Paypal u Bosni i Hercegovini

Ekonomija, biznis, dionice, posao, (ne)zaposlenost...

Moderator: anex

Post Reply
modem33

#3926 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by modem33 »

Patriotska_Liga wrote:Može samo iz američke banke.

Nek linkuje drugu karticu .... PP podrzava vise kartica odjednom ..... ili nek prebaci na tudji PP ako su mu toliko bitni novci ... da ne ceka. 8-)
free_too

#3927 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by free_too »

SanskiBiser wrote:
...

Sanski, trazim unazad par stranica ali nikako da nadjem :)

Koju karticu ti koristis i koju preporucujes. Evo ja sad skontao da mi u aprilu istice VIsa Electron iz UniCredi Banke, i sad sam zvao i bas spominju tu Maestro Card koja trenutno ne radi s paypalom ali rijesi ce kao (da da naravno). Zelim promjenit banku , sve kontam da je Raiffeisen dobra? Znam da ti spominjes fast funds etc etc, samo se ne mogu sjetit u kojoj si banci :D

Hvala
LP
free_too

#3928 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by free_too »

Je li iko uspio dodati kraticu koja nije na njegovo ime (u odnosu na paypal account i ime koje ste tamo naveli). Npr karticu od zene, tate, mame ili kojeg vec uzeg clana porodice :)
SanskiBiser

#3929 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by SanskiBiser »

free_too wrote:
SanskiBiser wrote:
...

Koju karticu ti koristis i koju preporucujes. Evo ja sad skontao da mi u aprilu istice VIsa Electron iz UniCredi Banke, i sad sam zvao i bas spominju tu Maestro Card koja trenutno ne radi s paypalom ali rijesi ce kao (da da naravno). Zelim promjenit banku , sve kontam da je Raiffeisen dobra? Znam da ti spominjes fast funds etc etc, samo se ne mogu sjetit u kojoj si banci :D

Hvala
LP
Pisali smo o tome prije par stranica, odes u Intesu i trazis da ti otvore stedni racun A'vista - stednja po vidjenju, treba potvrda o boravistu i licna karta, mislim da je otvaranje racuna 5 KM placa se jednokratno i onda godisnje se placa clanarina za Visa koliko se sjecam, nema naknade za mjesecno odrzavanje - uz taj stedni racun ide Visa Elektron obicna. Kad je aktiviras i verifikujes na Paypal trebalo bi da ti bude aktiviran Visa Fast Funds na njoj tj. pare legnu na karticu par minuta nakon povlacenja ako ti kojim slucajem ne bi radilo posaljes email na Direkcija za upravljanje zadovoljstvom klijenata ( imas na Intesa sajtu email njihov) i trazis od njih da ti aktiviraju taj brzi transfer mada bi trebalo odmah da radi...Sto se tice RF pogledaj na temi of RF banci koliko sam shvatio i oni sad nude Mastercard prvo i valjda moras naglasiti da hoces Visa Elektron da ti ne uvale Mastercard... tako sam nesto skontao ako ko zna vise nesto neka napise...
free_too

#3930 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by free_too »

SanskiBiser wrote: ..
Nema kod mene intese banke, oticu sutra do RF pa provjerit sta nude, A usput pokusam i dodati zeninu karticu visa electron na svoj account tj pitao sam pp da lk to moze pa javim odgovor

Hvala
undefined007

#3931 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by undefined007 »

Saka wrote:Ne može Master kartica za primanje novca, samo VISA, rečeno milion puta na ovoj temi.

Hvala ti @saka. Znao sam još kod otvaranja računa da neće moći MC i fino tražio Visa Electron, ali mi reče ona što radi da može MC za Paypal. pu pu pu sad u drugu banku i uzet VISU
Saka

#3932 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by Saka »

undefined007 wrote:
Saka wrote:Ne može Master kartica za primanje novca, samo VISA, rečeno milion puta na ovoj temi.

Hvala ti @saka. Znao sam još kod otvaranja računa da neće moći MC i fino tražio Visa Electron, ali mi reče ona što radi da može MC za Paypal. pu pu pu sad u drugu banku i uzet VISU
Pa i može PayPal ali plaćanje, a ne primanje. Znači pitanje može li PayPal je pogrešno postavljeno, PayPal je dvosmjerna ulica. Moraš reći šta hoćeš, da plaćaš ili primaš. Osim toga nikad ne vjeruj tim što rade u banci, oni veze sa životom nemaju.
ferratilis

#3933 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by ferratilis »

Firma za koju radim više ne želi isplaćivati plate preko PayPala, sad traže devizni račun vezan za dolar. Čuo sam da dosta firmi koje posluju online više ne plaća radnike preko PayPala. Jel se to nešto dešava s PayPalom?
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#3934 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by JoseMujica »

tutorial za paypal
ono što nema ovdje je da povlačenje sredstava sa paypal računa svakog prvog u mjesecu je automatsko i besplatno
SimkeA

#3935 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by SimkeA »

Ja sam nedavno otvorio paypal account samo iz razloga sto sam jedino tako mogao izvrsiti placanje neke usluge. Medjutim nisam verifikovao moju Visa debit karticu. No, bez obzira na to, transakcija je prosla uspjesno. Na netu sam nasao da verifikacija izmedju ostalog podize i sending limite, te da jaca povjerenje izmedju strna u transakciji i sl, ali izgleda da verifikacija nije uslov za placanje.

Da li je zaista potrebno raditi verfikaciju, jer mi se cini da je sending limits dobra stvar?
HomeArt

#3936 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by HomeArt »

free_too wrote:Je li iko uspio dodati kraticu koja nije na njegovo ime (u odnosu na paypal account i ime koje ste tamo naveli). Npr karticu od zene, tate, mame ili kojeg vec uzeg clana porodice :)
+1

Zna li neko ovo?
Del_Boy1

#3937 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by Del_Boy1 »

HomeArt wrote:
free_too wrote:Je li iko uspio dodati kraticu koja nije na njegovo ime (u odnosu na paypal account i ime koje ste tamo naveli). Npr karticu od zene, tate, mame ili kojeg vec uzeg clana porodice :)
+1

Zna li neko ovo?
Zato i šalju onaj PP CODE, pa ako uspiješ vidit koji su ti kod poslali znači da imaš pristup računu, a samim time ti dozvole korištenje te kartice.
IstinitaPoruka

#3938 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by IstinitaPoruka »

Imam jedno pitanje.. Ovako, plaćen sam od jedne kompanije nešto sitno, $12. E sad, kako da iz 'pending balance' odmah prebacim na paypal račun da bude available odnosno da mogu oni prebaciti na karticu? Kad uđem u detalje ovog prenosa novca, dobijem slijedeće:
Image
Da li trebam da označim ovo mark as shipped ili processed?
Kontaktirao sam i tu kompaniju, rekla je da je poslala novac i da ne može nigdje prihvatiti više, dok mi je PayPal rekao da ta kompanija treba prihvatiti.. Sad je li oni meni testiraju pošto mi je nova kartica (registrovan sam na paypalu već godinama) ili ja trebam ići na to processed?
modem33

#3939 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by modem33 »

SimkeA wrote:Ja sam nedavno otvorio paypal account samo iz razloga sto sam jedino tako mogao izvrsiti placanje neke usluge. Medjutim nisam verifikovao moju Visa debit karticu. No, bez obzira na to, transakcija je prosla uspjesno. Na netu sam nasao da verifikacija izmedju ostalog podize i sending limite, te da jaca povjerenje izmedju strna u transakciji i sl, ali izgleda da verifikacija nije uslov za placanje.

Da li je zaista potrebno raditi verfikaciju, jer mi se cini da je sending limits dobra stvar?
Verifikacija je sigurnosni bankovni limit. U prijevodu, ogranicava potrosnju ako je netko neovlasteno spojio tvoju karticu na svoj paypal, pa maksimalno moze potrositi 100$ s tudjeg bankovnog racuna dok ga ne potvrdis da je to tvoj bankovni racun.
Saka

#3940 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by Saka »

IstinitaPoruka wrote:Imam jedno pitanje.. Ovako, plaćen sam od jedne kompanije nešto sitno, $12. E sad, kako da iz 'pending balance' odmah prebacim na paypal račun da bude available odnosno da mogu oni prebaciti na karticu? Kad uđem u detalje ovog prenosa novca, dobijem slijedeće:
Image
Kontaktirao sam i tu kompaniju, rekla je da je poslala novac i da ne može nigdje prihvatiti više, dok mi je PayPal rekao da ta kompanija treba prihvatiti.. Sad je li oni meni testiraju pošto mi je nova kartica (registrovan sam na paypalu već godinama) ili ja trebam ići na to processed?
Ne možeš ti ništa, onaj ko ti je poslao treba da klikne na "Confirm receipt" na listi pored uplate tebi. Ako ne klikne pare će se same prebaciti na available balance nakon 3-4 sedmice.
IstinitaPoruka

#3941 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by IstinitaPoruka »

Saka wrote:
IstinitaPoruka wrote:Imam jedno pitanje.. Ovako, plaćen sam od jedne kompanije nešto sitno, $12. E sad, kako da iz 'pending balance' odmah prebacim na paypal račun da bude available odnosno da mogu oni prebaciti na karticu? Kad uđem u detalje ovog prenosa novca, dobijem slijedeće:
Image
Ne možeš ti ništa, onaj ko ti je poslao treba da klikne na "Confirm receipt" na listi pored uplate tebi. Ako ne klikne pare će se same prebaciti na available balance nakon 3-4 sedmice.
Ali pored te firme, još jedna isti takav problem ima. Tvrde da nemaju nigdje da potvrde..
Saka

#3942 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by Saka »

Mora biti.

Image
laly

#3943 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by laly »

Imam pitanje za vas koji se razumijete u ovaj nacin placanja :) Bavim se prodajom svadbenih ukrasa i platila sam promociju stranice na facebooku 1 $ Medjutim sad na stranici stoji:
Amount You Owe: $3.91 USD
We were unable to charge your ad account using PayPal account ..... Please add a new payment method or visit PayPal to fix this issue and try charging it again.

Zna li neko sta je ovo ? Ovaj iznos koji dugujem se povecava, a kada pokusam platiti preko paypala ne moze, trazi da odredim novi nacin placanja. Zasto ne mogu platiti preko paypala? Racun mi funkcionise jer sam nesto kupovala preko e-baya.
Slo Burner
Grijem se na: Pelet
Vozim: Bembaru

#3944 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by Slo Burner »

Funcionise li vise automatsko povlacenje novca sa paypala na karticu ? Vec dva mjeseca su mi pare na paypalu
Del_Boy1

#3945 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by Del_Boy1 »

Šta se desi ako uklonim karticu sa paypal računa, pa tu istu karticu ponovo dodam, da li će ponovo tražit da je verifikujem iako je već jednom verifikovana?
rangoj

#3946 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by rangoj »

SanskiBiser wrote:
free_too wrote:
SanskiBiser wrote:
...

Hvala
LP
Pisali smo o tome prije par stranica, odes u Intesu i trazis da ti otvore stedni racun A'vista - stednja po vidjenju, treba potvrda o boravistu i licna karta, mislim da je otvaranje racuna 5 KM placa se jednokratno i onda godisnje se placa clanarina za Visa koliko se sjecam, nema naknade za mjesecno odrzavanje - uz taj stedni racun ide Visa Elektron obicna. Kad je aktiviras i verifikujes na Paypal trebalo bi da ti bude aktiviran Visa Fast Funds na njoj tj. pare legnu na karticu par minuta nakon povlacenja ako ti kojim slucajem ne bi radilo posaljes email na Direkcija za upravljanje zadovoljstvom klijenata ( imas na Intesa sajtu email njihov) i trazis od njih da ti aktiviraju taj brzi transfer mada bi trebalo odmah da radi...Sto se tice RF pogledaj na temi of RF banci koliko sam shvatio i oni sad nude Mastercard prvo i valjda moras naglasiti da hoces Visa Elektron da ti ne uvale Mastercard... tako sam nesto skontao ako ko zna vise nesto neka napise...

Fast Founds u raiffaisen banci postoji već jako dugo, preko godinu i po sigurno, a možda i duže, transakcija traje par sekundi.

Nego sjećam se vremena kada sam pokušao biti aktivni član ove teme, jer platu primam preko paypal-a i imam iskustva, ali se to pokazalo besmislenim. U ovoj temi se vrti istih 20-tak pitanja i odgovora već godinama. UŽAS! :/

Umjesto ove teme trebalo bi napraviti PayPal FAQ da početnici mogu lako i brzo shvatiti gdje sta i kako, a temu ostaviti za neuobičajene probleme, ili nove korisne savjete.
underground

#3947 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by underground »

Ako kartica vazi do 04/16 , da li to znaci da vazi i cijeli 04. mjesec, zna li iko oko toga?
Mehemed
Vozim: automobil

#3948 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by Mehemed »

underground wrote:Ako kartica vazi do 04/16 , da li to znaci da vazi i cijeli 04. mjesec, zna li iko oko toga?
Do kraja, do 30.04. Moja stara je trajala do 12/15 i trajala je do 31.12., nova tek počela da važi od 01.01.
madesa

#3949 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by madesa »

Ništa od automatskog i ovaj mjesec
maida95

#3950 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by maida95 »

meni je upravo prošao automatski. Provjeravaj tokom dana :zoka:
Post Reply