Telemach - ALL ABOUT 4
Moderator: Benq
- Reglan
#3926 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Nisu zatamnili HRT.
- Maharadza
#3927 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
BRIŠI post dok nisu skontali...ufffff...arshavin wrote:.
- Reglan
-
Mustang1
#3930 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Zato ja 29 dana imam za 6 MB brzu konekciju od tebe a ona 2 dana sto ne radi mjesecno imam konekciju vecu za barem 1 MBiceman2010 wrote:Ne kontas ti da brzina, ukolilo je u nekim prihvatljivim granicama, nije primarna stvar za ogromnu vecinu korisnika nego stabilna i pouzdana usluga. I kolilo korisnika telemach-a zna za ovu igracku? Vas nekolilo koji posjecujete ovaj forum? Kolilo ce te programa morati instalirati da vam internet radi sljedeci put? Mozda da jednom rukom drzite riblju kost dok surfateBubalo1 wrote:Ja sa ovim problemom sa spotfluxom koji ide sporije ali radi sve imam brzinu vecu nego ti regularno na bhtelecomu isti paket
I 5 Mbps za 17 km je sasvim dobra ponuda.
Sent from my LT18i using Tapatalk 2
- dječak sa šibicama
#3931 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Meni je sada ping u totalnom qrcu

upload na stranu, dizem nesto na net... ne znam moze li to imati neke veze sa pingom, nisam bas...
Ali ovo, nikako na zelenu granu vec drugi dan.

upload na stranu, dizem nesto na net... ne znam moze li to imati neke veze sa pingom, nisam bas...
Ali ovo, nikako na zelenu granu vec drugi dan.
- van helsing
#3932 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Koristim moja tv full kao i mmds tv i internet od telemacha,tako da dajem sebi za pravo da komentarisem ovu temu.
Kao sto neko rece,da nije konkurencije,jos bi mi placali 1gb prekoracenja 10km bez pdv.
Nije mi jasno,zasto vam je telemach u oku?
Najezim se kad cujem srpska firma,hrvatska firma,nasa firma itd.
Koja logika jbt.
Pa "nase" firme su nam zavlacile ruke duboko u nase dzepove i novcanike.
Raspitajte se malo ko su stvarni vlasnici SBB-a,pa onda pisite,a ne lupetat jer ste culi ili procitali kako ima SBB u srbiji, koji je vlasnik telemacha.
Imate li predstavu kakva i kolika su sredstva ulozili u opremu do sada?
Za vas info,milionske su cifre,i ljudi nisu stali na tome. I sad mi je bitno sto je sjediste neke internacionalne firme u Srbiji?
I sto je ta firma usla na trziste u BiH,gdje su razni internet provajderi i kabl operateri derali kozu korisnicima,i punili svoje kase tj. enormno bogatili se?
Ako cemo po toj logici,cija je firma Meggle u Bihacu?
Ciji su Energopetrol,INA,Mercator,Interex i jos mali milion firmi?
I sta sad,ne trebam kupovat Eurocrem ili Cappy sok jer ga pravi fabrika iz Srbije?
Ili meggle mlijeko jer je vlasnik Njemac?
Ili ne sipati gorivo na Ini,jer je madjarska firma?
Ma dajte molim vas.
Ne kunem se u telemach,cak smo i na sud bili predali tuzbu prosle godine,ali da nije telemach usao u BiH,zadugo mi ne bismo znali sta je flat net,besplatan router na koristenje,besplatne minute i sl.
Sent from my Nokia 1110 using Tapatalk 2
Kao sto neko rece,da nije konkurencije,jos bi mi placali 1gb prekoracenja 10km bez pdv.
Nije mi jasno,zasto vam je telemach u oku?
Najezim se kad cujem srpska firma,hrvatska firma,nasa firma itd.
Koja logika jbt.
Pa "nase" firme su nam zavlacile ruke duboko u nase dzepove i novcanike.
Raspitajte se malo ko su stvarni vlasnici SBB-a,pa onda pisite,a ne lupetat jer ste culi ili procitali kako ima SBB u srbiji, koji je vlasnik telemacha.
Imate li predstavu kakva i kolika su sredstva ulozili u opremu do sada?
Za vas info,milionske su cifre,i ljudi nisu stali na tome. I sad mi je bitno sto je sjediste neke internacionalne firme u Srbiji?
I sto je ta firma usla na trziste u BiH,gdje su razni internet provajderi i kabl operateri derali kozu korisnicima,i punili svoje kase tj. enormno bogatili se?
Ako cemo po toj logici,cija je firma Meggle u Bihacu?
Ciji su Energopetrol,INA,Mercator,Interex i jos mali milion firmi?
I sta sad,ne trebam kupovat Eurocrem ili Cappy sok jer ga pravi fabrika iz Srbije?
Ili meggle mlijeko jer je vlasnik Njemac?
Ili ne sipati gorivo na Ini,jer je madjarska firma?
Ma dajte molim vas.
Ne kunem se u telemach,cak smo i na sud bili predali tuzbu prosle godine,ali da nije telemach usao u BiH,zadugo mi ne bismo znali sta je flat net,besplatan router na koristenje,besplatne minute i sl.
Sent from my Nokia 1110 using Tapatalk 2
-
krater
#3933 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Povecali mi brzinu, a nisam ih zvao

- mumi80
#3934 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Ne stavljaj to na forum crknut će ovi telecomOVCI od muke kad vide brzine
Pošto sam do nedavno bio korisnik bh telecoma da i o njima nešto kažem. Da sam bio zadovoljan uslugom nebi prelazio na drugog ISP-a, zar ne? Pa jbt 3 dana nisam imao neta jer je modem prolupo i Bog sami zna koliko bi još dana prošlo da kojim slučajem ne poznajem jednog od njihovih montera i da ga nisam zvao na privatni broj, jer tete koje se jave kažu spojit ćemo vas sa kolegama i ti možeš čekat 33 dana al niko se ne javlja. O stručnosti njihovih montera (pa tako i mog poznanika
) da i ne govorim, jer kad sam im rekao da mi podese modem u stalnu konekciju gledali su me kao da pričam na kineskom
A kad sam pitao kako mogu dobit wi-fi router odgovorili su veoma kratko "nikako" 
Pošto sam do nedavno bio korisnik bh telecoma da i o njima nešto kažem. Da sam bio zadovoljan uslugom nebi prelazio na drugog ISP-a, zar ne? Pa jbt 3 dana nisam imao neta jer je modem prolupo i Bog sami zna koliko bi još dana prošlo da kojim slučajem ne poznajem jednog od njihovih montera i da ga nisam zvao na privatni broj, jer tete koje se jave kažu spojit ćemo vas sa kolegama i ti možeš čekat 33 dana al niko se ne javlja. O stručnosti njihovih montera (pa tako i mog poznanika
- and
#3935 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
kad je bolje i stabilnije,uživajte i ne posjećujte teme konkurencije.čuj srpsko?čudi me da srbi daju više za manje para,još poklanjaju rutere....fireman2013 wrote:Pricao zidu ili njima ne pije vode. Sta ces takvi smo mi bosanci. Nek je tudje, pradon, srpsko pa makar. Samo nek nije nase iako je nekoliko puta bolje i stabilnije.iceman2010 wrote:Haj ti provjeri na forumu ovom zalili se iko? Evo meni malac cijelo vrijeme gleda crtane na youtube-u, a ja surfam preko wireless-a. Ko god se javi na forumu tvrdi da nema problema. Ni na lol-u nema problema. Samo kod svih korisnika telemach-a ima problem koji ocigledno nema veze sa presjecanjem optickog kabla. Nesto drugo je u pitanju. A za prekide optike, kao sto sam vec rekao, drzite fige dok traje gradjevinska sezona. Mozda budete imali srece:-P
Sent from my LT18i using Tapatalk 2
Firma koja ima preko 30 000 korisnika nije u stanju da obezbjedi simetricni back-up link sto je vise nego smijesno. Da ne spominjem kokosi koje rade u Call centru. Dno dna.
Vi dalje nastavite uzdizati ove lopove, imacete se kad hvatati za glavu pogotovo kad skontate da ne mozete raskinuti ugovor jer su vas isim vezali na dvije godine.
prije bi rekao da srbi drže telecom.ja sam na pretplati za mobitel od 1996-7,broj sam platio >500km.više od 15 godina sam na pretplati i nikad ništa nisam dobio i nikakvu pogodnost nisam imao.da neko naš to drži sigurno bi nudio neke pogodnosti.sada čak ne mogu uzeti drugi telefon dok ne otplatim stari.da ne kažem da u sred sarajeva u stanu nemam signala,da ako hoću da pričam moram stajati na prozoru.kao da mi je satelitski telefon.
čudi me da telekom građanima bih ne može ponuditi više i kvalitetnije za manje para.da mora neko iz vana dolaziti da ih malo razmekša,da uvedu flat...
- dječak sa šibicama
#3936 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Ako im je argument "telemach srpski", onda to najbolje ignorisati jer sam sebe vrijedjas ulazeci u takve rasprave.
Znaci, sinoc sam se osjvedocio, kad stavis nesto na upload, ping leti na 300... cim stane upload, 25... kakve to medjusobne veze ima, ja ne znam, strucniji ce znati.
Znaci, sinoc sam se osjvedocio, kad stavis nesto na upload, ping leti na 300... cim stane upload, 25... kakve to medjusobne veze ima, ja ne znam, strucniji ce znati.
- BaDa
#3937 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
meni sinoc net nestao oko 12h i evo sad tek napravili jutros zvao kaze gospodja prekid signala u vasoj ulici vec rade tehnicar da uklone problem!
- fireman2013
#3938 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Haj ne izmisljaj. Ti ocima nisi vidio BHT a lafo bio korisnik.mumi80 wrote:Ne stavljaj to na forum crknut će ovi telecomOVCI od muke kad vide brzine![]()
Pošto sam do nedavno bio korisnik bh telecoma da i o njima nešto kažem. Da sam bio zadovoljan uslugom nebi prelazio na drugog ISP-a, zar ne? Pa jbt 3 dana nisam imao neta jer je modem prolupo i Bog sami zna koliko bi još dana prošlo da kojim slučajem ne poznajem jednog od njihovih montera i da ga nisam zvao na privatni broj, jer tete koje se jave kažu spojit ćemo vas sa kolegama i ti možeš čekat 33 dana al niko se ne javlja. O stručnosti njihovih montera (pa tako i mog poznanika) da i ne govorim, jer kad sam im rekao da mi podese modem u stalnu konekciju gledali su me kao da pričam na kineskom
A kad sam pitao kako mogu dobit wi-fi router odgovorili su veoma kratko "nikako"
-
Domy31
#3939 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
vatra kad vide ovo

sa platom iz telecoma je skupo imati ovakvu brzinu na istom
- shape of despair
#3940 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Koliko frustriranih forumaša.
Ja sam koristio ADSL 3 godine.Plaćao paket 3G skoro 40KM,pa malo prešao na 5G, a 9G mi je bio nedostižan zbog cijene. Onda se u februaru mislim 2008 desila pljačka od strane telecoma,gdje su raji masovno dodavali prekoračenje prometa jer im nije radio brojač.Mene nisu zakinuli za promet ali jesu za nekoliko poslanih SMS poruka preko portala koje su se naplaćivale. Sa ovom pljačkom su izašli i u javnost,gdje je neki delegat pričao kako nije nikako moglo doći do greške u obračunu,a sa druge strane raja bila zakinuta za stotine maraka.
Onda,nekad kasnije,je bhelecom objavio kako je proveo istraživanje koje je pokazalo da nema potrebe uvoditi FLAT internet,a gle čuda,samo za nekoliko mjeseci,dolaskom Telemacha,hinje ukinuše ograničenja,kao parola im je,idu prvi daju više..Da ne spominjem da mi je na ADSL-u brzina uvijek bila manja od deklarirane.
Ja sam koristio ADSL 3 godine.Plaćao paket 3G skoro 40KM,pa malo prešao na 5G, a 9G mi je bio nedostižan zbog cijene. Onda se u februaru mislim 2008 desila pljačka od strane telecoma,gdje su raji masovno dodavali prekoračenje prometa jer im nije radio brojač.Mene nisu zakinuli za promet ali jesu za nekoliko poslanih SMS poruka preko portala koje su se naplaćivale. Sa ovom pljačkom su izašli i u javnost,gdje je neki delegat pričao kako nije nikako moglo doći do greške u obračunu,a sa druge strane raja bila zakinuta za stotine maraka.
Onda,nekad kasnije,je bhelecom objavio kako je proveo istraživanje koje je pokazalo da nema potrebe uvoditi FLAT internet,a gle čuda,samo za nekoliko mjeseci,dolaskom Telemacha,hinje ukinuše ograničenja,kao parola im je,idu prvi daju više..Da ne spominjem da mi je na ADSL-u brzina uvijek bila manja od deklarirane.
- BaDa
#3941 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
al jedno je sigurno da telemach nije dosao u BIH nikad mi ne bi vidjeli flat-a!
-
j00k3r
#3942 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
jbte, srbi, hrvati, bosnjaci, ja ne virujem sta citam, ne virujem, pa skup je metak za Vas neke, ne znam sta reci, misljenja sam da Vam majke/ocevi vide sta brbljate da bi Vas se odrekli zbog enormnih gluposti, jer koliko god pijan i 'eben party tada bio tata vjerovatno ne moze virovat da je sjeme tako lose...
ajte Vi lipo na neke svoje teme, u spilje di se takvi okupljaju, normalan narod pustite na miru, svi mi sve znamo, manje vise, iako ce Vam zvucati nevjerovatno, svi smo presli od nekog ka telemachz pa tako isto znamo i otic ako nam bilo potrebe, nemojte toliko da se brinete za nas, bola lose ce Vam bit, sikiram se bezzze...
zivili !
ajte Vi lipo na neke svoje teme, u spilje di se takvi okupljaju, normalan narod pustite na miru, svi mi sve znamo, manje vise, iako ce Vam zvucati nevjerovatno, svi smo presli od nekog ka telemachz pa tako isto znamo i otic ako nam bilo potrebe, nemojte toliko da se brinete za nas, bola lose ce Vam bit, sikiram se bezzze...
zivili !
- mumi80
#3943 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Kamo sreće da izmišljam i da sam ranije imao mogućnost izbora. Nažalost u moju ulicu je telemach stigao tek početkom ove godine, tako da sam bio primoran koristiti usluge telecoma. A ako te zanima mogu ti u PP dat spisak ljudi iz moje ulice koji su istovremeno prešli na telmach, ili bolje traži spisak od ovih tvojih iz telecoma jer ga moraju imatifireman2013 wrote: Haj ne izmisljaj. Ti ocima nisi vidio BHT a lafo bio korisnik.
A kad si tako pametan de mi reci kojom računicom čistaćica u telekomu ima veća primanja od mene koji ima završen fakultet i radi u zdravstvenoj ustanovi???
- van helsing
#3944 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
@fireman,brkas kruske i jabuke i nemoj citirati ono sto tebi odgovara.
takodje,bio sam cijelo vrijeme aktivni borac ARBiH,ranjavan,zivjeo cijelo vrijeme u SA,i sta sad,trebam izbjegavati ono sto je za mene po mom misljenju bolje
sve moguce argumente ste iscrpili pa sada igrate na tu nacionalnu kartu,bar ja tako vidim ove vase postove.
dalje,ocito je da pojedini zele da se opet ova tema stavi pod katanac.
ne treba nasijedati na provokacije.
takodje,bio sam cijelo vrijeme aktivni borac ARBiH,ranjavan,zivjeo cijelo vrijeme u SA,i sta sad,trebam izbjegavati ono sto je za mene po mom misljenju bolje
sve moguce argumente ste iscrpili pa sada igrate na tu nacionalnu kartu,bar ja tako vidim ove vase postove.
dalje,ocito je da pojedini zele da se opet ova tema stavi pod katanac.
ne treba nasijedati na provokacije.
Last edited by van helsing on 14/02/2013 16:06, edited 1 time in total.
- shape of despair
#3945 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Vidjeli bi ali možda tek sad,ovih mjeseci,ne prije sigurno. Nije Telecom loš,popravlja se,kada bi mi samo on bio dostupan odmah bi ga uveo,ali pljuvati korisnike drugih operatera i to konstantno je za neke terapije,kako za ove telekomovce tako i za ove telemaše.BaDa wrote:al jedno je sigurno da telemach nije dosao u BIH nikad mi ne bi vidjeli flat-a!
Ono što je istina,a potvrdili su i mnogi prije mene,je to,da kada pređete sa Telecoma na nekog drugog operatera i uzmete istu brzinu interneta,se preporodite,kao da imate dosta brži paket.Neznam zašto je tako ali jeste.
Koliko sam puta iskeširao za prekoračenje,10-20KM.
Inače, kod telemacha se kazaljka na speedtestu samo zakuca na deklarisanu brzinu i tu stoji do završetka testiranja.Kada sam tako stabilan net imao na ADSL-u,gotovo uvijek ali ovoliko nikad.Samo treba baciti oko na zeleni dijagram i gotovo ravnu liniju.Ovu su rezultati preko wirelessa i to u stanu preko puta stana u kojem je ruter u skroz susjednoj sobi,razmaka 20m.

online photo storage

picture hosting
- Arc_Angel
#3946 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
BaDa wrote:al jedno je sigurno da telemach nije dosao u BIH nikad mi ne bi vidjeli flat-a!
Ovo treba uokviriti podebaljati i slati kao spam svaki dan non stop svima do cije se poslovne adrese u bh telecomu mozemo docepati i to fino napraviti u bojama mc donaldsa da im se sto vise ureze u mozak svaki put kad vide, i treba skupiti raju i prikupiti para pa na jedno pola godine sve bilborde oko zgrade uprave bh telecoma zakupiti i polijepiti plakate sa ovom recenicom.
- rajv0sa
#3947 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
tru storiBaDa wrote:al jedno je sigurno da telemach nije dosao u BIH nikad mi ne bi vidjeli flat-a!
-
amebr
#3948 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Ma ne bih sad zamjenio telemach za nekog drugog operatera nema šanse...Evo u komšiluku ima par operatera sa netom,razlika drastična u brzinama neta a haman u marku isto plaćamo mjesečnu pretplatu. 
-
prcnet
#3949 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Ja ti nebi dao ni tu platu koju primas jer si u radnom vremenu na forumu i respredas o telemahu!mumi80 wrote: Kamo sreće da izmišljam i da sam ranije imao mogućnost izbora. Nažalost u moju ulicu je telemach stigao tek početkom ove godine, tako da sam bio primoran koristiti usluge telecoma. A ako te zanima mogu ti u PP dat spisak ljudi iz moje ulice koji su istovremeno prešli na telmach, ili bolje traži spisak od ovih tvojih iz telecoma jer ga moraju imati
A kad si tako pametan de mi reci kojom računicom čistaćica u telekomu ima veća primanja od mene koji ima završen fakultet i radi u zdravstvenoj ustanovi???
- Pitarrr82
#3950 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Hajde sto pojedinci hvale jedne ili druge, vjerovatno rade ili im neko radi kod jednih ili drugih ali nemoguce je da Vas ima toliko, barem u Telemach-u tako da ne znam cemu to hvaljenje kao da je Vasa firma jbt...
Ponekad lici i na onu komsija digao sprat moram i ja, dosadni ste
Ponekad lici i na onu komsija digao sprat moram i ja, dosadni ste