Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Challenger__ wrote:Kakve veze Putin ima sa uniptenjem hrišćanske manjine. Ne lupaj, živ bio.
pa zar nije ono bipolarni svijet
ili rusi ipak nisu toliko jaki
Cime ce? Ladom Nivom doci do iraka?
Boli Putina i Rue qrtz za njihove manjine a da idu spasavat nekog u Iraku.
Pa nije baš tako. Danas su čujem korišteni i njihovi avioni da bombarduju IS. Tako da eto, i Putin daje svoj doprinos.
A i tačno je to da ih boli kvarz za manjine u Rusiji. Zato će se Rusija raspast, kadli-tadli.
Kikibombona wrote:Iracka vojska navodno zauzela Ramadi u blizini Faludze.
Sunitska plemena se HITNO trebaju distancirati od ISILa i podrzati novog premijera.
Osim ako plan Amerike nije podjela Iraka na tri dijela.
Iračka vojska nakon ovih divljaka će uskoro morati ratovati i sa Kurdima koji su ovih dana kao nezavisno tijelo u Iraku dobili priznanje sa nekoliko različitih strana.
Glavni problem nije što će dobiti nezavisnost već što će otkinuti područje izuzetno bogato naftom što u Bagdadu neće gledati skrštenih ruku.
Dobro jutro Kolumbo. Pa već 4 mjeseca Irački Kurdistan izvozi naftu u Izrael preko Kirkuk Džejhan naftovoda mimo Bagdada.
Haj proguglaj barem 1 sekudnu o specifičnoj mikro temi prije no što odlučiš da o istoj postaš i kradeš drugima minute.
Iskreno se izvinjavam što sam se uključio naknadno u raspravu čitajući samo zadnji post sa replikom koja je izgleda davno prežvakana čime sam ti ukrao dragocjene internet minute.
Pa nije baš tako. Danas su čujem korišteni i njihovi avioni da bombarduju IS. Tako da eto, i Putin daje svoj doprinos.
A i tačno je to da ih boli kvarz za manjine u Rusiji. Zato će se Rusija raspast, kadli-tadli.
Njihovi avioni?
Koliko znam iracani su kupili od njih avione, milim 6-7 SU-25.
Kakve veze ima to sa Rusijom kao vojskom? Na X tema kao papagaji nekoliko forumasa predvodjeni Chelijem govori o moralnoj velicini Putina, ono, novi Mesija. A ne moze rasporediti trupe na svoju granicu kako treba, a kamoli nesto pokusat u Iraku.
Na kraju cime ce djelovati? Uplovti onim svojim nosacem u zaljev. Doduse bas bi volio vidjeti ruski pokusaj interveniranja
Challenger__ wrote:Potpisivanje peticije za spašavanje manjine je ravno pismu u kome se egzekutor moli da zaštiti svoje žrtve.
Peticiju treba poslati ovoj genocidašici koja je izmađu ostalog kriva i za ovo što se sada kao domino efekat dešava manjinama u Iraku.
Genocidna lihvaro-cionistička dronfulja:
To je to... Čovječe, POLA MILIONA DJECE, pola miliona djece i nikom ništa! To je taj mizerni oportunizam gdje planeta pristaje da nečiji životi ne vrijede ni 5 pfeninga, a sa druge strane da postoje "izuzetni" i "nedodirljivi".
Challenger__ wrote:
Znam da fanove izraelskog halifata boli Hezbollah, ali "...karavani prolaze".
Dabome da je alternativa.
Hezbollah je uzeo KESH od Saudije,tacnije tri milijarde mrskih saudijskih petro dolara. To sto se zna. Koliko milijardi su bogatasi iz Rijada i Dubaija dali Sisiju i Nasrallahu daleko od ociju javnosti samo dragi Bog zna.
Jadna je ta alternativa iza koje Saudija stoji.
Po običaju, sljedbenik Dedžala, Oca laži, lažnog Boga, onoga koji je doktor u laganju, po ko zna koji put se služi lažima na forumu navodeći se za poznatom floskulom da "sto puta ponovljena laž postaje istina". Drago mi je što mnogi forumaši na ovoj temi nisu nasjeli na laži od sljedbenika Dedžala, doduše dešavalo se i drugima da u žaru rasprave ili dijaloga pro et contra stave nešto što odskače od istine, ali je kod gore citiranog to pravilnost i konstanta.
Video u kojem Dedžalov sluga, "šejh" Qaradawi, kaže: "Branio sam te ljude. Kada se Hezbollah borio protiv Izraela, branio sam ih. Ustao sam protiv Saudijskih učenjaka, najuglednijih učenjaka koji su nas upozorili na Hezbollah. Upozorili su nas na Hezbollahov plan da posije razdor. Upozorili su nas na njihovu ideologiju i namjere. Ustao sam i branio Hezbollah. Čini se da su ti učenjaci (op.a. Saudijski) bili puno zreliji i učeniji od mene. Mislio sam da su stvari kakvima se čine. Htio sam "ujediniti" sve muslimane. Muslimani se bore protiv Izraela, kako mogu podržati Izrael ? Ali čini se da su učenjaci (Saudijski), Allah im se smilovao ako su umrli, i neka ih Allah blagoslovi ako su još živi. Bili su pametniji od mene."
Iz ovog se jasno vidi, da je već tada, dakle u ratu između Hezbollaha i Izraela, 2006. godine, Saudijska Arabija i skutonoška ulema bila na strani Izraela.
Saudijski muftija pohvalio stav El-Karadavija o šiijama
Veliki muftija Saudijske Arabije Abdul-Aziz Alu-Šejh je u četvrtak, 06.06., pohvalio i podržao stav Jusufa El-Karadavija protiv Irana i Hezbollaha, izvještava televizija Al-Arabiya.
Poziv za džihad u Siriji. "Papreni" govor šejtanskog šejha Muhameda el-Arifija. Inače on je: "Mohamad bin Abdul Rahman al-Arefe (born 15 July 1970), is an Islamic theologian from Saudi Arabia. He holds the position of Imam of the Mosque of the King Fahd academy of the Saudi Navy. He is a student of Ibn Baz.
On je samo jedan od niza saudijskih "učenjaka" čije strijele mržnje su usmjerene na druge muslimane, i na sve one koji drugačije misle, vjeruju, ponašaju se i imaju drugačije običaje, kulturu i tradiciju.
Još jedan primjer:
Vlasti u Rijadu proglasile Muslimansku braću, Hezbollah, Front al-Nusra i druge grupe terorističkim organizacijama.
Da su Ihvanije, Muslimanska braća, Selefije, Vehabije, ISIL, IDIŠ, Nusre, razni Bagdadiji, Aluši, Zawahiriji, Zarkawiji izašli iz istog stomaka to je notorna činjenica. Sve su to grane jedne te iste ideologije i matrice, koja se zasniva na ličnim interesima i bogaćenju bogatih, dok svoje podanike drže u slijepoj mržnji, neznanju i bijedi. Ukratko radi se o fašizmu ili nacizmu najcrnjeg oblika koji se krije pod plaštom islama.
Evo, i onog tvog Mursija, ako ga se sjećaš, i ako ga nisi prebolio. I on je poslušao saudijsku šejtansku ulemu.
Tu je naravno i "šejh" Karadavi, čije su ruke uprljane krvi. Pozvao je na linč pukovnika Gadafija, a u Siriji je opravdao ubijanje nevinih, žena, djece i svih onih koji stoje "uz režim" i to ohalalio. Naravno, to se u praksi pokazalo i prethodnih godina, a vrhunac evo gledamo u posljednjih mjesec dana po Iraku i Siriji od strane čovjekolikih "halifaćana".
Još od sedžde Ademu Vjerovjesniku nad čovjekom kao smrtnikom dominira princip relativnosti, inverzije i suprotnosti. Šejtan (đavo, sotona - na hebrejskom doslovno protivnik) je kosmički "alemi-kesret", čarobnjak koji stvara mnogostruke oblike, da bi sakrio (ne zanegirao) jednu jedinu bezobličnu Istinu. U Božijem planu i sveznanju jedina funkcija šejtana je da nastoji skrenuti čovjeka od duha (ruh) do materije, od stvarnosti ka nestvarnosti. Za njega (šejtana) je rečeno da je "...lažac i otac laži..." Tvorac je odredio put (tarik) koji je Njegov. Ko se opredijeli da putuje, za te putnike (salike) On (Hu) kaže "...osim robova mojih...". Budući da je ugrađen u pojavne svjetove (Alemi kesret), on je (šejtan) vječni prolazni tok kao antiteza božanskoj nepromjenljivosti. Manifestacija velajeta u svijesti, čovjekovom vlastitom biću, jedini je put iz prolaznosti ili nepromjenljivosti.
Jadan je onaj ko svoj identitet traži među ovim urođenim kozojebima...
Historija se ponavlja. Za vrijeme krstaskih ratova ''Sveta zemlja'' - Sam\Kuds bila je okupirana od strane krstasa. Centralna Azija - Bagdad - bila je okupirana od strane mongola. Evo i sada se to ponavlja, Kuds je okupiran od strane Cionista, Centralna Azija, Afganistan - Bagdad je okupiran od strane Amerikanaca. Dakle, historija se ponavlja.
A najavljeno je da ce ljudi sa crnim zastavama (zar mudzahedini ne nose crne zastave?) iz Afganistana i Iraka pokoriti cioniste, inshAllah. Tako ce raskrciti i olaksati put Mahdiju.
Kikibombona wrote:Iracka vojska navodno zauzela Ramadi u blizini Faludze.
Sunitska plemena se HITNO trebaju distancirati od ISILa i podrzati novog premijera.
Osim ako plan Amerike nije podjela Iraka na tri dijela.
Iračka vojska nakon ovih divljaka će uskoro morati ratovati i sa Kurdima koji su ovih dana kao nezavisno tijelo u Iraku dobili priznanje sa nekoliko različitih strana.
Glavni problem nije što će dobiti nezavisnost već što će otkinuti područje izuzetno bogato naftom što u Bagdadu neće gledati skrštenih ruku.
Libija, Sirija, Libanon, Jordan, Irak, .... sve su to produkti zapada. Zašto ne bi dopustili ljudima da prekrajaju granice onako kako njima najbolje odgovara? Recimo po nekoj logičnoj etno-lingvističkoj osnovi. I ako žele da se iskupe neka zapadnjaci budu garant mirnog tijeka tih procesa.
Josip321 wrote:
Libija, Sirija, Libanon, Jordan, Irak, .... sve su to produkti zapada. Zašto ne bi dopustili ljudima da prekrajaju granice onako kako njima najbolje odgovara? Recimo po nekoj logičnoj etno-lingvističkoj osnovi. I ako žele da se iskupe neka zapadnjaci budu garant mirnog tijeka tih procesa.
Josip321 wrote:
Ja, idealista, samo na glas razmišljam.
Nemoj reći da fakat neznaš da su sve ove današnje države u Srednjem Istoku osim Turske, Irana i Egipta ucrtane i osnovane kao intresne zone Zapadnih sila nakon pada Osmanskog carstva?
Tyke wrote:Historija se ponavlja. Za vrijeme krstaskih ratova ''Sveta zemlja'' - Sam\Kuds bila je okupirana od strane krstasa. Centralna Azija - Bagdad - bila je okupirana od strane mongola. Evo i sada se to ponavlja, Kuds je okupiran od strane Cionista, Centralna Azija, Afganistan - Bagdad je okupiran od strane Amerikanaca. Dakle, historija se ponavlja.
A najavljeno je da ce ljudi sa crnim zastavama (zar mudzahedini ne nose crne zastave?) iz Afganistana i Iraka pokoriti cioniste, inshAllah. Tako ce raskrciti i olaksati put Mahdiju.
Odi onda tamo, sretan ti put.
Najjači su oni koji iz zapadnih zemalja podržavaju te raznorazne radikale i njihovo viđenje uređenja života i društva. Pa šta onda radite u Munchenu, Stockholmu, Zurichu.... zašto se patite tamo kada ih toliko prezirete, odite u te zemlje velikog blagostanja i sloboda kao Oman, Jordan, u šerijat neki itd.
ali koliko je to sve smijesno i medijski prenapuhano.
gledam slike tih ISISovih vojnika, sto malo malo pa izadju negdje na netu, pa tu nema s glave pravog vojnika. to su sve golobradi muskarci u ranim dvadesetim godina, sakriveni iza marama kojima je neka budaletina isprala mozak pricom o djevicama u dzenetu i vjecnoj penetraciji ako ubiju nekoga ko ne misli da i crna krava daje bijelo mlijeko.
grupa maloumnika koji su se okurazili i nekakvu "slavu" stekli na tome sto ubijaju zene, djecu, starce i nejač.
Pa jedna malo ozbiljnija vojska bi ih u zemlju natjerali sami da se ukopaju. Oni će cioniste napast i pobit? ne znam koga vise mrzim i zelim sve najgore.
10 obučenih izraeliskih vojnika vrijedi ko 1000 ovih majmuna zajedno. Zelim im od srca da si ispune snove i sebe i svojih roditelja, u svi kolektivno odu u picku materinu.
Kad vidim kakvi smo mi muslimani, ma nije mi ni zao sto nas ugnjetavaju sa svih strana. neke trasparetnije neki manje transparentno.
jedina pozitivna stvar iz svih ovih međumuslimanskih masakriranja biće stvaranje kurdistana. treba se međutim pobrinuti ne samo da bude dovoljno jak da se odupre, već da aktivno doprinese uništenju islamističke prijetnje u regionu. allah najbolje zna
emko1234 wrote:10 obučenih izraeliskih vojnika vrijedi ko 1000 ovih majmuna zajedno. Zelim im od srca da si ispune snove i sebe i svojih roditelja, u svi kolektivno odu u picku materinu.
druga pozitivna stvar ovih ratova jeste što se barem naš region malo pročistio od ovih džihadističkih go*ana. Highway to heaven vozdra i nevraćaj se
evo imamo ove što kažu Amerikanci kontorilišu svijet i treba ih na optuženičku klupu. dobro .zašto "slobodarski svijet" predvodjen Kinom i Rusijom šuti? imaju zajedno te dvije zemlje bolju vojsku, ekonomiju i više ljudstva od Amerike i opet šute. zašto? ima UN, rezulucije čuda i opet ništa nereaguju. Zašto? pa zato što su i oni isti ili gori od Amera samo nemaju prilike da rade što amerikanci rade.
Rampage wrote:Index.hr (poziva se na "Avaz") kaže da Bilal Bosnić, vođa jedne od dvije najveće vehabijske zajednice u BiH, poziva mladiće da se pridruže ISIL-u.
Hoćel' biti napokon nekakvog zakona za ovakve spodobe, treba još neku majku zaviti u crno svojom demagogijom...