Citroen All About

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
konektovan
Vozim: Francusku kantu

#3926 Re: Citroen All About

Post by konektovan »

mali_milojica wrote:
condy wrote:Alfa ??? :mrgreen:
Za 10g vozanja Alfe, samo su mi se 2 lampice upalile. Od goriva :D i 1x od grijaca :D
Nikada, ali nikada niti sam zamjenio diznu niti je bilo potrebe, turbinu takodjer nikada. Presao sam preko 300k sa 1.9 i 2.4 jtd. Mjenjas ulje svaki 10k, nikada nije bilo potrebe pogledati sipku, a kamoli dosipati.
Samo sam se lafeta namjenjao, Luigi jbm ti majku :lol:
Ovu za gorivo si mogao vala i izbjeci. :mrgreen:
Sodom1

#3927 Re: Citroen All About

Post by Sodom1 »

konektovan wrote:
Sodom1 wrote: Tehnicki prolazi svako auto,nije to neka mjera
Ja ne vozim auto na tehnicki samo formalno, vec da se sve ispita kako treba i da se na kraju otkloni svaki pronadjeni kvar. Ja cu sjesti za taj volan, zato tu nema kompromisa.
Jedno je što ti hoćeš drugo je što oni ne gledaju to tako. Sve paše vozi Miško
Travnički Noćni Šetač

#3928 Re: Citroen All About

Post by Travnički Noćni Šetač »

HAVANA wrote:Citroen je odlican odnos ulozeno dobijeno pa nek prica ko sta hoce.Pogledo ja pasata ne bi pored c5 ali svakom njegovo...Samo mi nemojte o vw...pogotovo novijim.Kvaliteta i to ne ide zajedno u recenicu A jel predje cilindar 1.9 govno posebno...Da ne pricam o onom smecu 1.2 benzin...Sve je to u 5 deka ova novija auta.Za 20 godina jebavanja sa autima jedino hondu i mercedese mogu izdvojiti na posebnu stranu pouzdanosti.Bar je moje iskustvo takvo.Mercedese neke a honde sve.A posebna je prica sto prodam 10 citroena c4 dok jednog golfa prodam.Strasno se promijenilo trziste Ne zanima me vise vw nikako,ne cini ni 5% kupovine sadasnje.A najsmjesnija mi je ona drzi cijenu :lol: a onda dodje i hoce pasata 2014 za 22000 km sve placeno.E sto je drzi mater jebo :-) 60 milja kostao.Koliko kosta rav4 2014? A i ona je te cijene bila.Svako ima svoju ranu.Sem honde. :D To jos nisam iskusio...Kakva je ono budala napravila i sta je on mislio o post prodaji i servisiranju,nemam pojma.Inace koje god mi dodje,koje god marke...znam gdje moze boliti,vecinom iste stvari,iste rane...Inace glupo je i govoriti i kuditi ili hvaliti nesta.Iskustva su razlicita i svakakvih ima.Sva auta mogu dobro posluziti ako se paze i ispravno servisiraju.
+1 ... :thumbup:
....
condy

#3929 Re: Citroen All About

Post by condy »

Neki nisu bas iskreni :twisted:

Ima izuzetaka oni koji ko eto vole samo Citroena samo Hondu samo Mazdu...ali vi ste jos gori. Za njih ne citaj nista vise osim zadnje recenice :D .

Osim pravih zaljubljenika kad kupuju auto ljudi gledaju koliki im je budzet i onda kupuje vozilo iz tog cjenovnog ranga. Priznali ili ne, tako je kod vecine. Odnosno imas budzet za polovno auto od 35-45 kKM hoces dobro i mladje polovno, i onda vagas vecinom izmedju BMW 3 i Audija A4. Rijetki ce s tim budzetom ici na polovnog il novog Citroena...Mozda neces priznat na forumu ali tako ce bit. Onda zaborave za Citroen Mazdu :-D ili imas budzet do 25 kKM i kupis Citroen C5 jer si odvagao da ti on nudi u tom cjenovnom rangu najvise. Znaci, trazis auto po cjenovnom rangu...govorim vecinom o polovnim al tako je kad biras i novog. Matematika je matematika :wink:

Poslije kupovine na forumu onda ide prica kako je Citroen C5 udobniji kako je Ford superiorniji kako je svabo precijenjen...ili ako kupis Audija, BMW-a onda ide prica kako je to brale premium, leti, mirise mu mekana plastika a francuz slampav ne valja....to se zove forumska neiskrenost i auto-nepismenost. Nismo djeca, ima sigurno medju ovim vozilima razlika nije slucajno razlika i u cijeni, i mogucnostima proizvodjaca i njihovom stilu, nekome su te razlike vise bitne nekome nisu ali ne treba ici iz krajnosti u krajnost.

Sad, ko robuje sa jednim proizvodjacem samo Citroen, samo Alfa, samo Audi samo Honda, nek robuje al dalje od mene, bjaziii čar je u raznolikosti i razlicitosti... :)
basicm

#3930 Re: Citroen All About

Post by basicm »

Ovaj forum ce se uskoro izucavati na nasim prestiznim faklutetima, oborene su skoro sve zablude auto industrije i sve je ustvari stereotip, samo pravi znalci znaju sta je automobil, premium je kompleksaski nacin lijecenja licnim nedostataka i frustracija, njemci su najveca industrijska banda i plagijatori od nastanka svijeta, a sve je to tako jasno i objasnjeno ali evolucioni zaostatak naroda koji zivi na ovim prostorima je glavna prepreka katarze.
I SDA je kriva isto.
HAVANA

#3931 Re: Citroen All About

Post by HAVANA »

condy wrote:Neki nisu bas iskreni :twisted:

Ima izuzetaka oni koji ko eto vole samo Citroena samo Hondu samo Mazdu...ali vi ste jos gori. Za njih ne citaj nista vise osim zadnje recenice :D .

Osim pravih zaljubljenika kad kupuju auto ljudi gledaju koliki im je budzet i onda kupuje vozilo iz tog cjenovnog ranga. Priznali ili ne, tako je kod vecine. Odnosno imas budzet za polovno auto od 35-45 kKM hoces dobro i mladje polovno, i onda vagas vecinom izmedju BMW 3 i Audija A4. Rijetki ce s tim budzetom ici na polovnog il novog Citroena...Mozda neces priznat na forumu ali tako ce bit. Onda zaborave za Citroen Mazdu :-D ili imas budzet do 25 kKM i kupis Citroen C5 jer si odvagao da ti on nudi u tom cjenovnom rangu najvise. Znaci, trazis auto po cjenovnom rangu...govorim vecinom o polovnim al tako je kad biras i novog. Matematika je matematika :wink:

Poslije kupovine na forumu onda ide prica kako je Citroen C5 udobniji kako je Ford superiorniji kako je svabo precijenjen...ili ako kupis Audija, BMW-a onda ide prica kako je to brale premium, leti, mirise mu mekana plastika a francuz slampav ne valja....to se zove forumska neiskrenost i auto-nepismenost. Nismo djeca, ima sigurno medju ovim vozilima razlika nije slucajno razlika i u cijeni, i mogucnostima proizvodjaca i njihovom stilu, nekome su te razlike vise bitne nekome nisu ali ne treba ici iz krajnosti u krajnost.

Sad, ko robuje sa jednim proizvodjacem samo Citroen, samo Alfa, samo Audi samo Honda, nek robuje al dalje od mene, bjaziii čar je u raznolikosti i razlicitosti... :)
Iskreno,iz moje perspektive,ne znam uopste zasto se ljudi toliko opterecavaju,sekiraju,raspravljaju,zavaljuju u finansijskom smislu za takvu jednu stvar koja te prevede od tacke a do tacke b :roll: Ali opet dolazimo do one svako ima svoje,i prece od preceg.Meni licno ih je na vrh glave,najradje ne bi nikako vozio.Budzete za auto u tim nekim ciframa sam formirao kad sam bio mladji, pa mi zabremedet bilo nakih dugmica i konja...Onda skontam da sam toliko izgubio za par godina na tom autu,sto cijene ,sto servisa...a sve satro premium...Sta ce meni ovo :? Vozam se po gradu koji za sat mogu prepjesacit,i ne dostigne radne temperature ,ja doso gdje sam poso...Stavim na papir i to mi da skoro ratu kredita poslovnog prostora koji se izda da placa slijedecu ratu druge nekretnine...I tako vec 7-8 godina.Do 10 milja auta za moje potrebe ko u prici.Do 20 da se vec pocastim.Postujem ko to voli,na kraju krajeva moram jer zivim od tih ljudi :D ali meni licno draza honda skuter koji imam od par milja nego cayenne sad neko da mi da za nju.U njoj vise uzivam.Ni jedno ja nit kudim,nit hvalim,samo pisem sta se meni desilo kroz godine i hiljade auta...Auto ko auto,pisaj ga.
HAVANA

#3932 Re: Citroen All About

Post by HAVANA »

A opet razumijem,ja bi za gitaru dao par milja bez problema a neko bi mi rekao da sam lud.Tako neko uziva u autu ili nekim drugim stvarima.I svi su u pravu.I treba uzivati u onom sto volis i sto te ispunjava.
muha_sa

#3933 Re: Citroen All About

Post by muha_sa »

HAVANA wrote:
condy wrote: Iskreno,iz moje perspektive,ne znam uopste zasto se ljudi toliko opterecavaju,sekiraju,raspravljaju,zavaljuju u finansijskom smislu za takvu jednu stvar koja te prevede od tacke a do tacke b :roll: Ali opet dolazimo do one svako ima svoje,i prece od preceg.Meni licno ih je na vrh glave,najradje ne bi nikako vozio.Budzete za auto u tim nekim ciframa sam formirao kad sam bio mladji, pa mi zabremedet bilo nakih dugmica i konja...Onda skontam da sam toliko izgubio za par godina na tom autu,sto cijene ,sto servisa...a sve satro premium...Sta ce meni ovo :? Vozam se po gradu koji za sat mogu prepjesacit,i ne dostigne radne temperature ,ja doso gdje sam poso...Stavim na papir i to mi da skoro ratu kredita poslovnog prostora koji se izda da placa slijedecu ratu druge nekretnine...I tako vec 7-8 godina.Do 10 milja auta za moje potrebe ko u prici.Do 20 da se vec pocastim.Postujem ko to voli,na kraju krajeva moram jer zivim od tih ljudi :D ali meni licno draza honda skuter koji imam od par milja nego cayenne sad neko da mi da za nju.U njoj vise uzivam.Ni jedno ja nit kudim,nit hvalim,samo pisem sta se meni desilo kroz godine i hiljade auta...Auto ko auto,pisaj ga.
osim Volva--Volvo je auto nad autima
Brus Lee

#3934 Re: Citroen All About

Post by Brus Lee »

muha_sa wrote:
HAVANA wrote:
condy wrote: Iskreno,iz moje perspektive,ne znam uopste zasto se ljudi toliko opterecavaju,sekiraju,raspravljaju,zavaljuju u finansijskom smislu za takvu jednu stvar koja te prevede od tacke a do tacke b :roll: Ali opet dolazimo do one svako ima svoje,i prece od preceg.Meni licno ih je na vrh glave,najradje ne bi nikako vozio.Budzete za auto u tim nekim ciframa sam formirao kad sam bio mladji, pa mi zabremedet bilo nakih dugmica i konja...Onda skontam da sam toliko izgubio za par godina na tom autu,sto cijene ,sto servisa...a sve satro premium...Sta ce meni ovo :? Vozam se po gradu koji za sat mogu prepjesacit,i ne dostigne radne temperature ,ja doso gdje sam poso...Stavim na papir i to mi da skoro ratu kredita poslovnog prostora koji se izda da placa slijedecu ratu druge nekretnine...I tako vec 7-8 godina.Do 10 milja auta za moje potrebe ko u prici.Do 20 da se vec pocastim.Postujem ko to voli,na kraju krajeva moram jer zivim od tih ljudi :D ali meni licno draza honda skuter koji imam od par milja nego cayenne sad neko da mi da za nju.U njoj vise uzivam.Ni jedno ja nit kudim,nit hvalim,samo pisem sta se meni desilo kroz godine i hiljade auta...Auto ko auto,pisaj ga.
osim Volva--Volvo je auto nad autima
Jos ako ima Reno-ov motor u sebi.... :)
vanjki

#3935 Re: Citroen All About

Post by vanjki »

Juce mi se pojavi na tabli poruka Risk of particle filter clogging. Da li je neko imao iskustva sa ovim. U pitanju je citroen c4 picasso. Znam da je u pitanju dpf filter i da li ovo znaci pocetak zacepeljena ili sta?
konektovan

#3936 Re: Citroen All About

Post by konektovan »

vanjki wrote:Juce mi se pojavi na tabli poruka Risk of particle filter clogging. Da li je neko imao iskustva sa ovim. U pitanju je citroen c4 picasso. Znam da je u pitanju dpf filter i da li ovo znaci pocetak zacepeljena ili sta?
Malo ti to na auto put natjeraj, samo nemoj pretjerivati.
vauvau

#3937 Re: Citroen All About

Post by vauvau »

vanjki wrote:Juce mi se pojavi na tabli poruka Risk of particle filter clogging. Da li je neko imao iskustva sa ovim. U pitanju je citroen c4 picasso. Znam da je u pitanju dpf filter i da li ovo znaci pocetak zacepeljena ili sta?
Prodaj ti to dok još možeš, dok te nije u crno zavio.
HAVANA

#3938 Re: Citroen All About

Post by HAVANA »

Sto ce ga zavit u crno,sva novija ih imaju.Inace super stvar na picassu,i mene je upozoravao tako.Od pekare as do bistrika tunela ga ugasim.Ili krug do vlakova...Da je problem drugacije bi te obavijestio...
vauvau

#3939 Re: Citroen All About

Post by vauvau »

HAVANA wrote:Sto ce ga zavit u crno,sva novija ih imaju.Inace super stvar na picassu,i mene je upozoravao tako.Od pekare as do bistrika tunela ga ugasim.Ili krug do vlakova...Da je problem drugacije bi te obavijestio...
Ma imaju svi ali kod francuza to ne može na 100-150 hiljada izgurati bez kvarova. I onda isjeku sve i bude gori zagađivač od golfa dvice.
citroen xm

#3940 Re: Citroen All About

Post by citroen xm »

Ja sam ovde možda i najveći ljubitelj marke Citroen, nešto kao Bata za Alfu. :-D Ali glupo je robovati brendu. Davno rekoh da je meni Citroen Bog među autima zaključno sa modelom XM. Pored njihovih modela zaključno sa XM-om ostali proizvođači mi jednostavno nisu ni blizu. Od tih godina cijela auto industrija ide stramputicom i generalno zadnjih 20-30 godina me malo auta oduševilo. Recimo opet Citroen, Xantia Activa ili Reno Avantajm. Zadnjih 10 godina je sve sama konfekcija i tu mi ni Citroen nije interesantan pretjerano kao ni ostali.

Mercedes nikada nisam smatrao nečim posebnim, čak mi se njihovi malobrojni modeli sviđaju. Bespotrebno naduvana priča o njima, kvalitet vrlo diskutabilan. Opet kontam da to neko voli i uživa. Ali naježim se kada neko počne hvaliti taj Mercedes, a kuditi ostale kao nekvalitetne. To što se tom skupom Mercedesu oprašta trulež i neki nedopustivi problemu i za daleko povojnije automobile, to je dijagnoza. Vazdušno vješanje na Mercedesu valja, na dugim nevalja, itd..... :lol: :lol: Ima toga koliko hoćete, ali teško je nabrajati.

Uglavnom, njemačka medicina je najbolja medicina. :D
HAVANA

#3941 Re: Citroen All About

Post by HAVANA »

vauvau wrote:
HAVANA wrote:Sto ce ga zavit u crno,sva novija ih imaju.Inace super stvar na picassu,i mene je upozoravao tako.Od pekare as do bistrika tunela ga ugasim.Ili krug do vlakova...Da je problem drugacije bi te obavijestio...
Ma imaju svi ali kod francuza to ne može na 100-150 hiljada izgurati bez kvarova. I onda isjeku sve i bude gori zagađivač od golfa dvice.
A specijalci sjekaci ne rezu bmw,audi...? Kod njih dpf nesto trajniji,znas li sta utice na dpf i zasto se desava nekom prije nekom poslije,potpuno nebitno koja je marka?
Travnički Noćni Šetač

#3942 Re: Citroen All About

Post by Travnički Noćni Šetač »

citroen xm wrote:Ja sam ovde možda i najveći ljubitelj marke Citroen, nešto kao Bata za Alfu. :-D Ali glupo je robovati brendu. Davno rekoh da je meni Citroen Bog među autima zaključno sa modelom XM. Pored njihovih modela zaključno sa XM-om ostali proizvođači mi jednostavno nisu ni blizu. Od tih godina cijela auto industrija ide stramputicom i generalno zadnjih 20-30 godina me malo auta oduševilo. Recimo opet Citroen, Xantia Activa ili Reno Avantajm. Zadnjih 10 godina je sve sama konfekcija i tu mi ni Citroen nije interesantan pretjerano kao ni ostali.

Mercedes nikada nisam smatrao nečim posebnim, čak mi se njihovi malobrojni modeli sviđaju. Bespotrebno naduvana priča o njima, kvalitet vrlo diskutabilan. Opet kontam da to neko voli i uživa. Ali naježim se kada neko počne hvaliti taj Mercedes, a kuditi ostale kao nekvalitetne. To što se tom skupom Mercedesu oprašta trulež i neki nedopustivi problemu i za daleko povojnije automobile, to je dijagnoza. Vazdušno vješanje na Mercedesu valja, na dugim nevalja, itd..... :lol: :lol: Ima toga koliko hoćete, ali teško je nabrajati.

:thumbup: ... XM je limuzina neprevazidjena...
...
A i to njemačko... Meni je najsmješnije kad potegnu "njemački" argument i kažu : kakav Ford što nisu uzeo kakvog njemca... Isto da je Keln u Irskoj a ne u Njemačkoj... Ford u Njemačkoj od 1912, ima fabriku u Njemačkoj od 1929.g. ali eto nije još njemački proizvod nema ni 100 godina da su tamo...
...
Citroen je doprinio auto industriji u mnogim stvarima i jedan je od brendova koji je vodio napredak automobilizma...
konektovan

#3943 Re: Citroen All About

Post by konektovan »

citroen xm wrote:Ja sam ovde možda i najveći ljubitelj marke Citroen, nešto kao Bata za Alfu. :-D Ali glupo je robovati brendu. Davno rekoh da je meni Citroen Bog među autima zaključno sa modelom XM. Pored njihovih modela zaključno sa XM-om ostali proizvođači mi jednostavno nisu ni blizu. Od tih godina cijela auto industrija ide stramputicom i generalno zadnjih 20-30 godina me malo auta oduševilo. Recimo opet Citroen, Xantia Activa ili Reno Avantajm. Zadnjih 10 godina je sve sama konfekcija i tu mi ni Citroen nije interesantan pretjerano kao ni ostali.

Ma frajer samo upadne da provocira, iz jedne u drugu temu ulijece i jedno te isto piše. Vec je i okupio neke koji ga podrzavaju u pisanju gluposti,.....
basicm

#3944 Re: Citroen All About

Post by basicm »

Evo, samo vas citati i kolutati ocima. Citroen bog, mercedes naduvan i kvalitet diskutabilan.
konektovan

#3945 Re: Citroen All About

Post by konektovan »

basicm wrote:Evo, samo vas citati i kolutati ocima. Citroen bog, mercedes naduvan i kvalitet diskutabilan.
Pa sta je pogresno napisao??????
basicm

#3946 Re: Citroen All About

Post by basicm »

Nista, sve je ispravno napisano.
citroen xm

#3947 Re: Citroen All About

Post by citroen xm »

Rekoh da je Citroen do tog perioda MENI Bog za ostala auta, pogotovo njemačka. Nisam rekao da je to uopšteno tako ni da tebi mora biti. Ali stoji činjenica da je na polju inovativnosti i dizajna bio daleko ispred njemaca. Da se razumijemo volim ja i njih, doduše ne sve ali imaju kultne modele.

A što se tiče provociranja, ne može mene niko isprovocirati jer mi auto nije brat ili prijatelj. Stvar koju volimo, ali ipak stvar. Ali mogu da reagujem na pisanje gluposti i loš pokušaj humora.
Sodom1

#3948 Re: Citroen All About

Post by Sodom1 »

Nek pise coJek sta fali , bar nije dosadno :D :D
Throttle

#3949 Re: Citroen All About

Post by Throttle »

Samo nek je veselo :mrgreen:
Sodom1

#3950 Re: Citroen All About

Post by Sodom1 »

I ja velim , predblagdansko veselje :D