Bosanska piramida Sunca

Kulturna dešavanja, predstave, izložbe, festivali, obrazovanje i budućnost mladih...

Moderator: Chloe

Locked
Legolas

Post by Legolas »

Shvatio si vaznost publiciteta, bravo!
A zbogradičega takvu frku i zvonjenje na sva zvona nisu pravili njemački arheolozi kada su prošlog juna otkrili čitavu, do sada nepoznatu neolitsku civilizaciju? Nisu im trebali desetogodišnji planovi, fondacije, arheološki luna park, suveniri i druge smijurije. niti su objavili o tome knjigu na osnovu "wishfull thinkinga", niti su cijeli kompleks od 150 monumentalnih objekata širom istočne njemačke prozvali , "hramovima njemačkog zmaja" , ili "njemačkim hramovima sunca", a da se još uvijek ne zna ništa o religiji ljudi koji su ih gradili. Arheologija nije cirkus prevaranata, malograđana i luđaka već NAUKA.

Da li meskički arheolozi prave toliku gungulu oko epohalnog otkirća od prije nekoliko dana, iako nema sumnje da je riječ o piramidi? Kao što ne bi bilo sumnje, ni jednog dana, niti bi bilo potrebno bilo kakvo istraživanje "anomalija", da Visočica to stvarno jeste.
Legolas

Post by Legolas »

Da li su to visocki stepeni, Samirovi stepeni ili neki svemirski?
Vjerovatno lemurijanski. :D
Alfons Kauders

Post by Alfons Kauders »

Legolas wrote:
Da li su to visocki stepeni, Samirovi stepeni ili neki svemirski?
Vjerovatno lemurijanski. :D
:D

ma naci ce oni neko objasnjenje za taj mali propust, ne brinite...
El-bosniaco

Post by El-bosniaco »

Kekec ti si profulo totalno sa onom slikom ,

Image

pogrijesio si sa trecom piramidom

Image

po onoj slici od geodetskog zavoda oni su uzeli vrhove visocice , pljecevice
A1--------A2 i brdo a2a
- -
- -
a2a

a ti si uzo drugo brdo ovako

A1--------A2
- -
- -
A3

tu si pogrijesio :-? , sledeci put kad budes , malo bolje razgledaj i pripremi se prije nego sto se upustas u diskusiju
Qler

Post by Qler »

samo mi jedna stvar nije jasna.. ovi skeptici... sta vi mislite jel se u medjugorju ukazala gospa?? ja nesto ne vjerujem... pa svake godine po milion turista dodje dole i ostavi silne pare... e sad zamislite da se prosiri prica da je u visokom piramida... koje ce pare tu biti.... ali jok vi dusmani i da je ima ( nisam rekao da vjerujem da je tu) vi bi je najradije srusili... kad ste dusmani :D ovako neka... nek' prosipaju suplju... nek dokazuju da je tu i ako nije nek ubijede da je bila :) sta god.. samo da dolaze turisti da trose PARE! PARE koje ovoj drzavi a i nama i te kako TREBAJU! zato malo optimizma nije na odmet ma koliko skepticni bili prema cijeloj ovoj prici.

znate onu cuvenu... suplja je zakon za levate.. a ako prospemo kvalitetnu suplju eto para nama :D od stranaca :)
El-bosniaco

Post by El-bosniaco »

pameti su hrvati, ljudi sute a rade a ovi nashi klocevi , prodo bi mater svoju pih , gle one kujundzicke i imamovica umjesto da pogura oni ga pljuju bez ikakvih dokaza i josh se nesmiju suociti sa njim na face to face , pih

Image

ovo je pljunuta piramida a vi kako hocete :D
max_power

Post by max_power »

evo i ovdje slika trougla sa jednakim uglovima http://www.visocko-oko.co.ba/pira02.jpg

Nije ni meni jasno zasto se neki tako grcevito bore protiv "piramide". Jebo te, kao da im je zivot ugrozen ovim kopanjem u Visokom...

Neznam zasto, ali pade mi na pamet B. Paravac: "kao da mi zivo meso kidaju" :lol:
El-bosniaco

Post by El-bosniaco »

moj nobody
Neznam zasto, ali pade mi na pamet B. Paravac: "kao da mi zivo meso kidaju
upravo sad osjecaju to ovi neprijatelji bosne sa kopanjem piramida
covjce ko da ce osmanagich iskopat zivotinja koja ce ih sve pojesti i familije njihove koliko se bore protiv tih piramida :-)
kekec

Post by kekec »

El-bosniaco wrote:Kekec ti si profulo totalno sa onom slikom ,

pogrijesio si sa trecom piramidom
Image

po onoj slici od geodetskog zavoda oni su uzeli vrhove visocice , pljecevice
A1--------A2 i brdo a2a - - - -
a2a
a ti si uzo drugo brdo ovako
A1--------A2 - -
- -
A3

tu si pogrijesio :-? , sledeci put kad budes , malo bolje razgledaj i pripremi se prije nego sto se upustas u diskusiju
Evo ja te poslusao. :D
Vidi sta geometrija kaze:
Image

Ako su uglovi 60 stepeni, treca piramida je u crvenom krugu. :-)
A tvoja a2a je par stotina metara udesno. :?
U tacci "x", kao u njenoj neposrednoj blizini N E M A nikakvih "anomalija.
Znaci, uzimajuci i vas nacin dokazivanja "temparaturnim anomalijama",
da ili nema piramide, ili nesto ne stima u vasim geometrijskim proracunima ili ste se dobro zapetljali. :D
Legolas

Post by Legolas »

Mdaaa.... sve je puno neprijatelja, neprijatelji su svuda... vrebaju iz svih žbunova na Visočici, masoni, Jevreji, i sve druge zavjereničke grupe... velika zavjera protiv Visokog i Osmanagića je na djelu.

Velika zla zavjera konstruiše paklenu antibosansku mašinu kojom će teleportirati "piramidu" pravo na Kalemegdan, ili na Pantovčak, kako se već ti zlikovci dogovore. Bosna=Osmanagić, pa to je jasno... ccccc..

pa, pa, pa paranoja... ali šta ćeš, kad su paranoični osjećaju se važnijima :D
Last edited by Legolas on 15/04/2006 21:03, edited 1 time in total.
Alfons Kauders

Post by Alfons Kauders »

El-bosniaco wrote:moj nobody
covjce ko da ce osmanagich iskopat zivotinja koja ce ih sve pojesti i familije njihove koliko se bore protiv tih piramida :-)
"neprijatelji bosne"... :D :D krasno... :D :lol: jah, ko god ne vjeruje vasem sesirdziji je neprijatelj bosne... :D masala... :D
El-bosniaco

Post by El-bosniaco »

kekec, ja ipak vishe vjerujem geodetskom zavodu nego tebi , pa ti kako hoces

:-?
kekec

Post by kekec »

Halo, malo si pretjerao. Pucaj argumentima, a ne uvredama ! :shock:
Neka Samir i ostali kopaju koliko god hoce, ali neka ne pokusavaju
da druge " jebu u zdrav mozak". U tome je sva poenta. :o
ludost

Post by ludost »

Qler wrote:samo mi jedna stvar nije jasna.. ovi skeptici... sta vi mislite jel se u medjugorju ukazala gospa?? ja nesto ne vjerujem... pa svake godine po milion turista dodje dole i ostavi silne pare... e sad zamislite da se prosiri prica da je u visokom piramida... koje ce pare tu biti.... ali jok vi dusmani i da je ima ( nisam rekao da vjerujem da je tu) vi bi je najradije srusili... kad ste dusmani :D ovako neka... nek' prosipaju suplju... nek dokazuju da je tu i ako nije nek ubijede da je bila :) sta god.. samo da dolaze turisti da trose PARE! PARE koje ovoj drzavi a i nama i te kako TREBAJU! zato malo optimizma nije na odmet ma koliko skepticni bili prema cijeloj ovoj prici.

znate onu cuvenu... suplja je zakon za levate.. a ako prospemo kvalitetnu suplju eto para nama :D od stranaca :)
Da, Qler. Ovoj državi itekako trebaju pare. Jer, recimo, k'o zadnja fukara ne možemo ni letke za neki događaj odštampat ako nas ne pogura kakva strana fondacija. Kulturnu baštinu nam obnavljaju i održavaju stranci i njihove pare, a mi sjedimo i kukamo.

Onda dođe Osmanagić i otkrije piramidu, osnuje fondaciju za zaštitu kulturne baštine. I poleti metar firmi da dadne pare. Budžet za prvu godinu - 600.000 maraka!

Za šta?! Koji su to njihovi troškovi ako svi rade iz svoga džepa i kao volonteri? To brdo besplatno kopaju rudari i školska djeca, a ovi ublehaši poziraju pred TV kamerama i pričaju narodu bajke! Da je Osmanagiću i Hodoviću - i svima ostalima koji su financijski i na bilo koji drugi način podržali ovu bruku i sramotu - stalo do kulturne baštine Visokog i Bosne, mogli su ovaj svoj fenomenalni 'marketinški talent' pokazati na nekoj drugoj, pravoj stvari.

Da, ovoj državi trebaju pare. Evo, predlažem da se ovih 600.000 maraka skupljenih za bajku o piramidi preusmjeri na nešto što će stvarno otvoriti nova radna mjesta u Visokom.
kekec

Post by kekec »

El-bosniaco wrote:kekec, ja ipak vishe vjerujem geodetskom zavodu nego tebi , pa ti kako hoces
:-?
U tome i jeste problem.
POGLEDAJ prilozeni satelitski snimak!
Nisam ja letio i odozgo snimao, halo!
El-bosniaco

Post by El-bosniaco »

U tome i jeste problem.
ja kazem, vishe vjerujem geodetskom zavodu nego tebi
kekec

Post by kekec »

El-bosniaco wrote:
U tome i jeste problem.
ja kazem, vishe vjerujem geodetskom zavodu nego tebi
Vjeruj kada ne mozes sam razmisljati. :D

Vidim ja da je lakse ukucati ekser u zeljeznu
plocu, nego tebe uvjeriti u nesto sto se uci
u 5-6 razredu osnovne skole iz geometrije. :)
max_power

Post by max_power »

Alfons Kauders wrote:
"neprijatelji bosne"... :D :D krasno... :D :lol: jah, ko god ne vjeruje vasem sesirdziji je neprijatelj bosne... :D masala... :D
Ja ne bih isao tako daleko... :-)
Ali oni kojima je glavni argument protiv piramide nekakva konspiracija SDA, Cengica i talibana (vidi peticiju protiv piramide)... sigurno nisu prijatelji Bosne, ili su jednostavno budale.
El-bosniaco

Post by El-bosniaco »

za kekeca
Vjeruj kada ne mozes sam razmisljati.

u 5-6 razredu osnovne skole iz geometrije.

mogu ja razmisljati sam, ali ovdje vjerujem ljudi sto su nesto u toj struci a sta si ti ???? :-?

Kekec iskreno pitanje za tebe, ova slika iz geodetskog zavoda , da li brdo izgleda kao piramida , da ili ne ????

Image
Ali oni kojima je glavni argument protiv piramide nekakva konspiracija SDA, Cengica i talibana (vidi peticiju protiv piramide)... sigurno nisu prijatelji Bosne, ili su jednostavno budale
upravo tako
kekec

Post by kekec »

El-bosniaco wrote:za kekeca
Vjeruj kada ne mozes sam razmisljati.
u 5-6 razredu osnovne skole iz geometrije.
mogu ja razmisljati sam, ali ovdje vjerujem ljudi sto su nesto u toj struci a sta si ti ???? :-?
Kekec iskreno pitanje za tebe, ova slika iz geodetskog zavoda , da li brdo izgleda kao piramida , da ili ne ????
Image
Ko sam i sta sam, nebitno, ali dio mozes skontati na osnovu postova. :)
Na ovo ti ne mogu odgovoriti samo sa da ili ne. Mogu, ali uz jedno objasnjenje. Odgovor je DA.
Ali...
Ta "slika" je malo kompjuterski trodimenzionalno modeliran prikaz terena brda Visocica.
Mislim da u istom postoji malo i manipulacije, odnosno ivice su NAMJERNO naglasene ostrije
nego sto su u prirodi, a sve zbog stvaranja efekta piramide.

Jos nesto.
Ja licim na Alena Delona, poznatog francuskog glumca.
Da li sam ja Alen Delon. :D
Mozda i jesam, ali da bih u to bio siguran, moram
sacekati nekog "arheologa" koji ce uociti "anomalije". :-D
ludvig

Post by ludvig »

ludost wrote: ...preusmjeri na nešto što će stvarno otvoriti nova radna mjesta u Visokom.

Ponovo odlican post :thumbup: Rezultati fondacije sigurno dovode i dovodice do otvaranja novih radnih mjesta u Visokom. Slazemo se da su to odlicno ulozena sredstva :bih:
zlata

Post by zlata »

http://www.unmuseum.org/troy.htm

Nekako me ovo sve podsjeca na trgovca Schliemanna.... i njegovu Troju! :razz:
ILIR_

Post by ILIR_ »

Bolan ovaj svjetski londonski Times nesto pise na engleskom. ne razumijem sta - ali mora da bude nesto pozitivno.

The Times - 15.04.2006

Indiana Jones of the Balkans and the mystery of a hidden pyramid
By Nick Hawton in Visoko, Bosnia

http://www.timesonline.co.uk/article/0,,3-2135223.html
ILIR_

Post by ILIR_ »

Iz gore navedenog linka iz The Times:

...The diggers will sink ten shafts. The work should last six months. Meanwhile, Visoko, a depressed town of around 40,000 inhabitants, is cashing in. Shops have begun selling pyramid T-shirts and money-boxes and triangular pizza on triangular plates. The excavation “may or may not prove that the pyramids exist, but it’s good for business”, Esref Fatic, a souvenir-shop owner, said. ...
ILIR_

Post by ILIR_ »

Iz gore navedenog linka iz The Times:

...The diggers will sink ten shafts. The work should last six months. Meanwhile, Visoko, a depressed town of around 40,000 inhabitants, is cashing in. Shops have begun selling pyramid T-shirts and money-boxes and triangular pizza on triangular plates. The excavation “may or may not prove that the pyramids exist, but it’s good for business”, Esref Fatic, a souvenir-shop owner, said. ...
Locked