Pozari i poplave. Zastita prirode, suma i ekologije
Moderator: anex
- O'zone
- Globalni moderator
#3926 Re: Poplave u cijeloj BiH
Da pljucnem opet:
2:08 Pink ima direktan program iz više gradova u Srbiji
BiH od 22:00 totalni informacijski mrak ili vijesti od jutros
- p206
#3927 Re: Poplave u cijeloj BiH
http://www.yr.no/place/Bosnia_and_Herze ... /Sarajevo/
gledam na ovoj stranici, koja je poprilično tačna za sljedeća 3 dana... i mislim da ce ovo sve izaći na dobro do nedjelje
voda isparava ma svim temperaturama iznad 0, tako da će nam ostati problem klizišta, i u nekim dijelovima problem zmija i glodara ako naglo zatopli kako najavljuju
žao mi je ljudi koji su ostali bez svega što su gradili, ne mogu se ni zamisliti u takvoj situaciji
gledam na ovoj stranici, koja je poprilično tačna za sljedeća 3 dana... i mislim da ce ovo sve izaći na dobro do nedjelje
voda isparava ma svim temperaturama iznad 0, tako da će nam ostati problem klizišta, i u nekim dijelovima problem zmija i glodara ako naglo zatopli kako najavljuju
žao mi je ljudi koji su ostali bez svega što su gradili, ne mogu se ni zamisliti u takvoj situaciji
-
VjecitiStudent
#3928 Re: Poplave u cijeloj BiH
-LIBERO- wrote:ins wrote:Usporedbe radi:
BiH: leti 7 helikoptera OSBiH
SRB: leti samo 3 helikoptera VS, jer toliko ih i imaju ispravnih...
Samo 3 helikoptera imaju, ja ne vjerujem
Angažovano je pet helikoptera, motorna vozila, čamci, pumpe i auto-cisterne za vodu, navela je Vojska Srbije na svom sajtu.
-
jastuk1
#3929 Re: Poplave u cijeloj BiH
Odličan osvrt.almir1977 wrote:
Ali hajdemo pogledati Vučića koji zovne kamere na sjednicu Kriznog štaba na kojoj izigrava Napoleona, pa masovno onanisati na tog mladog uspešnog lava. Da su naši političari javno na tv-u prenosili onu predstavu od sjednice Kriznog štaba, razapeli bi ih ovdje.
-
almir1977
#3930 Re: Poplave u cijeloj BiH
Tu im skidam kapu.O'zone wrote:Da pljucnem opet:
Pink prenosi u rangu CNN-a. Vanredne vijesti, stalna direktna uključivanja u gradove i ispostave CK-a, satelitski snimak iz Šapca.
Ovim našim klošarima je važnije puštati emisije o homoseksualcima i partizansku eskadrilu.
- Kal El
#3931 Re: Poplave u cijeloj BiH
Pa Klix cijeli dan izvještava, pa od 23h muk..ništa!
Tako i većina naših "medija"..
Tako i većina naših "medija"..
- It_is_a_Leclerc
#3932 Re: Poplave u cijeloj BiH
Meni nje jasno što OGROMAN broj ljudi na twitteru daje ulice, brojeve ljudi koji su blokirani. Jel oni znaju da niko od čelnih ljudi kriznih stožera ne čita twitter ?! Fakat čudno.
A ovi iz Telegrafa su prsli, načisto. Čuj - ŠEST poginulih u minskim nesrećama.
Pink, Al Jazeera i Slon - tu se ja informišem. Ovi naši iz BHRT-a i FTV-a su u po' frke pljuvali OS BiH jer su primili Hayat u helikopter, a ne i njih.
A ovi iz Telegrafa su prsli, načisto. Čuj - ŠEST poginulih u minskim nesrećama.
Pink, Al Jazeera i Slon - tu se ja informišem. Ovi naši iz BHRT-a i FTV-a su u po' frke pljuvali OS BiH jer su primili Hayat u helikopter, a ne i njih.
-
VjecitiStudent
#3933 Re: Poplave u cijeloj BiH
Sava i dalje u porastu, od Jasenovca do Županje.
-
ins
#3934 Re: Poplave u cijeloj BiH
Nope, samo 3 spasavaju! Ta druga dva su Gazelle, koje su beskorisne za spasavanje i mogu jedino izvidjatiAngažovano je pet helikoptera, motorna vozila, čamci, pumpe i auto-cisterne za vodu, navela je Vojska Srbije na svom sajtu.
Ako se one racunaju, onda broj za BiH:
4 x Mi-8/17
3 x UH-1
5 x Gazella OSBiH
2 x Gazella MUP RS
- cyprus
#3935 Re: Poplave u cijeloj BiH
Malo mi je nejasna situacija oko Željeznog Polja...

Kao što se može vidjeti to je jedno izuzetno veliko selo, koje se sastoji iz više zaselaka... Sad, da li su klizišta pogodila sve zaseoke ili samo neki/neka?
U svakom slučaju je golemo sranje...

Kao što se može vidjeti to je jedno izuzetno veliko selo, koje se sastoji iz više zaselaka... Sad, da li su klizišta pogodila sve zaseoke ili samo neki/neka?
U svakom slučaju je golemo sranje...
-
omar little
#3936 Re: Poplave u cijeloj BiH
Kal El wrote:A jedan leti Izetbegovića
de nemojte me zajebavat da su oni helikopter koji je mogao ljude spasavat dali da se bakir voza i razgleda?
-
de balzac
#3937 Re: Poplave u cijeloj BiH
almir1977 wrote:
Ma neka vas ko god hoće..
Samo mi ide na živce stalno neko kukanje i gledanje u druge ko da su sveci neki.
Srbija je nastradala mnogo više od nas iako imaju neusporedivo jače resurse, vojsku, ljudstvo, mnogo veću međunarodnu pomoć, iako im je konfiguracija terena takva da bi trebali biti mnogo bolje organizovani i pripremljeni za ovakve katastrofe, iako imaju manje klizišta od nas pa time i manje problema sa komunkacijama...
Ali hajdemo pogledati Vučića koji zovne kamere na sjednicu Kriznog štaba na kojoj izigrava Napoleona, pa masovno onanisati na tog mladog uspešnog lava. Da su naši političari javno na tv-u prenosili onu predstavu od sjednice Kriznog štaba, razapeli bi ih ovdje.
Alaha ti, koji je tacno tvoj problem?
Da ponovim jos jednom: Gdje ti ucita da mu se neko divi, kakvo bolan onanisanje?!
Ironicno, posprdno komentiranje vuciceve teatrologije i dijalektologije na sjednici, ni manje ni vise od toga.
A jesi zajunio s tim onanasinjem...
- It_is_a_Leclerc
#3938 Re: Poplave u cijeloj BiH
I da. Zovite ove humanitarne brojeve jedino ako je to jedini način da pomognete. Em uzimaju operatori svoj dio, em treba čekati da ta sredstva stignu na račun pomozi.ba, pa na račun CK, pa da CK kupi s njima šta treba, pa da onda ide do ugroženih.
Lakše je puno, a i korisnije, u neki granap - konzervi, hljeba, vode... To je baš direktna pomoć.
Lakše je puno, a i korisnije, u neki granap - konzervi, hljeba, vode... To je baš direktna pomoć.
-
ins
#3939 Re: Poplave u cijeloj BiH
Danasnja hronologija i danasnje fotografije Maglaja nakon povlacenja vode
http://maglajinfo.com/vijesti/maglaj/po ... bosne.html
Interesantno je da nema mulja i blata, kojeg je recimo u Olovu ostalo u ogromnim kolicinama. Auta koja su bila poplavljena su skroz cista

Ima jos slika ovdje http://www.mojevijesti.ba/novost/190492 ... e-kriticno
http://maglajinfo.com/vijesti/maglaj/po ... bosne.html
Interesantno je da nema mulja i blata, kojeg je recimo u Olovu ostalo u ogromnim kolicinama. Auta koja su bila poplavljena su skroz cista

Ima jos slika ovdje http://www.mojevijesti.ba/novost/190492 ... e-kriticno
-
VjecitiStudent
#3940 Re: Poplave u cijeloj BiH
omar little wrote:Kal El wrote:A jedan leti Izetbegovića
de nemojte me zajebavat da su oni helikopter koji je mogao ljude spasavat dali da se bakir voza i razgleda?lazete
http://www.haber.ba/vijesti/bih/84886-i ... rucja.html
Nije stigao obući vijetnamku
-
omar little
#3941 Re: Poplave u cijeloj BiH
joj, brate, i vi sa tim ne saljite pare! pa, sta da radim?? sjedim dva dana, izjedam se ziva, ne mogu spavat,da mogu ja bih najradje sad kanale kopala i vrece nosala da istjeram ovaj uzasni osjecaj nemoci i jada ali ne mogu kad fizicki nisam tamo. sta drugo da radim nego da saljem pare?
-
ins
#3942 Re: Poplave u cijeloj BiH
Slazem se, najbolje kupiti stvari, zapakovati i pravo u Pomozi ili u Crveni krstIt_is_a_Leclerc wrote:I da. Zovite ove humanitarne brojeve jedino ako je to jedini način da pomognete. Em uzimaju operatori svoj dio, em treba čekati da ta sredstva stignu na račun pomozi.ba, pa na račun CK, pa da CK kupi s njima šta treba, pa da onda ide do ugroženih.
-
Pjanic15
#3943 Re: Poplave u cijeloj BiH
Koliko se sjećam da operateri više ne uzimaju ikakav procenat, bila je neka vijest o tome.It_is_a_Leclerc wrote:I da. Zovite ove humanitarne brojeve jedino ako je to jedini način da pomognete. Em uzimaju operatori svoj dio, em treba čekati da ta sredstva stignu na račun pomozi.ba, pa na račun CK, pa da CK kupi s njima šta treba, pa da onda ide do ugroženih.
- It_is_a_Leclerc
#3944 Re: Poplave u cijeloj BiH
U Šapcu 5000 ljudi stoji i ne zna šta da radi.
-
VjecitiStudent
#3945 Re: Poplave u cijeloj BiH
Polako, novac će biti potreban još mjesecima, čak i godinama poslije, imat ćeš itekako prilike da ga potrošiš na pravi način.omar little wrote:joj, brate, i vi sa tim ne saljite pare! pa, sta da radim?? sjedim dva dana, izjedam se ziva, ne mogu spavat,da mogu ja bih najradje sad kanale kopala i vrece nosala da istjeram ovaj uzasni osjecaj nemoci i jada ali ne mogu kad fizicki nisam tamo. sta drugo da radim nego da saljem pare?
- akcid
#3946 Re: Poplave u cijeloj BiH
DaVjecitiStudent wrote:Polako, novac će biti potreban još mjesecima, čak i godinama poslije, imat ćeš itekako prilike da ga potrošiš na pravi način.omar little wrote:joj, brate, i vi sa tim ne saljite pare! pa, sta da radim?? sjedim dva dana, izjedam se ziva, ne mogu spavat,da mogu ja bih najradje sad kanale kopala i vrece nosala da istjeram ovaj uzasni osjecaj nemoci i jada ali ne mogu kad fizicki nisam tamo. sta drugo da radim nego da saljem pare?
-
Heller
#3947 Re: Poplave u cijeloj BiH
Koja je namjena aviona u ovoj situaciji, a gazella se moze koristiti za dostavljanje pomoci, sad ne znam koliko je to racionalno koristenje resursaAtleticoMadrid wrote:Dakle imamo vise helikoptera, ali oni koliko znam imaju neke avione, dok mi nemamo ni jedan (vojni) ?ins wrote:Nope, samo 3 spasavaju! Ta druga dva su Gazelle, koje su beskorisne za spasavanje i mogu jedino izvidjatiAngažovano je pet helikoptera, motorna vozila, čamci, pumpe i auto-cisterne za vodu, navela je Vojska Srbije na svom sajtu.
Ako se one racunaju, onda broj za BiH:
4 x Mi-8/17
3 x UH-1
5 x Gazella OSBiH
2 x Gazella MUP RS
-
nekitamopd
#3948 Re: Poplave u cijeloj BiH
Sabac je politicki orkestrovan, evo slike od maloprijeIt_is_a_Leclerc wrote:U Šapcu 5000 ljudi stoji i ne zna šta da radi.

Vucic se igra sa zivotima, niko ne spominje Obrenovac gdje kazu da mrtvi plove
- emigrazione
#3949 Re: Odg: Poplave u cijeloj BiH
Jebi ti to, spasise oni grad izgleda...It_is_a_Leclerc wrote:U Šapcu 5000 ljudi stoji i ne zna šta da radi.
-
almir1977
#3950 Re: Poplave u cijeloj BiH
Pa problem je što se čitav dan danas provlači kako se trebamo ugledati na Srbiju i Vučića, a kako je kod nas sve go šupak, a u biti kad se malo analizira situacija vidi se da, osim Brave Heart/Alamo medijske predstave sa Šapcem, Srbija je uradila lošiji posao nego mi.de balzac wrote:almir1977 wrote:
Ma neka vas ko god hoće..
Samo mi ide na živce stalno neko kukanje i gledanje u druge ko da su sveci neki.
Srbija je nastradala mnogo više od nas iako imaju neusporedivo jače resurse, vojsku, ljudstvo, mnogo veću međunarodnu pomoć, iako im je konfiguracija terena takva da bi trebali biti mnogo bolje organizovani i pripremljeni za ovakve katastrofe, iako imaju manje klizišta od nas pa time i manje problema sa komunkacijama...
Alaha ti, koji je tacno tvoj problem?
Da ponovim jos jednom: Gdje ti ucita da mu se neko divi, kakvo bolan onanisanje?!
Ironicno, posprdno komentiranje vuciceve teatrologije i dijalektologije na sjednici, ni manje ni vise od toga.
A jesi zajunio s tim onanasinjem...
Nit su bili bolje pripremljeni, a trebali bi biti, niti su bolje uradili posao kad je sama katastrofa nastupila, a trebali su. U njih ba po države ode za Šabac večeras, a nama je do prije par sati bio blokiran put Sarajevo - Zenica, i opez smo u FBiH imali jednu žrtvu, ako se ne varam samo, a vojska i spasioci su se brzo probili do najugroženijih mjesta u kapacitetima u kojima su mogli.
Last edited by almir1977 on 17/05/2014 02:44, edited 2 times in total.