Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
MuaDib wrote: ↑24/09/2022 19:45
Izbor Denisa je početak kraja SDA i to je vodilja koja svima treba biti na umu, ako ne zele upliv istih u vlast nakon izbora.
Saga o Komšiću se treba završiti, jer u uslovima kad svaki član Predsjednistva ima pravo veta i vitalnog nacionalnog interesa, spin od 2:1 za BiH je besmislen.
Izbor ŽKBI u Predsjedništvo je početak kraja ovakve BiH, jer taj klin trajno razbija mogućnost stabilizacije Federacije, koja posljedično demografski poprilično desetkuje Bošnjake, jer Hrvati su davno otisli. A vrlo lako moze otvoriti pitanje teritorijalne autonomije Hrvata, sa nesagledivim posljedicama po međunarodnu poziciju BiH.
A niko se ne treba brinuti za odnose na državnom nivou, jer Denis itekako dobro poznaje Ustav BiH, za razliku od trenutnih eksponenata "probosanske politike" zvane bošnjačka kvota.
...a tek sto zna otvorena pisma pisat
Sretnije resenje po SDP bilo da su mozda Imamovica kandidovali, nego ovog narcisoidnog uhljupa sto godinama pokusavaju u predsjednistvo ugurat
Last edited by General War on 24/09/2022 19:59, edited 1 time in total.
Je li sigurno da će Željka Cvijanović biti u Predsjedništvu? Ja ne bih tek tako brojao da će ona pobijediti Mirka Šarovića. Podržavam Trojku i glasaću za Denisa Bećirovića. Nemam neko mišljenje o Komšiću, ali naravno da bi za BiH bolje bilo da on pobijedi nego Borjana. To hoće li HDZ biti "nezaobilazan" zavisi od kantonalnih zastupnika i broja prohrvatskih delegata u Domu naroda, a o tome će presuditi ljudi koji žive u SBK. Imali su šansu pozicionirati probosanske Hrvate visoko na listama da bude sigurno da probosanske stranke dobiju svog delegata od tamo, sad je kasno ako su šanse njima male da uđu u skupštinu. Šta su radili svo vrijeme.
Izbor Denisa je početak kraja SDA i to je vodilja koja svima treba biti na umu, ako ne zele upliv istih u vlast nakon izbora.
Saga o Komšiću se treba završiti, jer u uslovima kad svaki član Predsjednistva ima pravo veta i vitalnog nacionalnog interesa, spin od 2:1 za BiH je besmislen.
Izbor ŽKBI u Predsjedništvo je početak kraja ovakve BiH, jer taj klin trajno razbija mogućnost stabilizacije Federacije, koja posljedično demografski poprilično desetkuje Bošnjake, jer Hrvati su davno otisli. A vrlo lako moze otvoriti pitanje teritorijalne autonomije Hrvata, sa nesagledivim posljedicama po međunarodnu poziciju BiH.
A niko se ne treba brinuti za odnose na državnom nivou, jer Denis itekako dobro poznaje Ustav BiH, za razliku od trenutnih eksponenata "probosanske politike" zvane bošnjačka kvota.
Klixuser02 wrote: ↑24/09/2022 19:59
Je li sigurno da će Željka Cvijanović biti u Predsjedništvu? Ja ne bih tek tako brojao da će ona pobijediti Mirka Šarovića.
guruguru95 wrote: ↑24/09/2022 19:52"Izbor ŽKBI u Predsjedništvo je početak kraja ovakve BiH, jer taj klin trajno razbija mogućnost stabilizacije Federacije, koja posljedično demografski poprilično desetkuje Bošnjake, jer Hrvati su davno otisli. A vrlo lako moze otvoriti pitanje teritorijalne autonomije Hrvata, sa nesagledivim posljedicama po međunarodnu poziciju BiH."
A to se inače neće desiti kada u Predsjedništvu budu sjedile dvije predivne dame i, prije svega, velike patriotkinje i bosanske heroine Cvijanović i Krišto
Pa Borjana ako uđe imati ce problem s narativom, od šoka što nije majorizirana.
Za Željku nisam siguran da će proći, a ako prođe imat cemo Hard core Srpkinju i priču o nemogućoj državi. Ako pak Šarović prođe imat ćemo real Dayton saradnju.
Komšić ako kojim čudom uđe skupljat ce građansku platformu za rehabilitaciju SDA.
guruguru95 wrote: ↑24/09/2022 19:52"Izbor ŽKBI u Predsjedništvo je početak kraja ovakve BiH, jer taj klin trajno razbija mogućnost stabilizacije Federacije, koja posljedično demografski poprilično desetkuje Bošnjake, jer Hrvati su davno otisli. A vrlo lako moze otvoriti pitanje teritorijalne autonomije Hrvata, sa nesagledivim posljedicama po međunarodnu poziciju BiH."
A to se inače neće desiti kada u Predsjedništvu budu sjedile dvije predivne dame i, prije svega, velike patriotkinje i bosanske heroine Cvijanović i Krišto
Pa Borjana ako uđe imati ce problem s narativom, od šoka što nije majorizirana.
Za Željku nisam siguran da će proći, a ako prođe imat cemo Hard core Srpkinju i priču o nemogućoj državi. Ako pak Šarović prođe imat ćemo real Dayton saradnju.
Komšić ako kojim čudom uđe skupljat ce građansku platformu za rehabilitaciju SDA.
Jebote ispašće na kraju Borjana heroina i mučenica, na ranu je priviti I kamen bi zaplakao
Što se tiče člana Predsjedništva BiH iz rs, Šarović nažalost nema prevelike šanse pored Cvijanović i mislim da je to najveći "safe bet" po meni. Jednostavno, to društvo je previše zadojeno srbovanjem i idejom "srpskog sveta", čak im je i komplet opozicija na istom fonu, tako da ja tamo zaista ne vidim neke velike promjene u skorijoj budućnosti. Volio bih da gadno pogriješim
Sretnije resenje po SDP bilo da su mozda Imamovica kandidovali, nego ovog narcisoidnog uhljupa sto godinama pokusavaju u predsjednistvo ugurat
Sve piše, pogriješio si u razumijevanju onoga šta sam i zašto napisao.
Drugo, tvoj ton jasno pokazuje da to pitaš cinično, ne u svrhu diskusije, a to ne zaslužuje odgovor.
Treće, nije ni bitno kako i ko je izabrao Tegeltiju, bitno je šta će biti 3. 10.
Ponavljanje svih grešaka SDA, Komšića, neće ništa dokazati zato što svi znamo za njih. Ali, stalno spominjanje SDA kao opravdanje "mogli su oni pa možemo i mi" ne ide nikako u korist botovima trojke. A stsalno to radite, koristite SDA kao štaku i opravdanje.
Pitanje je da li će Denis, to jeste uklanjanje SDA, išta promijeniti bez uklanjanja HDZ i SNSD. Ja mislim da neće, botovi trojke tvrde da hoće, vidjećemo. Takođe ne mislim da je ukanjanje SDA početak kraja troglave aždaje ako se aktivno ne radi na simultanom uklanjanju HDZ i SNSD.
I zato sam protiv dominantnog narativa "Da mi samo sklonimo SDA, odmah će krenuti na bolje". Neće tamo gdje HDZ i SNSD imaju bilo kakav uticaj. Federacija i država nisu KS.
Znaci predlog je ajde sada da se glasa za sda pa ako rezultati budu takvi da su hrvati i srbi odbacili snsd i hdz onda cemo i mi bosnjaci 2026 odbaciti sda .
Znaci predlog je ajde sada da se glasa za sda pa ako rezultati budu takvi da su hrvati i srbi odbacili snsd i hdz onda cemo i mi bosnjaci 2026 odbaciti sda .
Ne, prijedlog je da se glasa za Denisa i Željka, kako SNSD i HDZ ne bi mogli da orgijaju i plešu Satanski tango u Predsjedništvu i ostvaruju svoje vlažne separatističko-fašističke snove.
A da je kandidovan Imamovic sad bi bila prica koje budale trebali su becirovica i tako u nedogled. Sustina je da je barak obama brotiv bakira zeleno narandzasti botovi i manipulatori bi nasli razlog zasto nije dobar.
S' obzirom da se opet, kao i prije četiri godine, pokušava nametnuti narativ da glasači SDP/NiP/NS (Trojke) moraju glasati za Komšića da ne bi bili proglašeni izdajnicima, da razjasnimo neke stvari.
Trojka i stranke okupljene oko zajedničke kandidature imaju jednog kandidata, Denisa Bećirovića. Tu je i prosječno pametnom sve jasno kao dan.
Stranke okupljene u dvomandatnoj patriJotskoj koaliciji SDA/HDZ/DF imaju preostale kandidate. Njihovi kandidati, njihova nervoza, njihov problem.
Neka se fino SAMI IZMEĐU SEBE dogovore.
Nije problem SDA ko SDA već je problem njena trenutna postava koja niti zna niti može napraviti pomak, već se samo zna pozicionirati sa mrskim kolegama iz SNSD i SDA, po cjenu blokade Parlamenta, glasanja za privatne interese SNSD tajkuna i recipročnu podršku potonjih za SDA tajkune. Ako će nam Alma biti Ustavobranitelj, Genjac tumač VNI, Šefik i Bisera ministri, Selmo ataše pri NATO a Bakir vrhovni komadant onda će ova država postati prazna ljuštura oko koje će se glodati bošnjačka i srpska oligarhija uz asistenciju hvrvatskih plemića. A život nas bh građana će se odvijati tako da će nam himna postati Tamo daleko.
Bira se predjsednik BiH a ne hrvata, srba ili bosnjaka
Znaci ovo je zemlja svih nas multi kulti al treba dat nekom da se dijeli po naciji?
Odluci se il ces pisat il sr.at
Ta tvoja prica je upravo ono sto hrvati IZ hoce da dobiju, tamo dje su manjina da imaju zajednicki drzavu po evropskim principima a tamo dje su vecina da imaju privatnu..
Kako to Denis fino objasni :"Trebamo izbladit odnose sa BG i ZG" u prevodu mi smo duzni nekom nesto i trebamo se mi izvinuti..
Nije tema ni mjesto al nek Hrvati budu malo vise BiH a malo manje Hrvati..
Znači da je udarač o prstima svjesno radio na ovom što sad imamo da strahujemo svaki dan kakav će izborni zakon Švabo donijeti, da je svjesno samo gurao prst u oči i sa tim grupisao skoro kompletne dijelove gdje su Hrvati većina u skute HDZ-a. Njega nikad nije ni bilo briga za glupi narod koji je uzimao pričom na fonu "eto četnika niz Vraca" "udri ga po prstima" "obraz Senade" a ni četnika,ni udaranja a boga mi još manje obraza...
Izvini, ti tvrdis da je za hrvatski separtizam i nacionalizam kriv zeljko komsic ma ja bolan, ko nas zavadi
Bira se predjsednik BiH a ne hrvata, srba ili bosnjaka
Znaci ovo je zemlja svih nas multi kulti al treba dat nekom da se dijeli po naciji?
Odluci se il ces pisat il sr.at
Ta tvoja prica je upravo ono sto hrvati IZ hoce da dobiju, tamo dje su manjina da imaju zajednicki drzavu po evropskim principima a tamo dje su vecina da imaju privatnu..
Kako to Denis fino objasni :"Trebamo izbladit odnose sa BG i ZG" u prevodu mi smo duzni nekom nesto i trebamo se mi izvinuti..
Nije tema ni mjesto al nek Hrvati budu malo vise BiH a malo manje Hrvati..
Ovo boldirano treba pinovati. Isto sam i ja napisao jučer.
Hajmo svi, idemo se izvinjavati Zagrebu za Milanovićeve izjave, krivi smo!
"Izvinite molim vas sto se borimo se za BiH necemo vise evo izvolite sve"
sajber87 wrote: ↑24/09/2022 20:28 Znaci predlog je ajde sada da se glasa za sda pa ako rezultati budu takvi da su hrvati i srbi odbacili snsd i hdz onda cemo i mi bosnjaci 2026 odbaciti sda .
Ne, prijedlog je da se glasa za Denisa i Željka, kako SNSD i HDZ ne bi mogli da orgijaju i plešu Satanski tango u Predsjedništvu i ostvaruju svoje vlažne separatističko-fašističke snove.
saabsa wrote: ↑24/09/2022 19:01
Znači da je udarač o prstima svjesno radio na ovom što sad imamo da strahujemo svaki dan kakav će izborni zakon Švabo donijeti, da je svjesno samo gurao prst u oči i sa tim grupisao skoro kompletne dijelove gdje su Hrvati većina u skute HDZ-a. Njega nikad nije ni bilo briga za glupi narod koji je uzimao pričom na fonu "eto četnika niz Vraca" "udri ga po prstima" "obraz Senade" a ni četnika,ni udaranja a boga mi još manje obraza...
Izvini, ti tvrdis da je za hrvatski separtizam i nacionalizam kriv zeljko komsic ma ja bolan, ko nas zavadi
Da, većina forumaša ovdje tvrdi upravo to
Evo da ponovim svoj raniji komentar:
Problem je što forumska većina ovdje više mrzi SDA, nego što ne podnosi HDZ ili SNSD, zato im nije ni mrzak scenario Cvijanović - Krišto (čitaj Dodik - Čović), samo da to ne budu Bakir i SDA, ili "mrski izdajica i ublehaš" Komšić. Isti oni što na temi o SDA pišu da je SDA veće zlo od četnika i ustaša. Na ovom forumu očito vlada većinsko mišljenje da su najveći krivci za ovu krizu Bakir i Željko, a ne fašisti Dodik i Čović.
sajber87 wrote: ↑24/09/2022 20:28 Znaci predlog je ajde sada da se glasa za sda pa ako rezultati budu takvi da su hrvati i srbi odbacili snsd i hdz onda cemo i mi bosnjaci 2026 odbaciti sda .
sajber87 wrote: ↑24/09/2022 20:28
Ne, nego je pitanje:
Ako HDZ i SNSD (a neće biti puno drugačije ako budu SDS ili PDP) opet osvoje ono šta su do sada osvajali, a vjerovatno hoće, naročito HDZ, trojka bez njih neće moći ništa napraviti. Znači, morat će se dogovarati, ako se ne budu dogovarali, bit će blokade. A dogovor znači "ja tebi - ti meni".
A onda dođe SDA i kaže, šta je, nas ste optuživali da se dogovaramo sa HDZ i SNSD, a sada vi to isto radite.
Tada se neće moći lako odgovoriti na optužbu da je sve to bilo samo da se skine SDA, a ne da se radi za državu. Nešto ne vjerujem da će HDZ i SNSD odustati od svojih planova cijepanja BiH. Hoće li trojka sarađivati s djeliteljima BiH kao što je to radio SDA? Bez njih neće moći.
Šta onda?
Last edited by Hakiz on 24/09/2022 20:52, edited 1 time in total.
saabsa wrote: ↑24/09/2022 19:01
Izvrtanje uz nemogućnost razumijevanja napisanog, klasičan glasač SDA/DF koalicije.
Uživaj...
Ne, nego je pitanje:
Ako HDZ i SNSD (a neće biti puno drugačije ako budu SDS ili PDP) opet osvoje ono šta su do sada osvajali, a vjerovatno hoće, naročito HDZ, trojka bez njih neće moći ništa napraviti. Znači, morat će se dogovarati, ako se ne budu dogovarali, bit će blokade. A dogovor znači "ja tebi - ti meni".
A onda dođe SDA i kaže, šta je, nas ste optuživali da se dogovaramo sa HDZ i SNSD, a sada vi to isto radite.
Tada se neće moći lako odgovoriti na optužbu da je sve to bilo samo da se skine SDA, a ne da se radi za državu. Nešto ne vjerujem da će HDZ i SNSD odustati od svojih planova cijepanja BiH. Hoće li trojka sarađivati djeliteljima BiH kao što je to radio SDA? Bez njih neće moći.
Glas za obojicu je nevažeći listić.
Zato Denis jedini izbor
Sasvim je jasno šta sam napisao. Za svakog ko ima imalo mozga, Bećirović i Komšić zajedno u Predsjedništvu su bolja opcija od tandema Cvijanović - Krišto ili nedajbože, Izetbegović - Krišto.
Ne, nego je pitanje:
Tada se neće moći lako odgovoriti na optužbu da je sve to bilo samo da se skine SDA, a ne da se radi za državu. Nešto ne vjerujem da će HDZ i SNSD odustati od svojih planova cijepanja BiH. Hoće li trojka sarađivati djeliteljima BiH kao što je to radio SDA? Bez njih neće moći.
Šta onda?
Uz razliku da je trojka već pokazala da nije zločinačka organizacija kao SDA i da im nije najbitnije ukrasti pare za potrebe sebe i braće iz tronošca kao što je nekim.
Sasvim dovoljno da očekujemo promjene.
Šta onda?
Uz razliku da je trojka već pokazala da nije zločinačka organizacija kao SDA i da im nije najbitnije ukrasti pare za potrebe sebe i braće iz tronošca kao što je nekim.
Sasvim dovoljno da očekujemo promjene.
Sve je to lijepo, ali nisi odgovorio na pitanje.
Last edited by PreWiBa on 24/09/2022 20:54, edited 1 time in total.
Šta onda?
Onda ide nešto tipa zakona o prebivalištu.
Znaci po tebi su svi isti koliko vidim, po meni nisu, ali ako su za tebe svi isti ne vidim zasto ne glasas za trojku tebi je svejedno ako su svi isti.