Povorka ponosa u Sarajevu
- MarlboroGold
#3926 Re: Povorka ponosa u Sarajevu
Uz banderu na ulici... 
-
sumirprimus
#3927 Re: Povorka ponosa u Sarajevu
sta je tacno od tog dubioza ? 
-
kakavdanakneiskustvu
#3928 Re: Povorka ponosa u Sarajevu
Josip321 wrote:Božiji zakoni su smisleni, realni. Nisu tu da sputavaju čovjeka, nego da ga zaštite.
Ako ne postoji Bog ne postoji ni moral. A ako nema morala nema ni potrebe za zakonima i redom.
Nije Bog protiv lgbt-a jer je jednostavno odlučio njih ne voljeti i progoniti. Bog nije za takva devijantna ponašanja jer nisu dobri za čovjeka, štetni su.
Ma koliko se netko trudio opravdati lošu stvar, ona i dalje ostaje loša.
Svako zlo je samodestruktivno, to je jedna od odlika zla. Ako vam nije jasno da li je nešto od Boga ili zloga, samo si postavite pitanje da li je to samoodrživo ili je parazitirajuća pojava. I sve će vam biti jasno.
Homići i sl. se ne mogu razmnožavati, dakle kada bi bili, teoretski, segregirana skupina, biološki bi nestali.
Nisu samoodrživo. Nisu od Boga.
A i nešto za razmišljanje ovima što kažu: "Briga me za njih, nemoj mene dirati a ti tamo radi što želiš".
Njihove udruge, kako se financiraju? Financiraju li se i našim novcem?
Zašto su im kampanje tako agresivne?
Ako iskreno nemaš ništa protiv njih i nisi im neprijatelj, a mi živimo u demokratskom društvu, hajde samo sebi za test javno imenom i prezimenom reci da misliš kako gay is not ok. I tako testira svoju hrabrost usput.
bog je kao stvoritelj svega,za one koji u to vjeruju?
ako je tako,stvorio je i sve osobe na svijetu,oa i LGBT osobe,što ih stvori?
- Ramzess Veliki
#3929 Re: Povorka ponosa u Sarajevu
Cudno razmisljanje …SmokingMan wrote:
Ima ljudi skoji u se oslobodili okriva religije...Nije strano da isti upražnjavaju seks na javnome mjestu,bez imalo stida...![]()
Svašta je Bog stvorio na Zemlji,možda mu se jedino može zamjeriti zbog toga.
Imam utisak da religiju shvatas kao svoje okove koji ti ne dozvoljavaju da se seksas javno pred drugim ljudima a imas zelju za tim ... jesam li blizu?
- Ramzess Veliki
#3930 Re: Povorka ponosa u Sarajevu
Ne, ove druge je zaveo dzavo, sejtan, na pogresan put … kako ne znas, to su osnove religije …kakavdanakneiskustvu wrote:
bog je kao stvoritelj svega,za one koji u to vjeruju?
ako je tako,stvorio je i sve osobe na svijetu,oa i LGBT osobe,što ih stvori?
-
kakavdanakneiskustvu
#3931 Re: Povorka ponosa u Sarajevu
religija je opijum za mase,a ja te stvari bas i ne koristim
- SmokingMan
#3932 Re: Povorka ponosa u Sarajevu
Ma jok,ne sviđaju mi se te spoljašnje egzibicije...Ramzess Veliki wrote:Cudno razmisljanje …SmokingMan wrote:
Ima ljudi skoji u se oslobodili okriva religije...Nije strano da isti upražnjavaju seks na javnome mjestu,bez imalo stida...![]()
Svašta je Bog stvorio na Zemlji,možda mu se jedino može zamjeriti zbog toga.
Imam utisak da religiju shvatas kao svoje okove koji ti ne dozvoljavaju da se seksas javno pred drugim ljudima a imas zelju za tim ... jesam li blizu?
Ali ima ljudi koji ih vole....
- Ramzess Veliki
#3933 Re: Povorka ponosa u Sarajevu
Ma sumnjiv si ti meni, rek'o bih da ti treba triger da se javno seksualno ispoljis …SmokingMan wrote:Ma jok,ne sviđaju mi se te spoljašnje egzibicije...
- SmokingMan
#3934 Re: Povorka ponosa u Sarajevu
Ne bi to bio problem,stanice,javni prevoz,trebevićka žičara,liftovi,javni događaji.Dovoljan je samo nagon za takve stvari,odsustvo morala i john obraz,poslije toga sve ide ko po loju....Ramzess Veliki wrote:Ma sumnjiv si ti meni, rek'o bih da ti treba triger da se javno seksualno ispoljis …SmokingMan wrote:Ma jok,ne sviđaju mi se te spoljašnje egzibicije...
- Ramzess Veliki
#3935 Re: Povorka ponosa u Sarajevu
To dje me nadjeeee …SmokingMan wrote:Ne bi to bio problem,stanice,javni prevoz,trebevićka žičara,liftovi,javni događaji.Dovoljan je samo nagon za takve stvari,odsustvo morala i john obraz,poslije toga sve ide ko po loju....Ramzess Veliki wrote:Ma sumnjiv si ti meni, rek'o bih da ti treba triger da se javno seksualno ispoljis …SmokingMan wrote:Ma jok,ne sviđaju mi se te spoljašnje egzibicije...
- SmokingMan
#3936 Re: Povorka ponosa u Sarajevu
Ma ja bi crkao od smjeha da naiđem na takvu scenu.Doduše,za zapadu ništa novo...
Nagledao sam se svega u životu,tako da me ovakve tvari kod ljudi nimalo ne iznenađuju....
Nagledao sam se svega u životu,tako da me ovakve tvari kod ljudi nimalo ne iznenađuju....
-
Nadzorna_ploca
#3937 Re: Povorka ponosa u Sarajevu
I povorka ponosa je opijum za mase..veci nego religija.
Evo nikad kraja temi..
Evo nikad kraja temi..
-
Hakiz
#3938 Re: Povorka ponosa u Sarajevu
[quote="Tomahawk11"]
Nije (samo) to, nije problem u stvarima koje nećemo podijeliti sa drugima, toga ima puno.
Nego, koliko ljudi krene da sebe analizira pa prestanu jer se uplaše kada vide šta te analize kao rezultat donose.
Nije (samo) to, nije problem u stvarima koje nećemo podijeliti sa drugima, toga ima puno.
Nego, koliko ljudi krene da sebe analizira pa prestanu jer se uplaše kada vide šta te analize kao rezultat donose.
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#3939 Re: Povorka ponosa u Sarajevu
Puni smo mi mračnih ćoškova u koje ni sami ne smijemo zavirivati.Hakiz wrote:
-
broj dva
#3940 Re: Povorka ponosa u Sarajevu
Irsar wrote:Sve što pišem je smisleno, samo sažeto jer se vremena niti prostora za više nema.Sara03 wrote:Možda da prvo i sam napišeš nešto smisleno, za promjenu.
S druge strane, "normalnost je subjektivna" ili "moralnost je subjektivna" je posve besmislena tvrdnja. Dobro i zlo su objektivni, realni, te ponašanja koja podržavaju dobro (moralnost), odnosno zlo (nemoralnost), su sami po sebi također objektivni i realni.
To što vi ne vjerujete u Boga i što smatrate da je čovjek samo nakupina čestica prašine bez ikakve više dimenzije i svrhe, te to što negirate ne-materijalne poremćaje tih viših dimenzija (poremećaje intelektualne prirode, ili poremećaje duše tipa "zaprljanja duše"), iako nemate nikakav dokaz da je materijalno jedino što postoji i jedino što je realno, je posljedica vaše ignorancije i arogancije.
Homoseksualizam nije loš zato jer ga jedan stavlja drugom u anus i slične bedastoće (u odnosu na puno krupnije stvari, koje spominjem u nastavku), već je loš jer predstavlja inverziju hijerarhije normalnosti ponašanja muškaraca i žena, inverziju koja za posljedicu ima korupciju duše i zacrnjenje srca, posljedica čega je VJEČNA propast kada vrijeme dođe za naplatu.
Sam jezik ukazuje da su riječi "dobro" i "užitak" različite, čovjek može provesti čitav život uživajući i ujedno se uništavajući, a onda kada simptomi samouništenja se pokažu bit će kasno. Baš kao što čovjek može imati neko oboljenje tipa karcinom za koje ne zna da ga ima, i otkrije ga kada je već kasno. Vi, sa druge strane, negirate Boga i samim time negirate ovakve posljedice nemoralnosti, jer ste vi ti koje zapravo nije briga za dobrobit niti vlastitu niti ljudi koji imaju iskušenje i opterećenje zvano homoseksualizam. I za ovo vaše podržavanje i promovisanje nečega što je u osnovi loše ćete biti više kažnjeni nego neki "gay" koji čitav život možda živi u nemoralu kojeg priznaje kao nemoral, jer negirati istinu je gore nego činiti najveća nedjela dokle god se istina bar priznaje kao takva.
Mnogo filozofskih predpostavki. Kako znas da su dobro i zlo objektivni ? Uvjek ? Svako zlo i svako dobro ? Da li je zlo ubiti covjeka ? Da li je zlo ubiti zlog covjeka ? Banalno pitanje no odgovor ne bi trebao biti banalan.
A o "zaprljanju duse" - iskreno ne interesuje me. Tvoja vjera, tvoja terminologija, tvoji stavovi. Slobodno se raduj nasoj kazni ali nisi zar toliko arogantan da insistiras da tvoji stavovi vrjede za svakoga ?? Ne vjeruju svi kao ti, ne razmisljaju svi kao ti i sve sto trebas uraditi je prihvatiti tu razlicitiost i dati ljudima pravo da zive svoj zivot prema svom kompasu. A za one ciji je kompas pokvaren imamo sistem regulisanja - zakone.
- wewa
#3941 Re: Povorka ponosa u Sarajevu
otud i silna homofobija...Tomahawk11 wrote:Puni smo mi mračnih ćoškova u koje ni sami ne smijemo zavirivati.Hakiz wrote:
-
1Dante1
#3942 Re: Povorka ponosa u Sarajevu
Pa imaju odgovori u prethodnom postu. Moralnost predstavlja ponasanje koje je dobro po covjeka, ne skodi mu i ne nosi teske posljedice sa sobom. Ubiti covjeka je zlo jer skodi i ubici i ubijenom i samim tim u principu nije moralno. Ubiti zlog covjeka je vec relativno jer mozda je samoodbrana ali ubistvo treba uvijek biti neko krajnje sredstvo. Cojk lijepo napisao.broj dva wrote:Irsar wrote:Sve što pišem je smisleno, samo sažeto jer se vremena niti prostora za više nema.Sara03 wrote:Možda da prvo i sam napišeš nešto smisleno, za promjenu.
S druge strane, "normalnost je subjektivna" ili "moralnost je subjektivna" je posve besmislena tvrdnja. Dobro i zlo su objektivni, realni, te ponašanja koja podržavaju dobro (moralnost), odnosno zlo (nemoralnost), su sami po sebi također objektivni i realni.
To što vi ne vjerujete u Boga i što smatrate da je čovjek samo nakupina čestica prašine bez ikakve više dimenzije i svrhe, te to što negirate ne-materijalne poremćaje tih viših dimenzija (poremećaje intelektualne prirode, ili poremećaje duše tipa "zaprljanja duše"), iako nemate nikakav dokaz da je materijalno jedino što postoji i jedino što je realno, je posljedica vaše ignorancije i arogancije.
Homoseksualizam nije loš zato jer ga jedan stavlja drugom u anus i slične bedastoće (u odnosu na puno krupnije stvari, koje spominjem u nastavku), već je loš jer predstavlja inverziju hijerarhije normalnosti ponašanja muškaraca i žena, inverziju koja za posljedicu ima korupciju duše i zacrnjenje srca, posljedica čega je VJEČNA propast kada vrijeme dođe za naplatu.
Sam jezik ukazuje da su riječi "dobro" i "užitak" različite, čovjek može provesti čitav život uživajući i ujedno se uništavajući, a onda kada simptomi samouništenja se pokažu bit će kasno. Baš kao što čovjek može imati neko oboljenje tipa karcinom za koje ne zna da ga ima, i otkrije ga kada je već kasno. Vi, sa druge strane, negirate Boga i samim time negirate ovakve posljedice nemoralnosti, jer ste vi ti koje zapravo nije briga za dobrobit niti vlastitu niti ljudi koji imaju iskušenje i opterećenje zvano homoseksualizam. I za ovo vaše podržavanje i promovisanje nečega što je u osnovi loše ćete biti više kažnjeni nego neki "gay" koji čitav život možda živi u nemoralu kojeg priznaje kao nemoral, jer negirati istinu je gore nego činiti najveća nedjela dokle god se istina bar priznaje kao takva.
Mnogo filozofskih predpostavki. Kako znas da su dobro i zlo objektivni ? Uvjek ? Svako zlo i svako dobro ? Da li je zlo ubiti covjeka ? Da li je zlo ubiti zlog covjeka ? Banalno pitanje no odgovor ne bi trebao biti banalan.
A o "zaprljanju duse" - iskreno ne interesuje me. Tvoja vjera, tvoja terminologija, tvoji stavovi. Slobodno se raduj nasoj kazni ali nisi zar toliko arogantan da insistiras da tvoji stavovi vrjede za svakoga ?? Ne vjeruju svi kao ti, ne razmisljaju svi kao ti i sve sto trebas uraditi je prihvatiti tu razlicitiost i dati ljudima pravo da zive svoj zivot prema svom kompasu. A za one ciji je kompas pokvaren imamo sistem regulisanja - zakone.
- arzuhal
#3943 Re: Povorka ponosa u Sarajevu
Ne mislim ići na povorku, niti da podržim niti da galamim i napadam, ne pada mi napamet.
Ali bih otišao da ih podržim kada bi povorku nazvali Povorka stida.
Iz najmanje dva razloga.
Ali bih otišao da ih podržim kada bi povorku nazvali Povorka stida.
Iz najmanje dva razloga.
-
Hakiz
#3944 Re: Povorka ponosa u Sarajevu
Ovo je kao 1. svjetski rat.
Svi u svojim rovovima, ko krene naprijed pokosiće ga rafal sa druge strane.
Svi u svojim rovovima, ko krene naprijed pokosiće ga rafal sa druge strane.
- arzuhal
#3945 Re: Povorka ponosa u Sarajevu
Sad sjetih, slagao sam: ima jedan razlog zbog kojeg bih otišao i na Povroku ponosa, kao podrška - da odem u majici i sa zastavama SDA.
- MarlboroGold
#3946 Re: Povorka ponosa u Sarajevu
Ako budeš mogao prići zbog pancete. Biće neko ko će time biti opremljen 
- Sara03
#3947 Re: Povorka ponosa u Sarajevu
Ovo vehbosi kontaju paralelno šetati? Žuč sve teže kontrolisati, odbrojavamo sitno. 
- SmokingMan
-
mali jomu
#3949 Re: Povorka ponosa u Sarajevu
Jeste vi meni bezveze, galamite na sve strane DEMOKRATIJAAAAAA DEMOKRATIJAAAAA a na prvoj razlicitosti pokazivate svoje licne diktature...
meni su gori ovi "moji" koji mi se uvuku pod kozu... pa me pokusavaju totalno sjebat
najgore mi je kad mi kaze "selam, dje si brate", a vamo mi krv pije, ne ispusta jebalo to svoju mater...
meni su gori ovi "moji" koji mi se uvuku pod kozu... pa me pokusavaju totalno sjebat
najgore mi je kad mi kaze "selam, dje si brate", a vamo mi krv pije, ne ispusta jebalo to svoju mater...
-
Hakiz
#3950 Re: Povorka ponosa u Sarajevu
Izvršioci smrtnih kazni. Zakon im daje pravo da ubiju onoga nad kime se kazna provodi, ali sa aspekta morala?1Dante1 wrote:
Pa imaju odgovori u prethodnom postu. Moralnost predstavlja ponasanje koje je dobro po covjeka, ne skodi mu i ne nosi teske posljedice sa sobom. Ubiti covjeka je zlo jer skodi i ubici i ubijenom i samim tim u principu nije moralno. Ubiti zlog covjeka je vec relativno jer mozda je samoodbrana ali ubistvo treba uvijek biti neko krajnje sredstvo. Cojk lijepo napisao.
Niti je izvršila ugrožen pa da brani svoj život ili život dragih, niti mu je neko nastradao pa da se sveti pomračena uma, ništa. Hladnokrvno ubija jer mu je to posao i jer za to dobija platu.
I sad?