Zip file.ColdWar wrote:Pozdrav svima. Samo jedno pitanje, da li se quasar i burst instaliraju u kodi kao obican repo, dakle add source pa adresa, ili kao poseban zip file recimo sa USB-a ?
https://quasar.surge.sh
https://burst.surge.sh
Moderator: Benq
Zip file.ColdWar wrote:Pozdrav svima. Samo jedno pitanje, da li se quasar i burst instaliraju u kodi kao obican repo, dakle add source pa adresa, ili kao poseban zip file recimo sa USB-a ?
Normalno oba file-a su bila na jednom USB sticku i kada je završio instaliranje prvog, onda je quasar prepoznao da nema burst-a i pita...nemate burst, treba vam burst, želite li instalirati burst i klik na ok i završilo.irac300 wrote:Zip file.ColdWar wrote:Pozdrav svima. Samo jedno pitanje, da li se quasar i burst instaliraju u kodi kao obican repo, dakle add source pa adresa, ili kao poseban zip file recimo sa USB-a ?
Zna se nekada desiti da ne ponudi automatski instaliranje bursta, pa za svaki slučaj neka se skine.vatrogasac wrote:Normalno oba file-a su bila na jednom USB sticku i kada je završio instaliranje prvog, onda je quasar prepoznao da nema burst-a i pita...nemate burst, treba vam burst, želite li instalirati burst i klik na ok i završilo.irac300 wrote:Zip file.ColdWar wrote:Pozdrav svima. Samo jedno pitanje, da li se quasar i burst instaliraju u kodi kao obican repo, dakle add source pa adresa, ili kao poseban zip file recimo sa USB-a ?
imam ja windscribe ali ne koristim ga za gledanje kodija...mada imam jos jedan vpn program i preko njega sam neki dan testirao live serbia bikerdays listu i radilo je sa holandskom IP adresomNazif_Gljiva wrote:Samo da javim. Moj problem sa VPN-om ne postoji u verziji 18, "Leia".
LiveTvSerbia radi, koristim holandski IP.
Ako neko ima Windscribe VPN, kodi v.17 neće mu raditi konekcija, jer windscribe open ssl certificate važi iza 2038. godine, problem kod 32-bitnih sistema.
Stvarno, sad tek vidim da se nakupilo dosta smeca na preuzimanju, skoro 1GB, a nikad nista nisam skidao na tv osim sto sam gledao filmove i serije preko Quasara.vatrogasac wrote:Downoloaduje i još te pita hoćeš taj download zadržati. Meni to malo smeta jer kao da taj download mi ostavlja 'smeće' na internoj memoriji Sony android tv-a jer mi u opcijama ne dozvoljava obrisati. Dozvoljava npr. keš ili aplikaciju, a taj download ne iako redovno brišem download poslije odgledanog filma.brazzo19 wrote:Hvala brate, a kako mislis nemas dovoljno memorije pa zar taj stream kad gledamo film ne povlaci automatski sa neta, ja recimo na philips tv.u imam 16gb memorije valjda je to dovoljno jer nista ne downloaduje?
Nasao sam kako obrisati ovo smece i razna sranjaonin wrote:Stvarno, sad tek vidim da se nakupilo dosta smeca na preuzimanju, skoro 1GB, a nikad nista nisam skidao na tv osim sto sam gledao filmove i serije preko Quasara.vatrogasac wrote:Downoloaduje i još te pita hoćeš taj download zadržati. Meni to malo smeta jer kao da taj download mi ostavlja 'smeće' na internoj memoriji Sony android tv-a jer mi u opcijama ne dozvoljava obrisati. Dozvoljava npr. keš ili aplikaciju, a taj download ne iako redovno brišem download poslije odgledanog filma.brazzo19 wrote:Hvala brate, a kako mislis nemas dovoljno memorije pa zar taj stream kad gledamo film ne povlaci automatski sa neta, ja recimo na philips tv.u imam 16gb memorije valjda je to dovoljno jer nista ne downloaduje?
Primjetio sam da mi zadnjih par dana poceo tv da ledi npr pokrenem you tube ili neki drugi aplikaciju i zaledi.
Nakon toga ga jedino mogu iskljuciti iz struje da bi dosao sebi. Valjda mu sad fali memorije.
KAKO OBRISATI OVO SMECE HEHE ???
Hvala ti što si podijelio. Nisam znao da ima ova aplikacija za TV. Koristio sam je prije na mobitelima.onin wrote: Nasao sam kako obrisati ovo smece i razna sranja
Morate instalirati Es explorer i u njemu imate opcije da brisete sta zeliteja sad uradio i sve savrseno radi
https://youtu.be/fYQe0HntTaw
Nema na cemu tu smo da se pomazemovatrogasac wrote:Hvala ti što si podijelio. Nisam znao da ima ova aplikacija za TV. Koristio sam je prije na mobitelima.onin wrote: Nasao sam kako obrisati ovo smece i razna sranja
Morate instalirati Es explorer i u njemu imate opcije da brisete sta zeliteja sad uradio i sve savrseno radi
https://youtu.be/fYQe0HntTaw
Inace kome treba, sa ES File Explorerom se vrlo lako moze prebacivati sadrzaj sa telefona ili kompa na android tv.onin wrote:Nema na cemu tu smo da se pomazemovatrogasac wrote:Hvala ti što si podijelio. Nisam znao da ima ova aplikacija za TV. Koristio sam je prije na mobitelima.onin wrote: Nasao sam kako obrisati ovo smece i razna sranja
https://youtu.be/fYQe0HntTawuglavnom prava stvar i sto je najbitnije RADI
Ne bi trebalo da ostaje bilo kakvo smeće. Ja sam se jednom zeznuo što nisam išao na NE sa ciljem da nastavim film i 'zalijepilo' mi se nekih 700 MB i nisam ih se mogao riješiti čak i nanovo pokrećući taj neodgledani film i birajući to NE. Zezali su nešto i USB ulazi, a nisam uradio factory reset od kako je prešao na Nougat i vratim na fabričke i instaliram samo ono što stvarno koristim. Posla par sati, ali vrijedilo je.brazzo19 wrote:svaki put kad me pita kada zavrsim gledanje da li zelim da nastavim download samo idem na "NE" i valjda bi trebalo da sve automatski obrise ako je i skinulo nesto do tada ....
Ma i ja mislim da ne bi trebalo da da ostaje ista ako se nakon svakog filma ide na "NE" .... a ima li uopste opcija da se namjesti na postavkama quasara da automaski brise svaki put kad se prekine gledanje bez da me pita jer cu se nekad zeznuti kao ti i kliknuti na DA i onda ce mi se natovariti par gigabajta na tv ?vatrogasac wrote:Ne bi trebalo da ostaje bilo kakvo smeće. Ja sam se jednom zeznuo što nisam išao na NE sa ciljem da nastavim film i 'zalijepilo' mi se nekih 700 MB i nisam ih se mogao riješiti čak i nanovo pokrećući taj neodgledani film i birajući to NE. Zezali su nešto i USB ulazi, a nisam uradio factory reset od kako je prešao na Nougat i vratim na fabričke i instaliram samo ono što stvarno koristim. Posla par sati, ali vrijedilo je.brazzo19 wrote:svaki put kad me pita kada zavrsim gledanje da li zelim da nastavim download samo idem na "NE" i valjda bi trebalo da sve automatski obrise ako je i skinulo nesto do tada ....
I da klikneš na DA pa poslije završetka filma ići na NE, trebalo bi da ne ostaje. Radio sam to i prije ovoga što mi ostalo, a šta sam uradio tada i da li je 100% od Quasara nisam mogao znati jer mi na memoriji TV-a pokazivalo da je zauzeto Preuzimanja 0.7 GB, a moja sumnja je bila da je od Quasara jer nisam ništa drugo radio. Od kako sam počeo koristiti Popcorn i Quasar ništa drugo i ne koristim od addona.brazzo19 wrote:
Ma i ja mislim da ne bi trebalo da da ostaje ista ako se nakon svakog filma ide na "NE" .... a ima li uopste opcija da se namjesti na postavkama quasara da automaski brise svaki put kad se prekine gledanje bez da me pita jer cu se nekad zeznuti kao ti i kliknuti na DA i onda ce mi se natovariti par gigabajta na tv ?
vatrogasac wrote:I da klikneš na DA pa poslije završetka filma ići na NE, trebalo bi da ne ostaje. Radio sam to i prije ovoga što mi ostalo, a šta sam uradio tada i da li je 100% od Quasara nisam mogao znati jer mi na memoriji TV-a pokazivalo da je zauzeto Preuzimanja 0.7 GB, a moja sumnja je bila da je od Quasara jer nisam ništa drugo radio. Od kako sam počeo koristiti Popcorn i Quasar ništa drugo i ne koristim od addona.brazzo19 wrote:
Ma i ja mislim da ne bi trebalo da da ostaje ista ako se nakon svakog filma ide na "NE" .... a ima li uopste opcija da se namjesti na postavkama quasara da automaski brise svaki put kad se prekine gledanje bez da me pita jer cu se nekad zeznuti kao ti i kliknuti na DA i onda ce mi se natovariti par gigabajta na tv ?Urahatio se.
Pa imas i u Quasaru ono "Trending", mislim da je to isto kao "People watching" u nekim drugim addonima... helem, ne treba ti onda Covenant nikakobrazzo19 wrote:vatrogasac wrote:I da klikneš na DA pa poslije završetka filma ići na NE, trebalo bi da ne ostaje. Radio sam to i prije ovoga što mi ostalo, a šta sam uradio tada i da li je 100% od Quasara nisam mogao znati jer mi na memoriji TV-a pokazivalo da je zauzeto Preuzimanja 0.7 GB, a moja sumnja je bila da je od Quasara jer nisam ništa drugo radio. Od kako sam počeo koristiti Popcorn i Quasar ništa drugo i ne koristim od addona.brazzo19 wrote:
Ma i ja mislim da ne bi trebalo da da ostaje ista ako se nakon svakog filma ide na "NE" .... a ima li uopste opcija da se namjesti na postavkama quasara da automaski brise svaki put kad se prekine gledanje bez da me pita jer cu se nekad zeznuti kao ti i kliknuti na DA i onda ce mi se natovariti par gigabajta na tv ?Urahatio se.
Isti sam ti , kombinacija Quasara i popcorna na kodiju i ne treba ti vise nista, Popcorn za bas prave 1080p snimke kada izadje film bez ikakvih kineskih titlova ispod i ripova i ostalog ( malo duze se ceka da ubace dobar snimak ali isplati se) dok quasar ide za sve ostale tipove snimaka i malo losije kvalitete ako hocu nesto gledatiCovenant i dalje koristim samo da mi izbaci onu listu "people watching" da vidim koji su filmovi u kinu i u trendu da vidim sta raja gledaju pa onda potrazim sa quasara posto ne mogu vise da pofatam sta je izaslo koji film i koji glumac pa mi covenant dobro dodje da vidim sta raja gleda pa gledam preko quasara
![]()
p.s prima li ovaj quasar ikakav update automatski kao ostali addoni na kodiju jer evo vidim vec 2-3 dana proslo nije mi se azurirao nikako dok recimo neptun svaki gotovo dan se azurira.
Kod mene je ovaj telemach od 40 megabitga paket i u pocetku mi je staklo ponekad od filmova na kodiju preko tv.a i youtube.a cim mi zavrti spot u 4k odmah je vracao na 1080p onda sam negdje procitao da tv mjesto wifi.jem povezem mreznim kablom jer je dosta stabilnija konekcija tako nego na wifiju i evo kako sam to uradio i tv ide preko mreznog kabla filmovi idu bez problema i preko quasara i 4k spotovi na youtube, recimo pustim film preko quasara u 1080p rezoluciji ( tv je od 43") zena gleda na telefonu na youtube neke turske serije ja jos nesto cackam na mobitelu istu preko wifija i nista ne stopa iako ovaj quasar povuce konekciju jer downloaduje torrent ali eto do sad nisam imao problema valjda sto je paket od 40 megabita ...zippoo87 wrote:pobao i ja sinoc quasar...ali meni ne odgovara da gledam preko njega,ako uporedo koristim i komp,jer torrent povuce sav bandwith i onda ne mogu surfati ni ista raditi na netu
brzina neta mi je oko 11-12 Mbps...u teoriji je i vise nego dovoljno ali u praksi steka
sto se kvaliteta slike tice,na quasaru je slika vrhunska...pravi 1080p ...sinoc sam gledao onaj novi film o vatrogascima
mada,meni odgovara i 720p rezolucija,jer kada gledam iz kreveta filmove,tv je udaljen 4 metra od mene a velicina 32 inca
Quasar je napušten, ali radi već mjesecima bez greške. Postoji Elementum addon, koji je fork od Quasara, identičan je, on prima redovan update. Ista procedura sa instaliranjem. Ja ga ne koristim jer mi na CEMC-u ne radi kako treba.brazzo19 wrote: p.s prima li ovaj quasar ikakav update automatski kao ostali addoni na kodiju jer evo vidim vec 2-3 dana proslo nije mi se azurirao nikako dok recimo neptun svaki gotovo dan se azurira.
Aha, sta mi ti predlazes s obzirom da radi quasar nema veze sto nema update.a da ne diram nista ? Ili da ga obrisem i instaliram ovaj Elementum jer prima update?irac300 wrote:Quasar je napušten, ali radi već mjesecima bez greške. Postoji Elementum addon, koji je fork od Quasara, identičan je, on prima redovan update. Ista procedura sa instaliranjem. Ja ga ne koristim jer mi na CEMC-u ne radi kako treba.brazzo19 wrote: p.s prima li ovaj quasar ikakav update automatski kao ostali addoni na kodiju jer evo vidim vec 2-3 dana proslo nije mi se azurirao nikako dok recimo neptun svaki gotovo dan se azurira.
https://github.com/elgatito/plugin.video.elementum
Nakon instalacije i pokretanja, on će te pitati da ti instalira Elementum burst. Tako da sve automatski odradi.
nisi ti mene ocito dobro shvatiobrazzo19 wrote:Kod mene je ovaj telemach od 40 megabitga paket i u pocetku mi je staklo ponekad od filmova na kodiju preko tv.a i youtube.a cim mi zavrti spot u 4k odmah je vracao na 1080p onda sam negdje procitao da tv mjesto wifi.jem povezem mreznim kablom jer je dosta stabilnija konekcija tako nego na wifiju i evo kako sam to uradio i tv ide preko mreznog kabla filmovi idu bez problema i preko quasara i 4k spotovi na youtube, recimo pustim film preko quasara u 1080p rezoluciji ( tv je od 43") zena gleda na telefonu na youtube neke turske serije ja jos nesto cackam na mobitelu istu preko wifija i nista ne stopa iako ovaj quasar povuce konekciju jer downloaduje torrent ali eto do sad nisam imao problema valjda sto je paket od 40 megabita ...zippoo87 wrote:pobao i ja sinoc quasar...ali meni ne odgovara da gledam preko njega,ako uporedo koristim i komp,jer torrent povuce sav bandwith i onda ne mogu surfati ni ista raditi na netu
brzina neta mi je oko 11-12 Mbps...u teoriji je i vise nego dovoljno ali u praksi steka
sto se kvaliteta slike tice,na quasaru je slika vrhunska...pravi 1080p ...sinoc sam gledao onaj novi film o vatrogascima
mada,meni odgovara i 720p rezolucija,jer kada gledam iz kreveta filmove,tv je udaljen 4 metra od mene a velicina 32 inca
Ma ne moras nista dirat sve dok radi. Nego da znas da ima alternativa u slucaju da prestane raditi.brazzo19 wrote:Aha, sta mi ti predlazes s obzirom da radi quasar nema veze sto nema update.a da ne diram nista ? Ili da ga obrisem i instaliram ovaj Elementum jer prima update?irac300 wrote:Quasar je napušten, ali radi već mjesecima bez greške. Postoji Elementum addon, koji je fork od Quasara, identičan je, on prima redovan update. Ista procedura sa instaliranjem. Ja ga ne koristim jer mi na CEMC-u ne radi kako treba.brazzo19 wrote: p.s prima li ovaj quasar ikakav update automatski kao ostali addoni na kodiju jer evo vidim vec 2-3 dana proslo nije mi se azurirao nikako dok recimo neptun svaki gotovo dan se azurira.
Nakon instalacije i pokretanja, on će te pitati da ti instalira Elementum burst. Tako da sve automatski odradi.
Ma ne moras nista dirat sve dok radi. Nego da znas da ima alternativa u slucaju da prestane raditi.[/quote]brazzo19 wrote:Aha, sta mi ti predlazes s obzirom da radi quasar nema veze sto nema update.a da ne diram nista ? Ili da ga obrisem i instaliram ovaj Elementum jer prima update?irac300 wrote:Quasar je napušten, ali radi već mjesecima bez greške. Postoji Elementum addon, koji je fork od Quasara, identičan je, on prima redovan update. Ista procedura sa instaliranjem. Ja ga ne koristim jer mi na CEMC-u ne radi kako treba.brazzo19 wrote: p.s prima li ovaj quasar ikakav update automatski kao ostali addoni na kodiju jer evo vidim vec 2-3 dana proslo nije mi se azurirao nikako dok recimo neptun svaki gotovo dan se azurira.