Ma realno, gledajuci ponudu u okruzenju i evropi, samo ovaj QLED vrijedi ovih para a ovo sve ostalo ne vrijedi ali sta cemo kada su nam takve cijene. Ove black friday cijene koje su oni stavili za navedene modele bi trebale biti redovne cijene i onda na njih neki Black friday popust od 20-30% i tek onda bi se to moglo nazvati pravim Black friday popustom kakav je u susjednim drzavama i evropi(ali opet ne bi bilo kao u USA). Gledam trenutno u USA 55X900E(55XE9005) 998 dolara, znaci oko 1650KM, dodje mi da zaplacem. I to nije neka ponuda gdje ih ima par komada po toj cijeni nego ih ima koliko hoces a vjerovatno su bili i jeftiniji(cca 700$) nekih prvih 100 komada.zomri wrote:cijena za taj h6400 je smiješna danas nakon 3-4 godine. ne znam kako ih nije stid tako nešto ponuditi kao povoljnost za kupca!
TV uređaji - sve o tome
Moderator: Benq
-
CooK
#3926 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
-
r_faruk
#3927 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
Ispravka, tv sam platio 780KM, ali zahvaljujem na linkovima, dobra opcija ovaj LG. Da sam ranije vidio mozda bih i njega uzeo.... Ovaj jeftini LG mi je super, letiCooK wrote:http://www.televizori.ba/lg-televizor-4 ... smart-crnir_faruk wrote: Sta ce mi deset televizora od 1500KM. Imam tu braviu, 52-3 inca, isti takav LG (sto se tice velicine) i jedan philips, a imao sam i biru-u.
Mozes li mi poslati lunk za taj LG
https://www.olx.ba/r/26155659/106934
http://www.kupijeftino.ba/televizori/19 ... 10v-detail
Nikako mi nije jasno zasto je tv od 1500KM, sony bravia, ovako spor?
-
CooK
#3928 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
Ne znam zasto bi ti bila spora ta Sony Bravia. Mozes li napisati model tog Sony-a da vidim o cemu se radi?r_faruk wrote: Ispravka, tv sam platio 780KM, ali zahvaljujem na linkovima, dobra opcija ovaj LG. Da sam ranije vidio mozda bih i njega uzeo.... Ovaj jeftini LG mi je super, leti
Nikako mi nije jasno zasto je tv od 1500KM, sony bravia, ovako spor?
- Cossack
-
CooK
#3930 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
IPS panel, vrijedi onom kome treba sirok ugao gledanja a ne smeta mu los kontrast i crna boja.
-
r_faruk
#3931 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
Ima nesto oko dvije godine ili godina i po da je kupljen.
sony bravia kdl-48r550c.
Bas cu snimiti pa postaviti video onoga sto mi se cini presporim
sony bravia kdl-48r550c.
-
CooK
#3932 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
Radi se Sony TV-u niske klase odnosno serije 5 i nije ni cudo ako malo sporije radi ali hajde bas postavi video da vidimo sta ti konkretno smeta sto se tice njegove brzine rada.r_faruk wrote:Ima nesto oko dvije godine ili godina i po da je kupljen.
sony bravia kdl-48r550c.
-
zippoo87
#3933 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
ma vjerovatno mu je spor UICooK wrote:Radi se Sony TV-u niske klase odnosno serije 5 i nije ni cudo ako malo sporije radi ali hajde bas postavi video da vidimo sta ti konkretno smeta sto se tice njegove brzine rada.r_faruk wrote:Ima nesto oko dvije godine ili godina i po da je kupljen.
sony bravia kdl-48r550c.
nije ni kod mene na 48w705c neki brzinac kada udjem u smart dio ali nije ni toliko sporo
mada definitivno nije ni priblizno kao na ovim najnovijim sa androidom
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
- Vozim: Golf 7 GTI
#3934 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
Cossack wrote:LG definitivno! Za 200 KM dobijaš 4K i HDR. Puno bolje i izgledaVelkoski wrote:panasonic tx-49ds503
800 KM danas, kakav je?
https://technoshop.ba/proizvodi/tv-i-au ... 668v-2213/
ili ovo
haj budi pametan![]()
hvala
-
r_faruk
#3935 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
Imao sam birin tv na kome preletim listu kanala jako brzo, na LG-u starom deset godina takodjer preletim tu listu jako brzo, odziv tv-a je jako brz, kliknes dugme na daljinskom, tv reaguje odmah. Kliknes na ovom sony-u i philipsu, tv se ponasa ko telemach-ov reciver... Tako bih najjednostavnije objasnio o cemu se radi. Nestvarno mi je da se to desava na tako skupim televizorima. Ovaj LG, zadnji koji sam uzeo, sam spojio na PS4 tako da mi ne treba smart (u glavnom zbog plejke nisam ni kupovao smart tv).
Trazio sam upravo neki simple tv bez puno opcija i carolija.
Sutra cu se potruditi da snimim kratki video i posaljem...
Mozda ja neopravdano smatram da je 1500KM za tv puno para. Mozda fakat tv od 1500KM treba ovako da se ponasa....
PS: Ovaj prvi LG je kostao oko 2000KM
Trazio sam upravo neki simple tv bez puno opcija i carolija.
Sutra cu se potruditi da snimim kratki video i posaljem...
Mozda ja neopravdano smatram da je 1500KM za tv puno para. Mozda fakat tv od 1500KM treba ovako da se ponasa....
PS: Ovaj prvi LG je kostao oko 2000KM
-
CooK
#3936 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
Ma cudno mi uopste sto je taj 48 inci Sony TV klase 5 kostao 1500KM, ili si ga uzeo kada su tek izbaceni modeli te godine ili nisi trazio nikakvu akciju nego ga samo kupio a moglo se to naci puno jeftinije. Evo za primjer cu ti dati proslogodisnji model 48 inci Sony Smart TV serije 6 koji se sad moze naci za oko 900KM. Ako ne vjerujes ukucaj na OLX-u 48wd650 pa ces vidjeti o cemu pricam a mogu ti i ja poslati linkove ako ti je mrsko traziti.
-
r_faruk
#3937 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
Taj tv je kupljen kada je tek izasao. I ovaj entry level LG je takodjer tek izasao.
Mal sam skeptican sto se tice olx-a i skuplje tehnologije. Ovakve stvari kupujem samo sa racunom i garancijom.
Vjerujem ti ja sve sto pises, zasto ti ne bih vjerovao. Ovdje iznosim svoja isskustva. Takodjer cijena zavisi i od nacina placanja. Rijetko ko daje u kesu novac za ovakve stvari, cesto su u pitanju kartice i odgodjeno placanje.
Koliko koata sada ovaj moj sony?
Mal sam skeptican sto se tice olx-a i skuplje tehnologije. Ovakve stvari kupujem samo sa racunom i garancijom.
Vjerujem ti ja sve sto pises, zasto ti ne bih vjerovao. Ovdje iznosim svoja isskustva. Takodjer cijena zavisi i od nacina placanja. Rijetko ko daje u kesu novac za ovakve stvari, cesto su u pitanju kartice i odgodjeno placanje.
- Cossack
#3938 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
Druže ti se na ovoj temi uhvatio IPS panela kao pijan plotaCooK wrote:IPS panel, vrijedi onom kome treba sirok ugao gledanja a ne smeta mu los kontrast i crna boja.
-
DonieBrasco
#3939 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
Pozdrav, da li je u Sarajevu ima da se kupi univerzalni stalak/nosac za TV ?
Nesto kao gore na snimku ili slicno, drugacije ?
-
CooK
#3940 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
Normalno da se ne kupuje bez racuna i garancije i niko ozbiljan ti nece savjetovati suprotno. Radi se o tome sto nemaju sve radnje svoju web stranicu pa prodaju preko olx-a a dobijes regularan fiskalni racun i originalnu garanciju proizvodjaca. Npr ovaj Tehnomax ima ogromnu radnju u Zenici i sve je regularno ali ljudi nemaju svoju stranicu pa ako neko ne moze otici direktno kupiti moze preko olx-a. Evo koliko kod njih kosta onaj Sony Smart TV sto sam jucer spominjao: https://www.olx.ba/r/25643255/106934 .r_faruk wrote:Taj tv je kupljen kada je tek izasao. I ovaj entry level LG je takodjer tek izasao.
Koliko sada kosta taj tvoj Sony zaista ti ne bih mogao reci jer se vise nigdje ne moze kupiti nova a polovan bi bio oko 600KM a mozda mozes naci nekog ko se ne razumije u te klase i serije i prodati mu za 700KM ali sumnjam da mozes i marku preko toga.
-
CooK
#3941 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
Drug nemoj se ljutiti ali ili ne znas o cemu pises ili nikada nisi vidio i VA i IPS u mracnom ambijentu jer je razlika kao nebo i zemlja. Zasto mislis da sam se uhvatio o tome pricati kao "pijan plota" kako ti kazes ako vec nije tolika razlika, ne proizvodim ja VA panele pa da ih reklamiram a izmedju ostalog idi na bilo koju stranicu sa recenzijama i pogledaj kako su ocijenjeni televizori sa IPS panelom. Kada gledas IPS u mraku i krene tamna scena sve izgleda isprano i lose a crna boja isijava i slobodno se moze reci da je tamno siva a ne crna. Kontrast je najbitnija osobina svakog televizora i jednostavno je nemoguce uzivati u filmu na TV-u sa IPS panelom u kino ambijentu(potpuni mrak). Po meni je opravdana kupnja IPS-a samo u slucaju kada raspored namjestaja onemogucava direktno gledanje i za velike porodice. Postoje televizori sa IPS panelom i lokalnim zatamnjenjem i to su solidni televizori a ove obicne IPS VA pojede za dorucak. A to sto spominjes da ce se gledati iz ugla kada dodju gosti, pa ne kupujem ja TV za goste nego za sebe. Sta ja trebam 90% vremena gledati TV sa losim kontrastom radi onih 10% vremena sto se gleda kada dodju gosti?Cossack wrote:Druže ti se na ovoj temi uhvatio IPS panela kao pijan plotaCooK wrote:IPS panel, vrijedi onom kome treba sirok ugao gledanja a ne smeta mu los kontrast i crna boja.Razlika uopšte nije toliko drastična. I da, kada dođe više ljudi, gledat će TV iz različitih uglova!
- semirsar
#3942 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
CooK wrote: Drug nemoj se ljutiti ali ili ne znas o cemu pises ili nikada nisi vidio i VA i IPS u mracnom ambijentu jer je razlika kao nebo i zemlja. Zasto mislis da sam se uhvatio o tome pricati kao "pijan plota" kako ti kazes ako vec nije tolika razlika, ne proizvodim ja VA panele pa da ih reklamiram a izmedju ostalog idi na bilo koju stranicu sa recenzijama i pogledaj kako su ocijenjeni televizori sa IPS panelom. Kada gledas IPS u mraku i krene tamna scena sve izgleda isprano i lose a crna boja isijava i slobodno se moze reci da je tamno siva a ne crna. Kontrast je najbitnija osobina svakog televizora i jednostavno je nemoguce uzivati u filmu na TV-u sa IPS panelom u kino ambijentu (potpuni mrak). Po meni je opravdana kupnja IPS-a samo u slucaju kada raspored namjestaja onemogucava direktno gledanje i za velike porodice. Postoje televizori sa IPS panelom i lokalnim zatamnjenjem i to su solidni televizori a ove obicne IPS VA pojede za dorucak. A to sto spominjes da ce se gledati iz ugla kada dodju gosti, pa ne kupujem ja TV za goste nego za sebe. Sta ja trebam 90% vremena gledati TV sa losim kontrastom radi onih 10% vremena sto se gleda kada dodju gosti?
Ako ce mi gosti dolazit' da gledaju TV, tad nek' ne dolaze.
P.S. Za grupno gledanje tekmi nek se dogovore ko ce kupit IPS panel,ja se vala ne zrtvov'o
- PlusSA
#3943 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
Da se malo ukljucim vezano za panele VA ili IPS.
Birao sam izmedu 50" i 55" Samsung MU 6172 model.
Neko je spomenuo da je 50-VA panel a 55- IPS panel.
Uzeo sam na kraju veci 55" model koji ima IPS panel tako barem je bilo govora.
Drago mi je sto sam uzeo veci TV jer ljepota je gledati bilo sta (tekmu, filmove) na 55"
Kada budem opet kroz nekoliko godina kupovao TV nadam se da ce biti barem 65" pa nek ima IPS panel nece mi smetati al sam siguran da ce biti bolji model od ovoga kojeg sam sad uzeo
P.S nisam mogao porediti sa VA panelom al meni je ovaj panel sasvim solidan vjerujem da ima boljih ali za moje potrebe sasvim dobro radi prikaz boja.
Drago mi je sto sam uzeo veci TV jer ljepota je gledati bilo sta (tekmu, filmove) na 55"
Kada budem opet kroz nekoliko godina kupovao TV nadam se da ce biti barem 65" pa nek ima IPS panel nece mi smetati al sam siguran da ce biti bolji model od ovoga kojeg sam sad uzeo
P.S nisam mogao porediti sa VA panelom al meni je ovaj panel sasvim solidan vjerujem da ima boljih ali za moje potrebe sasvim dobro radi prikaz boja.
-
CooK
#3944 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
@PlusSA
100 ljudi - 100 cudi, svako zna sta je njemu najbolje. I sam govoris da nisi mogao porediti sa VA panelom pa ne mozes dati neko relevantno misljenje. Npr ja bih prije izabrao 5 inci manji TV sa VA panelom nego 5 inci veci sa IPS panelom ali shvatam i ljude koji izaberu suprotno. Problem je sto kada se naviknes na dobar kontrast i crnu boju kod VA panela zaista je tesko gledati los kontrast i sivu boju umjesto crne na IPS panelu. Za nas koji koristimo VA panele nema nazad na IPS nego samo ostati na VA ili preci na OLED koji ima jos bolji kontrast i crnu boju od VA panela a jos ima i odlican ugao gledanja. A kada ti budes kroz nekoliko godina opet kupovao TV najvjerovatnije to nece biti niti IPS a niti VA nego OLED jer se ocekuje znacajniji pad cijena OLED-a u narednih nekoliko godina.
100 ljudi - 100 cudi, svako zna sta je njemu najbolje. I sam govoris da nisi mogao porediti sa VA panelom pa ne mozes dati neko relevantno misljenje. Npr ja bih prije izabrao 5 inci manji TV sa VA panelom nego 5 inci veci sa IPS panelom ali shvatam i ljude koji izaberu suprotno. Problem je sto kada se naviknes na dobar kontrast i crnu boju kod VA panela zaista je tesko gledati los kontrast i sivu boju umjesto crne na IPS panelu. Za nas koji koristimo VA panele nema nazad na IPS nego samo ostati na VA ili preci na OLED koji ima jos bolji kontrast i crnu boju od VA panela a jos ima i odlican ugao gledanja. A kada ti budes kroz nekoliko godina opet kupovao TV najvjerovatnije to nece biti niti IPS a niti VA nego OLED jer se ocekuje znacajniji pad cijena OLED-a u narednih nekoliko godina.
- MTV
#3945 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
@Plus i CooK nece samsung staviti odvratni IPS panel koji se koristi u VOX, Vivax, Telefunken kinezima. Tako da je samsungov IPS kao VA panel naspram IPS-a u doticnim kinezima. Ako kontate sta hocu rec 
- Cossack
#3946 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
Poenta cijele priče!PlusSA wrote:Da se malo ukljucim vezano za panele VA ili IPS.
Drago mi je sto sam uzeo veci TV jer ljepota je gledati bilo sta (tekmu, filmove) na 55"![]()
Kada budem opet kroz nekoliko godina kupovao TV nadam se da ce biti barem 65" pa nek ima IPS panel nece mi smetati al sam siguran da ce biti bolji model od ovoga kojeg sam sad uzeo![]()
-
CooK
#3947 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
Samsungov IPS panel ili kako to oni zovu PLS moze biti kvalitetniji panel i imati opcenito bolju sliku od ovih kineskih IPS panela ali i dalje ima los kontrast i losu crnu boju. Najkvalitetniji IPS panel se ne moze porediti ni sa jednim VA panelom kada su kontrast i crna boja u pitanju tako da ti ta teza ne pije vodu. Jednostavno tehnologija izrade IPS(in plane switching) panela onemogucava blokiranje pozadinskog osvjetljenja i ne znam koliko kvalitetan IPS panel da se napravi opet ce struktura njegovih kristala propustati pozadinsko osvjetljenje praveci kontrast losim a crnu boju sivom. To je jednostavno takva tehnologija i to nema veze sa proizvodjacem i kvalitetom. Kod VA(vertical alignment) panela je sasvim druga prica i tu su kristali poslozeni vertikalno i tako blokiraju pozadinsko osvjetljenje omogucujuci dobar kontrast i dobru crnu boju. Znaci sve sto VA panel treba uraditi kada se pojavi crna boja na nekom dijelu ekrana je ne ukljuciti taj dio panela i sama struktura vertikalno poredanih kristala blokira pozadinsko osvjetljenje i pravi dobru crnu boju i kontrast.MTV wrote:@Plus i CooK nece samsung staviti odvratni IPS panel koji se koristi u VOX, Vivax, Telefunken kinezima. Tako da je samsungov IPS kao VA panel naspram IPS-a u doticnim kinezima. Ako kontate sta hocu rec
-
r_faruk
#3948 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
[quote="CooK"][/quote]
Mah, ne namjeravam prodavati tv, pitao sam za cijenu cisto informativno. Smatram da je najbitnije zadovoljstvo onoga ko je kupio tv. Kod mene je slucaj da sam prezadovoljan "kantom" LG, a razocaran sony-em.
Moram priznati da se ne razumijem u ips i ostale carolije panele itd. Kada upalim tv, pogledam sliku, probam daljinski, usb, obratim paznju na interface (ako se tako kaze) i kupim.
Uopste me ne interesuje sta se nalazi u njemu, gdje ima jeftinije i koliko se to jeftinije ceka (obicno to bude izlozeni model, ili ga nema nikako, ili se maloprije prodao) tako da obicno kupim ono sto mi se svidja.
Sa sonyem je bila malo drugacija prica, ali je*aji ga sad
Imam jedno pitanje, sta se moze gledati na 4K televizorima i na koji nacin 4K dolazi do izrazaja?
Mah, ne namjeravam prodavati tv, pitao sam za cijenu cisto informativno. Smatram da je najbitnije zadovoljstvo onoga ko je kupio tv. Kod mene je slucaj da sam prezadovoljan "kantom" LG, a razocaran sony-em.
Moram priznati da se ne razumijem u ips i ostale carolije panele itd. Kada upalim tv, pogledam sliku, probam daljinski, usb, obratim paznju na interface (ako se tako kaze) i kupim.
Uopste me ne interesuje sta se nalazi u njemu, gdje ima jeftinije i koliko se to jeftinije ceka (obicno to bude izlozeni model, ili ga nema nikako, ili se maloprije prodao) tako da obicno kupim ono sto mi se svidja.
Sa sonyem je bila malo drugacija prica, ali je*aji ga sad
Imam jedno pitanje, sta se moze gledati na 4K televizorima i na koji nacin 4K dolazi do izrazaja?
- PlusSA
#3949 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
Ima mnogo 4k sadrzaja na youtubeu, ima i solidan broj filmova iako me cudi sto ih nema mnogo više jer 4k nije neka novina od juce.
U svakom slucaju ako se vec kupuje TV logicnije je odabrati 4k.
Npr ja imam Galaxy Note 4 koji je iz 2014 godine cini mi se pa imam 4k snimanje.
U svakom slucaju ako se vec kupuje TV logicnije je odabrati 4k.
Npr ja imam Galaxy Note 4 koji je iz 2014 godine cini mi se pa imam 4k snimanje.
- zomri
#3950 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
Uz 4k osim rezolucije koja je 4x veća od full hd (otud i naziv 4k, prema tome je fullhd 1k) dolazi i HDR kao proširenje "prostora boja". Umjesto 8-bitnih ekrana sada imamo 10-bitne a uskoro i 12-bitne što je sve popularno nazvano HDR. Osim što donosi puno svjetliju sliku, HDR nema drugih značajki.