicna. Kad je aktiviras i verifikujes na Paypal trebalo bi da ti bude aktiviran Visa Fast Funds na njoj tj. pare legnu na karticu par minuta nakon povlacenja ako ti kojim slucajem ne bi radilo posaljes email na Direkcija za upravljanje zadovoljstvom klijenata ( imas na Intesa sajtu email njihov) i trazis od njih da ti aktiviraju taj brzi transfer mada bi trebalo odmah da radi...Sto se tice RF pogledaj na temi of RF banci koliko sam shvatio i oni sad nude Mastercard prvo i valjda moras naglasiti da hoces Visa Elektron da ti ne uvale Mastercard... tako sam nesto skontao ako ko zna vise nesto neka napise...free_too wrote:SanskiBiser wrote:
...
Sanski, trazim unazad par stranica ali nikako da nadjem
Koju karticu ti koristis i koju preporucujes. Evo ja sad skontao da mi u aprilu istice VIsa Electron iz UniCredi Banke, i sad sam zvao i bas spominju tu Maestro Card koja trenutno ne radi s paypalom ali rijesi ce kao (da da naravno). Zelim promjenit banku , sve kontam da je Raiffeisen dobra? Znam da ti spominjes fast funds etc etc, samo se ne mogu sjetit u kojoj si banci
Hvala
LP
Do kraja, do 30.04. Moja stara je trajala do 12/15 i trajala je do 31.12., nova tek počela da važi od 01.01.underground wrote:Ako kartica vazi do 04/16 , da li to znaci da vazi i cijeli 04. mjesec, zna li iko oko toga?