Slučaj Dženan Memić

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Locked

Vjerujete li da je poginuo nakon udara kombija?

Da
91
9%
Ne
915
91%

Total votes: 1006

MensurM

#3926 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by MensurM »

Zašto se šuti o tome da je te noći kod rahmetli Dženana Memića pronađen pištolj, da je hodao naoružan i mnogo prije nego sto je upoznao Alisu. Zašto se zataškavaju takve informacije? Zbog koga i zbog čega? Taj odgovor bi mogli dati njegovi bliski prijatelji. Naša porodica je s tim upoznata tek nakon tragedije od strane policije.
Tomahawk11
Globalni moderator

#3927 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by Tomahawk11 »

MensurM wrote:Zašto se šuti o tome da je te noći kod rahmetli Dženana Memića pronađen pištolj, da je hodao naoružan i mnogo prije nego sto je upoznao Alisu. Zašto se zataškavaju takve informacije? Zbog koga i zbog čega? Taj odgovor bi mogli dati njegovi bliski prijatelji. Naša porodica je s tim upoznata tek nakon tragedije od strane policije.
Možda je bio u svađi s nekim? Neko mu već prijetio?
Neko bi morao znati zašto je nosio, svakako.
MensurM

#3928 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by MensurM »

Neki moj rezime slučaja

1. Imamo ubijenog, nemamo oružje kojim je počinjeno ubistvo
2. Imamo eskort damu, nemamo nijedan dokaz da joj je neko platio za viđanje/jebanje
3. Imamo Budnju, nemamo nijedan dokaz da je povezan s eskort damom
4. Imamo bivšeg Alisinog momka (nije plaćao za jebanje), prošao poligraf sa svom svojom rajom
5. Imamo Rome koji su priznali saobraćajnu nesreću, popravljali kombi, bježali iz grada/države i kasnije rekli: šalili se
6. Imamo "svjedoka" koji je vidio kako Budnjo šamara Alisu pa kasnije rekao: šalio sam se
7. Imamo ožalošćenog tatu koji je za urotu optužio 300+ ljudi bez ijednog dokaza
8. Imamo ožalošćenog tatu koji "zna" ime ubice i pušta ubicu da slobodno šeta gradom i možda ponovo ubije
9. Imamo Alisine sestre koje su također "ubile svoje momke". Jednoj je momak ubijen slučajno na svadbi, a drugoj?
10. Imamo Dženanovu sestru koja ulazi u politiku nakon tragedije

Jel to to?
splinter

#3929 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by splinter »

Ne znam čemu toliko žaljenje. Hodao s kurvom? Nosio pištolj? Palicu?

Ne znam šta se drugo moglo očekivati. Zašto tebe neko ne sačeka ispred Tibre u 1 ujutro i udari kolcem?[/quote]

Znaš ti vrlo dobro šta je poenta svih ovih postova ispisanih na temi.
Masa je ljudi koji hodaju s malo opuštenijim damama, posjeduju a vrlo često i nose pištolj pa su opet živi i zdravi.
Momak je ubijen to je valjda svakom ko ima IQ veći od 50. Nije poenta koga je ubio. Poenta je da je ubica slobodan i dan danas i da svaki primjer nekažnjavanja rađa na destine drugih potencijalnih ubistava.
Poenta da obični ljudi očekuju na nadležne institucije procesuiraju ubicu u ovom i svakom drugom slučaju. Za to su svi nadležni itekako dobro plaćeni za naše uslove. Mene lično ne interesuje jel to budnjo, peti, deseti ili ko liveć, već me samo kao stanovnika ovoga grada zanima da li mogu da osjećam bezbjednim ili ne. Čak i u slučajevima kad se razračunavaju kriminalne bande, opet očekujem da ubice budu procesuirane.
MensurM

#3930 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by MensurM »

splinter wrote: Momak je ubijen to je valjda svakom ko ima IQ veći od 50. Nije poenta koga je ubio. Poenta je da je ubica slobodan i dan danas i da svaki primjer nekažnjavanja rađa na destine drugih potencijalnih ubistava.
Muriz Memić: Znam ime ubice, uskoro ću reći...

Molim te da pritom kritikuješ i Muriza koji pušta da ubica slobodno hoda gradom i možda opet slučajno ili neslučajno ubije.
JThomas

#3931 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by JThomas »

sve imamo i sve može, osim da onaj kome je to posao riješi slučaj. jedino to nemamo, i jedino to ne može.
splinter

#3932 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by splinter »

MensurM wrote:
splinter wrote: Momak je ubijen to je valjda svakom ko ima IQ veći od 50. Nije poenta koga je ubio. Poenta je da je ubica slobodan i dan danas i da svaki primjer nekažnjavanja rađa na destine drugih potencijalnih ubistava.
Muriz Memić: Znam ime ubice, uskoro ću reći...

Molim te da pritom kritikuješ i Muriza koji pušta da ubica slobodno hoda gradom i možda opet slučajno ili neslučajno ubije.
Ne zanima me ni Muriz (mada ga shavatm jer je roditelj) ni Alisa ni ostali ni lična razračunavanja. Žao mi je momka da se razumijemo. Da li Muriz pravi određene greške u ovom cijelom periodu, vjerovatno da pravi, možda iz najbolje namjere. Muriz znao ili neznao ime ubice, on ipak nije nadležna institucija već roditelj ubijenog momka. Nije njegova obaveza da pronalazi ubicu već da putem advokata ukaže na određene nedostatke u samom procesu. Opet ponavljam, da li je pravio određene greške u prethodnom periodu, vjerovatno da jeste, možda prije svega kada su istupi u medijima u pitanju, ali s druge strane za te njegove greške najviše će trpiti on sam, ali za greške nadležnih institucija, trpimo mi svi. Mislim da ova cura sama sebi komplikuje život time što ako već nešto zna i šuti, jer kako vrijeme bude prolazilo biće joj sve gore i gore.
tripple_dubble

#3933 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by tripple_dubble »

Stvarno interesantno:

- prepoznatljiv stil ovih sto se pojave neposredno pred ili nakon neke nove akcije ovih iz tima Dalida Burzic i co.
Vazda dodju kao: prate oni temu od pocetka, nisu toliko upuceni pak, no znaju svako ime, tacne brojke, evidentno svi brane nadlezne i poenta njihovih postova je uvijek, da uglavnom Muriz laze. I sto Thomas kaze, sve to kao da je slucaj rijesen, ubica u zatvoru i svi sretni, u fazonu, sta to mi (narod) jos hocemo od nadleznih?!

- da neki misle, da se neke stvari desavaju samo u filmovima; gdje vi zivite ljudi moji? ako je igdje moguce umjesati citav lanac istraznih i pravosudnih organa u zataskavanje, pa cak i ubistva, onda je to BiH.

- nekad na pocetku neko sarkasticno rece, jos ce na kraju bit da su Dzenana ubili vanzemaljci ili on sam sebe. E pa, evo dosli smo i do toga, da je neko to ovdje i ozbiljno napisao “Dzenan je u biti ubio sam sebe“ ili tako nekako.

Zemljo, otvori se.

PS: kod ovih gore prvo navedenih je jos i evidentno, da ce povjerovati u bilo ciju izjavu direktno bez trazenja bilo kakvih dokaza za to - osim ako je u pitanju Muriz Memic, on sve laze, kazu, dokaze ignorisu rado. Da pitam:

Zasto se uzima zdravo za gotovo izjava Alise Mutap ovdje, recimo da je Muriz nije kontaktirao ili da je bila u nesvjesti? Za prvo bi se moglo na ovaj ili onaj nacin argumentirati, da li je kontakt u bolnici tu noc ostvaren, da li je pitana ista, da li je poslije toga bila u kontaktu s porodicom Dzenanovom, dal' je njen otac bio u kontaktu s Murizom itd., ali za drugo:

- krv na jakni vertikalno, ravno tekla ka dole, vjestakinja kaze, osoba, Alisa Mutap, nije lezala vec je cijelo vrijeme bila u uspravnom polozaju
- Alisa Mutap u noci dogadjaja iz hitne odlazi kuci, ne ostaje stacionarno, sto je u slucaju moguceg potresa mozga uvijek obaveza! Ergo, nije imala potres mozga, ergo nema amneziju, ergo sve sto pise u ovom svom cetvrtom ustvari poredu obracanju, je dobrim dijelom izmisljeno

http://nap.ba/new/kolumna.php?id=347
JThomas

#3934 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by JThomas »

pošto stotine nepobitnih dokaza nisu bile dovoljne da se ljubo osudi da je zgazio dženana, i u o ovom saopštenju i u saopštenju neimenovanih policajaca se navodi da je zgazio nekoga drugog. k'o biva, onda je sto posto i dženana.

e što onda usput ne reći i da je gospodin muamer ove sedmice imao pretres za nasilje u porodici. mislim isti je značaj.
MensurM

#3935 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by MensurM »

tripple_dubble wrote:
PS: kod ovih gore prvo navedenih je jos i evidentno, da ce povjerovati u bilo ciju izjavu direktno bez trazenja bilo kakvih dokaza za to - osim ako je u pitanju Muriz Memic, on sve laze, kazu, dokaze ignorisu rado. Da pitam:

Zasto se uzima zdravo za gotovo izjava Alise Mutap ovdje, recimo da je Muriz nije kontaktirao ili da je bila u nesvjesti? Za prvo bi se moglo na ovaj ili onaj nacin argumentirati, da li je kontakt u bolnici tu noc ostvaren, da li je pitana ista, da li je poslije toga bila u kontaktu s porodicom Dzenanovom, dal' je njen otac bio u kontaktu s Murizom itd., ali za drugo:

Dok se Memići ne oglase i ne dokažu da su razgovarali s Alisom, naravno da ćemo vjerovati gospođici Mutap.

Dok se ne dokaže da je eskort dama, naravno da ćemo vjerovati da nije.

Dok se ne dokaže da su joj sestre u smrt otjerale dvojicu momaka, naravno da ćemo vjerovati da nije.

...

Kad se već organizuju protesti (jel to onaj efendija Alisu nazvao spodobom?), onda se na njima i navedu dokazi, a ne samo nabrajaju imena bez dokaza.
Banksy

#3936 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by Banksy »

JThomas wrote:pošto stotine nepobitnih dokaza nisu bile dovoljne da se ljubo osudi da je zgazio dženana, i u o ovom saopštenju i u saopštenju neimenovanih policajaca se navodi da je zgazio nekoga drugog. k'o biva, onda je sto posto i dženana.

e što onda usput ne reći i da je gospodin muamer ove sedmice imao pretres za nasilje u porodici. mislim isti je značaj.
Ovo?

HANNADI BUDNJO ZA DNEVNO.BA: Pobjegla sam u Njemačku, da spasim živu glavu!

http://www.dnevno.ba/vijesti/hannadi-bu ... vu-125698/
MensurM

#3937 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by MensurM »

Evo Muriza na RSG-u, smiruje situaciju:

"Formiran je novi tim tužitelja i istraga će se ubrzati."

A ime Murize? Ime?
JThomas

#3938 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by JThomas »

ne znam da ima nešto drugo. bio je na rasporedu, za to djelo.
Melo15

#3939 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by Melo15 »

MensurM wrote:Evo Muriza na RSG-u, smiruje situaciju:

A ime Murize? Ime?
Sto si bolan naporan s imenom, momka vise nema i tebi je najveci problem sto se govori da znaju ime a nece da kazu...Jel ti kontas da on ako kaze ime i ako je stvarno neko koga stranka neka stiti, sve i da je 100% siguran i da je taj neko pocinio ubistvo, da su vece sanse da se Muriz osudi za klevetu nego taj neko za ubistvo?

Ako nemas sta pametnije da pises na temi od tog trazenja imena, ja bih te zamolio da odjebes s teme, ovako je i vise nego ocigledno da ti neko placa da seres po forumu...
MensurM

#3940 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by MensurM »

Melo15 wrote:
MensurM wrote:Evo Muriza na RSG-u, smiruje situaciju:

A ime Murize? Ime?
Sto si bolan naporan s imenom, momka vise nema i tebi je najveci problem sto se govori da znaju ime a nece da kazu...Jel ti kontas da on ako kaze ime i ako je stvarno neko koga stranka neka stiti, sve i da je 100% siguran i da je taj neko pocinio ubistvo, da su vece sanse da se Muriz osudi za klevetu nego taj neko za ubistvo?

Ako nemas sta pametnije da pises na temi od tog trazenja imena, ja bih te zamolio da odjebes s teme, ovako je i vise nego ocigledno da ti neko placa da seres po forumu...
Ha-ha.

Kakva se sve opravdanja pronalaze za čovjeka koji pušta ubicu da slobodno šeta gradom. Zamisli koliko je to bezosjećajno, društveno neodgovnorno i bezobrazno. Znati ko je ubica i dopuštati građanima da možda piju kafu s njim ili ga puštaju u kuću. Bože sačuvaj.

I šta ako ga osude za klevetu? Platit ću ja kaznu, novčana je u pitanju za klevetu. Ustvari, Konaković nek mu plati, kazna za klevetu je najmanji problem. A on će možda spasiti nekoliko života, barem će ljudi prelaziti na drugu stranu ulice kad budu znali ko je ubica i vide ga u gradu.

Hajde Murize, budi hrabar i reci. Samo tako ćeš vratiti izgubljeno povjerenje građana.
MensurM

#3941 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by MensurM »

Uostalom, ja se nudim da kažem ime. On nek mi samo šapne i neće biti odgovoran.

Spreman sam se žrtvovati za dobrobit naše male gradske i prigradske zajednice.
jazzer

#3942 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by jazzer »

Covjece dragi, 12 upisa imas na ovoj temi samo danas, smori nas svojim ubjedjivanjem. Sam' sebe
pitas, sam sebi odgovaras, sam iznosi argumente koje ti niko nije ni trazio.

Daj odmori malo borce za pravdu. Idi neku nanu prevedi preko ulice, ponesi cekere nekom dedi..ima jos
nacina da uradis neko dobro djelo osim sto pises ovdje.
MensurM

#3943 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by MensurM »

jazzer wrote:Covjece dragi, 12 upisa imas na ovoj temi samo danas, smori nas svojim ubjedjivanjem. Sam' sebe

Daj odmori malo borce za pravdu. Idi neku nanu prevedi preko ulice, ponesi cekere nekom dedi..ima jos
Jao, kako si ti pametan.

Porediš nošenje cekere preko ceste s otkrivanjem ubice kojeg Muriz pušta da slobodno hoda gradom.

Tako da sam se spreman žrtvovati. Evo, ko je još od vas spreman javno objaviti ime ubice i snositi posljedice? Ja jesam. Sve za sigurnost na našim ulicama.
MensurM

#3944 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by MensurM »

Ma nek vas svi prave budalama, bolje ni ne zaslužujete :D
MensurM

#3945 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by MensurM »

Nego, pustimo međusobna prepucavanja. U nedostatku argumenata perete me glupostima.

Vratimo se na ono bitno.

Alisa Mutap: Muriz me nikad nije nazvao, Budnju ne poznajem

https://faktor.ba/vijest/alisa-mutap-mu ... najem/5949

Ko dokaže da postoji ikakva veza između Alise i Budnje i bude spreman to ponoviti policiji od Armina ima 5 000 KM
hhaarree

#3946 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by hhaarree »

jazzer wrote:Covjece dragi, 12 upisa imas na ovoj temi samo danas, smori nas svojim ubjedjivanjem. Sam' sebe

mene interesuje ko su i cime se bave ovakve osobe, da li su zaposleni, da li imaju ijednog prijatelja, da li se pojavljuju na dnevnoj svjetlosti, da li su zrtve drustva koje zanemaruje mentalne probleme, i tako puno pitanja mi nadodje pa se onda sjetim da hvorum ima opciju blockanja :D
jazzer

#3947 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by jazzer »

hhaarree wrote:

mene interesuje ko su i cime se bave ovakve osobe, da li su zaposleni, da li imaju ijednog prijatelja, da li se pojavljuju na dnevnoj svjetlosti, da li su zrtve drustva koje zanemaruje mentalne probleme, i tako puno pitanja mi nadodje pa se onda sjetim da hvorum ima opciju blockanja :D
Evo ga opet, sada nudi neke pare :) . Pocela ga raja ignorisati pa boldirao ponudu, da je uocljivija :)
Banksy

#3948 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by Banksy »

MensurM wrote:
Tako da sam se spreman žrtvovati. Sve za sigurnost na našim ulicama.
Možeš li ovdje šta pomoći?

Tajkun Alija Budnjo, njegov sin i zaštitari nekažnjeno siju strah i nasilje nad građanima Ilidže
http://www.infobiro.ba/article/805874

Sudi se policajcima koji su priveli Budnjinog sina!
https://mak-4917-b-vba.s3.amazonaws.com ... 2.2013.jpg

Umjesto huliganu, sude policajcima

Protiv Muamera Budnje u posljednje dvije godine podneseno je više krivičnih prijava Tužiteljstvu KS, na čelu sa Dalidom Burzić, ali bezuspješno. Prijave su bile samo mrtvo slovo na papiru, a u Tužiteljstvu kada se pojavi ime Muamer Budnjo spis se odlaže “ad acta”!
http://www.zosradio.ba/contents/12604

MensurM

#3949 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by MensurM »

Banksy wrote:
MensurM wrote:
Tako da sam se spreman žrtvovati. Sve za sigurnost na našim ulicama.
Možeš li ovdje šta pomoći?

Tajkun Alija Budnjo, njegov sin i zaštitari nekažnjeno siju strah i nasilje nad građanima Ilidže
http://www.infobiro.ba/article/805874

Sudi se policajcima koji su priveli Budnjinog sina!

Umjesto huliganu, sude policajcima

Protiv Muamera Budnje u posljednje dvije godine podneseno je više krivičnih prijava Tužiteljstvu KS, na čelu sa Dalidom Burzić, ali bezuspješno. Prijave su bile samo mrtvo slovo na papiru, a u Tužiteljstvu kada se pojavi ime Muamer Budnjo spis se odlaže “ad acta”!
http://www.zosradio.ba/contents/12604

Pa jel ti gore rečeno da je slučaj na sudu. Nek ga osude na 7 godina ako je istina da ju je namlatio i tukao u trudnoći. I nek mu uzmu sina.

Al mlaćenje sponzoruše ne govori da je ubio momka s kojim nikako nije povezan zbog djevojke s kojom nikako nije povezan. Kaj ne?
tripple_dubble

#3950 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by tripple_dubble »

Eno Muriz podnio krivicne prijave koje je najavio po zavrsetku sudjenja. Mnoga imena se spominju, vjerujem da nisu svi umjesani (jednako), ali ce se makar tako morat staviti pod lupu citava ta konstalacija i svaki/svaka od njih pojedinacno.
Locked