Xiaomi mobiteli

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
kloniran

#3926 Re: Xiaomi mobiteli

Post by kloniran »

7.5mm duzi od redmi note 4 ostale dimenzije u milimetar razlike, znaci moze proci dimenzijama
harera

#3927 Re: Xiaomi mobiteli

Post by harera »

Sad vidjeh to fakat nije puno ...jos samo da sacekam da prodje odluka kroz sl novine ;)
Nego, jel stabilan model ono tipa koliko ste hvalili note4 tipa baterije, nadogradnja bi trebala biti ista obzirom da je isti brend, kakva je kamera itd....
Nisam uopce zahtjevan korisnik, uglavnom telefoniranje i malo surfanja, a preko ljeta bi se dosta koristio GPS jer vozim bicikl. I to mi je bitna stavka da je taj signal GPSa stabilan jer sam citao da su neki modeli tj neki korisnici zalili bas ovdje na forumu za neke modele, ne sjecam se konkretno koji
zrakomlat

#3928 Re: Xiaomi mobiteli

Post by zrakomlat »

Žalba bila za GPS signal na Mi4. Al riješio je u postavkama nešto, koliko se sjećam.
kloniran

#3929 Re: Xiaomi mobiteli

Post by kloniran »

harera wrote:Sad vidjeh to fakat nije puno ...jos samo da sacekam da prodje odluka kroz sl novine ;)
Nego, jel stabilan model ono tipa koliko ste hvalili note4 tipa baterije, nadogradnja bi trebala biti ista obzirom da je isti brend, kakva je kamera itd....
Nisam uopce zahtjevan korisnik, uglavnom telefoniranje i malo surfanja, a preko ljeta bi se dosta koristio GPS jer vozim bicikl. I to mi je bitna stavka da je taj signal GPSa stabilan jer sam citao da su neki modeli tj neki korisnici zalili bas ovdje na forumu za neke modele, ne sjecam se konkretno koji
provjeri na youtube kakve su recenzije i na kimovil.com kakva su iskustva korisnika
Kamera je OV tako da ce biti solidna
Po testu na kimovil malo je losija reprodukcija boja nego na redmi note 4x, al razlika je minorna
uglavnom, trebao bi biti dobar telefon
Quaresma

#3930 Re: Xiaomi mobiteli

Post by Quaresma »

harera wrote:Lijep jeste, cak ovako sa slike je mnogo ljepsi od note 4 ali se bojim gabarita...ko ce nosati ovoliko
šta je problem, nosas uske hlače ili imaš male ručice?

i to je fakat mit još odavno kad su počeli rasti veličine displaya, i za 4incha pa i 4.3 se govorilo, hoce li moci stati u dzep od hlaca.

uzmi redmi note 5 plus, za te novce sto imas best buy, samo sto se tice carinjenja, pripazi dobro, nemoj se zalijetati
Rosso

#3931 Re: Xiaomi mobiteli

Post by Rosso »

Uzeo prije mjesec otprilike RedmiNote 4x 3/16 u Hustelu.
Zadovoljan generalno. Mali problemcic ako bi trazio sto nekada ne dobijam obavijesti da imam poruke na viberu ili messsengeru, nego vidim poruku tek kad uđem u aplikaciju.
harera

#3932 Re: Xiaomi mobiteli

Post by harera »

Quaresma wrote:
harera wrote:Lijep jeste, cak ovako sa slike je mnogo ljepsi od note 4 ali se bojim gabarita...ko ce nosati ovoliko
šta je problem, nosas uske hlače ili imaš male ručice?

i to je fakat mit još odavno kad su počeli rasti veličine displaya, i za 4incha pa i 4.3 se govorilo, hoce li moci stati u dzep od hlaca.

uzmi redmi note 5 plus, za te novce sto imas best buy, samo sto se tice carinjenja, pripazi dobro, nemoj se zalijetati
Niti jedno niti drugo, već jednostavno mi se ne svidja velik telefon, a i nisam od muskaraca koji nosaju torbice
Vjerovatno ce tako i biti samo da prodje ova odluka
Hvala na savjetima
Quaresma

#3933 Re: Xiaomi mobiteli

Post by Quaresma »

čini se da se ova odluka ne odnosi na online naručivanje, valjda ce na kraju povisiti sa 50KM na 90KM . Ovo ostalo se tiče uvoza preko granice kad uvozis licno.

btw, ako imaš koga u EU, pokušaj preko njih naručiti i neka ti posalju busom.

nemoj se zamarati tim preferencama, naviknuces se, a kako rece da volis surfati, ovaj 18:9 omjer ti se ubio za toga.
zokislav

#3934 Re: Xiaomi mobiteli

Post by zokislav »

Rosso wrote:Uzeo prije mjesec otprilike RedmiNote 4x 3/16 u Hustelu.
Zadovoljan generalno. Mali problemcic ako bi trazio sto nekada ne dobijam obavijesti da imam poruke na viberu ili messsengeru, nego vidim poruku tek kad uđem u aplikaciju.
Zaključaj te aplikacije u RAM, isključi optimizaciju baterije za njih i omogući im autostart.
Nakon toga nećeš imati problema...
konektovan
Vozim: Francusku kantu

#3935 Re: Xiaomi mobiteli

Post by konektovan »

zokislav wrote:
Zaključaj te aplikacije u RAM, isključi optimizaciju baterije za njih i omogući im autostart.
Kako misliš da ih zakljuca???
forum_selektor

#3936 Re: Xiaomi mobiteli

Post by forum_selektor »

konektovan wrote:
zokislav wrote:
Kako misliš da ih zakljuca???
Memory Lock sa Play Store, za koji je potreban root pristup.
valjuga

#3937 Re: Xiaomi mobiteli

Post by valjuga »

Ma ne treba mu root za te notifikacije a ni zaključavanje u RAM.
Samo nek omogući Autostart i u postavkama baterije nek aplikacijama kojim želi omogući cuclanje baterije a ne da im MIUI određuje potrošnju i to je to.
eurodancer

#3938 Re: Xiaomi mobiteli

Post by eurodancer »

toliko je dobar da jos uvijek koristim Mi3. Uz OnePlus najjača kineska marka.
valjuga

#3939 Re: Xiaomi mobiteli

Post by valjuga »

eurodancer wrote:toliko je dobar da jos uvijek koristim Mi3. Uz OnePlus najjača kineska marka.
Isto mislim. :thumbup:
Sehro

#3940 Re: Xiaomi mobiteli

Post by Sehro »

Quaresma wrote:čini se da se ova odluka ne odnosi na online naručivanje, valjda ce na kraju povisiti sa 50KM na 90KM . Ovo ostalo se tiče uvoza preko granice kad uvozis licno.

btw, ako imaš koga u EU, pokušaj preko njih naručiti i neka ti posalju busom.

nemoj se zamarati tim preferencama, naviknuces se, a kako rece da volis surfati, ovaj 18:9 omjer ti se ubio za toga.
Naručim ti ja u EU kad mi dođe u Bosnu pošaljem poštom :D
kloniran

#3941 Re: Xiaomi mobiteli

Post by kloniran »

konektovan

#3942 Re: Xiaomi mobiteli

Post by konektovan »

Mislim da ce mi7 napraviti dar mar, posebno zbog baterije. :thumbup:
Quaresma

#3943 Re: Xiaomi mobiteli

Post by Quaresma »

nece nikakav dar mar napraviti, kad nije dosad, nece ni odsad.

sjecam se koliko su forsirali reklamu za opticu stabilizaciju i na kraju bolje da je nisu ni u ubacili u mi5 i mi6.

bice to fin uredjaj, ali daleko od toga da ce praviti dar mar, sigurno ce proci kao mi5 i mi6 do sada.
konektovan

#3944 Re: Xiaomi mobiteli

Post by konektovan »

Bingo poceo prodavati xiaomi mobitele. Cijene na nivou IQ mobile. :mrgreen:
kloniran

#3945 Re: Xiaomi mobiteli

Post by kloniran »

konektovan wrote:Bingo poceo prodavati xiaomi mobitele. Cijene na nivou IQ mobile. :mrgreen:
:lol:
Bingo ce jos malo spejs šatlove poceti prodavati :D
skafiskafsnjak

#3946 Re: Xiaomi mobiteli

Post by skafiskafsnjak »

kloniran wrote:
konektovan wrote:Bingo poceo prodavati xiaomi mobitele. Cijene na nivou IQ mobile. :mrgreen:
Hah kao sto sam rekao, dobro ce doci da vidim kako "leze" u ruci. I onda lijepo kuci i narucim s gearbesta :mrgreen:
kloniran

#3947 Re: Xiaomi mobiteli

Post by kloniran »

skafiskafsnjak wrote:
kloniran wrote:
Hah kao sto sam rekao, dobro ce doci da vidim kako "leze" u ruci. I onda lijepo kuci i narucim s gearbesta :mrgreen:
U kojem si to bingu gledao, zar imaju izlozeni, da odem i ja pogledati jedan sutra :mrgreen:
skafiskafsnjak

#3948 Re: Xiaomi mobiteli

Post by skafiskafsnjak »

Nisam gledao ja nigdje, nego rekose prodaje Bingo ahha. Pretpostavljam, bice izlozeni hahah
kloniran

#3949 Re: Xiaomi mobiteli

Post by kloniran »

Bude izlozenih u bingu na stupu, al ne sto ne vjerujem da ce xiaomi izloziti da ih narod drka :lol:
skafiskafsnjak

#3950 Re: Xiaomi mobiteli

Post by skafiskafsnjak »

kloniran wrote:Bude izlozenih u bingu na stupu, al ne sto ne vjerujem da ce xiaomi izloziti da ih narod drka :lol:
Mah valjda ce se moci vidjeti bar, uzeti u ruku i to hahah
Post Reply