@ situacija, to za hakiranje aparata za glasanje nije dokazano, niti neko ozbiljno tvrdi da se desilo. Bar za sada.
Cijela prica oko Rusa se vrti oko hakiranja emailova ljudi u Demokratskoj stranci. Znaci raznih ljudi, od sefa stranke, pa do Clintonovih najblizih saradnika, pa sve do emailova same Hillary Clinton dok je bila MVP. Na osnovu toga se dalje sirila prica, od podmetanja Sandersu tokom kampanje, pa sve do sirenja drzavnih tajni preko neosiguranog servera. Svake sedmice smo slusali nove detalje. Na kraju je direktor FBI, samo 10 dana pred izbore, u potezu totalno bez presedana, objavio da se opet otvara istraga, da bi ne znam par dana pred izbore rekao da se ista zatvara. U medjuvremenu su milioni ljudi glasali (bar trecina ljudi glasa prije dana izbora). S obzirom na marginu pobjede u 3 kljucne drzave (23 hiljade. tj. 0.7% u Wisconsinu, 11 hiljada, tj. 0.3% u Michiganu, i 44 hiljade, tj. 0.7% u Pennsylvaniji, znaci ukupno manje od 80 hiljada glasova) moze se reci da je hakovanje emailova presudilo u korist Trumpa, te svi koji su u tome ucestvovali, a to ocigledno ukljucuje Ruse, Snowdena, dijelove FBI.
@ Pandakonda, kazes narod ima pravo da zna tajne emailove Clintonovih i onda poredis to sa javnim videom Trumpa.

Da li je javnost imala pravo da sazna tajne emailove Trumpove kampanje ili uopste Trumpovih biznis dilova iz proslosti? Sta mislis na sta bi to licilo? Zasto Snowden i Rusi nisu hakovali njega?
Ha ja.
Inace, danas slusam komentare analiticara i odjeke WWI. Slika onog Mevluta iz Ankare i Gavrila Principa jedna pored druge.

Ulazimo u jako nesigurno doba, samo ne znam ko je kome tu neprijatelj? Ne vidim kako borba protiv radikalnih islamista moze biti predmet tolike zabrinutosti. Prije bih rekao da se desava borba protiv globalizacije, liberalizacije i prije svega protiv multikulturalizacije (ako je to uopste rijec

). No ni to ne vidim kao grandiozan problem bjelosvjetskih razmjera, mislim kao problem koji bi zapoceo rat izmedju velikih sila. Bar na papiru, Amerika, Rusija, Britanija i EU se polako ujedinjuju u zaokretu udesno, a protiv terorizma, a i migracija, ali izvan toga? Problem je mozda u tome sto u vrijeme kada nacionalizam preovladava, doci ce vrijeme kada ce se isti okrenuti protiv drugih, slicnih njima. Uvijek ce biti neko ko ce od trenda odstupati, ili nece biti dovoljno raspolozen za neke stvari, i onda ce se prst okrenuti prema njima. Mislim, nije da to predvidjam samo se toga plasim.
Daj boze da Trump ispadne novi Reagan,

ali to sad zvuci tako smijesno da se sam sebi smijem.