Pozari i poplave. Zastita prirode, suma i ekologije

Očuvanje čovjekove okoline.

Moderator: anex

Post Reply
O'zone
Globalni moderator

#3926 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by O'zone »

Da pljucnem opet:

2:08 Pink ima direktan program iz više gradova u Srbiji

BiH od 22:00 totalni informacijski mrak ili vijesti od jutros
p206

#3927 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by p206 »

http://www.yr.no/place/Bosnia_and_Herze ... /Sarajevo/

gledam na ovoj stranici, koja je poprilično tačna za sljedeća 3 dana... i mislim da ce ovo sve izaći na dobro do nedjelje

voda isparava ma svim temperaturama iznad 0, tako da će nam ostati problem klizišta, i u nekim dijelovima problem zmija i glodara ako naglo zatopli kako najavljuju

žao mi je ljudi koji su ostali bez svega što su gradili, ne mogu se ni zamisliti u takvoj situaciji
VjecitiStudent

#3928 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by VjecitiStudent »

-LIBERO- wrote:
ins wrote:Usporedbe radi:

BiH: leti 7 helikoptera OSBiH
SRB: leti samo 3 helikoptera VS, jer toliko ih i imaju ispravnih...

Samo 3 helikoptera imaju, ja ne vjerujem :shock:
Angažovano je pet helikoptera, motorna vozila, čamci, pumpe i auto-cisterne za vodu, navela je Vojska Srbije na svom sajtu.
jastuk1

#3929 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by jastuk1 »

almir1977 wrote:
Ali hajdemo pogledati Vučića koji zovne kamere na sjednicu Kriznog štaba na kojoj izigrava Napoleona, pa masovno onanisati na tog mladog uspešnog lava. Da su naši političari javno na tv-u prenosili onu predstavu od sjednice Kriznog štaba, razapeli bi ih ovdje.
Odličan osvrt. :thumbup:
almir1977

#3930 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by almir1977 »

O'zone wrote:Da pljucnem opet:

2:08 Pink ima direktan program iz više gradova u Srbiji

BiH od 22:00 totalni informacijski mrak ili vijesti od jutros
Tu im skidam kapu.

Pink prenosi u rangu CNN-a. Vanredne vijesti, stalna direktna uključivanja u gradove i ispostave CK-a, satelitski snimak iz Šapca.

Ovim našim klošarima je važnije puštati emisije o homoseksualcima i partizansku eskadrilu.
Kal El

#3931 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by Kal El »

Pa Klix cijeli dan izvještava, pa od 23h muk..ništa!

Tako i većina naših "medija"..
It_is_a_Leclerc

#3932 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by It_is_a_Leclerc »

Meni nje jasno što OGROMAN broj ljudi na twitteru daje ulice, brojeve ljudi koji su blokirani. Jel oni znaju da niko od čelnih ljudi kriznih stožera ne čita twitter ?! Fakat čudno.

A ovi iz Telegrafa su prsli, načisto. Čuj - ŠEST poginulih u minskim nesrećama.

Pink, Al Jazeera i Slon - tu se ja informišem. Ovi naši iz BHRT-a i FTV-a su u po' frke pljuvali OS BiH jer su primili Hayat u helikopter, a ne i njih.
VjecitiStudent

#3933 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by VjecitiStudent »

Sava i dalje u porastu, od Jasenovca do Županje.
ins

#3934 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by ins »

Angažovano je pet helikoptera, motorna vozila, čamci, pumpe i auto-cisterne za vodu, navela je Vojska Srbije na svom sajtu.
Nope, samo 3 spasavaju! Ta druga dva su Gazelle, koje su beskorisne za spasavanje i mogu jedino izvidjati

Ako se one racunaju, onda broj za BiH:

4 x Mi-8/17
3 x UH-1
5 x Gazella OSBiH
2 x Gazella MUP RS
cyprus

#3935 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by cyprus »

Malo mi je nejasna situacija oko Željeznog Polja...

Image

Kao što se može vidjeti to je jedno izuzetno veliko selo, koje se sastoji iz više zaselaka... Sad, da li su klizišta pogodila sve zaseoke ili samo neki/neka? :|

U svakom slučaju je golemo sranje...
omar little

#3936 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by omar little »

Kal El wrote:A jedan leti Izetbegovića :twisted:

de nemojte me zajebavat da su oni helikopter koji je mogao ljude spasavat dali da se bakir voza i razgleda? :shock: lazete
de balzac

#3937 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by de balzac »

almir1977 wrote:
Ma neka vas ko god hoće..

Samo mi ide na živce stalno neko kukanje i gledanje u druge ko da su sveci neki.

Srbija je nastradala mnogo više od nas iako imaju neusporedivo jače resurse, vojsku, ljudstvo, mnogo veću međunarodnu pomoć, iako im je konfiguracija terena takva da bi trebali biti mnogo bolje organizovani i pripremljeni za ovakve katastrofe, iako imaju manje klizišta od nas pa time i manje problema sa komunkacijama...

Ali hajdemo pogledati Vučića koji zovne kamere na sjednicu Kriznog štaba na kojoj izigrava Napoleona, pa masovno onanisati na tog mladog uspešnog lava. Da su naši političari javno na tv-u prenosili onu predstavu od sjednice Kriznog štaba, razapeli bi ih ovdje.

Alaha ti, koji je tacno tvoj problem?
Da ponovim jos jednom: Gdje ti ucita da mu se neko divi, kakvo bolan onanisanje?!
Ironicno, posprdno komentiranje vuciceve teatrologije i dijalektologije na sjednici, ni manje ni vise od toga.
A jesi zajunio s tim onanasinjem...
It_is_a_Leclerc

#3938 Re: Poplave u cijeloj BiH

I da. Zovite ove humanitarne brojeve jedino ako je to jedini način da pomognete. Em uzimaju operatori svoj dio, em treba čekati da ta sredstva stignu na račun pomozi.ba, pa na račun CK, pa da CK kupi s njima šta treba, pa da onda ide do ugroženih.
Lakše je puno, a i korisnije, u neki granap - konzervi, hljeba, vode... To je baš direktna pomoć.
ins

#3939 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by ins »

Danasnja hronologija i danasnje fotografije Maglaja nakon povlacenja vode

http://maglajinfo.com/vijesti/maglaj/po ... bosne.html

Interesantno je da nema mulja i blata, kojeg je recimo u Olovu ostalo u ogromnim kolicinama. Auta koja su bila poplavljena su skroz cista

Image

Image

Image

Image

Ima jos slika ovdje http://www.mojevijesti.ba/novost/190492 ... e-kriticno
VjecitiStudent

#3940 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by VjecitiStudent »

omar little wrote:
Kal El wrote:A jedan leti Izetbegovića :twisted:

de nemojte me zajebavat da su oni helikopter koji je mogao ljude spasavat dali da se bakir voza i razgleda? :shock: lazete
Image

http://www.haber.ba/vijesti/bih/84886-i ... rucja.html

Nije stigao obući vijetnamku
omar little

#3941 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by omar little »

joj, brate, i vi sa tim ne saljite pare! pa, sta da radim?? sjedim dva dana, izjedam se ziva, ne mogu spavat,da mogu ja bih najradje sad kanale kopala i vrece nosala da istjeram ovaj uzasni osjecaj nemoci i jada ali ne mogu kad fizicki nisam tamo. sta drugo da radim nego da saljem pare?
ins

#3942 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by ins »

It_is_a_Leclerc wrote:I da. Zovite ove humanitarne brojeve jedino ako je to jedini način da pomognete. Em uzimaju operatori svoj dio, em treba čekati da ta sredstva stignu na račun pomozi.ba, pa na račun CK, pa da CK kupi s njima šta treba, pa da onda ide do ugroženih.
Lakše je puno, a i korisnije, u neki granap - konzervi, hljeba, vode... To je baš direktna pomoć.
Slazem se, najbolje kupiti stvari, zapakovati i pravo u Pomozi ili u Crveni krst
Pjanic15

#3943 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by Pjanic15 »

It_is_a_Leclerc wrote:I da. Zovite ove humanitarne brojeve jedino ako je to jedini način da pomognete. Em uzimaju operatori svoj dio, em treba čekati da ta sredstva stignu na račun pomozi.ba, pa na račun CK, pa da CK kupi s njima šta treba, pa da onda ide do ugroženih.
Koliko se sjećam da operateri više ne uzimaju ikakav procenat, bila je neka vijest o tome.
It_is_a_Leclerc

#3944 Re: Poplave u cijeloj BiH

U Šapcu 5000 ljudi stoji i ne zna šta da radi.
VjecitiStudent

#3945 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by VjecitiStudent »

omar little wrote:joj, brate, i vi sa tim ne saljite pare! pa, sta da radim?? sjedim dva dana, izjedam se ziva, ne mogu spavat,da mogu ja bih najradje sad kanale kopala i vrece nosala da istjeram ovaj uzasni osjecaj nemoci i jada ali ne mogu kad fizicki nisam tamo. sta drugo da radim nego da saljem pare?
Polako, novac će biti potreban još mjesecima, čak i godinama poslije, imat ćeš itekako prilike da ga potrošiš na pravi način.
akcid

#3946 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by akcid »

VjecitiStudent wrote:
omar little wrote:joj, brate, i vi sa tim ne saljite pare! pa, sta da radim?? sjedim dva dana, izjedam se ziva, ne mogu spavat,da mogu ja bih najradje sad kanale kopala i vrece nosala da istjeram ovaj uzasni osjecaj nemoci i jada ali ne mogu kad fizicki nisam tamo. sta drugo da radim nego da saljem pare?
Polako, novac će biti potreban još mjesecima, čak i godinama poslije, imat ćeš itekako prilike da ga potrošiš na pravi način.
Da :thumbup:
Heller

#3947 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by Heller »

AtleticoMadrid wrote:
ins wrote:
Nope, samo 3 spasavaju! Ta druga dva su Gazelle, koje su beskorisne za spasavanje i mogu jedino izvidjati

Ako se one racunaju, onda broj za BiH:

4 x Mi-8/17
3 x UH-1
5 x Gazella OSBiH
2 x Gazella MUP RS
Dakle imamo vise helikoptera, ali oni koliko znam imaju neke avione, dok mi nemamo ni jedan (vojni) ?
Koja je namjena aviona u ovoj situaciji, a gazella se moze koristiti za dostavljanje pomoci, sad ne znam koliko je to racionalno koristenje resursa
nekitamopd

#3948 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by nekitamopd »

It_is_a_Leclerc wrote:U Šapcu 5000 ljudi stoji i ne zna šta da radi.
Sabac je politicki orkestrovan, evo slike od maloprije

Image

Vucic se igra sa zivotima, niko ne spominje Obrenovac gdje kazu da mrtvi plove :(
emigrazione

#3949 Re: Odg: Poplave u cijeloj BiH

Post by emigrazione »

It_is_a_Leclerc wrote:U Šapcu 5000 ljudi stoji i ne zna šta da radi.
Jebi ti to, spasise oni grad izgleda...
almir1977

#3950 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by almir1977 »

de balzac wrote:
almir1977 wrote:
Ma neka vas ko god hoće..

Samo mi ide na živce stalno neko kukanje i gledanje u druge ko da su sveci neki.

Srbija je nastradala mnogo više od nas iako imaju neusporedivo jače resurse, vojsku, ljudstvo, mnogo veću međunarodnu pomoć, iako im je konfiguracija terena takva da bi trebali biti mnogo bolje organizovani i pripremljeni za ovakve katastrofe, iako imaju manje klizišta od nas pa time i manje problema sa komunkacijama...

Alaha ti, koji je tacno tvoj problem?
Da ponovim jos jednom: Gdje ti ucita da mu se neko divi, kakvo bolan onanisanje?!
Ironicno, posprdno komentiranje vuciceve teatrologije i dijalektologije na sjednici, ni manje ni vise od toga.
A jesi zajunio s tim onanasinjem...
Pa problem je što se čitav dan danas provlači kako se trebamo ugledati na Srbiju i Vučića, a kako je kod nas sve go šupak, a u biti kad se malo analizira situacija vidi se da, osim Brave Heart/Alamo medijske predstave sa Šapcem, Srbija je uradila lošiji posao nego mi.

Nit su bili bolje pripremljeni, a trebali bi biti, niti su bolje uradili posao kad je sama katastrofa nastupila, a trebali su. U njih ba po države ode za Šabac večeras, a nama je do prije par sati bio blokiran put Sarajevo - Zenica, i opez smo u FBiH imali jednu žrtvu, ako se ne varam samo, a vojska i spasioci su se brzo probili do najugroženijih mjesta u kapacitetima u kojima su mogli.
Last edited by almir1977 on 17/05/2014 02:44, edited 2 times in total.
Post Reply