Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
purgatorio wrote:
Druga stvar je koliko je na području unsko-sanskog kantona bolji Eronet signal od BHT. To nikako ne mogu razumjeti.
Pa u Sarajevu bolji, ne moramo dalje
Ja prošle godine testirao i Eronet i Mtel, prvi ni sekunde ne zaostaje za BHT a negdje čak i bolji odnosno nema BHT a ovaj ima.
Mtel ne zadovoljava moje kriterije odnosno nije toliko dobro pokriven u Federaciji kuda se ja krećem ali u Sarajevu i svim većim gradovima apsolutno nema problema.
Pa kada nam uvedu 4G naravno, samo ne znam šta ćemo s 500MB ili 1GB za kućnu upotrebu
Ili 13KM za 1GB (možda Novogodišnja akcija 2GB) pa kad račun dođe 500KM mjesečno
a sto se tice signala, eronetov je osjetno bolji van grada jer su im repetitori na vecoj visini
meni smijesno vidjeti da eronetov i telecomov repetitor stoje jedan pored drugog a eronetov šiša telecomov za duplo u visinu. isto tako sam nailazio i po drugim gradovima, a ovdje u sarajevu u mom naselju je isti slucaj i naravno na telecom vise ne mogu pricati na telefon nego sto mogu a eronet(haloo) pici sa punim signalom
Haloo sam primjetio da gubi 3g u trznim centrima i zgradama tipa dom zdravlja i slicno, da li gubi telecom ne znam jer mi je odjavljen njihov net.
Ali te gubitke halalim za 600Mb gratis mjesecno
Kazem ja, za nas su zapad, imaju Vip, Telenor, mts, a internet operatera jos mnogo boljih kao SBB i sl.. I te kako bi to kosritsio, nema peglanja oko kablova i ostalo. Sad imam CATV placam skuplje nego ovi 4G.
Kad ce kod nas majku mu 4G, imate li vi 800MHz frekvenciju na tim kinezima. Kaskamo i tu jbmt
Sto se tice GoFree i Haloo s obzirom da koriste infrastrukturu od mtela i eroneta, mali sam skeptik da im doticni nisu dali prioritet kao svojim korisnicima, a i nekako mi logicno.
purgatorio wrote:
Druga stvar je koliko je na području unsko-sanskog kantona bolji Eronet signal od BHT. To nikako ne mogu razumjeti.
Pa u Sarajevu bolji, ne moramo dalje
Ja prošle godine testirao i Eronet i Mtel, prvi ni sekunde ne zaostaje za BHT a negdje čak i bolji odnosno nema BHT a ovaj ima.
Mtel ne zadovoljava moje kriterije odnosno nije toliko dobro pokriven u Federaciji kuda se ja krećem ali u Sarajevu i svim većim gradovima apsolutno nema problema.
a sto se tice signala, eronetov je osjetno bolji van grada jer su im repetitori na vecoj visini
meni smijesno vidjeti da eronetov i telecomov repetitor stoje jedan pored drugog a eronetov šiša telecomov za duplo u visinu. isto tako sam nailazio i po drugim gradovima, a ovdje u sarajevu u mom naselju je isti slucaj i naravno na telecom vise ne mogu pricati na telefon nego sto mogu a eronet(haloo) pici sa punim signalom
Testirao sam u Zenici halo. 8 Uplod 2 Dovnlod. Za mtel ne znam, nemam na kompu aplikaciju za test nit mogu testirat.
Al znam da je znalo ic ko i halo otprilike.
sta uporediti sa paketom mojmini 15 bh telecom-a u odnosu na druge operatere.
sta nudi eronet, mtel i ostali. ja jos ne nadjoh bolju ponudu za moje potrebe. sto se eroneta tice, ako odem malo dalje od sarajeva, problemi sa signalom, sa mtelom nemam iskustva...
Ja sa BHT prešao na Eronet prije cca 5 godina, prvo Savršenu koristio pa onda prešao na pretplatu. Nikakvih problema sa signalom, fakat ne znam otkud to da van Sarajeva ima problema.
Na Grbavici i Vracama gdje sam godinu dana proveo bolji signal i na Mtel i Eronet nego BHT. Krećem se od Sarajeva do Viteza i nikada nikakvih problema sa signalom, po selima i brdima ima pa čak gdje BHT nikako nema a blizu Sarajeva ja na internetu visim preko Eroneta tako da ta priča više ne pije vode.
Evo ti mapa pokrivenosti pa ti meni izvan Sarajeva nađi gdje to nema signala: https://www.hteronet.ba/podrska-korisni ... enost/gsm/
super, onda su se stvari promijenile, ova moja situacija je vezana za boracko jezero i mjesta iznad borackog jezera.... nije bilo teoretske sanse dobiti broj osim bh telecoma.
Koristim super 15, plaćam 14KM mjesečno jer sam uzeo ugovor na 2 godine.
U paketu uključeno 100 minuta prema svim mrežama (mobilne, fiksne), 100 sms i 200MB interneta a nakon toga ide Flat (po meni jedina mana ali kome treba može dokupiti, 1GB 3KM za 5dana ili 5GB za 1 dan).
A tebi bi najlakše bilo da kupiš Haloo karticu, ubaciš i vidiš kakav ti je signal (koriste Eronet infrastrukturu). Kada potrošiš bonuse baciš karticu i mirna Bosna, ne moram ti ja i neko 10ti pametovati kakav je signal, uvjeriš se sam.
Meni Mtel nije odgovarao a imao je neke mix pakete fine, 1000 nekih boba što je bila ekstra ponuda, evo sada GoFree isto ima predobru ponudu ali sam zbog signala ograničen tako da sam od dva zla izabrao manje odnosno Eronet.
Ja sam se prije par dana vraćao od Broda i 3g signal mi je BHT uhvatio nakon jedno pola sata vožnje. Često mi se na Vilsu dešava da puca 3g, prebaci na E. Danas ista situacija na potezu od SCC do Skenderije.
BH telecom po mom iskustvu ima najbolji signal. Bas su poboljsali pokrivenost 3g u RS tako da ima u svakoj vecoj carsiji signal. Prezadovoljan sam. Koristim ga u BL i ima bolji signal i od mtel i od Eroneta bar ba mjestima gdje se ja krecem. Karte pokrivenosti bh telecoma koje sam trazio na netu nisu azurirane bht sada ima puno bolju pokrivenost.
mariobl wrote:BH telecom po mom iskustvu ima najbolji signal. Bas su poboljsali pokrivenost 3g u RS tako da ima u svakoj vecoj carsiji signal. Prezadovoljan sam. Koristim ga u BL i ima bolji signal i od mtel i od Eroneta bar ba mjestima gdje se ja krecem. Karte pokrivenosti bh telecoma koje sam trazio na netu nisu azurirane bht sada ima puno bolju pokrivenost.
A i ne ocekujem da imas 3G po sumama i gorama. Pokiveni su svi vazniji putni pravci i gradovi/naselja.
BHT nikada nije ni imao mapu pokrivenosti a i ne treba im kada placenici znaju da su sa 3G pokrili 99% drzave ali zato nisu Grbavicu i Vrace nego tu imas Edge haha
Iz ovog dosadasnjeg iskustva korisnika i ovih mapa, nema bolje pokrivenosti od m:tela
GOFree, a koristi mrezu mtela, ispade ubjedljivo najpovoljniji za internet i pozive po Bosni. Ali i mana, nema kupovine bilo kakvih paketa osim interneta.
Ali_G wrote:Ja sam se prije par dana vraćao od Broda i 3g signal mi je BHT uhvatio nakon jedno pola sata vožnje. Često mi se na Vilsu dešava da puca 3g, prebaci na E. Danas ista situacija na potezu od SCC do Skenderije.
Sent from mTalk
Ne znam kakav ti telefon koristiš ali sam prije nepunih sedam dana iz pravca Slavonskog išao prema Bosanskom Brodu i još u Hrvatskoj (uz granicu) imao BH Mobile 3G mrežu. U B. Brodu i na cesti ka Doboju bez problema skoro čitavom dionicom sve 3G.
Moje lično iskustvo (kroz korištenje sve tri mreže, a danas imam aktivne SIM kartice na dvije) je da Telekom BiH ima najbolju pokrivenost u zemlji, kako 2G tako i 3G mrežom.
Potpisujem. Po mom iskustvu takodje BH Telecom ima najbolji signal. Bas su napredovali za svalu su pohvalu. Mtel kod mene nije bas pun signal dok bht konstantno pun kao i eronet.
Running wrote:Gledajuci te mape BH Telecom pokrio 90% i 2G i 3G. Ali dobro nije sve ni u pokrivenosti, ima nesto i u cijenama usluga. Ne znam kakav je tu BH
Evo escobar stari znanac zna da ne radim za BH telecom. Samo realno posmatram iz ugla kupca. Nisam za to da uopste govorimo ko je bolji gori, svako prema svojim potrebama treba da cijeni koji mu paket najbolje odgovara. Ja samo govorim iz licnog iskustva a bio sam na pretplatama sva tri mob. operatera pa mogu da kazem nesto iz svog iskustva. Meni je mini15 paket sasvim ok nije idealan, ali meni takav vid fleksibilne pretplate najvise odgovara. Eronet i mtel imaju potpuno drugi princip pretplate i meni to nije u potpuno uporedivo. Jer jedni daju minute i sms i mb drugi iskoristive km i mb. Doskoro sam na eronet super 15 i sad sam na mini15 i telefoniram isto uopste ne vidim da sada manje razgovaram i da su mi racuni veci kao sto to neki ovdje zele da predstave. Meni tih 15 km budu sasvim dovoljne i otrpilike to je u nivou bonusa minuta i sms na super15 tako da tu su nijanse sad. Od bht sam dobio gratis gb svakih mjesec i to je meni prevagnulo da prenesem broj, ali sad razmisljam i da ostanem kod njih jer je prijem bolji nego na eronrtu, usluge bolje, v box funkcionalan za razliku od eroneta koji ima onu glupu sekretaricu nakon 15-20 sekundi nejavljanja i to se ne moze ni iskljucitu , m parking ne naplacuju, provizije za placanje racuna nema platim sms. To su neke sitnice, ali mogu da cine prevagu jer omogucuju konformno koristenje usluge. I jedna stvar koja mi se svidja nije neka usteda ali ne naplacuju sms za aktivaciju usluga i sl. dok eronet sve zivo naplacuje.
E sad kod Eronet je dobro sto kod ulaska u roaming javlja sms sa info o cijenama roaminga i preferiranim mrezama ili kod parkinga javi npr koliko usluga kosta i koliko ce naplatiti.