Kodi/XBMC Media centar

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
irac300

#3926 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by irac300 »

ColdWar wrote:Pozdrav svima. Samo jedno pitanje, da li se quasar i burst instaliraju u kodi kao obican repo, dakle add source pa adresa, ili kao poseban zip file recimo sa USB-a ?
Zip file.
https://quasar.surge.sh
https://burst.surge.sh
vatrogasac

#3927 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by vatrogasac »

irac300 wrote:
ColdWar wrote:Pozdrav svima. Samo jedno pitanje, da li se quasar i burst instaliraju u kodi kao obican repo, dakle add source pa adresa, ili kao poseban zip file recimo sa USB-a ?
Zip file.
Normalno oba file-a su bila na jednom USB sticku i kada je završio instaliranje prvog, onda je quasar prepoznao da nema burst-a i pita...nemate burst, treba vam burst, želite li instalirati burst i klik na ok i završilo. :mrgreen:
irac300

#3928 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by irac300 »

vatrogasac wrote:
irac300 wrote:
Zip file.
Normalno oba file-a su bila na jednom USB sticku i kada je završio instaliranje prvog, onda je quasar prepoznao da nema burst-a i pita...nemate burst, treba vam burst, želite li instalirati burst i klik na ok i završilo. :mrgreen:
Zna se nekada desiti da ne ponudi automatski instaliranje bursta, pa za svaki slučaj neka se skine.
zippoo87

#3929 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by zippoo87 »

Nazif_Gljiva wrote:Samo da javim. Moj problem sa VPN-om ne postoji u verziji 18, "Leia".
LiveTvSerbia radi, koristim holandski IP.
Ako neko ima Windscribe VPN, kodi v.17 neće mu raditi konekcija, jer windscribe open ssl certificate važi iza 2038. godine, problem kod 32-bitnih sistema.
imam ja windscribe ali ne koristim ga za gledanje kodija...mada imam jos jedan vpn program i preko njega sam neki dan testirao live serbia bikerdays listu i radilo je sa holandskom IP adresom
treba se opskrbiti sa vise programa :D
onin

#3930 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by onin »

vatrogasac wrote:
brazzo19 wrote:Hvala brate, a kako mislis nemas dovoljno memorije pa zar taj stream kad gledamo film ne povlaci automatski sa neta, ja recimo na philips tv.u imam 16gb memorije valjda je to dovoljno jer nista ne downloaduje?
Downoloaduje i još te pita hoćeš taj download zadržati. Meni to malo smeta jer kao da taj download mi ostavlja 'smeće' na internoj memoriji Sony android tv-a jer mi u opcijama ne dozvoljava obrisati. Dozvoljava npr. keš ili aplikaciju, a taj download ne iako redovno brišem download poslije odgledanog filma.
Stvarno, sad tek vidim da se nakupilo dosta smeca na preuzimanju, skoro 1GB, a nikad nista nisam skidao na tv osim sto sam gledao filmove i serije preko Quasara.
Primjetio sam da mi zadnjih par dana poceo tv da ledi npr pokrenem you tube ili neki drugi aplikaciju i zaledi.
Nakon toga ga jedino mogu iskljuciti iz struje da bi dosao sebi. Valjda mu sad fali memorije.
KAKO OBRISATI OVO SMECE HEHE ???
onin

#3931 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by onin »

onin wrote:
vatrogasac wrote:
brazzo19 wrote:Hvala brate, a kako mislis nemas dovoljno memorije pa zar taj stream kad gledamo film ne povlaci automatski sa neta, ja recimo na philips tv.u imam 16gb memorije valjda je to dovoljno jer nista ne downloaduje?
Downoloaduje i još te pita hoćeš taj download zadržati. Meni to malo smeta jer kao da taj download mi ostavlja 'smeće' na internoj memoriji Sony android tv-a jer mi u opcijama ne dozvoljava obrisati. Dozvoljava npr. keš ili aplikaciju, a taj download ne iako redovno brišem download poslije odgledanog filma.
Stvarno, sad tek vidim da se nakupilo dosta smeca na preuzimanju, skoro 1GB, a nikad nista nisam skidao na tv osim sto sam gledao filmove i serije preko Quasara.
Primjetio sam da mi zadnjih par dana poceo tv da ledi npr pokrenem you tube ili neki drugi aplikaciju i zaledi.
Nakon toga ga jedino mogu iskljuciti iz struje da bi dosao sebi. Valjda mu sad fali memorije.
KAKO OBRISATI OVO SMECE HEHE ???
Nasao sam kako obrisati ovo smece i razna sranja :izet:
Morate instalirati Es explorer i u njemu imate opcije da brisete sta zelite :) ja sad uradio i sve savrseno radi

https://youtu.be/fYQe0HntTaw
vatrogasac

#3932 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by vatrogasac »

onin wrote: Nasao sam kako obrisati ovo smece i razna sranja :izet:
Morate instalirati Es explorer i u njemu imate opcije da brisete sta zelite :) ja sad uradio i sve savrseno radi

Hvala ti što si podijelio. Nisam znao da ima ova aplikacija za TV. Koristio sam je prije na mobitelima.
onin

#3933 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by onin »

vatrogasac wrote:

Hvala ti što si podijelio. Nisam znao da ima ova aplikacija za TV. Koristio sam je prije na mobitelima.
Nema na cemu tu smo da se pomazemo :) uglavnom prava stvar i sto je najbitnije RADI :-D
brazzo19

#3934 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by brazzo19 »

Ovaj quasar je beton betona, nema vise zajebancije sa uparivanjem linkova i sa covenantom neptunom i ostalim, ovaj quasar pretrazuje sve torrente kvalitet slike je neuporedivo bolji i plus sam unio user i pass za jedan od premium torrent siteova ( torrentlech) tako da mi i sa tog torrrenta sada pretrazuje sav sadrzaj, i sad se moze sve pogledati bez problema i uvijek ima 10.ak linkova i svim formatima slike :thumbup: :thumbup: :thumbup:
vicious

#3935 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by vicious »

onin wrote:
vatrogasac wrote:

Nema na cemu tu smo da se pomazemo :) uglavnom prava stvar i sto je najbitnije RADI :-D
Inace kome treba, sa ES File Explorerom se vrlo lako moze prebacivati sadrzaj sa telefona ili kompa na android tv.
Npr. skines apk na telefon ili kompjuter (posto je rukovanje sa browserima puno lakse nego na tv-u), u ES nadjes apk u download folderu, preko wifija posaljes na tv i tamo instaliras. Preduslov je da je ES instaliran na oba uredjaja i da su spojeni na istu mrezu.
brazzo19

#3936 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by brazzo19 »

Jah i jos da pitam kako vidjeti jeli se napunila memorije od quasara i gdje obicno taj "otpad" od torrenta zavrsi kada gledamo filmove cisto da vidim jeli mi sta uzelo prostora na tv.u jer sam bas provjeravao nakon par dana gledanja filmova preko quasara i dalje imam 6.0 gb slobodnih na tv.u kako sam imao i prije, imam instaliran efs exlopere tako da mogu uci u "fileove" od tv.a a onaj folder gdje da mi "skida" kada pokrenem film sam namjestio u folder download medjutim kad ga otvorim u efs.u u njemu nema nista nego samo tri foldera Movies, Shows, Torrents, koji su svi prazni tako da ne kontam kako vama puni memoriju od tv.a ili boxa kada gledate quasar ? svaki put kad me pita kada zavrsim gledanje da li zelim da nastavim download samo idem na "NE" i valjda bi trebalo da sve automatski obrise ako je i skinulo nesto do tada ....
vatrogasac

#3937 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by vatrogasac »

brazzo19 wrote:svaki put kad me pita kada zavrsim gledanje da li zelim da nastavim download samo idem na "NE" i valjda bi trebalo da sve automatski obrise ako je i skinulo nesto do tada ....
Ne bi trebalo da ostaje bilo kakvo smeće. Ja sam se jednom zeznuo što nisam išao na NE sa ciljem da nastavim film i 'zalijepilo' mi se nekih 700 MB i nisam ih se mogao riješiti čak i nanovo pokrećući taj neodgledani film i birajući to NE. Zezali su nešto i USB ulazi, a nisam uradio factory reset od kako je prešao na Nougat i vratim na fabričke i instaliram samo ono što stvarno koristim. Posla par sati, ali vrijedilo je.
brazzo19

#3938 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by brazzo19 »

vatrogasac wrote:
brazzo19 wrote:svaki put kad me pita kada zavrsim gledanje da li zelim da nastavim download samo idem na "NE" i valjda bi trebalo da sve automatski obrise ako je i skinulo nesto do tada ....
Ne bi trebalo da ostaje bilo kakvo smeće. Ja sam se jednom zeznuo što nisam išao na NE sa ciljem da nastavim film i 'zalijepilo' mi se nekih 700 MB i nisam ih se mogao riješiti čak i nanovo pokrećući taj neodgledani film i birajući to NE. Zezali su nešto i USB ulazi, a nisam uradio factory reset od kako je prešao na Nougat i vratim na fabričke i instaliram samo ono što stvarno koristim. Posla par sati, ali vrijedilo je.
Ma i ja mislim da ne bi trebalo da da ostaje ista ako se nakon svakog filma ide na "NE" .... a ima li uopste opcija da se namjesti na postavkama quasara da automaski brise svaki put kad se prekine gledanje bez da me pita jer cu se nekad zeznuti kao ti i kliknuti na DA i onda ce mi se natovariti par gigabajta na tv ?
vatrogasac

#3939 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by vatrogasac »

brazzo19 wrote:
Ma i ja mislim da ne bi trebalo da da ostaje ista ako se nakon svakog filma ide na "NE" .... a ima li uopste opcija da se namjesti na postavkama quasara da automaski brise svaki put kad se prekine gledanje bez da me pita jer cu se nekad zeznuti kao ti i kliknuti na DA i onda ce mi se natovariti par gigabajta na tv ?
I da klikneš na DA pa poslije završetka filma ići na NE, trebalo bi da ne ostaje. Radio sam to i prije ovoga što mi ostalo, a šta sam uradio tada i da li je 100% od Quasara nisam mogao znati jer mi na memoriji TV-a pokazivalo da je zauzeto Preuzimanja 0.7 GB, a moja sumnja je bila da je od Quasara jer nisam ništa drugo radio. Od kako sam počeo koristiti Popcorn i Quasar ništa drugo i ne koristim od addona. :mrgreen: Urahatio se. :mrgreen:
irac300

#3940 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by irac300 »

Ako se slučajno pritisne ''yes'' za nastavak downloada, može se izbrisati u opciji ''torrents'' (čim se uđe u Quasar, stoji ispod Movies i Tv Shows), desni klik na nju i odabrati ''delete torrents and files''.
brazzo19

#3941 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by brazzo19 »

vatrogasac wrote:
brazzo19 wrote:
I da klikneš na DA pa poslije završetka filma ići na NE, trebalo bi da ne ostaje. Radio sam to i prije ovoga što mi ostalo, a šta sam uradio tada i da li je 100% od Quasara nisam mogao znati jer mi na memoriji TV-a pokazivalo da je zauzeto Preuzimanja 0.7 GB, a moja sumnja je bila da je od Quasara jer nisam ništa drugo radio. Od kako sam počeo koristiti Popcorn i Quasar ništa drugo i ne koristim od addona. :mrgreen: Urahatio se. :mrgreen:

Isti sam ti , kombinacija Quasara i popcorna na kodiju i ne treba ti vise nista, Popcorn za bas prave 1080p snimke kada izadje film bez ikakvih kineskih titlova ispod i ripova i ostalog ( malo duze se ceka da ubace dobar snimak ali isplati se) dok quasar ide za sve ostale tipove snimaka i malo losije kvalitete ako hocu nesto gledati :D Covenant i dalje koristim samo da mi izbaci onu listu "people watching" da vidim koji su filmovi u kinu i u trendu da vidim sta raja gledaju pa onda potrazim sa quasara posto ne mogu vise da pofatam sta je izaslo koji film i koji glumac pa mi covenant dobro dodje da vidim sta raja gleda pa gledam preko quasara :D

p.s prima li ovaj quasar ikakav update automatski kao ostali addoni na kodiju jer evo vidim vec 2-3 dana proslo nije mi se azurirao nikako dok recimo neptun svaki gotovo dan se azurira.
vicious

#3942 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by vicious »

brazzo19 wrote:
vatrogasac wrote:
brazzo19 wrote:

Isti sam ti , kombinacija Quasara i popcorna na kodiju i ne treba ti vise nista, Popcorn za bas prave 1080p snimke kada izadje film bez ikakvih kineskih titlova ispod i ripova i ostalog ( malo duze se ceka da ubace dobar snimak ali isplati se) dok quasar ide za sve ostale tipove snimaka i malo losije kvalitete ako hocu nesto gledati :D Covenant i dalje koristim samo da mi izbaci onu listu "people watching" da vidim koji su filmovi u kinu i u trendu da vidim sta raja gledaju pa onda potrazim sa quasara posto ne mogu vise da pofatam sta je izaslo koji film i koji glumac pa mi covenant dobro dodje da vidim sta raja gleda pa gledam preko quasara :D

p.s prima li ovaj quasar ikakav update automatski kao ostali addoni na kodiju jer evo vidim vec 2-3 dana proslo nije mi se azurirao nikako dok recimo neptun svaki gotovo dan se azurira.
Pa imas i u Quasaru ono "Trending", mislim da je to isto kao "People watching" u nekim drugim addonima... helem, ne treba ti onda Covenant nikako :D

A sto se tice azuriranja, mislim da je razvoj ovog addona prestao vec odavno tako da i nema nekih novih verzija. Dok radi dobro je, nemoj traziti nikakva azuriranja :D
zippoo87

#3943 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by zippoo87 »

pobao i ja sinoc quasar...ali meni ne odgovara da gledam preko njega,ako uporedo koristim i komp,jer torrent povuce sav bandwith i onda ne mogu surfati ni ista raditi na netu
brzina neta mi je oko 11-12 Mbps...u teoriji je i vise nego dovoljno ali u praksi steka
sto se kvaliteta slike tice,na quasaru je slika vrhunska...pravi 1080p ...sinoc sam gledao onaj novi film o vatrogascima

mada,meni odgovara i 720p rezolucija,jer kada gledam iz kreveta filmove,tv je udaljen 4 metra od mene a velicina 32 inca :D
brazzo19

#3944 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by brazzo19 »

zippoo87 wrote:pobao i ja sinoc quasar...ali meni ne odgovara da gledam preko njega,ako uporedo koristim i komp,jer torrent povuce sav bandwith i onda ne mogu surfati ni ista raditi na netu
brzina neta mi je oko 11-12 Mbps...u teoriji je i vise nego dovoljno ali u praksi steka
sto se kvaliteta slike tice,na quasaru je slika vrhunska...pravi 1080p ...sinoc sam gledao onaj novi film o vatrogascima

mada,meni odgovara i 720p rezolucija,jer kada gledam iz kreveta filmove,tv je udaljen 4 metra od mene a velicina 32 inca :D
Kod mene je ovaj telemach od 40 megabitga paket i u pocetku mi je staklo ponekad od filmova na kodiju preko tv.a i youtube.a cim mi zavrti spot u 4k odmah je vracao na 1080p onda sam negdje procitao da tv mjesto wifi.jem povezem mreznim kablom jer je dosta stabilnija konekcija tako nego na wifiju i evo kako sam to uradio i tv ide preko mreznog kabla filmovi idu bez problema i preko quasara i 4k spotovi na youtube, recimo pustim film preko quasara u 1080p rezoluciji ( tv je od 43") zena gleda na telefonu na youtube neke turske serije ja jos nesto cackam na mobitelu istu preko wifija i nista ne stopa iako ovaj quasar povuce konekciju jer downloaduje torrent ali eto do sad nisam imao problema valjda sto je paket od 40 megabita ...
brazzo19

#3945 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by brazzo19 »

I da klikneš na DA pa poslije završetka filma ići na NE, trebalo bi da ne ostaje. Radio sam to i prije ovoga što mi ostalo, a šta sam uradio tada i da li je 100% od Quasara nisam mogao znati jer mi na memoriji TV-a pokazivalo da je zauzeto Preuzimanja 0.7 GB, a moja sumnja je bila da je od Quasara jer nisam ništa drugo radio. Od kako sam počeo koristiti Popcorn i Quasar ništa drugo i ne koristim od addona. :mrgreen: Urahatio se. :mrgreen:[/quote]

p.s prima li ovaj quasar ikakav update automatski kao ostali addoni na kodiju jer evo vidim vec 2-3 dana proslo nije mi se azurirao nikako dok recimo neptun svaki gotovo dan se azurira.[/quote]
Pa imas i u Quasaru ono "Trending", mislim da je to isto kao "People watching" u nekim drugim addonima... helem, ne treba ti onda Covenant nikako :D

A sto se tice azuriranja, mislim da je razvoj ovog addona prestao vec odavno tako da i nema nekih novih verzija. Dok radi dobro je, nemoj traziti nikakva azuriranja :D[/quote]

Ma ja ... kad skontam nema ga sta ni azurirat, pretrazuje torent sajtove i automatski pusta sadrzaj sa istih i to je to :D
irac300

#3946 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by irac300 »

brazzo19 wrote: p.s prima li ovaj quasar ikakav update automatski kao ostali addoni na kodiju jer evo vidim vec 2-3 dana proslo nije mi se azurirao nikako dok recimo neptun svaki gotovo dan se azurira.
Quasar je napušten, ali radi već mjesecima bez greške. Postoji Elementum addon, koji je fork od Quasara, identičan je, on prima redovan update. Ista procedura sa instaliranjem. Ja ga ne koristim jer mi na CEMC-u ne radi kako treba.
https://github.com/elgatito/plugin.video.elementum
Nakon instalacije i pokretanja, on će te pitati da ti instalira Elementum burst. Tako da sve automatski odradi.
brazzo19

#3947 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by brazzo19 »

irac300 wrote:
brazzo19 wrote: p.s prima li ovaj quasar ikakav update automatski kao ostali addoni na kodiju jer evo vidim vec 2-3 dana proslo nije mi se azurirao nikako dok recimo neptun svaki gotovo dan se azurira.
Quasar je napušten, ali radi već mjesecima bez greške. Postoji Elementum addon, koji je fork od Quasara, identičan je, on prima redovan update. Ista procedura sa instaliranjem. Ja ga ne koristim jer mi na CEMC-u ne radi kako treba.
Nakon instalacije i pokretanja, on će te pitati da ti instalira Elementum burst. Tako da sve automatski odradi.
Aha, sta mi ti predlazes s obzirom da radi quasar nema veze sto nema update.a da ne diram nista ? Ili da ga obrisem i instaliram ovaj Elementum jer prima update?
zippoo87

#3948 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by zippoo87 »

brazzo19 wrote:
zippoo87 wrote:pobao i ja sinoc quasar...ali meni ne odgovara da gledam preko njega,ako uporedo koristim i komp,jer torrent povuce sav bandwith i onda ne mogu surfati ni ista raditi na netu

Kod mene je ovaj telemach od 40 megabitga paket i u pocetku mi je staklo ponekad od filmova na kodiju preko tv.a i youtube.a cim mi zavrti spot u 4k odmah je vracao na 1080p onda sam negdje procitao da tv mjesto wifi.jem povezem mreznim kablom jer je dosta stabilnija konekcija tako nego na wifiju i evo kako sam to uradio i tv ide preko mreznog kabla filmovi idu bez problema i preko quasara i 4k spotovi na youtube, recimo pustim film preko quasara u 1080p rezoluciji ( tv je od 43") zena gleda na telefonu na youtube neke turske serije ja jos nesto cackam na mobitelu istu preko wifija i nista ne stopa iako ovaj quasar povuce konekciju jer downloaduje torrent ali eto do sad nisam imao problema valjda sto je paket od 40 megabita ...
nisi ti mene ocito dobro shvatio :D
ovo mi steka preko kompa,a komp je povezan kablom...kad kazem steka,mislim na to da torrent uzme sebi su raspolozivu brzinu i onda ne ostane nista za surfanje
isto se ovo desava i kada gledam FHD acestreamove...dakle isto su torrenti i pojede svu raspolozivu brzinu
moguce da se ovo ne bi desavalo da imam brzi net ali posto trenutno nemam,ne mogu to ni provjeriti
irac300

#3949 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by irac300 »

brazzo19 wrote:
irac300 wrote:
Aha, sta mi ti predlazes s obzirom da radi quasar nema veze sto nema update.a da ne diram nista ? Ili da ga obrisem i instaliram ovaj Elementum jer prima update?
Ma ne moras nista dirat sve dok radi. Nego da znas da ima alternativa u slucaju da prestane raditi.
brazzo19

#3950 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by brazzo19 »

brazzo19 wrote:
irac300 wrote:
Ma ne moras nista dirat sve dok radi. Nego da znas da ima alternativa u slucaju da prestane raditi.[/quote]

Aha super, hvala drug puno! :D
Post Reply