Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Forumski Mis wrote:U akciji ARBIH na Pofalice je ubijeno preko 400 srpskih civila. Odgovorni nisu nikada krivicno odgovarali za ovaj teski ratni zlocin
Inace zlocin se desio na samom pocetku rata 15. maja 1992. godine
Vizionar 1985 wrote:
Uglavnom Pravoslavci nisu nikoga nikada nabijali na Kolac.
Pogotovo nisu zive ljude nabijali na kolac ni pili krv ubijenih ljudi itd.
Jbg Vlad Tepes Drakul izmisljen lik.
Fikcija.
Kakve sad to veze ima sa današnjom emisijom? Uostalom ta se kazna primjenjivala još u staroj Asiriji, samo su je Turci jezivo pedantno usavršili jer je žrtva nabijana živa na kolac da je znala umirati u mukama i po nekoliko dana na istom.....
japin_mutapi wrote:jest jest
eno po cijeloj srbiji stećci
zapinješ za njih gdje god makneš
đe je stećak to je srpska zemlja
Pošto ste vas dvojica naime jako bukvalni taj smajli koji koluta je bio znak negiranja takve tvrdnje....al dobro sarkazam i cinizam samo inteligentne i načitane osobe razumiju
I da u Srbiji nema stećaka nego krajputaša, stećci su bosansko srednjovjekovno obilježje.
Lajavikrelac wrote:
Pošto ste vas dvojica naime jako bukvalni taj smajli koji koluta je bio znak negiranja takve tvrdnje....al dobro sarkazam i cinizam samo inteligentne i načitane osobe razumiju
I da u Srbiji nema stećaka nego krajputaša, stećci su bosansko srednjovjekovno obilježje.
talijum2 wrote:U zlatiborskom kraju u skoro svakom selu sto su Turci posrbili i popravoslavili stoji stecak. U Raskoj oblasti su isto tako...naucnici vjeruju da pripadaju dobrim Bosnjanima koji su tu stvorili prvu modernu srednjovekovnu drzavu....
rasprostranjest stećaka se podudara sa granicama srednjovjekovne bosne
"Neka oprosti gospođa Europa, ona nema spomenike kulture. Pleme Inka u Americi ima spomenike, Egipat ima prave spomenike kulture. Neka oprosti gospođa Europa, samo Bosna ima spomenike. Stećke. Šta je stećak? Oličenje gorštaka Bosanca! Šta radi Bosanac na stećku? Stoji uspravno! Digao glavu, digao ruku! Ali nigdje, nigdje, nikad, niko nije pronašao stećak na kome Bosanac kleči i moli. Na kom je prikazan kao sužanj".
Miroslav Krleža
talijum2 wrote:Iz gore navedenog pomislih nije bilo zlocina nad Srbima. Federacija je etnicki cista od Srba. Pa sebi postavim pitanje sta natera 80,000 izbjeglica u moj grad? Da se nisu usrali od srbofasisticke agresije i genocida?
Nego ja podrzavam tezu da Srbi ne postoje kao narod i da su Turci posrbili i popravoslavili brdjane sa Karpata, pa tako nad Srbima nije ni moglo biti zlocina. Nego braco moja dobri Bosnjani kada ce osveta da se spremamo ovde u Bn. Potrebno je u naprijed razmisljat.
evo i ovome samo osveta u glavi! ko o cemu srbin o osveti.
cuj da se spremate. pa arkana vise nema jedino da vam ceca dodje. a u tom slucaju vjerujem u borbu prsa u prsa do zadnjeg grama silikona.
Predsjednik Republike Srpske (RS) Milorad Dodik ponovio je danas da, iako je odluka o referendumu u tom bh. entitetu donesena, nije protiv kompromisa, ukoliko se nađe rješenje na primjedbe koje je RS iznijela na rad Suda i Tužilaštva BiH evropskom komesaru Catherine Ashton još 2011. godine
Lider Partije demokratskog progresa (PDP) Mladen Ivanić smatra da od referenduma u Republici Srpskoj (RS) o Sudu i Tužilaštvu BiH neće biti ništa
To pokazuju, kaže Ivanić za Fenu, posljednje izjave predsjednika RS-a Milorada Dodika.
- Dodik pokušava da i dalje glumi "velikog momka", pa nešto prijeti, galami, ali se iz svega vidi da je i on spreman da odustane od referenduma i da se sam uplašio mogućih posljedica - smatra Ivanić.
Sve to je, navodi, "još jedan dokaz Dodikove neozbiljnosti i neozbiljnosti politike koju on generalno vodi".
talijum2 wrote:Nego sta ce biti sa nama koji nismo za pripajanje Srbiji? Hocemo biti kolateralna steta? Meni se nekako uzrecica bo usadila od rodjenja a ekavicu ne znam...osveta stize i od dodini i od ovih iz federacije...traktor nemam.kuda..gdje
Vizionar 1985 wrote:
Uglavnom Pravoslavci nisu nikoga nikada nabijali na Kolac.
Pogotovo nisu zive ljude nabijali na kolac ni pili krv ubijenih ljudi itd.
Jbg Vlad Tepes Drakul izmisljen lik.
Fikcija.
Kakve sad to veze ima sa današnjom emisijom? Uostalom ta se kazna primjenjivala još u staroj Asiriji, samo su je Turci jezivo pedantno usavršili jer je žrtva nabijana živa na kolac da je znala umirati u mukama i po nekoliko dana na istom.....
Kakve veze ima nabijanje na kolac kao eksluzivni nacin ubijanja Srba samo zato sto su Srbi sa stvarnoscu i danasnjim Bosnjacima kojima se neki general Mladic svetio poslije bune protiv dahija.?
Uh brale, otrovani ste al bas ste otrovani mitomanijom i valjanjem po blatu zlocina i niko al niko nece iskreno da to prizna, da se iskreno izvini i krenemo naprijed. A to samo znaci drugo poluvrijeme pa za 50 godina, za 50.
Steta.
Sinoć se gadno zakuhalo, noć, vrućina....čekanje iz zasjede, ja i još dvojica u vodu iz HR smo u savezništvu.....taman smo krenuli u napad na desno krilo, otkrili smo protivnički oklop, raspalili po njima HE granatama i natjerali ih na povlačenje i .....puče veza sa serverom bem ti server i internet
Lajavikrelac wrote:Sinoć se gadno zakuhalo, noć, vrućina....čekanje iz zasjede, ja i još dvojica u vodu iz HR smo u savezništvu.....taman smo krenuli u napad na desno krilo, otkrili smo protivnički oklop, raspalili po njima HE granatama i natjerali ih na povlačenje i .....puče veza sa serverom bem ti server i internet
Mirsek dosadan si kao ekcem....
Ne volem mitomaniju zbog koje se proljeva krv zbog dahija i raznih nabijanja na kolac, hranjenja lavova itd.
A najgore mi je kad danas gdje je svaka informacija na dlanu neko izmislja brojke o 3500 hiljada ubijenih tamo , 300-400 vamo, masovnih grobnica na darivi itd.
Jednostavno to tako ne ide.
Mile nije računao na ovakvu odlučnost i nepokolebljivost na Klixu.
Drugi put nek pazi koga blefira, jer ovde su pojedinci jasno pokazali da neće imati milosti i saosećanja.