UEFA Champions League
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- jeza u ledja
#3926 Re: Novi format CL?
Fuj.
Cuj dosta je bilo igranja Batea? Onog dana kad se napravi zatvorena liga ja cu je prestati gledati, kao vjerujem i milioni drugih ljudi. Svakako mi je pun kurac Lige Sampiona i istih klubova svake godine.
Gadi mi se sto je fudbal postao zabava ljudi koje samo interesuju boje dresova i frizure njihovih igraca i sto placaju masno da gledaju tak sou svake godine.
Onog dana kad se napravi ta zatvorena liga u stvari ce biti pocetak kraja fudbala.
Ja bih propagiranje ovakvih stvari na sportskim forumima dekretom zabranio, i prebacio ih na Biznis i Ekonomiju.
Cuj dosta je bilo igranja Batea? Onog dana kad se napravi zatvorena liga ja cu je prestati gledati, kao vjerujem i milioni drugih ljudi. Svakako mi je pun kurac Lige Sampiona i istih klubova svake godine.
Gadi mi se sto je fudbal postao zabava ljudi koje samo interesuju boje dresova i frizure njihovih igraca i sto placaju masno da gledaju tak sou svake godine.
Onog dana kad se napravi ta zatvorena liga u stvari ce biti pocetak kraja fudbala.
Ja bih propagiranje ovakvih stvari na sportskim forumima dekretom zabranio, i prebacio ih na Biznis i Ekonomiju.
- cyprus
#3927 Re: Novi format CL?
Da napišem i ja - FUJ
I sve ovo ostalo što je jež napisao...
I sve ovo ostalo što je jež napisao...
- R9..
#3928 Re: Champions league 15/16
po slidi djeluje da jest u ruku ili je skroz blizu...skenderija04 wrote:Evo ovdje se vidi.R9.. wrote:Skenderija, jesil ti siguran da je to trebo bit penal.skenderija04 wrote:Da je samo gol iz ofsajda![]()
![]()
![]()
Odradise ih ko sirocad. Penal Ramosa kada se ko fol uhvatio za stomak u prvom poluvremenu. U Spaniji tek danas pustili snimak![]()
![]()
![]()
Juce isjekli u prenosu
Meni djeluje da je njega Grizman nogom udario u stomak a da lopta uopste nije pogodila ruku..
http://peru.com/futbol/internacional/re ... cia-457109
Prosudi sam.
Ali na ovom klipu se cini da je u prsa...i da je grizman kopackom zakacio ramosa po stomaku
https://vid.me/5CMY
-
kory_galaktikos
#3929 Re: Champions league 15/16
Sta kazu u ruku ? A grizman mu se izvinjava, jebbemu misa nece mu se valjda izvinjavat sto ga je pogodio u ruku. Realni objektivni katalonski portali.
- skenderija04
#3930 Re: Champions league 15/16
Stvarno ne znam. Ma u ovoj prici sto smo imali jedini problem je bio sto se ovi snimci nisu vidjeli u Spaniji do nedjelje popodneR9.. wrote:
po slidi djeluje da jest u ruku ili je skroz blizu...
Ali na ovom klipu se cini da je u prsa...i da je grizman kopackom zakacio ramosa po stomaku
https://vid.me/5CMY
U direktnom prenosu su prekinuli reprizu jer je bio korner i nikada vise da je ponove. Navijaci Atletica su bjesnili na poluvremenu jer se na drugim televizijama (u drugi zemljama) mogla vidjeti situacija. Tek sutra su se izvinili, objasnjavajuci kako tehnicki to fercera i zasto nisu ponovili situaciju iz drugog ugla.
- ElRe
#3931 Re: Novi format CL?
Svako ima svoj pogled na svijet pa i na fudbal. ULEB liga u kosarci dozvoljava samo najboljim klubovima Evrope da se takmice. Normalno je da npr 5. ekipa turskog ili grckom sampionata igraju ULEB, a ne pobjednik Bugarske ili Rumunije. To je taj premium kvalitet koji mora postojati i u fudbalu. Ne moze se desiti da jedan Milan, Munchester izgube mjesto u najvalitetnijem takmicenju, a umjesto njih igraju Bate, Bazel, Sparta, Dinamo, Astana...
Ovi drugi neka prave svoje takmicenje.
-
AmirBaa
#3932 Re: Novi format CL?
pa nisu krivi bate, bazel, sparta jer su manchester i milan trenutno karine od ekipa pa ne mogu izboriti mjesto za ligu prvakaElRe wrote:Svako ima svoj pogled na svijet pa i na fudbal. ULEB liga u kosarci dozvoljava samo najboljim klubovima Evrope da se takmice. Normalno je da npr 5. ekipa turskog ili grckom sampionata igraju ULEB, a ne pobjednik Bugarske ili Rumunije. To je taj premium kvalitet koji mora postojati i u fudbalu. Ne moze se desiti da jedan Milan, Munchester izgube mjesto u najvalitetnijem takmicenju, a umjesto njih igraju Bate, Bazel, Sparta, Dinamo, Astana...
- skenderija04
#3933 Re: Novi format CL?
Moze se desiti da ne igraju, sto da ne. Na kraju, i primjer ULEB-a koji se moze smatrati elitistickim, ima 5 mjesta koja se popunjavaju na osnovu sportskog rezultata. Dalje, u kosarci je razlika u budzetima ogromna sto nije slucaj u fudbalu. Dakle, u fudbalu imas bar 25 ekipa ciji su budzeti u 20 miliona eura. Koga izbaciti?ElRe wrote:Svako ima svoj pogled na svijet pa i na fudbal. ULEB liga u kosarci dozvoljava samo najboljim klubovima Evrope da se takmice. Normalno je da npr 5. ekipa turskog ili grckom sampionata igraju ULEB, a ne pobjednik Bugarske ili Rumunije. To je taj premium kvalitet koji mora postojati i u fudbalu. Ne moze se desiti da jedan Milan, Munchester izgube mjesto u najvalitetnijem takmicenju, a umjesto njih igraju Bate, Bazel, Sparta, Dinamo, Astana...
Tesko je da ce ovakav sistem proci
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#3934 Re: Novi format CL?
Jes, tek onda bi Englezi na svakom koraku fasovali od Spanaca.
- -LIBERO-
- Čiča Gliša
- Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.
#3935 Re: Novi format CL?
Vec je sada upitan naziv takmicenja Liga Sampiona. A u njemu igraju ekipe koje godinama, decenijama nisu bili prvi u svojoj zemlji.
Ovo sto se sprema, najavljivano je vec prije par godina. Pavit ce se faskticki nesto poput NBA u fudbalskoj evropskoj varijanti. Koce ih Englezi, jer ne zele da se olako odreknu svog nacionalnog takmicenja.
Postali su monotoni i dosadni svakako. Svake godine isti parovi, isti protivnici...i ponekad upadne neko 'manji' i sada im smetaju i oni
. Koja kolicina pohlepe i gramzljivosti.
Ovo ce vrlo moguce i proci.
Samo onda mora UEFA preorganizovati sada fakticki novo takmicenje LP. Neka prica je bila da bi ovi preostali klubovi, vec u predkvalifkacijama igrali grupne faze itd.
Tih 20-30 klubova nisu iskljucivo fudbal Evrope. Koliko god oni mislili da jesu.
Ovo sto se sprema, najavljivano je vec prije par godina. Pavit ce se faskticki nesto poput NBA u fudbalskoj evropskoj varijanti. Koce ih Englezi, jer ne zele da se olako odreknu svog nacionalnog takmicenja.
Postali su monotoni i dosadni svakako. Svake godine isti parovi, isti protivnici...i ponekad upadne neko 'manji' i sada im smetaju i oni
Samo onda mora UEFA preorganizovati sada fakticki novo takmicenje LP. Neka prica je bila da bi ovi preostali klubovi, vec u predkvalifkacijama igrali grupne faze itd.
Tih 20-30 klubova nisu iskljucivo fudbal Evrope. Koliko god oni mislili da jesu.
- jethro
#3936 Re: Novi format CL?
To bi moglo funkcionisati kada je u pitanju EurosongElRe wrote:Ovi drugi neka prave svoje takmicenje.
p.s apsolutno sam protiv ove ideje.
- Forza Juve
#3937 Re: Novi format CL?
Liga sampiona je ionako zanimljiva tek od faze direktnog izbacivanja,tad vecina pocinje i da prati.Kome su jos zanimljivi mecevi Real-Bate,Bayern-Sparta Prag ili Barca-Maribor.
- Logovan
#3938 Re: Novi format CL?
Čuj dosta je Batea, Sparti, itd.ElRe wrote:http://www.sportske.net/vest/medjunarod ... 64248.htmlKako sada stvari stoje, od 2018. bismo mogli da vidimo novi format Lige šampiona. On nije definitivno usaglašen, o njemu će u Nionu u decembru biti raspravljano, ali jasna je ideja onih najbogatijih, da igraju između sebe, a da ostalima pripadnu mrvice.
Pozdravljam. Dosta je bilo igradnja Batea, Sparti, Dinama, Bazela i ostalog sitnisa iz centralne i istocne Evrope. Konacno bi se stvorila premium liga sa najboljim evropskim klubovima.
Liga prvaka je za sve, a ne samo za određene klubove. Liga prvaka ne smije postati kao retardirana NBA liga. Fudbal je zanimljiviji ako se igra sa svima, a ne samo kada najbolji igraju između sebe.
Jebo li ih novi format.
Ako ovako bude, onda promijeniti naziv takmičenja. Nema logike da se zove Liga šampiona. Staviti Liga bogatih ili Liga odabranih ili nešto slično.
- Point.
#3939 Re: Novi format CL?
Poserem se na citavu 'elitu' evropskog fudbala. Taj dan kada naprave ovi bullshit americjo sranje od takmicenja, to ce biti kraj fudbala kakvog znamo. Kome ce biti interesantno takvo takmicenje pitam se?
- Sarajevski-Seljak
#3940 Re: Novi format CL?
Kad pogledam sve ove turbo navijace Bayerna, Reala, Barce itd. nebi me cudilo da naprave neko sranje od lige...
- jethro
#3941 Re: Novi format CL?
Platinijeva Liga?Logovan wrote:Staviti Liga bogatih ili Liga odabranih ili nešto slično.
- cyprus
#3942 Re: Novi format CL?
Jest, zato ne pratim košarku evo već dugi niz godina... Neće mi valjda otet i fudbalElRe wrote:Svako ima svoj pogled na svijet pa i na fudbal. ULEB liga u kosarci dozvoljava samo najboljim klubovima Evrope da se takmice. Normalno je da npr 5. ekipa turskog ili grckom sampionata igraju ULEB, a ne pobjednik Bugarske ili Rumunije. To je taj premium kvalitet koji mora postojati i u fudbalu. Ne moze se desiti da jedan Milan, Munchester izgube mjesto u najvalitetnijem takmicenju, a umjesto njih igraju Bate, Bazel, Sparta, Dinamo, Astana...
- jeza u ledja
#3944 Re: Novi format CL?
O ovome se pise vec 30 godina. Samo postojanje Lige sampiona je rezultat tih stremljenja, i sve one promjene formata koje su nastupile od tada, a u korist velikih. Istovremeno su uspjeli zadrzati privid otvorenog takmicenja pa ih jos ko i pratimo.-LIBERO- wrote:Vec je sada upitan naziv takmicenja Liga Sampiona. A u njemu igraju ekipe koje godinama, decenijama nisu bili prvi u svojoj zemlji.
Postali su monotoni i dosadni svakako. Svake godine isti parovi, isti protivnici...i ponekad upadne neko 'manji' i sada im smetaju i oni. Koja kolicina pohlepe i gramzljivosti.
Sto se tice Engleza, sumnjam da su oni protiv ovakvog necega, mozda samo nece bas ovakav sistem. Upravo klubovi iz Engleske gube dosta jer imaju samo 4 mjesta u Ligi Sampiona, odnosno 3 garantovana, a liga im je izjednacenija nego ostale. A Juventusi, Reali i slicni su uvijek u ovim zahtjevima prednjacili, jer na domacem trzistu ne mogu postici mnogo.
A i sto skenderija kaze, mnogo je veca izjednacenost medju ekipama u fudbalu. Mozda se Real osjeca nadmocno, ali ne moze igrati i protiv Liverpoola i protiv Citija i protiv Arsenala i protiv Chelseaja i protiv Uniteda i protiv Tottenhama istovremeno. Tu bi neko bio zakinut i samim tim ta ideja zatvorene lige pada.
- Logovan
#3945 Re: Novi format CL?
Još bolje.jethro wrote:Platinijeva Liga?Logovan wrote:Staviti Liga bogatih ili Liga odabranih ili nešto slično.
Ode fudbal u neku stvar.
- Muhamed Đakmić
#3946 Re: Champions league 15/16
Ako oni izadju iz okrilja UEFA-e, naci ce UEFA nacin da klubove koji joj ostanu privrzeni nagradi.
Sama kazna nacionalnim savezima koji ovo prihvate bi bila dosta zeznuta ako bi ih iskljucili iz medjunarodnih takmicenja. UEFA nije FIBA, jaca je milion puta i ima mehanizme kojim bi kaznila neposluh.
Ako bi se igrala krnja Liga prvaka, kroz odredjeno vrijeme bi i ona izrodila kvalitetne klubove, imala bi svakako ogromnu publiku, jer fudbal je jednostavno magnet za publiku, posebno ako se dobro izreklamira.
Inace, sam koncept rusenja visestoljetne tradicije nacionalnih takmicenja je fakat ogavan.
Sama kazna nacionalnim savezima koji ovo prihvate bi bila dosta zeznuta ako bi ih iskljucili iz medjunarodnih takmicenja. UEFA nije FIBA, jaca je milion puta i ima mehanizme kojim bi kaznila neposluh.
Ako bi se igrala krnja Liga prvaka, kroz odredjeno vrijeme bi i ona izrodila kvalitetne klubove, imala bi svakako ogromnu publiku, jer fudbal je jednostavno magnet za publiku, posebno ako se dobro izreklamira.
Inace, sam koncept rusenja visestoljetne tradicije nacionalnih takmicenja je fakat ogavan.
- jeza u ledja
#3947 Re: Champions league 15/16
Pa to ti je kad fudbalom pocnu upravljat Amerikanci, Arapi, Kinezi, MalezijciMuhamed Đakmić wrote:Ako oni izadju iz okrilja UEFA-e, naci ce UEFA nacin da klubove koji joj ostanu privrzeni nagradi.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#3948 Re: Champions league 15/16
Penal ko kuca.skenderija04 wrote:Evo ovdje se vidi.R9.. wrote:Skenderija, jesil ti siguran da je to trebo bit penal.skenderija04 wrote:Da je samo gol iz ofsajda![]()
![]()
![]()
Odradise ih ko sirocad. Penal Ramosa kada se ko fol uhvatio za stomak u prvom poluvremenu. U Spaniji tek danas pustili snimak![]()
![]()
![]()
Juce isjekli u prenosu
Meni djeluje da je njega Grizman nogom udario u stomak a da lopta uopste nije pogodila ruku..
http://peru.com/futbol/internacional/re ... cia-457109
Prosudi sam.
- Muhamed Đakmić
#3949 Re: Champions league 15/16
Haman da su oni svi u nekoj mjeri odrasli na NBA ligi a sad to hoce da primijene na fudbalu.
Ne mislim da su ko djeca cekali sabah da gledaju NBA ligu nego da im je taj fransizni poslovni koncept prihvatljiv a da im tradicija ne igra pretjerano bitnu ulogu.
Ne mislim da su ko djeca cekali sabah da gledaju NBA ligu nego da im je taj fransizni poslovni koncept prihvatljiv a da im tradicija ne igra pretjerano bitnu ulogu.
- jeza u ledja
#3950 Re: Champions league 15/16
Cekaj, jel ovo taj famozni momenat koji je skenderija najavio?_BataZiv_0809 wrote:
Penal ko kuca.
Sjoj skenderija.