Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Bloo wrote:ovdje naletim rekreativno. ne pripadam niti jednom od 3 etnije. iscudavam se promjeni paradigme da uvijek teme koje u svom naslovu imaju odnos bosnjaka prema drugim narodima zavrse uvijek isto.
ako iskljucimo iz diskusije klasicne pro/hvatske trolove, kakav hrvat bi vama odgovarao kao sugovornik?
naravno morao bi biti neko normalan, koji ne negira uzp to se podrazumijeva. ali ako ukaze na negativne momente zivota hrvata u npr sarajevu da li ce od vas dobiti iole smislenije odgovore od kmecanje, uzpovac itd...
ja stvarno neznam sta ti hoces cuti od NAS ....probas nam nesto staviti u usta sto bi ti htjela cuti...eto samo bosnjaci mrze druge i drugacije a svi ostali se eto tope prema bosnjacima i samo biranim rjecima govore o njima.......ja samo znam da svaki bosnjak ili bosanac ce nabiti na onu stvar svakog ko je protiv bosne pa makar to bio i njegov rodjeni brat a ja sam jedan od tih.
Bosnjaci, hrvati, srbi, bosanci...sa kojima se druzim ce uciniti isto to. Gradani BiH. To nije eksluzivitet jedne etnije.
Ne zelim nista da vi (predstavnici 3 glavne etnije) izjavite. Samo skrecem paznju na to kako izgleda nekom sa strane. Ogromna gomila generalizacija i mrznje.
Dok se vasi legitimni predstavnici lizu i suruju. Povremeno proseru sta jedni protiv drugih da malo mobiluzuju narod i nastave lizanje.
Bloo wrote:
Bosnjaci, hrvati, srbi, bosanci...sa kojima se druzim ce uciniti isto to. Gradani BiH. To nije eksluzivitet jedne etnije.
Ne zelim nista da vi (predstavnici 3 glavne etnije) izjavite. Samo skrecem paznju na to kako izgleda nekom sa strane. Ogromna gomila generalizacija i mrznje. Dok se vasi legitimni predstavnici lizu i suruju. Povremeno proseru sta jedni protiv drugih da malo mobiluzuju narod i nastave lizanje.
Zasto ti treba ovo svrstavanje a neznas nikoga licno......znaci ako sam bosnjak(tako je neko htio)onda sam iz SDA stada.......daj mi bar nabroj nekoliko forumasa koji ovdje brane SDA i Bakira...tesko ces naci nekoga.....zato pretjerujes kad ispisujes karakteristike ljudima koje ne poznas.
Bloo wrote:
Ne zelim nista da vi (predstavnici 3 glavne etnije) izjavite. Samo skrecem paznju na to kako izgleda nekom sa strane. Ogromna gomila generalizacija i mrznje. Dok se vasi legitimni predstavnici lizu i suruju. Povremeno proseru sta jedni protiv drugih da malo mobiluzuju narod i nastave lizanje.
Zasto ti treba ovo svrstavanje a neznas nikoga licno......znaci ako sam bosnjak(tako je neko htio)onda sam iz SDA stada.......daj mi bar nabroj nekoliko forumasa koji ovdje brane SDA i Bakira...tesko ces naci nekoga.....zato pretjerujes kad ispisujes karakteristike ljudima koje ne poznas.
Jesi Bosnjak? Jel imas predstavnika?
Ja nemam.
Tako je neko htio? Ko? Neko ti nametnuo?
Toliko bosnjaka, hrvata i srba se busa da ne glasa za nacionaliste a isti opet pobjeduju.
Da...kao i vi.
Samo sto ste meni svi vi iz tri etnije isti...
Last edited by Bloo on 08/12/2018 22:40, edited 1 time in total.
Ček ček !!!! Čekaj ohan , ako ne pripadaš ni jednoj konstutivnoj grupi kako si dobio čin moderatora ???
U Ustavu jasno piše jedan od tri konstutivna naroda ti nisi smio biti postavljen !
Ček ček !!!! Čekaj ohan , ako ne pripadaš ni jednoj konstutivnoj grupi kako si dobio čin moderatora ???
U Ustavu jasno piše jedan od tri konstutivna naroda ti nisi smio biti postavljen !
Bloo wrote:
Ja nemam.
Toliko bosnjaka, hrvata i srba se busa da ne glasa za nacionaliste a isti opet pobjeduju.
Da...kao i vi. Samo sto ste meni svi vi iz tri etnije isti...
Nemam predstavnika i necu da me niko predstavlja i nema niko peavo da kaze da me predstavlja jer nikom nisam dao punomoc....onaj za koga sam dao glas nije moj predstavnik nego sam ga izabrao da radi za mene.........kazes da smo svi isti(bosnje srbi i hrvati)pa sto nas onda razvrstavas ......kazes da nemas predstavnika a htjela bi da imas?...pa u cemu je onda razlika od ovih koji imaju?....nebi ti smetao tor da ga imas?
Bloo wrote:
Ja nemam.
Da...kao i vi. Samo sto ste meni svi vi iz tri etnije isti...
Nemam predstavnika i necu da me niko predstavlja i nema niko peavo da kaze da me predstavlja jer nikom nisam dao punomoc....onaj za koga sam dao glas nije moj predstavnik nego sam ga izabrao da radi za mene.........kazes da smo svi isti(bosnje srbi i hrvati)pa sto nas onda razvrstavas ......kazes da nemas predstavnika a htjela bi da imas?...pa u cemu je onda razlika od ovih koji imaju?....nebi ti smetao tor da ga imas?
Eh spreconi...koji verbalni salto.
Isti u smislu jednako ispoljavate najprizemnije naciinalisticke momente.
Elem, procitaj onaj clanak. Tu je citava poenta.
Hafis wrote:Promijenit ćemo ustav da ne bi bilo kmečanja. Ta nije mumin da se ne može promijeniti.
A dijasporce neće nitko ništa ni pitati...šuti i mistrijaj
Podržavam.
P.S. Rečenica sa muminom nema nikakvog smisla. Gurate turcizme do granica neukusa.
Bloo wrote:
Eh spreconi...koji verbalni salto. Isti u smislu jednako ispoljavate najprizemnije naciinalisticke momente.
Elem, procitaj onaj clanak. Tu je citava poenta.
eto ti bolje znas nego ja sta mislim i kakav sam......tekst procitao ...nista posebno sto nisam znao mnogo prije nego sto je on ovo napisao....nadam se da si pogledala ona dva klipa koja sam ti postavio da pogledas
jednu istu stvar vrtis vec od juce.....ali ako ce ti biti lakse , sve je tako kako ti kazes
Hafis wrote:Promijenit ćemo ustav da ne bi bilo kmečanja. Ta nije mumin da se ne može promijeniti.
Podržavam.
P.S. Rečenica sa muminom nema nikakvog smisla. Gurate turcizme do granica neukusa.
Podržavam.
Podržavam.
''Ne guramo'', stvarno.
To je stara lokalna mostarska izreka za koju znam kako znam i za sebe (ako Palermo ovo pročita potvrdit će ti i on).
Koristi se kada želiš naglasiti da je nešto izvodljivo mada drugi baš i nisu sigurni u to i izražavaju skepsu u tu izvodljivost.
Npr. :
- Hoćemo li mi znati raditi s tim (neki aparat ili tako nešto)...
- E vidi njega matere ti....pa jašta ćemo, ta nije mumin.
Podržavam.
''Ne guramo'', stvarno.
To je stara lokalna mostarska izreka za koju znam kako znam i za sebe (ako Palermo ovo pročita potvrdit će ti i on).
Koristi se kada želiš naglasiti da je nešto izvodljivo mada drugi baš i nisu sigurni u to i izražavaju skepsu u tu izvodljivost.
Npr. :
- Hoćemo li mi znati raditi s tim (neki aparat ili tako nešto)...
- E vidi njega matere ti....pa jašta ćemo, ta nije mumin.
ha ha....znas li uoste sta je mumin...kad neko pokusava da bude pametan