Norman wrote:@Kiki
I je li više dosta ovog off-topica?
Neki dan, na temi o Siriji, optužuju te ljudi da trolaš pričom o Turskoj i šalju te ovamo. Onda dođeš ovdje i pričaš o sirijskim Arapima.
Ovdje smo pričali o odnosu YPG-a prema Turskoj i obratno, sve dok ti nisi skrenuo priču na "Arapska proljeća" i počeo tvrditi kako YPG ne maltretira Arape, to jeste kako to niko osim jednog čovjeka ne spominje.
Ja ti jesam odgovorio, nisam izdržao - moja greška, ali dosta više Arapa ovdje.

Ako tako teske optuzbe iznese samo jedna institucija i jedna neprijateljska drzava, u takav izvjestaj treba itekako sumnjati. Puno su vece sanse da je izvjestaj lazan nego istinit. Da je istinit, s obzirom na medijsku paznju koja se poklanja Siriji, te optuzbe bi ponovio jos neko. Isplivali bi nekakvi dokazi. Nemoguce je da ne postoji nijedan jedini snimak pripadnika YPG kako maltretiraju zarobljenog ISIL monstruma, kamoli sta vise... Pesmerge su maltretirale i ubile jednog ISIL zarobljenika i snimak je odmah isplivao. Za YPG bas nista, samo tvrdnje Amnestija i Turske. Niko drugi nista!
Nakon sto je Amnesti objavio izvjestaj, lideri arapskih plemena na sjeveru Sirije su sazvali pres konferenciju i optuzili Amnesti da pokusava narusiti dobre odnose izmedju naroda na sjeveru Sirije. Svi arapski autoriteti su negirali optuzbe, PA CAK I SNC, koji je YPG optuzivao za separatizam. Arapski lideri se pitaju:
'posto se borimo zajedno sa YPG, da li to znaci da rusimo vlastite kuce i protjerujemo vlastite obitelj'.
EDIT
I jos da dodam... Uvijek se nadju budale koje ce optuziti bilo koga. Imamo i mi ovdje primjer sa raznim stvarima, da sada ne diram u te rane. Nadje se uvijek pozamasan broj kretena, za koje se moze reci da su kredibilni i nezavsni, a koji imaju svoje teorije.
Pa i Amere optuzuju da su sami sebi srusili tornjeve.
Za svaki kurac ima teorija zavjere. Pa eto, i u slucaju YPG, nasli su se Turci i Amnesti.